спирала "Мирена"

• 258 528
  • 624
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте.Прочетох темата и реших да споделя моето мнение.на 45 г.съм.От 5г.съм с Мирена и нямам абсолютно никакви странични ефекти.Нито килограми качих,нито пъпки.Нищо от изброените по горе.Сега ми предстои смяна на спиралата и смятам да си сложа пак същата.Гинеколожката ми каза че е по добре за преминаване към менопауза.Имах и миомни възли от които единия вече го няма.Надявам се и втората Мирена да ми подейства като първата.
                                                                                                                                                                                                                          здравей  на 38г.съм предлагат ми спиралата поради маточни кръвоизливи но ме е страх поради страничните ефекти.Ти сложи ли си втора моля те сподели опита си  Praynig

# 166
Запис да следя , докато мисля дали да си я сложа Simple Smile 
Само се чудя , при положение , че има , макар и малка вероятност от забременяване, като не ми идва например няколко месеца , как ще разбера дали не съм забременяла ? Като надуя корема ли ,или всеки месец тестове за бременност  newsm78

# 167
Здравеите , имам спирала Gold T от 4 месеца ходих на контролен преглед преди 2 месеца и всичко е наред ,но от предния месец преди да ми доиде два три дни леко ми зацапва и след това ми идва като ми върви поне 4 дни това преди да сложа спиралата го нямаше идвами и за три дни свършва .
Иматели и вие този проблем със спиралите и дали трябва да се обадя на док..

# 168
 Embarassed Здравейте на всички и аз съм нова тук Wink Аз имам спирала Мирена поради здравословен проблем на 35 г. съм от гр.Русеала -нераждала съм Embarassed и съм с нея от 17 дена.За сега ниамам кой знае какви странични ефекти,освен че имам леко наболяване както преди цикъл,но може би  е защото ще ми идва за първи път след поставянето и чувствам гърдите си напрегнати леко болезнени при допир.Не почувствах болка при поставянето,даже по-скоро се изненадах че всичко мина мн.бързо,но гинекологът ми е мн.добър и искам да му БЛАГОДАРЯ от сърце,страхотен човек Simple Smile !
Пожелавам късмет на всички решили се да сложат Мирена-Заслужава си Embarassed
Всичко най-добро от мен!  bouquet 

# 169
Здравей totesa, би ли ми казала има ли значение в кой ден след цикъла се поставя спиралата и докато ти я поставяше д-ра наблюдаваше ли с ехограф през корема?

# 170
Заравей.миличка,аз доколкото съм чела за нея навсякъде пише че трябва да бъде поставена до 7мия ден от цикъла,но аз лично го попитах няколко пъти и той ми каза че трябва да бъде поставена 2-3 дни след цикъла.Постави ми я на 2рия ден след цикъл и от самото поставяне имах леко прокървяване за 1ден,почти не разбрах колко бързо я сложи  Blush сега съм в първи цикъл и мога да кажа че дори не е кръв а нещо мн.бледо Embarassed.Не ме е гледал на ехо граф ,но ме повика след 7 дни за видеозон.
Излязоха ми и 2 пъпки на брадичката Embarassed преди 2 дни.Иначе другото което ми каза е да нямам  полов живот 20 дни Embarassed Това е в общи линии се чувствам ОК. почти не се сещам за нея Embarassed
Пожелавам ти късмет! Hug

# 171
Излязоха ми и 2 пъпки на брадичката Embarassed преди 2 дни.Иначе другото което ми каза е да нямам  полов живот 20 дни - #Crazy  newsm78
Дрън-дрън ,тоя гинеколог да си хвърли дипломата за доктор по-добре !

# 172
Защо  мислиш така??? Кое те смути? Да наистина в листовката пише ''акне'' Naughty
А за доктора лошо да не ''чувам''!!!!
Той е Най-добрият!!! Знам че пише също въздържане от полов контакт поне 24часа,но не знам защо ми каза 20 дни???Може да се объркал нещо Rolling Eyes но аз си ги спазих.Сега съм цикъл и ще видим по-нататък Embarassed  bouquet

# 173
Когато на мен ми поставяха  спиралата лекарката също ми каза две -три седмици без  секс .Аз съм повече от година със тази спирала и съм много доволна .

# 174
След като се родиха децататрябваше да взема мерки, първо защото цикъла ми беше много обилен, освен това с близнаци не ми се искаше да рискувам Simple Smile. Така сложих Мирена 6 месеца след раждането. След около година от поставянето ми откриха и малък миотичен възел, на който Мирената действа доста добре, имам предвид - забавя уголемяването. Така станаха 3 причините да я нося. Сега ще я подменям и въобще не съм се замисляла дали трябва. Това за мен е изключително разумна инвестиция - нямам ПМС, нямам болки, спокойно планирам морета и други почивки, тъй като цикълът ми е 24 часа и изкарвам с 2 мини тампона, и не на последно място - не треперя ако ми закъснее. Вярно е, че когато я сложих качих 2-3 килограма, но после бързо ги свалих, както и още няколко, не съм имала проблеми с кожата.
Разбира се това е моето мнение и не ангажирам никого с него, пиша, за да мога да помогна на жени, които са "на кантар", както бях и аз преди 5 години
Успех на всички!

# 175
  • София
Lilu, само да те питам - като са ти слагали Мирена не си имала миома? Защото едната лекарка се опитва да ме убеди, че тази спирала би намалила размера на миомата. Но ако миома се появява и при Мирена то тогава за себе си напълно твърдо ще реша против.
А и при мен без никаква спирала миомата не расте така че не виждам смисъл да се мъча с такова нещо.

# 176
  • Варна
Здравейте, момичета!
Ще разкажа набързо как стоят нещата при мен и ще помоля за съвет тези, които са се сблъсквали с подобен проблем.
През януари т.г. получих кръвоизлив по време на месечния цикъл, като преди това месеци наред ми падаха големи парчета съсиреци. Отидох на преглед и гинеколожката каза, че имам полип и трябва да се направи абразио. Трябваше ми още едно мнение и отидох при гинеколог-онколог. Той потвърди диагнозата и ми направи абразиото. Преди манипулацията напипа миомен възел и след това бях с диагноза- Субмукозен миомен възел, като препоръча махане само на матката. Питах го за Мирена и каза, че е подходяща за мен.
Доста неща изчетох и разбрах, че този вид е от най-гадните и лечението е махане. Дадох епикризата на приятелка-акушерка и тя даже каза по възможност най-скоро/ тази пролет или есента/ да си направя операцията, че този вид възел бързо расте и да не се наложи след време да ми махат всичко.
Та, сега съм пред дилема- мирена или операция. Притесняват ме страничните ефекти от спиралата-косопад, пъпки, напълняване, постоянното цапане и това спиране на цикъла в последствие.
Може на някого да се стори странно, че питам, а не взема да я сложа, но се страхувам от тези хормони от спиралата. Сега очаквам първи цикъл след абразиото.
Благодаря предварително и ще очаквам някой да се включи с мнение!

Лек ден на всички и много усмивки!

# 177
Илиева ,и аз много се колебах преди да сложа спиралата -моята диагноза беше хиперплазия и полип ,а и възли миомни имах ,но на първия цикъл след абразиото като не видях някакъв ефект ,изобщо не се чудих повече-иначе алтернативата беше и при мен хистеректомия ,а бях все пак на 38 години ,така че не се чуди -ако искаш да ме видиш за да ти отпаднат опасенията :кожни проблеми ,напълняване и други незначителни и второстепенни проблеми за мен -моля ,аз съм на среща

# 178
  • София
Илиева, направи консултация с наистина добър гинеколог. Аз съм с подобна миома и при последния преглед лекарката каза, че не расте, да си пия прогестерона още 3 месеца и да спра, за да се види дали няма да се нормализила всичко. Тя самата също не споделя толкова лечебния ефект на прехвалената Мирена - само ми каза - това е чуждо тяло в организма с всичките му последвстия и физически и хормонални.
Аз лично твърдо не бих сложила спирала, предпочитам хистеректомия ако се наложи. Но всичките странични ефекти на Мирената не бих издържала - особено в частта с цапотенето между 6 и 9 месеца....

# 179
  • Варна
mama 69, Morgana благодаря ви много за отговорите! Наистина две интересни и коренни различни мнения!
Поизчаках с моя отговор, като се надявах и още някой да се включи с мнение и да видя какво ще се случи с цикъла ми този месец. С две думи море и мъка, нищо не се е променило след абразиото. Силен кръвоизлив 2-3-я ден и съсиреци. Трябва да взема тези дни някакво решение, не мога първите дни да не мърдам от вкъщи.
Искам следващите 40 години да съм мъж! Mr. Green

Приятен и много слънчев ден!

Общи условия

Активация на акаунт