ДЕЦА С УВРЕДЕН СЛУХ - 2

• 75 021
  • 818
  •   1
Отговори
# 750

Как без да си плащаме Shocked ?! Ще плащам абсолютно всеки курс, просто ми се иска да не попадаме при когото и да е, че миналата година имахме доста чудати шофьори, меко казано. 
Здравеей,
По-долу препращам отговор, който получих от ОК Супертранс. Бях направила запитване за ползване на такси три пъти седмично. Тъй като се интересувах за Богомил / да ходи сам на училище от баба си/ също търсих някаква сигурност Rolling Eyes
Уважаема Госпожо,
Можем да Ви включим в нашата абонаментна програма, която представлява изпращане на такси по зададена заявка от клиента за цялата седмица/месец. В този случай е необходимо да знаем освен посочените детайли, адресът на детето, мобилен телефон на който да изпращаме SMS, телефон за връзка с родителите /ако пътува само/ и не на последно място на каква възраст е детето. Не дължите допълнителни такси на фирмата за  тази услуга. Заплаща се превоза по апарат, като в него се включва такса за повикване на такси на адрес -0,50 лв. При случаи в които няма да се посещават училищни занимания, моля да ни уведомите предварително.
----- Original Message -----

# 751
  • София
Мира ЧЕСТИТО , това е прекрасна новина newsm44, желая ти всичко най-добро  bouquet.
Аз пък никога не съм мислила че високосните години носят някакъв отрицателен заряд, даже напротив. newsm78

# 752
Здравеей,
По-долу препращам отговор, който получих от ОК Супертранс. Бях направила запитване за ползване на такси три пъти седмично. Тъй като се интересувах за Богомил / да ходи сам на училище от баба си/ също търсих някаква сигурност Rolling Eyes.............

Здравей, Антоанета! Благодарим за полезната информация.  bouquet
Само че, така като чета, това не означава, че от фирмата ще се ангажират да пращат един и същи шофьор (което е разбираемо, де), но пък доколкото разбрах аз, именно това я притеснява Галя. Confused Аз напълно я разбирам. Покрай уроците и далечните градини на Йоан сме се отвозили на такси и така съм ги намразила, че повече няма накъде! Няма никаква сигурност за малките деца, нито някой се съобразява с пътника по какъвто и да е начин - пушат си, отварят си прозорци (или си затварят), абе - правят си, каквото им е кеф на тях. При това винаги сме ползвали ОК, защото поне колите им са сравнително нови и чисти. ooooh! Веднъж пък един така рязко наби спирачки (при това без особена нужда - просто имаше спящ полицай пред него), че Йоан си удари с доста голяма сила главата в предната седалка, а на мен ми идеше вече да убия някого!  Close Но, така, де, едва ли всичко това ви е непознато... Дано все пак се намери някакъв приемлив вариант за Галя и Венци.

# 753
Здравейте и от мен. Не съм писала доста време, но редовно ви чета. Честито на мамите очакващи бебета. Ние също мислим с таткото по въпроса.
Момичета и аз като всички вас искам по- бързо да се случат нещата и детето ми да започне да говори. Мисля, че чува всичко. Сигурна съм, че чува и речевите звуци, защото се обръща на тях, когато му ги издавам, на като не говори не знам как ги чува. Иначе казваме "ам", когато му се яде нещо. Също ми казва "мама", "мяма"- което всъщност значи"няма". Звънне ли телефона, веднага бяга и го взима и почва да "говори".  Но при нас големия проблем е, че в Пловдив няма, къде да рехабилитираме децата. Говорих с няколко логопеди, но те или нямат време, или намират друга причина, защото си мисля, че се притесняват, че няма да се справят. И общо взето се занимаваме ние с таткото с детето и ходим два пъти седмично с детето при една логопедка, но дали ще се получат нещата с нея незнам.   Sad
Исках да ви питам за градината на Орехова гора, дали може да се ходи в тази градина примерно една седмица в месеца. Всекидневно ли имат децата там занимания със специалист. Вече незнам, ще се побъркам от търсене на правилния път. Все си мисля, че това, което правя за синът ми е прекалено малко и недостатъчно.
Момичета дайте идеи за занимания с детето, има ли в интернет някакви програми за обучения, които биха били от полза за деца като нашите.
Аз също се записах и ще дойда на конференцията и аз ще се радвам, ако се видим и запознаем. Всъщност коя от вас се е записала?
Антоанета имаш ли програмата на конференцията и имаш ли възможност да я публикуваш тук, ще съм благодарна.
Марги дано за напред да не ви се случват такива лоши неща.  Hug
Приятен ден от мен, че работата ме зове.   bouquet

# 754
Здравей, РумиА!
Моето лично мнение е, че два пъти в седмицата е недостатъчно, като занимание за малкия, още повече, че той е по-голям и при него нещата ще стават малко по-трудно. Обикновено не се налагат много занимания с малките бебета, които се оперират до годинка. На по-голяма възраст вече си има нужда от доста работа.
Аз неведнъж съм публикувала линк към сайта на Джон Трейси Клиник - www.jtc.org. Те предлагат помощ на родителите чрез кореспонденция, напълно безплатно. Помощта им е безценна, защото отговарят конкретно за вашето дете и дават идеи и полезни съвети за различни упражнения и начини за справяне с проблемите, които възникват във времето. Но това е едно на ръка - с детето трябва да работи специалист задължително. Предполагам, че няма проблем да ходите в яслата, но в останалото време ще ви трябва помощ. Как стои въпросът с рехабилитаторите от специалното училище там? Нямат ли опит? Дори да нямат опит с детенце конкретно с имплант, все ще имат опит с малки деца с увреден слух...

# 755
Илонка в градината за деца с увреден слух в Пловдив, няма отделна група само за деца с увреден слух. Децата там почти всичките са с множествени увреждания и съм разговаряла със сурдопедагог от тази градина и самата тя ме съветва, да не записвам детето си там. Познавам една майка, на която детето е с имплант и тя го записа в тази градина, защото наистина  и обещаваха всекидневна работа с детето със специалист. Но след един месец жената се наложи да отпише детето си от градината, защото то започна да имитира движенията на дечицата с умствена изостаналост, защото по цял ден е с такива деца. Средата не е подходяща там. Та ние ходихме при една от сурдопедагожките от градината, но когато беше в отпуск, като започна работа няма възможност да ни приема. И пак ударихме на камък.
Илонка ти ще ходиш ли на конференцията?

# 756
Да ви кажа момичета вече ми идва мисълта, да взема да запиша още едно висше по логопедия. Аз си имам две, да взема да запиша и трето, та вече съвсем да лудна.  Laughing  #Crazy

# 757
RumiA, аз нямах предив да записваш детето там, а да потърсите специалист от градината, който да работи с него у дома или някъде другаде. Но явно вече сте опитали...
Идеята за учене и на мен ми е идвала, но все пак аз съм майка на детето си, а не специалист - няма нужда да откачам допълнително. Crazy Освен това, докато изучиш ще минат няколко години и ползата ще е съмнителна, поне за твоето си дете. Simple Smile
На конференцията не знам дали ще ида - може би само единия от двата дни, но не съм сигурна дали ще имам възможност. Confused

# 758
за коя конференция става въпрос?  newsm78

# 759
За тази:
ПЕТА НАЦИОНАЛНА НАУЧНО-ПРАКТИЧЕСКА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ
НА ДЕЦА С УВРЕДЕН СЛУХ

Конференцията ще се проведе  на 10 - 11. 04. 2008 г. в гр. София, в салона на Народно читалище “Цар Борис ІІІ”, ул. “Клокотница” № 29

# 760
  • Плевен/София
          Здравейте, момичета! Просто не знам откъде да започна, но най-напред искам да поздравя Мира и Илонка за прекрасните новини stork-boy stork-girl! Скоро не ми се беше случвало така да се радвам за някого. Простете ми, но и малко ви завиждам - искам и аз! То е най-лесното нещо, де, но нека да видим накъде ще тръгне Венци, още е раничко, но за нищо на света няма да остана с едно дете. Първо, че самия той има нужда да не бъде сам, и  второ, аз имам сестра, с която сме имали прекрасно детство и с която не мога ден, без да се чуя, за добро или за лошо. Дано изкарате лека бременност и всичко да мине по вода. Сигурна съм, че Веси и Йо ще бъдат много щастливи! Същото желая и на Вени, тя е на финалната права и й стискам палци!

# 761
  • Плевен/София
     Благодаря на всички, които се отзоваха на молбата ми, само да вземем документите от Плевен, и тръгваме на градина! Антоанета, Марти -   bouquet!

# 762
  • Враца
Здравейте?От много време насам не съм писала без да се оплача...не че няма за какво..но стига толкова...дано и нашата улица езгрее слънчице.  Peace
Мира много се радвам за вас.....от сърце... за Лони знаех ,но ти ни поднесе прекрасна изненада.Кота ще е щастливото събитие?Каква кака ще стане от Веси... ще го прегръща..целува...
Гале..вие как сте?Венци ...пиши когато имаш време..
Скоро и Рафи и Ситра и Хриси.. не са докладвали...пишете мами..как са дечковците..

# 763
Здравейте и от мен нямам време да седна да пиша  започнах работа и нямам време да седна.Днес да ви се оплача какво ми се случи  ще тръгвам за работа и Марти като ме видя че се обличам и той започна да иска да му вадя дрехи и той да ходел за боли за бонбони както и да е оставих го да реве при баткому и тръгнах слизам долу чувам Марти реве поглеждам нагоре и гледам той се качил на ъгъла отворил прозореца реве и вика мама като го видях изтръпнах викам на Коко няма не се показва качих се горе той нашия влязъл в банята и не чува че като влязох вътре един бой на големия тръгнах за работа ама цял ден съм много зле като си помисля какво можеше да стане обадих се на баща им върна се от работа извади дръжката на прозореца и тая вечрер дойде майстора сложи нова дръжка с ключ да не може Марти да не отваря прозореца.Е оплаках ви се.приятна вечер ви желая.Стига толкова че стана много дълго.

# 764
Ето програмата за конференцията, за който се интересува:

ЧЕТВЪРТЪК, 10 .04. 2008 г.

08:30 – 12:00 - „Открити врати” в ССУ с ДГ за ДУС „Проф. д-р Д. Денев”, ул.„Ген. Ст. Тошев” №82

12:00 – 13:30 - Регистрация и настаняване на участниците

13:30 – 14:00 - Откриване на конференцията и приветствия

14:00 – 14:15 - „Защо да изберем държавното училище?”
Севделина Джонгарска, Директор на ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

14:15 – 14:30 - „Възможности за обучение и рехабилитация на деца със специални образователни потребности в рамките на град София” Л. Ковачева, РИО – София-град

14:30 – 15:15 - „Влиянието на новите технологии при слуховите апарати и кохлеарни импланти на обучението на слухоувредените деца в Австрия" Антон Егер, Училище за деца с увреден  слух, гр. Виена, Австрия

15:15 – 15:30 - Дискусия

15:30 – 16:00 - Кафе-пауза

16:00 – 16:15 - „Аспекти в индивидуалната музикално-педагогическа работа с деца с кохлеарна имплантация” н. с. І ст. Миглена Ценова- Нушева, читалище „Цар Борис ІІІ”

16:15 – 16:30 - „Практически наблюдения от занятията по слухово-речева рехабилитация в основна училищна степен, начален етап” Йорданка Костадинова, Стела Димитрова, СОУ за ДУС „Св. Ив. Рилски”, гр. Търговище

16:30 – 16:45 - „Ролята на музикалните стимулации за развитието на гласа и говора в начален курс” Светла Тодинова, ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

16:45 – 17:00 - „Изработване на индивидуална програма за рехабилитация на слуха и говора при деца с увреден слух, интегрирани в масова среда” Наталия Ставрева, Ива Евстатиева, ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

17:00 – 17:15 - „Двигателно развитие и възпитание на деца с увреден слух”
ст. ас. д-р Ани Трошева, СУ „Св. Кл. Охридски”

17:15 – 17:30 - „Читалищата и музеите – партньори в извънкласната дейност при деца с увреден слух”Мирко Попов

17:30 – 17:45 - Дискусия

ПЕТЪК, 11 .04. 2008 г.

09:30 – 10:00 - „Помощни слухови системи за кохлеарни импланти”,инж. Тодор Абаджиев ,”Сентилион”

10:00 – 10:15 - „Развитие на слуховата перцепция след кохлеарна имплантация”
Румяна Петкова, Христина Славкова - слухово-речеви рехабилитатори, МБАЛ „Царица Йоана”, ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

10:15 – 10:30 - „Принципи на постоперативната настройка на речевия процесор” Доц. д-р Йовка Спиридонова, ДМ, МБАЛ „Царица Йоана”, гр. София

10:30 – 10:45 - „Насоки за развитие на езиковата комуникативна компетентност на децата с увреден слух” Невена Андонова, ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

10:45 – 11:00 - Дискусия

11:00 – 11:15 - Кафе-пауза

11:15 – 11:30 - „Особеностите при преодоляване на аграматизма при деца с увреден слух”
д-р Неда Балканска, СУ „Св. Кл. Охридски”

11:30 – 11:45 - „Мястото на учителя-психолог в подпомагане на комуникативното развитие при деца с увреден слух” Радостина Момчева, психолог, ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

11:45 – 12:15 - „Форми на обучение и рехабилитация за деца с увреден слух в Република Македония" П. Гащаров, Училище за деца с увреден слух, гр. Битола, Македония

12:15 – 12:30 - Дискусия   

12:30 – 13:30  - Обяд

13:30 – 14:15 - „Слухов апарат „Наида” – за първи път високочестотните звукове са чуваеми за вашето дете” инж. Манчо Манев, „Славина”

14:15 – 14:30 - „Резултати при деца с КИ в ранна възраст” Светла Радоева – ЦРРСГ, гр София

14:30 – 14:45 - „Обучението на деца с кохлеарна имплантация в рамките на специалната детска градина за деца с увреден слух” Г. Николова, Н. Неделчева, Е. Стоянова, ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

14:45 – 15:00 - „Използване на УКВ безжичната FM система в индивидуалните занятия”  Р. Кацарска, аудиопедагог, ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

15:00 – 15:15 - „Родителите на деца с кохлеарен имплант-активни участници в рехаблитационния процес” И. Нейчева, ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

15:15 – 15:30 - Дискусия

15:30 – 16:00 - Кафе-пауза

16:00 – 16:15 - „Формиране на говорни умения на деца с увреден слух в начален етап” Маргарита Зарева, слухово-речеви рехабилитатор, ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

16:15 – 16:30   „Някои аспекти на работата за абилитация  и рехабилитация на слуха и говора” Бл. Йовкова, З. Иванчева, Р. Кацарска, Н. Мишева, слухово-речеви рехаблитатори, ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

16:30 – 16:45 - „Очаквания и реалности при кохлеарната имплантация в средна и горна училищна възраст” Галя Георгиева-Дървеничарска, ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

16:45 – 17:00 - „Професионално образование – учебен процес и реализация на учениците от горен курс в ССУ за деца с увреден слух “Проф. д-р Д. Денев” –  София” Кр. Чаушева, С. Карева, Ат. Калинова, М. Китова, ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

17:00 – 17:15 - „Вербалните взаимодействия на интегрираните деца със слухови нарушения с чуващите им връстници, учители и специалисти – основа и помощно средство в рехабилитацията” д-р Таня Беева, ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

17:15 – 17:30 - „Танцовата терапия като алтернативен метод за психо-соматичното и слухово-речево развитие на децата с увреден слух” Камелия Трифонова, Костадинка Йорданова, ССУ с ДГ за ДУС, гр. София

17:30 – 17:45 - Дискусия

Общи условия

Активация на акаунт