На ясла или у дома ще посрещнат есента АПРИЛските деца

• 8 972
  • 300
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Вени и аз си мисля, че при нас се комбинираха кътник + вируса. Мати пие ли достатъчно течности? Стаси по принцип пие мн малко, затова му давах във водата Хидратин Алфа, за да набавя поне част от нужните му минерали, соли и тн., за да не се обезводни. На твое място бих продължила със строгата диета още ден. Хайде, дано Мати повлече крак и всички болнички да оздравяват  Praynig Hug

# 211
[Ще ми се да пробвам и с чай обаче Шефченко ме изглежда потресаващо като му дам нещо по-топло за пиене  Confused Все пак ще пробвам с шипковия чай и ще дам за пръв път мед.

Аз къде съм споменала, че го пие топъл? Иво се мръщи на неща със СТАЙНА температура, какво остава за горещ чай. Пие го студен. Правя го, чакам да се поохлади, слагам меда, бъркам, слагам го в студена вода да се охлади съвсем и чак тогава давам. Иначе няма да иска да го погледне никога повече.

Леката артилерия е течен вит. С - половината на ампула 200мг веднъж дневно (останалото - за мен) и мазане с пулмекс бебе вечер преди лягане (това при условие, че няма температура). И стеримар, когато даде. Трябва да се пият много течности.

Иначе днес следобед беше някакъв кошмар - рев до полуда, най-накрая вдигна температура за капак, седя около час сгушен в баща си (не го е правил от месеци) и заспа преждевременно. Дано имаме спокойна нощ. Много мразя болести, докарани от поликлиники - много трудно се лекуват...

# 212
Уф, и Иво ли падна в боя ConfusedДано леката артилерия стопира Praynig

Пресил пие вече 3-та седмица сиропи за туй и онуй, съответно от седмица повръща след почти всеки прием SadВ чудо се видях с таз болест Rolling Eyes

Вени, аз съм много резервирана към теорията:никнене на зъб=>Т и/или разстройство.Може би щото при Преси не е имало такива неща.

Абе Цветето къде се загуби? Sad

# 213
  • София
Фил, и аз бях, докато не видях - почти всяка зъбоникнене е свързано или с температура или разстройство, само първите кътници излязоха с неистово мрънкане и носене на ръце! А с Лора не съм имала подобни проблеми, така че явно е до дете. Реално само два пъти Мати е вдигал темп или веднъж беше с хрема и небеше последвано от зъб. Наблюдала съм и следното явление - дриска и нищо непомага, избива зъба и край - като пресечено спира.

Данче, пие много вода.

Юлче, ще взема и аз да пробвам, макар че още не съм давала мед.

# 214
Фил, да не те притеснявам допълнително, ама - ако повръща след прием на лекарство, може би прави алергия към него.
Иво е добре за момента, пак спахме спокойно, да видим след следобедния сън как ще бъде. Иначе и той изкарва зъби на поразия в момента (горнио кучешки), така че положението е прецакано отвсякъде. Хем хремата тече като водпад, хем го боли гърло, хем венци го сърбят... Не е лесно да си жив.

# 215
Добър ден и от мен. Да се разпиша и аз.
 Според мен като никне зъб имунната система на децата отслабва и са подвластни на много повече бацили. Затова толкова често се свързва зъб-боледуване.
И аз лекувам леки настинки като Юлче, само че давам цяло вит.Ц вече. Иначе разтривки и физиологичен разтвор. Не съм ползвала стеримар - мислите ли че е по-добър?
 И при нас е много трудно това с лекарствата, но скоро и давах сироп и се оказа, че като и го сложа в лъжица го пие много по-лесно и без ревове, не плюе и гълта за да се свърши по-бързо. Иначе със спринцовката на Панадола ми беше кошмар - само като я види и започва да реве.

# 216
юлче, и аз си го помислих, но ме съмнява, сменихме лекарствата и пак.Всъщност на него му се сгажда още като види, че му поднасям към устата поредната гадост.
А и на стомахчето му сигурно вече му втръсна Confused

Дано Иво се пребори мъжки Simple Smile

Сега в следобедният си сън имахме и половинчасов рев от едно куче вече тъй викам на кучешките, дето избиват Confused

# 217
Здравейте,аз не съм се включвала тези дни,но ви чета за сметка на това.
Моят Криси е болен от вчера,цяла нощ рева и повръща че и температура имаше,иначе пък разстройство не.Тъкмо вчера се готвихме да отидем на среща на майките от форума в Благоевград,но ние не успяхме както подразбирате,за съжаление. TiredНо живи и здрави другия път.Само гърлото му е зачервено каза докторката и температурата де и му изписа антибиотик както винаги.През нощта спа спокойно и не е повръщал от вчера.Иначе не спира с лудориите.
Четох че и на някои от вас дечицата са болнички,за мен пък предполагам и за вас това е ужасен кошмар децата ти да са болни,но се надявам да минава бързо.
За чорапогащниците  ами то дали само аз ги обличам моите незнам.Ами на мен ми се струва студено напоследък пък и като сме в къща като са постоянно на земята си е студено.Още не съм им купила пантофки за в къщи но търся. Peace

# 218
Според мен като никне зъб имунната система на децата отслабва и са подвластни на много повече бацили. Затова толкова често се свързва зъб-боледуване.

Ами досега не му се е случвало да боледува при зъб, но тези двата са в комбинация с ваксина - при нея също пада имунитетът. Абе ще му мине. На мен обаче цяла ампула ми се струва много - все пак за възрастен дневната доза е 100 мг (препоръчителна когато си здрав), много става, те са много по-леки. Стеримарът е морска вода, според написаното на опаковката. На мен ми е едно и също като физиологичен разтвор, само дето се пръска, а не се накапва. Всъщност имам задръжки, но те са от друго естество - с това налягане на струята имам чувството, че ще му продухам мозъка, ако пръсна както трябва. Препоръчват го и за новородени, но аз никога не бих пръскала в носа на новородено от флакон под налягане  Rolling Eyes

Фил, не знам какво да те посъветвам. Освен да ги даваш непосредствено след хранене - ако може. Пълен стомах по-трудно повръща. Не можеш ли да ги смесваш с мляко примерно? Някои антибиотци могат да се приемат с мляко, трябва да пише на указанията.

Джинджър, аз не го приемам много кошмарно в момента, но то си е един вид по инстинкт - просто знам, че сега не е тежко болен и затова не съм го водила на лекар примерно. Но пък и той няма вид на болен - ето тази сутрин пак си беше кроткото игриво човече, нощта я изкара спокойно без температура. Само нослето му е запушено.
Може би защото брат ми, който е много по-малък от мен, често беше болен като малък и ми е по-лесно да разпознавам признаците кога нещата са леки и кога са се оакали тотално.

Младен купи един чорапогащник на Иво по свое усмотрение  Mr. Green с подплънки на стъпалата и коленете и меченца на дупето и глезените  Mr. Green

# 219
  • София
 Здравейте!
Толкова съм застреляна - цяла седмица си мисля, че срещата е днес и добре, че вчера погледнах, че 30-ти е чак др. седмица  doh

Вчера отново проявихме прословутия си заплес  ooooh! Тръгвахме на разходка и Пепи като се бръкна за ключовете да отключи колата и да натовари джипката на малкия в багажника и видя, че ги е забравил в нас. Аз се върнах да ги донеса, после се натоварихме и потеглихме, и като стигнахме в парка, видяхме, че камиона го няма в багажника, били сме го зарязали зад колата. Естествено после на паркинга нямаше и следа от него.  Rolling Eyes  Кога ли най-сетне ще се научим да не сме толкова заплеснати?!  Tired За последните няколко месеца си загубихме фотоапарата, портфейла ми с парите и документите и още една камара по-дребни неща. Направо ми писна вече!  #Cussing out

Хайде с подобряването на времето и дечицата да оздравяват!  Praynig

Вальо пък още го мъчат първите 2 предкътника, а като знам още колко има...  ooooh! Няма Т и др. екстри, само реве, но пък цивренето е денонощно  Tired

Младен купи един чорапогащник на Иво по свое усмотрение  Mr. Green с подплънки на стъпалата и коленете и меченца на дупето и глезените  Mr. Green
Mr. Green
Моят мъж сигурно ще ме спука от бъзици, ако взема на Вальо таквоз нещо!  Wink

# 220
Да споделя, че 2 дни ме мъчи един мъдрец и направо се побърквам от болка(по скоро яко неприятно чувство), но тоя Дентинокс на Димата мнооогоо ми помага. Препоръчвам го с 2 ръце Simple Smile

Джинджър, коя ви е педиатърка???

Ренка, много гадно така - аз да споделя, че мъжа ми затри някъде поставката за чашка на количката ми и ако знаеш какъв рев беше, понеже много я пазя тази количка и много я обичам, с голям мерак си я избирах и много й се радвам.

Последна редакция: нд, 23 сеп 2007, 14:59 от galiabalq

# 221
Юлче за мен пък си е кошмарно като са болни дори и най невинната настинка да е или само сополки пак си е ужасно,защото ревът за няма нищо,нервни са не се заиграват като хората,неспим през нощта,абе общо взето за мен хич не е приятно,даже се чувтвам страхотно безпомощна понякога а искам да им помогна,може би просто сам по емоционална и преживявам нещата по иначе от другите. Thinking

# 222
Посрещнахме първа есен в Родопите и отново сме на линия!
 Grinning

Попрочетох.
Много болнички пак, дано вече всичко е отминало! Praynig

Янче, много, много се радвам за теб!  bouquet

Спокойна нощ!
Hug

Последна редакция: нд, 23 сеп 2007, 20:53 от envia

# 223
юлче, всичко опитах, преди, след хранене, в мляко.Но той като се закашля и  Sick

Намерих си количка, тези дни ще ми я доставят, този път заложих на Чико, много съм доволен Grinning

# 224
Привет на цялата банда  Hug
Фил, каква е количката  newsm78 двойна или единична?
Енви, чакаме снимки и разкажи как изкарахте.
Ренка, ама вие верно сте големи шемети  Rolling Eyes
Стеримар аз ползвам за Стенли, но определено не го харесва и после си отмъщава на него като го докопа  hahaha взима го и му се кара нещо и го хвърля накрая. Иначе и аз съм го ползвала и доста добре отпушва носа, но е адски неприятно усещането в първия момент  Crazy
На малките болни съкровища май им трябва ей такова лечение Drunk че да се оправят най-после. Това в гръга на шегата  Mr. Green Милички априлчета, по-бързо да се оправяте, че да се порадвате на последните слънчеви дни  Hug и да се поуспокоят вашите майчета   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт