ВАРНА - СПЕШНО НУЖДА ОТ КРЪВ!!!

• 5 471
  • 112
  •   1
Отговори
# 90
Дарявала съм в последния ден от цикъла (а беше и на на 31 декември) пак по спешност и ми нямаше нищо. Колега пострада тежко тогава, трябваша пак много кръв и не си признах умишлено. Никой няма да сваля гащи за да проверява, ако се налага дайте кръв! Късмет на Чавдар и семейството му! Praynig

# 91
  • Варна
Какво става с Чавдар? Някой има ли инфо?

# 92
Както ДиВА ви е казала вчера, за момента са спрели кръвопреливането понеже е вдигнал висока температура - явно върви някакъв възпалителен процес.
Така или иначе като се вдигне хемоглобина ще му предстоят операции и кръв ще е нужна.
Иначе е в съзнание.

Вчера до обед бяха отишли 3 души да дарят кръв за него.
Явно останалите, които обещаха са отишли при втората смяна и те леко са се изнервили.
Не разбирам как в един кръвен център вместо да те посрещнат с усмивка и да те изпратят с благодарност могат да те върнат?
На майка ми напремер вчера и казали да не се занимава с кръводаряване, а да се гледа здравето (заради лекарства, които е споменала, че пие)
Брат ми пък, който си бе забравил документи, също бил насърчен да не се връща...
Друга приятелка пък която не е от форума след като кръводарила и помолила да я упътят къде да занесе бележката (тоест къде е сградата) не получила никаква помощ от центъра...
Не мога да я разбера аз тази работа...

# 93
  • Варна
Явно поради малкото кръводаряващи, персоналът  е свикнал да си почива и при наплива следобяд са получили стрес на работното място. Трябваше да им оставята кутийките с лакомства, с оглед разклатеното психично здраве, че да се подкрепят и усмихнат, да поощряват с блага дума всеки пожелал да дари кръвнина... Може да е от времето, беше топло и са се отпуснали душите им, премрежили са поглед и са забравили целта на благодеянието..  ooooh!

# 94
  • Варна
Брат ми пък, който си бе забравил документи, също бил насърчен да не се връща...

Shocked Точно по същата причина са върнали и мъжа ми.... Нямам думи! ooooh! Какво значение има личната карта?!!

Дано вече е по-добре момчето и скоро да направят операциите. Praynig

# 95

Shocked Точно по същата причина са върнали и мъжа ми.... Нямам думи! ooooh! Какво значение има личната карта?!!
е, как да няма- разбира се, 4е има зна4ение. юнали трябва да се знае на кого  е тази кръв. Проверява се  кога последно е давал, ако при изследването излезе някаква опасна болест- да могат да го издирят и т.н.

# 96
Monda,

Съвсем и напълно съм съгласна с теб за личната карта!
Аз явно не съм се изразила добре - шокирах се от това, че са му казали  ДА НЕ СЕ ВРЪЩА за картата си, просто няма смисъл да се разкарва за да дари кръв - така и така отишли вече много хора.
Възмутена съм и това си е!  Crossing Arms

А относно състоянието на Чавдар:

От името на майката на Таня искам да БЛАГОДАРЯ на всички отзовали се!  Hug
Жената наистина се трогна много от това, че все още има добри хора готови да помогнат!
Благодаря ви и аз
От нея разбрах, че вчера ( 20.09.) състоянието на Чавдар се е подобрило. Хемоглобина му се е вдигнал от 60 на 80. Ако подобрението се задържи и дай Боже продължи - в понеделник се очаква да започнат с операциите.
На 19.09 обаче - когато давахте кръв - по нейни думи е бил много, много зле - направо на ръба.

Освен дарената кръв, вярвам, че всеки от нас му е дал и част от своето здраве за да се оправи по-скоро.

СТРАХОТНИ СТЕ! Макар, че рядко пиша - Винаги, за Всичко съм можела да разчитам на вас съфорумки!
Обичам ви!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 21 сеп 2007, 08:40 от Gvendolin

# 97
Тъй като вси4ки се отзовахме с мисълта,4е ще му помогнем, съм сигурна, 4е сме му предали от положителната си енергия. Ще се моля да се е добре и да понесе леко операциите ,които му предстоят.Много поздрави и целувки и на Таня, пожелавам и  и на нея много бързо възстановяване. Нека знае,4е винаги може да раз4ита на нас.Тя е един страхотен 4овек!

# 98
  • Варна
Чудесна новина! Стискам палци за Чавдар, нека подобрението да продължи.

# 99
Б Л А Г О Д А Р Я   В И!!!

Колкото и да се опитвам да намеря думи, с които да изразя благодарността си, едва ли ще успея. Щастлива и благодарна съм, че Ви познавам реално и виртуално.  Истина е, че в трудни моменти, като този, човек разбира  на кого може да разчита. За мое щастие се оказа, че добрите хора не са изчезнали.
С няколко думи историята ни. Една слънчева неделя бяхме в Добрич - аз, Чавдар и дъщеря ни. Тръгнахме към Варна към 4 следобед. Печеше страшно силно слънце и аз, от топлината, съм задрямала. Помня само, че паднахме от пътя и едно дърво. Нищо друго. Свестила съм се след около 2 часа в шокова зала на Спешното.
Ударили сме се в дървото със страшна скорост, при всички положения над 120 км/ч. Не се знае поради каква причина. Предполагам, че му е прилошало.Резултатът - Чавдар е със счупени крака и ръце, аз със счупен крак и ръка. Слава Богу, детето имаше само лека синина. Спасили са ни коланите и въздушните възглавници. Колата е рязана за да извадят Чавдар. Аз съм била в съзнание, но не помня нищо....
На 26-ти ни направиха операции - за мен първите и последни две /надявам се/,  на Чавдар му предстоят общо три. Аз ще мога да вървя след около 2 месеца, той след около 6...Неговите операции нямаше да бъдат възможни без кръвопреливането, без Вашата помощ.   bouquet Чавдар е спортна натура и имам големи надежди за бързото му възстановяване.

Психическото и физическото възстановяване ще е дълго, но си  мисля, че въпреки всичко, сме имали голям късмет. Чакам с нетърпение връщането си между ходещите, за да мога да дам на семейството и на детето си всяка секунда от времето си.

Едва ли с обърканите си мисли съм успяла да кажа всичко, което е вътре в мен, но това не е толкова важно. Важното е, че има ХОРА, че има големи сърца!
Благодаря Ви, момичета!

/Извинете, ако има грешки, ама ако ме видите в каква поза пиша и с колко ръце...  hahaha/

# 100
Таня, добре дошла!
Чудесно е да чуем, че ти си добре и състоянието на Чавда е стабилизирано. Пожелавам ви от все сърце бързо възстановяване и нека това премеждие  е последното в живота ви. Минала съм  по този път и знам колко тежко ще ви е да сте обездвижжени и двамата, но пък си знаете, че ще е за кратк. Целувам те и ти пожелавам скоро да си сред нас, липсваш ни! Hug

# 101
Таня, радвам се, че си тук. Hug Hug Hug
Най-вече се радвам, че сте живи и в съвсем скоро време ще сте здрави. Имали сте невероятен късмет. В който изобщо не се съмнявам, че си заслужавала. Бъдете здрави и бързо възстановяване.

в четвъртък лежах в шокова зала на Спешното и в това време докараха починало младо момче от катастрофата до техникумите. Милото дете е бил без колан. Не искам да описвам мъката на родителите и това, което чух и преживях.

# 102
мондич, маленски, благодаря Ви за милите думи  Hug Честно казано, нямам търпение да дойда на среща на собствен ход Simple Smile 

Операциите на Чадар приключиха, но между последните две се наложи няколко дни кръвопреливане. Доколкото разбрах за него са дали кръв 30-40 човека. Благодаря на всеки един, който беше и е съпричастен  Hug

Имам и един апел, който в никакъв случай не искам да прозвучи поучително, защото всеки сам решава как да живее живота си, но все пак, моля Ви, слагайте си коланите. Те наистина спасяват живот - ние сме примерът. В болницата казаха, че без тях сме нямали никакъв шанс. Детето ми остана невредимо, защото беше здраво закопчана в столчето й.
Благодаря на всички за подкрепата, нямате представа как помага  Hug

# 103
Таня, така е
познавам много хора, които си слагат коланите само извън града. Живо и трагично доказателство е как в града без колан, се погубва млад човешки живот. Ужасно е.
Всяка сутрин като водя Малена на градина, виждам родители с коли, които возят 3-4 годишните си деца без стол, без колан, застанали прави отзад, между двете предни седалки?
ЗАЩО????

# 104
Таня, добре дошла и тук  Hug

Върха беше вчера, когато пъкрай мен мина кола управлявана от таткото, до него на предната седалка момче на видима възраст 7-8 години, а в ръцете на момчето седеше по-малко дете, на 2-3 години  #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт