спирала "Мирена"

• 258 693
  • 624
  •   1
Отговори
# 255
Да , правилно, сега си погледнах датата на поставянето  ми е 31 авг 2006 , но д-р Лазарова ми каза ,че мога да я понося още 6 месеца, та всъщност сега ми е момента да я сваля.
сигурно ще ми каже доктора  , че трябва да мине поне 1 цикъл преди да си сложа следващата.

# 256
  • София
Да , правилно, сега си погледнах датата на поставянето  ми е 31 авг 2006 , но д-р Лазарова ми каза ,че мога да я понося още 6 месеца, та всъщност сега ми е момента да я сваля.
сигурно ще ми каже доктора  , че трябва да мине поне 1 цикъл преди да си сложа следващата.
Аз април трябва да я сменя. Питах докторката, каза, че няма нужда от чакане. Може да се сложи веднага, след свалянето на предната Peace

# 257
Записвам се да следя темата.Моят гинеколог ми препоръча спирала със златно покритие.

Моля, дайте отзиви за спирала със златно покритие. Предстой ми слагане... А болки при поставяне има ли?

Последна редакция: ср, 14 мар 2012, 21:25 от mucarelka.kr

# 258
Рали, аз ще я слагам поради същата причина като теб - лесно забременяване. Моя док ми каза, че евентуално, след години, когато я сваля трябва МНОГО да внимавам, защото забременяването е още по - лесно.  Rolling Eyes

# 259
  • София
Здравейте,
Извинявам се ако не е тук мястото но имам една спирала
Мирена - Финландия в срок на годност е .
Искам да я продам защото на мен ми е противопоказна , цена 200 лв може да направим и корекция на цената.
Аз съм от София 0888 740 746 Теодора Петрова

# 260
Здравейте,отдавна чета публикациите по тази тема и реших и аз да се включа!На кратко преди 7 мес родих второто си дете на 38 ден след раждането направих кръвоизлив и кюртаж, оказа се уж полип на следващия месец пак кръвоизлив и пак кюртаж, правиха ми хистероскопия на която нищо не се вижда да има в матката а на хистологията пак полип. Както и да е препоръчаха ми Мирена, но нямаше как да ми се постави тогава,защото много ми беше отворен канала и щеше да падне и така вече 6 мес се мъча с Цилест обаче уви почти няма ефект 5-6 чисти дни и почвам да прокървявам на два пъти все на ръба на кръвоизлив.От 3 месеца лекувам бактериална вагиноза,но за сега безуспешно и ето, че въпреки всичко след няколко дни ще се наложи да я сложа,защото нямам друг изход хапчетата не действат!Но като чета тук много ме притеснява процента на доволните и недоволните аз така или иначе нямям избор и ще я сложа ,но ако има някой в подобно положение ще се радвам да сподели мнение!Аз съм на 32г.  от Казанлък! Sad

# 261
Здравейте! Включвам се от скоро. Със спирала "Мирена" съм от 2 години и половина. Не усетих болки при поставянето, но около месец след това усещах дисконфорт. При мен проблема беше, че въпреки двете раждания цикъла ми продължаваше по 10 дена и много обилно. От няколко месеца след поставянето имам промени- положителни. за болки незнам, но за общо неразположение ме бяха предупредили- нещо като опъване и лека тежест. може би всичко наистина е индивидуално, така че не се притеснявайте да попитате лекаря си- той е единствен, който може да ви разясни това.
Здравей,само искам да споделя ,че съм в подобно на твоето положение!След второто раждане съм с кръвоизливи имам 2 кюртажа 7 мес пия Цилест за регулиране ама няма много ефект и сега от седмица съм с Мирена!Също като теб изчетох всички форуми и ми призляваше като си помислех за слагането,но и при мен беше последен шанс така,че я сложих за сега имам леко кървене макар,че пих Дицинон 5 дни като го спрях сякаш се позасили ама пия и Цилеста още!Доктора ми каза,че ще трябва да го пия поне още месец!Кажи за Оргаметрила как се пие аз ще се консултирам сега на месеца с лекаря ми да видим как ще е че изпитвам ужас от следващия цикъл! Wink

# 262
  • София
Само да кажа, че преди седмица свалих старата Мирена и ми поставиха нова. Поставянето беше 2 минутно, аз бях пред умирачка Crazy Два дни имах менструални болки( доста силни), но сега съм окей. За разлика от първото поставяне, сега имах зацапване 3 дни само  Peace
Спиралата със златно покритие е като тези с другите покрития. Предпазването е механично, няма значение материала. Важното е да е качествена изработката на самата спирала.

# 263
# 264
# 265
Не,разбира се.Но е пълно с такива мнения навсякъде.Който се интересува ще намери.Както всяко''чудо" на съвременната мед.,се оказва след време със множество странични ефекти.И факт-личната  ми гинеколожка получи проблеми  след поставяне на Мирена.И някой да не си помисли-неправилно сложена.Колежка и я постави.Не можа да я изтърпи и мес.-болеше я ,хормонал проблеми...Претупа ми 1 преглед,защото искаше сестрата да и я махне веднага.Е,щом гинеколожки имат проблеми,какво да кажат "обикновенните"женици?

# 266
  • София
Мнения много Peace
Но е факт, че пък аз се чувствам чудесно. За мен не беше подходяща обикновена механична спирала, а Мирена е точно за мен. Имам 3 приятелки с Мирена, всички са доволни.
Пък претупването на пациент заради лично неразположение  ooooh!

# 267
     Ms. Gorgeous                 ,затова не насаждайте мнението си! NaughtyПодценявате пишещите тук.Това,че вие нямате проблем с Мирена,не означава че никой няма.А щом причинява проблем,следователно не е и качественна. Peace

# 268
  • София
elbosi, много ми е интересно, на кого точно си насадих мнението?
Вие като не сте засегнато лице, как добихте компетентно мнение? Ей това не го разбирам ooooh!
Този чул, онзи прочел, на трети му казали и т.н. Хайде малко по-сериозно. Naughty
Този, който наптрапва мнение сте вие в случая. Аз не си позволявам да пускам линкове, как тази спирала е единственото спасение на много жени, примерно  Peace

# 269
elbosi, не смятам, че Ms.Gorgeous  е натрапила мнението си.
Всички споделяме опит и мнения. Не е задължително да са еднакви.
Както може да се види, изразеното ми в началото мнение за спиралата коренно се различава от това, което впоследствие написах.
В първите няколко години се радвах на оскъдния цикъл, липсата на ПМС, липсата на болки по време на цикъл и т.н., но след махането на спиралата осъзнах колко много проблеми всъщност са били предизвикани от нея - и депресивните състояния, и мигрена, и безсъние, и какво ли още не.
Сега си търпя кошмарния цикъл, "умирам" по 3-4 дни в месеца, но и през ум не ми минава да поставя отново Мирена. Това обаче въобще не означава, че при други жени Мирена не може да донесе само ползи.
Длъжна съм обаче да споделя впечатления, защото аз самата не бях убедена, че проблемите са от спиралата, до момента, в който не я махнах. 1-2 месеца по-късно отново бях "аз" и едва тогава със 99.99% сигурност можех да кажа - Мирена бе виновна за начина, по който се чувствах през последните 5 години.

Последна редакция: нд, 20 май 2012, 09:10 от Mamma

Общи условия

Активация на акаунт