спирала "Мирена"

• 258 733
  • 624
  •   2
Отговори
# 240
  • София
Totesa, то е ясно, че оргаметрила ще спре кървенето - аз самата съм спирала тежък кръвоизлив с него. Проблемът е 1. като спреш оргаметрила, очаквай до 4-5 дни наново цикъл и 2. това е просто неразумно да бъдеш с хормонална спирала и да се блъскаш допълнително с прогестерон! Прочети малко за нежеланите ефекти на прогестерона + провери си миомните възли дали стоят на един размер.
Само и единствено лекар може да ти каже какво е най-правилното..такива експерименти - хормони, дицинон е меко казано опасно..но ти си знаеш най-добре.

# 241
Благодаря ти отново Morgana за отговорът  EmbarassedНо тези лекарства ми ги изписа гинекологът ми още като ми я постави и ми каза в случай на нужда да ги пия.Вече и аз не знам.... Confused Отчаяна съм. Но все още не ми се иска да се разделям с Мирена Cry Предният път когато пак бях така той отказа да я махне,каза да потърпя още малко.Това беше май и юни.После ми се случи август и сега януари,От август или началото на септември вече и аз се обърках не съм пила оргаметрил а децинон пих пак тогава само веднъж до сега.Но пък от година и месец съм с Мирена Rolling Eyes Ще видя следващият път и ще  е окончателно.То така и така вече съм започнала оргаметрила та поне да ги допия 28 дни общо го пия.После след 2-3 дни като имам пак цикъл ще видя как е.Аз често сменям и географска ширина и климат,може пък и това да ми влияе? А и антибиотици пих декември за проблеми с венците,дали там нещо не се обърка не знам??? Весел празник и Благодаря за вниманието Morgana  bouquet

# 242
  • София
Е, имай едно на ум ако пак ти се случи кървене тогава вече да отидеш на лекар. А защо така си се "влюбила" в Мирената като ти прави проблеми?  Wink WinkАз преди две години категорично отказах да я слагам и просто направих втора консултация с друг лекар....Добре, че другата лекарка не беше на мнение - Мирена на всяка цена и така.
 Но ти си знаеш най-добре. Успех и дано нямаш повече проблеми! Весел празник!  bouquet

# 243
Здравейте аз съм нова и незнам дали точно тук трябжа да си задам въпроса си но ще  пробвам ...
С Мирена съм от 2 дни и снощи правихме секс с мъжа ми и той каза че я усеща и дори го е наранила възможно ли е да си остане завинаги така или е много рано за секс
Чувствам постоянен глад  и ям като невидяла а ако не хапна и ми прилошава  това от нея ли е и пречат ли цигарите с нещо ? newsm78

# 244
  • София
Здравейте аз съм нова и незнам дали точно тук трябжа да си задам въпроса си но ще  пробвам ...
С Мирена съм от 2 дни и снощи правихме секс с мъжа ми и той каза че я усеща и дори го е наранила възможно ли е да си остане завинаги така или е много рано за секс
Чувствам постоянен глад  и ям като невидяла а ако не хапна и ми прилошава  това от нея ли е и пречат ли цигарите с нещо ? newsm78
Не би трябвало половинката да я усеща. Гледаха ли те на ехограф след поставянето?

# 245
Да гледаха ме и ми казаха че много добре се е настанила и ми я показаха къде се намира ...

Говорех с гениколожката ми и ми каза че най вероятно усеща кончето което с времето омеквало и не се усещало .... Но според мен не е това причината защото ме мисля че от едно конче мъжа ми ще изпита такава болка че да извика дори
Не би трябвало половинката да я усеща. Гледаха ли те на ехограф след поставянето?

# 246
  • София
Кончето е достатъчно меко, не трябва да се усеща....
Евентуално, може да искаш да ти го подкъсят- аз така направих.
И все пак, да предизвика болка.... Rolling Eyes

# 247
Мили дами- дайте ми съвет!!! Сложих си Мирена на 07.02.2012 и до ден днешен то не бяха болки,кървене,гърдите ме болят.Със съпруга ми не сме правили секс от поставянето.Започнах страшно да се изнервям.Направих още една консултация и доктора ми даде да пия антибиотици,които смятам,че не трябваше да приемам. МОЛЯ ВИ - КАЖЕТЕ МИ КОГА ЩЕ СПРА ДА КЪРВЯ ИЛИ ДА Я МАХАМ ТАЯ ПУСТА СПИРАЛА!!!

# 248
  • София
Мили дами- дайте ми съвет!!! Сложих си Мирена на 07.02.2012 и до ден днешен то не бяха болки,кървене,гърдите ме болят.Със съпруга ми не сме правили секс от поставянето.Започнах страшно да се изнервям.Направих още една консултация и доктора ми даде да пия антибиотици,които смятам,че не трябваше да приемам. МОЛЯ ВИ - КАЖЕТЕ МИ КОГА ЩЕ СПРА ДА КЪРВЯ ИЛИ ДА Я МАХАМ ТАЯ ПУСТА СПИРАЛА!!!
Мила, защо антибиотик?
И аз бях на твоето дередже, исках да я махам....сега ще слагам нова Simple Smile
Кървенето обилно ли е? Аз имах зацапване около 3 месеца, но това не е менструална кръв.
Сексуален контакт може с кондом, ако имаш притеснения от това.
Нещата ще си влязат в релси, не се притеснявай Hug

# 249
Три месеца постоянно зацапване???????????????
Е,това не бих го изтърпяла...Откакто я сложих тая Мирена бял ден не съм видяла до днес - обилно  кървене,болки в яйчниците,в гърдите,постоянно раздразнение.Какъв ти секс - като не може да се отпусне човек ,за какъв секс може да става дума?! Но това е най-големият проблем при мен - съпругът ми е хиперсексуален,какво правя вече цял месец само аз си знам.Живеем сами,няма кой да ни се бърка и не сме се карали - сега основният ни спор е СЕКСЪТ.Време ли и трябва на тая спирала,не знам,но ако трябва да търпя този безкраен мензис - сори,не съм такава мазохиска!Беше започнала да ме хваща критическата - на 3-4 месеца за по ден - два,ама кой ме би по главата за спирала.А докторът и той - нещо не казва,дай парите,ето ти спирала!
Каже бе хора, на вас колко ви вървя!!!!!!!!!!Четох страшни работи от 6 до 9 месеца????????????????

# 250
  • София
Meici , ти преди да я сложиш, не прочете ли листовката поне?! Не разпита ли лекаря? Rolling Eyes
Всички плюсове и минуси ми бяха изложени. Прецених за месец, после ми я поставиха. Напълно те разбирам, защото и аз бях в същата истерия, въпреки, че знаех какво да очаквам Hug

# 251
Прочетох листовката,но там никъде не се споменава,че ще съм в мензис месец-два или шест,както прочетох при някои дами по- нагоре.
А доктора - направи ми изследвания,взе цитонамазка,всичко е ок и дай ще я слагаме.Нито думичка за странични ефекти или нещо подобно.Да,аз съм глупачката , че се предоверих на прехвален лекар.Очаквах лоялност и доверие , но ... ядец!!! Каква ми е гаранцията , че дори и да изтърпя още 2 месеца с превръзки ,всичко после ще е наред?! Не ми е вървяло така от много-много години,а и болките са си болки.Преди с пакет превръзки можех да карам половин година , а сега купувам трети голям,че и два пакета ежедневни.
Затова писах тук - ако някоя дама ми каже , че и тя е изтърпяла същото и после всичко си е наред - ще изтърпя и аз,но .....................     Колко време ??????????????????

# 252
  • София
Пак казвам, зацапването не е менструална кръв. Ако е обилно и кърваво, и продължава толкова време, тогава е проблем. Аз от 5 години превръзки не съм купувала, само ежедневни.
Аз я изтърпях цялата работа, сега съм много доволна Peace

# 253
Здравейте , нося спирала Мирена от 6 години. бях с обикновена спирала , защото много лесно забременявам и  един ден отидох на лекар поради някакви други оплаквания и той ми каза , че имам 2 миомни възела дребнички но ми препоръча Мирена. Извади ми старата спирала  и аз толкова се бях шашнала от тези миомни възли , че изобщо не се подвоумих и я купих.Естествено ми се строи доста скъпа , но си казах , че е по-важно да съм здрава. И както сигурно  повечето от вас го правят , започнах да чета листовката .... качих  може би 3-4кг , нещо ми поизчезна либидото... иначе вече не си спомням да  съм имала зацапване  повече от 1 месец. Но пък са радвах на положителния елемент , че минах на цикъл 3-4 дни и то много слаб , а преди това ми беше обилен и ме държеше по 8-9 дни.  Тъй като лекаря , при когото си я сложих ми се струваше голям скъпчия  реших следващия преглед да направя на друго място и си записах час при д-р Лазарова н Токуда.  Тя ме успокои , че мимомните възелчета са ми малки , то да си нося спиралата и да се радвам на положителния ефект от намаления цикъл. Каза ми че мога да нося спиралата още 6 мес . след изтичането на 6 те години и сега  настъпи момента да я сменя. Твърдо съм убедена , че пак ще си сложа мирена . Не  помня да ме е боляла главата или нещо друго.   

# 254
  • София
Рали, не знам....но срокът на Мирена е 5 годишен Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт