Стачка в детските градини от 24.09.

• 25 852
  • 608
  •   1
Отговори
# 450
  • София
И ние сме сред "богатите". Детски и за нас няма, щото дохода ни бил
висок за изискуемия минимум.  #Cussing out
То не , че с 18лв ще почувстваме някаква разлика.И от догодина като махнат и семейното подоходно облагане и данъци няма да ни върнат. Дано поне с плоския данък плащаме по-малко та да остане и за децата .

# 451
 HugИ ние сме богати(според държавата) ooooh!.Гръм да ги гръмне тези управници!!! #2gunfire

# 452
  Ние дори не взимаме детски,мнооооого сме богати според държавата  ooooh!.

И ние така. Tired

# 453
  • София
Детските ще ги вдигат на 30лв, пък даже и базата щели да вдигат от 200 на 250 лв доход на член от семейството. Тц, тц тц.... Голямо увеличение #2gunfire
Това, което истински ме вбесява е, че махнаха семейното подоходно облагане. Като си сложил плосък данък, ами остави и този механизъм, който облекчава семействата, които работят и плащат данъци. То е ясно, че той засяга работещите, а не циганите. Ама много е удобно да се обявява подпомагането на семейството като приоритет и после да се чешат по топките. Както и да е.
Нашата детска (65ЦДГ) продължава да стачкува.

# 454
  • София
И нашата детска градина стачкува - (113 "Преспа"). Лошото е, че се чува вариант стачката да си продължи и другата седмица.

# 455
Днес съм на родителска среща. Сутринта като заведох Никола ни казаха, че от следващата сряда излизат в безсрочна стачка... ooooh!

Освен ако дотогава не се договорели с МОН. Ама това не виждам как ще стане, ония умници от министерството още се ослушват.

Не знам какво ще правим, водих го с мен в работата тия дни, но направо беше ужас Mr. Green Mr. Green Mr. Green. Другата седмица сигурно ще ми се наложи да взема отпуск.

А забелязвате ли, че в новините се говори предимно за учителите от училищата, а за градините почти не се споменава?

# 456
А какво ще кажете да се дигнеме и да  обединиме за детските нима с 18 лв можеш да направиш нещо ????? то обувки по 40 лв а деткси 18 ама само на обувки неще нали>????даиде да се обединиме че искаме нормални детски поне за нещо да стигат например за покриване на такса за детската #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing outВсичко дигат а детски едни #2gunfire #Cussing out #Cussing outако и н ие сме единни като учителите ще спечелим  bouquet

Аз съм ЗА!!!

Призовавам бременните да преминат в ефективна стачка и да не раждат!!!

# 457
Аз съм ЗА!!!

Призовавам бременните да преминат в ефективна стачка и да не раждат!!!

newsm65 Ахааа, много е лесно  Mr. Green

# 458
Семейното подоходно облагане беше начина да се подпомогнат българските семейства , които са коректни към държавата и да се насърчи раждаемостта на българските семейства, с  вдигането на детските ще се подпомага т.нар. циганска раждаемост, а по-голямата част от българските семейства ,които доборосъвестно са показали доходите си и плащат данъци "ще духат супата"! Всеки сам да си направи изводите за коректността на държавата към нейните граждани и за това каква е нейната политика! Аз определено не искам вече да съм коректен данъкоплатец , за да може с моите данъци да се хранят чаветата, дето са ги раждали без да мислят, а моите деца кой ще ги храни?!!!

# 459
Семейното подоходно облагане беше начина да се подпомогнат българските семейства , които са коректни към държавата и да се насърчи раждаемостта на българските семейства, с  вдигането на детските ще се подпомага т.нар. циганска раждаемост, а по-голямата част от българските семейства ,които доборосъвестно са показали доходите си и плащат данъци "ще духат супата"! Всеки сам да си направи изводите за коректността на държавата към нейните граждани и за това каква е нейната политика! Аз определено не искам вече да съм коректен данъкоплатец , за да може с моите данъци да се хранят чаветата, дето са ги раждали без да мислят, а моите деца кой ще ги храни?!!!

Гала, браво ! По-добре не можеше да бъде обяснено  Hug

# 460
Честно да ви кажа ,направо съм бясна!!!!!!Обявената стачка от 24.09 ,в нашата градина беше за 3 дена.Айде, никой не ме пита как ще влача детето си с мен на работа и т.н.,добре разбирам ги учителите ,малки са им заплатите ,но какво става днес.............Отивам да водя Еси сутринта и изненада,безсрочна стачка,никой не се интересува кой ще ми гледа на мен детето и какво да обяснявам аз в офиса на колегите и въобще дали пък аз няма да си загубя работата ,заради тази на учителите.И да ,вече не ги подкрепям и мисля ,че на който не му харесва да е учител ,да си ходи  и да освобождава място
,за този ,който ще го устройват безкрайни отпуски и 5ч.работно време.Например ,да дойдат да вършат моята работа ,за моето работно време и с удоволствие да взимат моята заплата.Аз пък ще се радвам да съм на тяхно място и да имам време за децата си в къщи.

Да, много ме е яд!!!!! Оплаках се!   

# 461
  • На черешата
  Не само теб те е яд,все повече хора започват да негодуват.Не бива да отстояваш интересите си на гърба на другите. SickЗащото,аз не съм виновна за ниските ми заплати,нито ти...,още по-малко децата ни.Утре ако остана без работа,ще му плащат таксата и ще го хранят ли???Тц,ще ми кажат да се оправям. Crossing Arms

# 462
  • Варна
Аз пък ще се радвам да съм на тяхно място и да имам време за децата си в къщи.

Ааа, има няма 4 години изкарай новата квалификация и си уредена. Много бързо ще минат, а пък ще си и стимулирана, като знаеш колко "благини" те чакат после. Действай! Не се ядосвай само! Peace

# 463
  • Варна
Тц,ще ми кажат да се оправям. Crossing Arms

Е да де, и учителите гледат да се оправят сега.

# 464
nevi, съжалявам, че така се е получило, но предвид обстоятелствата, не бе ли по-разумно да им звъннеш по тел. предварително? Всеки ден, колективът гласува, какво ще се прави през следващия.

Общи условия

Активация на акаунт