27 причини да отворим нова Американска тема!

• 19 247
  • 284
  •   1
Отговори
# 150

Hear Again, много ще ми е интересно да видя публикацията, ако е възможно. Би ли ми я пратила; братовчедката се занимава с ново-открития център за 'социална интеграция и рехабилитация на деца от аутистичния спектър' в София, и Асоциация Аутизъм. Предполагам и на тях ще им е полезна!

Ей, малък светът бе! Детенце е от този център, а аз интервюирах Ани и Мирена, на тях вече им я пратих, но на теб като излезе броят.  Grinning

# 151
Пак казвам че на всички филми и интервюта които съм гледала за аутизъм родителите казват че  е имало малки симптоми по отрано но никой не им е наблегнал или казал за тях ,като например едногодишно детенце трябва да сочи  с пръст  предмети които му правят впечатление ,НО това не е достатъчно .....има ключов фактор тук ...опитва ли се детенцето като сочи с пръст да привлече вниманието на мама на всяка цена.
Елла почна така да ми сочи нещо  в магазина примерно балон и продължава да сочи и набляга докато аз не го погледна балона и кажа "...да Елла, балон"
Или както актрисата Дженни каза че детенцето  и си играело като всички дечица но вместо да се концентрира повече да бута количката ,той взимал количката с една ръчичка обръща я наобратно и почва с другата ръчичка да върти колелцата и това доста време.

Ей такива дребни неща споменаха и ако не знаеш какво да търсиш наистина няма как да забележиш,Дженни каза че като го видяла да си играе с количката така си мислела че явно абтомобилен техник щял да стане,също хора които се грижели за него забелязвали неща и и казвали но тя като майка просто не искала да повярва.

# 152
И преди съм казвала, че купувам доколкото мога храни които НЕ СА правени в САЩ (домати за готвене, ориз, спагети, сирене, кашкавал, шоколади и прочие)

Bistre, аз не говоря за домати от Мексико и пъпеши от Чили. Говоря за консервирани и пакетирани храни (като изброените по-горе). Вервай ми, ако си купиш консервирани домати от Италия, ще бъдеш смаяна от вкусовите разлики - те са сладки, миришат на домати, досущ както едно време баба ги консервираше за готвене набрани от градината (с аспирин за консервант!). Също както има разлика между САЩ шоколади и такива суис-мейд. За спагетите, купувам точени на ръка от Италия, трудно ми е дори да опиша ОГРОМНАТА разлика с тези за по 99с на Американските фирми.
За зеленчуци, за съжаление не мога да подбирам, сега лятото караме на фармърс, зимата - каквото има...

Според мене месото и млякото са проблема, но аз нормално изобщо не ям месо, и мразя мляко, та не се притеснявам толкова...

Тандури е права, но зависи, колко искаш да се "внедриш" в средата. Всяко нещо в умереност е нормално според мене.
Соево сирене няма да проям...
Нито пък фъстъчено масло  Sick

Тина, ама не се шашкай, децата с аутизъм са имали такива отклонения в това стъди (48 деца), но не всички деца с rapid brain  growth стават аутисти...  Peace

Мишолина, нямам личен опит, но от прочетено разбрах, че "в защита на ваксините" невролози са наблюдавали видеота на аутистични деца на 6м и 1г възраст (демек ПРЕДИ ваксините) и безпогрешно са разпознавали децата, които по късно са били диагностицирани като аутистични.

С нашето ходене до БГ пропускаме почти всички ваксини за 1 годинка. Мисля да карам по БГ схемата, поне знам, че аз не съм увредена от нея...

# 153

Бубка...за съжаление подобни алергии са много комплексни ...не се опира само до "ами пазят

Цитат
Е не всички алергии са животозастрашаващи де. Майка ми и свекърва ми също имат разни дребни алергии. Съгласна съм, че има СТРАШНИ алергии, но далеч не са всички.

Бубка затова казвам подобни алергии а не всички алергии ,специално обсъждахме фъстъчената алергия,най опасната е и най вече поради факта че незнаеш кой продукт как е направен и не се ли е допряло нещо до фъстъчен продукт и .т..н..Най вече е опасно тук в САЩ защото продукти със фъстъчено масло има под път и над път. Peace

# 154
Ако се разровите за ваксините,  ще видите че биват обвинявани донякъде и за нарастващите случаи при децата на астма, диабет, алергии, та дори и липса на концентрация...
По-добре не се ровете де...

# 155
Пак казвам че на всички филми и интервюта които съм гледала за аутизъм родителите казват че  е имало малки симптоми по отрано но никой не им е наблегнал или казал за тях

Точно това разбрах и аз  Peace

Не МОГА да разбера любовта Американска към фъстъченото масло. Егаси гнусотията.

Ако се разровите за ваксините,  ще видите че биват обвинявани донякъде и за нарастващите случаи при децата на астма, диабет, алергии, та дори и липса на концентрация...
По-добре не се ровете де...

Да, и за СПИН-а и за рака на гърдата след 30тата година и прочие...
Когато искаш да намериш, намираш... връзка

Моята теория е простичка - популацията на Земята се увеличава и с появяването на нови лекарства срещу стари болежки, природата търси начин да намали темпа на раСтеж, като човешкия организъм се изражда и става поддатлив на все повече нови болести, алергии и прочие.
Наблюдава се при всички овърпопулация на всички животински видове...

Последна редакция: пт, 21 сеп 2007, 22:45 от Jenna

# 156
Хм...дребни неща...ами синът ми ,примерно,веднъж си играе с количката,бутайки я,друг път-разглежда колелата....колко дълго ако го прави,е за притеснение...
 И да,и аз като Бубка,да попитам:ММР му е бита на 12 мес.чек ъп...какво сега? да наблюдавам са симптоми ли????
 В картона за ваксини ,не пише нищо за ваксина на 18 мес.има една 15-18 мес(DTaP-вече му е направена)....а защо ми казаха,че го чака 1 боцкане на прегледа ни след 2 седмици???
  Не се харесвам........задълбах  Rolling Eyes

# 157
Тина, сигурно е варицелната ваксина.

# 158
  • У дома
Бубка, блазе ви за ресторанта. Аз от кога търся такъв, но наблизо си нямаме.

Тандури също е права - като не можем да се опазим, поне да градим имунитет. Мен най-вече ме стяга шапката като си помисля, че за в бъдеще ще става и по-зле и не ми се мисли нашите деца в какъв замърсен свят ще живеят.

# 159
Тина стига пък ти бе ,спокойно.
Дженни каза че синът и го е правил  awhile ,също каза че се чудела защо стаята пълна с играчки  е така подредена винаги....после каза че се светнала" ....."просто защото той не знаел как да си игае с тях" .
Също тръскане на ръчичките в израз на радост.

Последна редакция: пт, 21 сеп 2007, 22:59 от victoria

# 160
Хиър или друг запознат, дай/те груба информация за това какво представлява аутизма?

# 161
# 162
  • usa
Моята теория е простичка - популацията на Земята се увеличава и с появяването на нови лекарства срещу стари болежки, природата търси начин да намали темпа на раСтеж, като човешкия организъм се изражда и става поддатлив на все повече нови болести, алергии и прочие.
Наблюдава се при всички овърпопулация на всички животински видове...

аз съм развила същата теория Simple Smile.

ето един кратък и разбираем материал за аутизма.

# 163
Хиър или друг запознат, дай/те груба информация за това какво представлява аутизма?

Няма как лесно да го обясня.

http://en.wikipedia.org/wiki/Autism

Препоръчвам и книгата на Оливър Сакс An Anthropologist on Mars. Той е невролог, но и писател и описва литературно интересни случаи. В този сборник има и есе за жена с аутизъм, която казва, че когато трябва да разбере емоциите на другите, се чувства като антрополог на Марс.

И досега най-хубават книга за света през погледа на дете аутист е The Curious Incident of the Dog in the Night-time

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Curious_Incident_of_the_Dog_in_the_Night-time

# 164
  • Boston, MA
Моят син ако изобщо играе с играчка, то е за да види как да я разглоби (гледа колелата на количките точно).

Айде бай-бай, че и аз задълбах.

Общи условия

Активация на акаунт