спирала "Мирена"

• 259 532
  • 624
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Илиева, след абразиото е нормално да имаш кървене. Ако продължи над 7 дни - при доктор за преглед. Ако се решиш на Мирена - не знам колко време ще си без мъж...имало ограничения и след слагането й, но попитай лекар за подробности.
Защо настояват за операция? Няма ли идея за хормонално лечение преди това? На мен изрично ми казаха, че изобщо не съм за операция при положение, че миомата не расте. Макар, че аз лично бях се подготвила психически за операция, не искам в никакъв случай да експериментирам с Мирена по още много причини.

# 181
  • Варна
Morgana, надявам се да не ми върви много. Нямала съм до сега цикъл по дълъг от 5 дни. За ограниченията от секс след слагане на спиралата не ме тревожи, сега съм без мъж до края на юни.
До сега никой не ми е предложил хормонално лечение. Казах на личната, че искам да ми изследват хормоните, но не реагира. Имам доста нисък хемоглобин 87 и до вчера пих желязо.
И аз се зачудих, защо искат операция? Може би така им е по-лесно, махат и не се занимават повече с теб!
Подготвена съм психически за операция, вече имам една преди години и съм  претръпнала. Отивам и лягам, но не е там работата, трябва да има и други алтернативи. Ще ги търся.
Разбрах, че в Майчин дом- Варна махали миоми през влагалището/сигурно го има това и в други болници/, ще проуча нещата дали моя вид подлежи на такава манипулация.

# 182
  • София
Илиева, обикновено махане само на миома се прави когато се цели да се запази матката за евентуална бременност. Иначе какъв е смисъла ако се появи нова миома? Те обикномено не са една, а повечко и си растат...полечка...
Направи консултация с повече гинеколози и тогава решавай крайно. Успех!

# 183
Lilu, само да те питам - като са ти слагали Мирена не си имала миома? Защото едната лекарка се опитва да ме убеди, че тази спирала би намалила размера на миомата. Но ако миома се появява и при Мирена то тогава за себе си напълно твърдо ще реша против.
А и при мен без никаква спирала миомата не расте така че не виждам смисъл да се мъча с такова нещо.

Morgana, доста ми е съмнителен момента с намаляването на миомата. Когато я поставяха не са ми казвали за възела, може би не е гледала внимателно докторката, знам ли. Забавяне на разтежа, е възможен, но чак пък такива чудеса се съмнявам да прави Мирена-та. Мойто възелче расте с около 1мм/година, даже вчера ходих на преглед, за да ми поставят новата, понеже направих профилактика 1 месец между махането и слагането на новата.

# 184
Lilu ,след колко години я махна - на 5-та ли и има ли хормон в спиралата до махането й ,защото когато ми я сложиха ми обясниха ,че след 3-та година хормона постепенно намалява и остава да действа само като механична спирала ?

# 185
Точно на 5-тата годиная сменям. Не зная дали има хормон, но цикъла си ми е все така лек и оскъден, а до колкото знам при обикновените спирали не е така. Със сигурност обаче между 3-тата  и 5-тата година нямаше никаква промяна, поне при мен.

# 186
щото при мен все още го няма цикъла ,може би като намалее хормона ще се появи -изтрябвал ми ,за какво ли ми е ?!?

# 187
Както написах, направих един месец почивка, т. е. един цикъл да мине преди подмяната. Бях забравила какво е да имаш ПМС, щях да се побъркам от нерви,коремобол,  и напрежение в гърдите да не говорим че изкупих всички разновидности на тампони. Естествено не ми потрябва такова снаражение, тъй като последствие от спиралата не беше толкова обилно. Така че хич не страдам за гореописаните екстри, от които Мирената те освобождава Simple Smile

# 188
  • София
Точно на 5-тата годиная сменям. Не зная дали има хормон, но цикъла си ми е все така лек и оскъден, а до колкото знам при обикновените спирали не е така. Със сигурност обаче между 3-тата  и 5-тата година нямаше никаква промяна, поне при мен.
Естествено, че има хормон! Нали това е концепцията нахормоналната спирала Мирена. И точно поради хормона в нея много жени имат най-разнородни странични ефекти. И затова и цикълът при някои става оскъден, при други липсва...а при трети има непрекъснат такъв първите 3-6-9 месеца....И поради последният факт аз се отказах от тази спирала....щото не бих издържала такова нещо!

# 189
Привет. Пуснах и тема преди да видя тази  Tired Днес към 18 часа ми поставиха спиралата ,но то момента на поставянето си имам една тъпа и остра болка в долната част на корема. Предупредиха,ме че е нормално и ще отшуми ,но кога? Честно не очаквах толкова да ме заболи, и сега след 4 хапчета обезболяващи и 5 часа след процедурата си мисля дали е ОК това и да не ида утре на спешното за преглед? Ще видя как ще се чувствам на сутринта ,но бих се радвала да пише някой ,който вече я е ползвал и да сподели колко време отминава докато спрем да я усещаме като чуждо тяло?

# 190
Еее, спокойно. Всичко ще е добре. Остави си малко време. Не бързай! При мен стана много бавно, но сега съм добре. Започнах 4 година. Лекувах точно полипи, които веднъж бяха махани с абразио и пиене на лекарства по разни схеми.  Имах всички описани странични ефекти, за жалост. Издържа се. Не посмях да рискувам махането на спирала, защото не бях сигурна в никое друго алтернативно лечение. А си падам по точно тези методи.

# 191
Еее, спокойно. Всичко ще е добре. Остави си малко време. Не бързай! При мен стана много бавно, но сега съм добре. Започнах 4 година. Лекувах точно полипи, които веднъж бяха махани с абразио и пиене на лекарства по разни схеми.  Имах всички описани странични ефекти, за жалост. Издържа се. Не посмях да рискувам махането на спирала, защото не бях сигурна в никое друго алтернативно лечение. А си падам по точно тези методи.
Благодаря ти! Hug Вече поотшумява ,но се усеща постоянна болка . Поне уикенда ще изкарам така с обезболяващи и в понеделник ще звънна на докторката за съвет. Аз я сложих само с превантивна цел ( против нежелано забременяване) и се надявам да издържа 5тте години ,докато планираме 2ро дете за тогава:)

# 192
Гинеколога ми каза,че колкото и да е прехвалена Мирената има повече странични ефекти от  останалите.Преди две години бях с Мирена и получих някакъв обрив, направо полудях! И от тогава съм с Копер Т. В Петък бях при моя лекар да ми смени старата и ми препоръча някаква нова - медна и като цена и качество била по - добра от останалите "Копърки".Казва се "Прегна",сложи ми я и се чувствам прекрасно. Разбрах,че е нова за България и я препоръчах на моите приятелки естествено Simple Smile
Някоя от вас чувала ли е?

# 193
Здравейте!Момичета,някоя от вас имала ли е промяна в теглото след поатавяне на Мирена?Това много ме вълнува защото мисля да си слагам.

# 194
  • далечно
аз съм с Мирена от 10-тина дни.  Според гинеколога ми била 'мерцедеса сред спиралите', да видим как ще я приема - все пак досега съм била пешеходец (т.е. никога не съм имала спирала). На 7-мия ден след поставянето се появиха няколко капки кръв дневно, които имам оттогава. Мисля да се консултирам с гинеколога за по-сигурно, макар че четох, че е нормално. От друга страна дъщеря ми няма и 3 месеца и ми е рано за менструация (кърмя, а и при поставянето на спиралата докторът каза, че лигавицата на матката ми все още си е тънка, та няма да имам вкл/чване скоро  newsm78 ).
Самото поставяне не беше болезнено - прави се цитонамазка преди това и гинекологичен преглед. 

Общи условия

Активация на акаунт