спирала "Мирена"

• 260 695
  • 624
  •   2
Отговори
# 225
Здравейте,дами!
Не съм много сигурна,че постът и въпросите ми са точно за тази тема и аз съм сгрешила,много моля да ме извините!
На 24.10 тази година ми поставиха вътрематочна спирала-Голд Т.Тогава бях кърмачка и не бях получила 1-ва менструация след раждането.Поставянето не беше чак толкова болезнено,колкото аз очаквах,но не беше и съвсем безболезнено.Та първите 2 дни усещах много силна болка,като менструалната болка,но тази не минаваше и след приема на аналгетик.Имах така нареченото зацапване,което според мен си е направо кървене,до 5-6 ден,а от тогава до сега силно бяло течение.Държа да отбележа,че преди преди поставянено на спиралата направих изследванията,които са необходими и всичко си беше наред.До този момент бялото течение не е спряло,на определени периоди(през 3-4 дена)усещам отново менструални болки.Отделно,съпругът ми твърди,че усеща конеца на спиралата,а лекарката изрично ми каза,че го отрязва по-къс.
Нормално ли е всичко това?

# 226
Според мен бялото течение не е нормално, отиди при гинеколога си за преглед.

# 227
  • София
Бялото течение не е нормално. Също и това, че съпругът ви усеща нещо.... Rolling Eyes
Конецът се подкъсява, но все пак се напипва. Нали трябва и да се вади спиралата...

# 228
  • далечно
моят мъж също твърди, че усеща нещо - вече два пъти ходих на гинеколог, като първият път подрязаха конците. И двата пъти ми казаха, че спиралата си е отлично поставена и 'не е възможно' мъжът ми да усеща нещо  Thinking На мен ми се струва, че в определени периоди от месеца май се 'усеща' от мъжа ми...не знам.

След като досега имах зацапване от 1 капка веднъж месечно, от този месец имам няколко дни вече...но почти спрях да кърмя, та предполагам това ще е цикъла.

# 229
Благодаря ви,за бързите отговори!
Ходих на 21.11 на преглед(на 24.10.11 ми беше поставена спирала Gold T),та лекарката ми обясни,че белезникавото зацапване си е нормално в началото и не било течение,а зацапване,каза,че спиралата ми била поставена супер,на мястото си е и всичко е ОК.Но конеца ми е вътре в матката,т.е. милата ми половинка го е натикал вътре и затова вече не му боцкало.. newsm78 Увери ме,че няма проблем да е там до ваденето след няколко години. Thinking
На 23-ти получих кафеникаво зацапване,което продължи 2 дена и на 3-тия вече си имах цикъл,придружен с болки,който обаче е толкова обилен,че за 1 ден успях да използвам 1 пакет превръзки Super.Обадих се на лекарката и тя ми каза да пия Метергин за кръвоизлива,та вече 2-ри ден пия лекарството,но ефект няма,пак си бягам на час и половина до банята и сменям препълнената превръзка.. ooooh! #CrazyИ това вече ме притеснява.. Thinking

# 230
Здравейте!Имам миома от 5 год. и съм със спирала ,,Мирена,, също от почти 5 год. Сега март трябва да я махна.Някой може ли да ми каже дали  е добре да си сложа друга или да се подложа на операция? И още нещо колко пари ви струва една така спирала? Аз преди 5г. платих 350лв с поставянето.Благодаря ви предватително.

# 231
  • София
Здравейте!Имам миома от 5 год. и съм със спирала ,,Мирена,, също от почти 5 год. Сега март трябва да я махна.Някой може ли да ми каже дали  е добре да си сложа друга или да се подложа на операция? И още нещо колко пари ви струва една така спирала? Аз преди 5г. платих 350лв с поставянето.Благодаря ви предватително.
Само и единствено лекар може да те посъветва дали да сложиш нова спирала или да се оперираш. Обсъди го с гинеколога си - дали миомата расте, дали има проблеми от нея, възраст, други гинекологични проблеми и всичко, което трябва да се вземе предвид за по-нататъшно лечение. Ако те притеснява или не си сигурна - потърси второ мнение на друг лекар. Успех! Laughing

# 232
  • София
Ако срока и е до март, имай предвид, че месец по-рано трябва да посетиш гинеколог Peace
Моята е до април, в понеделник имам час.
За миомата, Моргана ти е отговорила изчерпателно.
Преди 5 години, аз заплатих 350лв за спирала и 120лв за поставяне. Не знам каква е цената сега, като разбера в понеделник ще пиша Simple Smile

# 233
Здравейте момичета,пак съм аз Simple Smile
С Мирена съм от година и един месец,миналият месец ходих на проф. преглед и ми казаха че спиралата си е на мястото.Но от декември месец и този също менструацията ми е 20 дни,т.е.по-малко ,но всеки ден.Вече ще се побъркам  Whistling
,няма да ви разказвам колко съм изнервена...Този месец реших да пия отново Оргаметрил плюс витамин C и Калциум фосфо.Но няма подобрение.Пропуснах да спомена че имам 2 малки миомни възела.Мисля,че явно не ми понася и май ще се разделим с нея,макар да не ми се иска.Преди да я поставя имах мн.обилен цикъл,който траеше по 10 дни.Сега е по оскъден и се чувствам Ок. ,но ако не пия Децинон не ми спира,преди от Оргаметрила на 5тия ден отшумяваше а сега вече не знам какво да правя.Докторът ме гледа умно и нищо не ми казва ,само че си си ок. на мястото и да вземам проклетите хапчета.Май ще сменям лекърят.Моя много го ценя,но той винаги бърза и не разговаря особенно с пациентите,само ако го попиташ нещо.Иначе е най-добрият специалист в града.Ох,да не ви товаря повече с моите проблеми.Лек ден! И благодаря,че ми отделихте внимание  Embarassed  Hug

# 234
  • София
Тотеса, не е работа да си със спирала, която е хормонална и отгоре на това да приемаш още прогестерон! Това е здраво натоварване на организма и не виждам защо трябва да се мъчиш? Просто направи консултация при друг лекар. Аз също преди две години бях в дилема - Мирена + оргаметрил или само оргаметрил по схема. Избрах второто и не съжалявам.

# 235
 Благодаря ти Morgana  Simple Smile Знаеш ли не се бях сещала за такъв метод като твоят,но май ще взема и аз да опитам Simple Smile Само че аз имам и мигрена ,която се обострч заради оргаметрила,но си права и доктора ще сменя Simple Smile Да,така мисля! Още веднъж ти благодаря за съвета и вниманието Simple Smile Heart Eyes

# 236
  • София
Тотеса, имай предвид, че и Мирената има хормон, макар и в малки количества. Направи консултация ако трябва не с един, а с двама други лекари. Имай предвид обаче, че с Оргаметрил повече от две години няма да те държат. Поне на мен не ми препоръчаха повече от този период. И най-важното - следи си миомите да не нарастват!
Успех и дано всичко бъде наред!

# 237
 Благодаря Simple Smile Записах си час за сряда и ще видим какво ще каже моят лекар.Аз съм с намерението да я махна.Защото педи зацапването спираше до 5 дни след употреба на оргаметрил а сега не се повлиява изобщо.Не съм ползвала оргаметрил от септември месец,защото от него получавам мигрена Whistling Praynig

П.П. Честит свети Валентин утре на всички които ще празнуват! Обичайте се и бъдете Здрави! Heart Eyes  bouquet Simple Smile

# 238
Е вече съвсем се отчаях от Мирена, като изчетох темата!!! Мислех си, че има някакво решение, но уви на някои им понася на други не. С Мирена съм от 04.2011г. минах през какви ли не мъки за да спре кървенето, имах и миомен възел, заради който основно съм с тази спирала. Менструацията ми беше по-оскъдна преди спиралата. Преди 10г бях с обикновена спирала и не съм имала такъв проблем. Вече съм убедена, че ще се разделя с Мирената.  #2gunfire

# 239
Здравей,francheska.Днес на 22ри ден от менструацията взе че се повлия от оргаметрил и сега смятам да анулирам часа при доктора,не ми се иска да се разделям с Мирена.Вярно е че ми дойдоха в повече тези дни на ''зацапване'',но пък нямам болки.А педи да я поставя имах ужасен цикъл обилен и  много болезнен,точно заради възлите,но те са още малки за операция.Сега ще изпия и денинона 5 дни преди следващия цикъл и ще видя ако пак е същата ситуация Заклевам се - ще я махна този път на истина!Пожелавам ти успех и дано да не се наложи и при теб да я махаш!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт