спирала "Мирена"

• 259 556
  • 624
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
На 18.04 ми поставиха Мирена, поради  силно кървене, миомен възел и анемия. Зацапваше през цялото време до сега. Първият цикъл дойде на 06.05 мина нормално като продължителност и количество. До сега не бях изкарвала денонощието с 3 превръзки. После продължи да цапа ръждиво-кафяво. Вторият цикъл ми дойде на 03.06 доста обилно и отново със съсиреци. На третия ден разбрах, че спиралата ми излиза/ 1.5 м след поставянето/. На 06.06 гинеколожката ми я махна и на другата сутрин 07.06 ми направи кюртаж и пак ми сложи спиралата. Каза, че отново имам полип и я е избутал навън. Предният кюртаж беше преди 4м. на 14.02.
Днес е 12-ти и продължава да кърви, но не обилно. Доста дълъг стана този цикъл и не знам кога ще спре. Другото, което ме притеснява, че сега не напипвам конците на спиралата. Така ли трябва да е? Дали наистина е паднала от избутване на полипа или не е била поставена добре, или организма ми я изхвърля?
Лекарката каза да отида на преглед след 2м., но няма да издържа толкова.
Необходимо ми е да остана със спиралата, иначе ще трябва да ми махнат матката.

Ако на някого му се случвало нещо подобно, моля да ми пише.
Благодаря предварително!

Последна редакция: нд, 12 юни 2011, 10:14 от Илиева

# 211
  • София
Илиева, струва ли си мъките с тази спирала?! newsm78 Не е ли по-добре да махнеш матката? Яйчниците се запазват, така че няма да те вкарат в критиката без време. Аз още 3 месеца пия прогестерон и ако отново започна с кръвоизливите - събирам си торбичката и с бодра стъпка отивам да махна "инкубатора", тъй като никак не планирам повече деца и искам да се свърши този ужас!
Освен това се правят операции, запазващи матката, като се махат само полипите или миомните възли. Но обикновено се прави при жени, които искат още да раждат.
Точно двама и то добри гинеколози се изказаха категорично против този експеримент - Мирена срещу миома заради прекалено честотите странични ефекти и отхвърляне на спиралата....Вземи просто още едно мнение на лекар!

# 212
ZDRAVEITE MAMI, AZ SAM S MIRENA OT 4 MESECA, MENSTRUACIATA MI TRAE BLIZO MESEC #Cussing out, GINEKOLOGA MI DADE DA PIA NYAKAKVI HORMONI, KOITO TRYABVA6E DA MI NORMALIZIRAT MENSTRUACIATA, NO BEZ OSOBEN REZULTAT ZA SEGA. NA VSI4KOTO OTGORE OT KAKTO YA SLOJIH MI IZLIZAT DOSTA PAPKI PO LICETO I DEKOLTETO, KOETO E PRYAKO SVARZANO SAS SPIRALATA, SPORED GINEKOLOGA MI TOVA E NORMALNO, NO TRAE SAMO 1-VIA MESEC, A PRI MEN PRODALJAVA VE4E 4-RI, MOJE BI SHTE YA MAHAM Confused..ZDRAVETO PREDI VSI4KO! Peace

# 213
Здравейте момичета,мн.съм отчаяня...
С Мирена съм от 12.01.2011г.но от 3 месеца имам мн.обиен цикъл и този месец ми се струва че изобщо няма намерение да спира.Вече 15 дни съм все так.Докторът каза че явно ме ми понася спиралата и преди 3 месеца ми изписа витами Ц,калциум Ц   Оргаметрил.Първите 2 месеца успявах да контролирам дните с хапчетата,но този месец-едвали ще ми помогнат.Има ли нчкоя от вас подобен проблем? Моля за съвет Confused Нямам болки ,но е обилен и със съсиреци.Пропуснах да напиша че в момента съм извън страната до нова година и не ми е възможно да отида до доктора.Моля дайте мнение или съвет  Embarassed

# 214
Моят цикъл стана по-обилен, когато спиралата окончателно се беше разместила Confused имах и силни болки.
Според мен задължително трябва да отидеш на гинеколог и ако спиралата не ти понася я махай, аз издържах 9 месеца, сложих я с голям ентусиазъм , но не беше за мен.
Защо лекарят ти е изписал допълнително хормони  newsm78

# 215
  • далечно
тотеса, бих те посъветвала незабавно да отидеш на лекар, където и да си. Гинеколозите извън БГ познават тази спирала, та не виждам какво те спира.
Аз съм с Мирена от края на април т.г. и де факто досега съм имала няколко прокървявания от по няколко капки. Мен пък това ме притеснява - че нямам цикъл - но гинекологът ме предупреди, че е доста вероятно да се получи така. Не знам дали не е вредно това 'безциклие', винаги съм мислила, че цикълът 'прочиства' тялото някак си  Rolling Eyes Embarassed

# 216
мацки не се притеснявайте от " безциклието" ,а от обилното кървене ,откакто съм с Мирена -3,5 години ,съм имала два-три пъти оскъден ,почти никакъв цикъл ,освен това се чувствам прекрасно - и здравословно и психически /преди да я сложа винаги ми идваше обилен цикъл ,когато отивах на море или басейн и забравяше да спре ,за секса пък да не говорим - изобщо не ми се правеше  -мисля , че има връзка с хормона ,който отделя спиралата .така че слагайте си Мирена ,ако имате обилен цикъл и си "свиркайте "

# 217
 Embarassed Ох,вече съм по-добре след 15 дена обилна менструация най-после спря  Rolling Eyes
ами притесняваме това че съм на кораб и  нямам възможност да отида на лекар,но явно ще си трая докато се прибера в Бг.Благодаря на всички за съветите и бързите отговори Hug
PS: изписаха ми оргаметрил и децином може би и заради това че имам 2 миомни възела олоко 2 см.
и слава Богу че имам тези лекарства иначе и аз не знам какво бих правила.Дано нещата да са по-добри през следващият цикъл. Embarassed  bouquet

# 218
  • далечно
totesa, ти си знаеш, но като спрете в някое пристанище не можеш ли да отидеш на гинеколог? Няма ли слизане от кораба докато се прибереш - иначе във всеки голям пристанищен град можеш да изровиш адреси на гинеколози и да си запазиш час, за да се види да не би да се е разместила? Не искам да те стряскам изобщо - може да е безобидно, но все пак такъв обилен цикъл при наличие на спирала, на която един от основните ефекти е липсата на цикъл... Thinking

# 219
Благодаря ти мила Embarassed ще опитам да послушам съветът ти.  bouquet

# 220
Здравейте,прекрасни дами!
Първо,искам да благодаря на всички за мненията и съветите,защото ми бяха от голяма полза!  bouquet Hug
Преди по-малко от 2 месеца родих 2-то ми детенце и ми предстои поставяне на спирала.Още по време на бременността ми с мъжът ми обсъждахме евентуалното поставяне на спирала"Мирена",уж била най-добрата и надеждната..,та да си спестим главоболията покрай едно нежелано забременяване в бъдеще..Още докато бях бременна говорих с наблюдаващия АГ и д-рката ми препоръча имено"Мирена".Та навих се аз и до този момент,без много да му мисля,бях уверена,че точно тази спирала ще използвам..
Всичко чудестно,но след като изчетох толкова много материали за съответната спирала,признавам си,вече се отказах..Смятам да проуча по-подробно всички видове вътрематочни спирали и по-нататък да предприема поставяне..,но не на съдържаща хормон и имаща толкова много НЛР..Смятам,че без конкретни медиц.препоръки и причини,не е нужно да си причинява една жена този дискомфорт(смятам,че дълготрайното зацапване,главоболието,замаяността,влиянието в/у теглото,както и липсата на менструация(което не се отразява съвсем безопасно и безобидно на организма) са обременяване за жената и създаване на дискомфорт)..
Може би,бих била критикувана за този си пост,но исках да споделя страничното си впечатление от коментарите..

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 13:38 от Nar-Nour/Om Saeed

# 221
  • София
Според мен много по-голям проблем е непрестанния цикъл, който продължава до 9-10 месеца след поставянето на спиралата при някои жени.
Това е основния ми мотив, за да избегна спиралата пък било и по медицинска препоръка (нещо, в което не съм съвсем убедена).
Имай предвид, че всички спирали водят в началото до зацапване, а хормоналните таблетки при някои жени водят до главоболие или промяна в теглото. Макар, че новите препарати вече са пъти по-добри и са избегнати тези НЛР. Аз лично бях на оргаметрил една година и се чувствах просто чудесно....сега правя пауза да видя как ще е...

# 222
Здравейте! И аз да споделя моето "преживяване" с Мирена. Сложих я на 16.04.2010 г. Зацапване и кървене имах 6 месеца - почти без спирка. Но това отмина. Цикълът ми е 8-10 дни. А аз я поставих именно заради това, че имах по-дълъг цикъл и съсиреци. Други проблеми нямах. Вчера обаче я махнах! Не можех повече да търпя #2gunfire - за година и пет месеца имам 9 кг. отгоре! Постоянно се чувствах уморена и замаяна, абсолютно неработоспособна. Да не говоря и за топлите вълни, които ме обливаха - точно както каза майка ми, като в критическа. А аз съм млада. Та моето мнение е да не се слага такава спирала, ако нямате някакви проблеми! А някой да я е махал? Какво става после?

# 223
  • София
Аз съм с Мирена от 2007-ма, април Peace Като я махна....ще сложа нова Laughing
Притесняваше ме зацапването, но след отминаването съм просто чудесно Peace
Липсата на менструация няма какво да ви притеснява. Реалната течност, която трябва да се отдели е около 80-100мл. Преди поставянето й, съм губила в пъти повече Confused Като не споменавам съсиреците....А, и хемоголбинът ми за първи път, е нормален Peace

# 224
Кажете, момичета, колко време след поставянето на спиралата продължава зацапването и първия цикъл след поставянето как ви беше. Сложих спиралата преди месец и след зацапването мисля, че сега съм вече в цикъл. Спрях се на нея заради обилния цикъл и миомен възел.

Общи условия

Активация на акаунт