спирала "Мирена"

• 258 669
  • 624
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Мамма, благодаря Ви за мнението.
Ето това наричам конструктивен и изпълнен с доводи пост Peace
Тук сме да споделим мнение, но не то да е приложимо за всички и на всяка цена.
Моят случай е обратен. През първата половин година имах натрапчивото, ежедневно чувство да я махна. След този период се почувствах спокойна в решението си, удовлетворена и свободна. Сега повторно сложих Мирена, живот и здраве- пак ще го направя Peace

# 271
Здравейте, искам да споделя с вас моя опит и последиците от използването на спирала Мирена. На 43 години съм. Живея в чужбина. Ориентирах се към тоя вид спирала, защото ми беше  препоръчана от моята гениколожка. Работата ми е свързана с постоянно пътуване и престой – понякоги дълъг – в различни европейски държави. Децата ми са големи и не планирам други. Поради много обилен цикъл и съответната ми възраст, беше, като че ли очевидно, че тоя вид спирала отговаря на моите нужди. Подчертавам, че водя здравословен живот и не съм имала никога проблеми – нито физически, нито психически.  Преди поставянето на тая спирала има няколко задължителни изследвания – вагинален тампон, специфични издледвания на  кръвта и вътрешен видеозон. Не съм медицинско лице и пиша с мои думи. Всичките ми изследвания бяха в ред. Накратко :
-   Поставяна на спирала Мирена – 03.06.2011
-   Махане на спирала Мирена – 02.05.2012
Всички странични ефекти, изредени по долу, се появиха  през времето на използването на продукта, като постепенно, но прогресивно се влошаваха: безсъние, внезапни и безпричинни промени в настроението, прекален косопад, липса на енергия, акне,прогресивно намаляване на либидото докато достигне ниво нула, прогресивно влошаване на зрението, нощни изпотявания, постоянна болка и напрежение на гърдите през първите 6 месеца, а след това-на моменти, болки в ставите, изтръпване на пръстите на ръцете, постоянно зацапване/т.нар.spotting/, силни внезапни болки в дясната ръка прогресивни със схващане на рамото и обедзвижване, две посещения на бърза помощ,/ в момена все още правя изследвания и чакам за диагноза, като моя личен лекар, който ме познава от 15 години не може да каже какви са причините, не съм работила физическа работа или имала някакви травми/, схващане на врата, болки в таза, изключителна умора, чувство на безсилие, постоянна тревожност, преминаваща в натрапчиви негативни мисли, раздразнителност, депресия нещо като биполярно разстройство.                          В началото, дори не ми минаваше през мисълтта, че причината може да е спиралата. Сега, съм сигурна, че е така.  Многократно говорих с моята гениколожка, за това мое ново положение, което с времето се вложаваше, въпреки, че нищо не беше променено в моя начин на живот или в моите лични отношения. Отговора винаги беше, че причината не можа да бъде в спиралата. Сега, след като ми я махна по моя настояване, се чувствам значително по добре. Надявам се с времето да възтановя предишното си отлично здраве. През това време, направих едно лично проучване за страничните ефекти от тая спирала. Като прочетох хиляди свидетелства на жени от цял свят /владея 5 езика за късмет/ . Просто си нямате на представа какви поражения има тая спиралал. Прозводителят не пише дори и половината. Мисля , че ние имаме право да бъдем информирани за всички възможно странични ефекти, след което да изберем сами дали да използваме тоя продукт. Естествено производителя няма тоя интерес, а лекарите или не са информирани или не информират нас. Във връзка съм с много жени от Франция, Италия, Германия, Испания, които споделят с мен ужасяващи неща. Приемете това мое дълго изявления като един апел да не използвате тоя продукт или поне да държите много добре да ви се обясни какво би могло да ви се случи. Моите проблеми, които изредих по горе са нищо в сравнение с това което се е случила на други. Прилагам един от многобройните линкове на темата, където сами може да прочетете   http://www.thepetitionsite.com/2/mirena-awareness-part-ii/  . Ако не знаете англииски, използвайте автоматичната преводачка на Гугал. Информирайте се. След това решете сами. Благодаря за вниманието и добър късмет на всички.

# 272
Да повдигна малко темата с един въпрос, като по-скоро се надявам да има тук някой лекар да го коментира.
С поставена Мирена знае ли някой от вас дали могат да се правят козметични процедури, като целутрон, кавитация, вакуумни процедури и т.н?
Също така има ли проблем при налагаща се хирургична интервенция от гледна точка на анастезията, както и на различните методи на кръвоспиране, тъй като някои от тях са на базата на ток?

# 273
  • София
Да повдигна малко темата с един въпрос, като по-скоро се надявам да има тук някой лекар да го коментира.
С поставена Мирена знае ли някой от вас дали могат да се правят козметични процедури, като целутрон, кавитация, вакуумни процедури и т.н?
Също така има ли проблем при налагаща се хирургична интервенция от гледна точка на анастезията, както и на различните методи на кръвоспиране, тъй като някои от тях са на базата на ток?

Изрично съм питала- няма проблем с никоя от процедурите.
При хирургична намеса е нужно да съобщиш, но не е проблем за анестезия, вливания и т.н Peace

# 274
Ms.Gorgeous  Peace благодаря ти!

# 275
Здравейте,
На 51 г. съм и искам да си споделя с вас. Имам проблем още преди 5 години с матката ми. Първоначално имах миомен възел залепен за стената на матката един см. и гинекологът ми каза, че ще бъда под наблюдение и засега нямало нищо страшно. След една година си направих пак преглед и миомният възел беше пораснал 3 см. На втората година след прегледа се видяха вече три миомни възела. Докторът каза, че не са много големи и понеже аз съм на 48 год. и може да изчакаме още и през това време мога да настъпя в менопауза и тогава миомните възли щели да изсъхнат, защото се хранели от менструацията. На третата година бяха станали 5 броя. Имах обилен мензис, но с мисълта, че ако изчакам още две години и ми спре менструацията всичко ще се оправи и аз ще се размина с операция премахване на матката. На четвъртата година при прегледа се установи, че са станали 6 броя миомни възела и всичките са по три сантиметра. Тогава гинекологът ми взе туморна цитонамазка, за да види коя степен имам - беше 2-ра степен в нормата на нормалното - не е рак. Обясни ми, че 4-та степен е било рак. И аз се успокоих и въпреки, че матката ми беше нараснала като бременна в 3-тия месец аз търпях всичките тези неразположеня, като тежест на корема, болки по време на секс, притискане на пикочния мехур...и др. На четвъртата година при прегледа се установиха 7 възела и докторът каза, че вече няма да чакаме, а трябва да си махна матката заедно с яйчниците, защото след 50 год. се премахвало всичко. Но аз като че ли бях свикнала с всичките тези неразположения и само се надявах да ми спре вече менструацията, защото почти на всички жени около тази възраст спира. Реших да отида при друг гинеколог и да видя неговото мнение - като му споделих, че не искам да си махам матката и какво той ще ми каже. Тогава той ме прегледа и установи, че имам удебеляване на лигавицата на матката с един см. и раничка на шийката. Предложи ми да ме кюртира и след един месец ми изгориха и раничката на шийката на матката. Изчакахме да ми заздравее всичко и ми постави спиралата Мирена. Неговото мнение е, че след поставянето на спиралата вече няма да имам обилен мензис, а само кафяво зацапване и по този начин миомните възли няма да могат да се хранят и растат с кръвта и ще започнат по малко да изсъхват. На 15.06.2012г ми я постави на третия ден от менструациата. След поставянето имах още три дена кървене слабо и спря за три дена, но след това започна да ми кърви по малко. Имах на три пъти жестоки болки с контракции. Обадих му се и му споделих и той ми каза, че матката се опитва да я изхвърли спиралата и да се молим да не стане това. Много жени биха ме упрекнали за това чакане и че може би съм луда, че не си махнах матката и всичко да приключи - не знам, но аз се надявам  тази спирала Мирена да  ми помогне. Може би аз съм един рядък случай с толкова много миомни възли и да си сложа спирала, но ще чакам и ще видя какво ще стане. Разбира се непрекъснато ще ходя на прегледи и ще се наблюдавам, ако няма резултат ще я махна и накрая ще се оперирам. По-натам ще ви пиша как се чувствам и какво е станало с моя експеримент.   

Цитат
Zdraveite....na 51g. sam i iskam da si spodelia s vas imam problem oshte predi 5godini s matkata mi. Parvona4alo imah miomen vazel zalepen za stenata na matkata edin sm. i ginekologa mi kaza, 4e shte bada pod nabliudenie i za sega niamalo nishto strashno. Sled edna godina si napravih pak pregled i miomnia vazel beshe porasnal 3sm. Na vtorata godina sled pregleda se vidiaha ve4e tri miomni vazela. Doktora kaza, 4e ne sa mnogo goliami i poneje az sam na48god. i moje da iz4akame oshte i prez tova vreme moga da nastapia v menopauza i togava miomnite vazli shtiali da izsahnat , zashtoto se hraneli ot mensturaciata. Na tretata godina biaha stanali 5 broia. Imah obilen menzis, no s misalta, 4e ako iz4akam  oshte dve godini i mi spre mensturaciata vsi4ko shte se opravi i az shte se razmina s operacia premahvane na matkata. Na 4etvartata godina pri pregleda se ostanovi, 4e sa stanali 6 broia miomni vazela i vsi4kite sa po tri santimetra. Togava ginekologa mi vze tumorna citonamazka, za da vidi koia stepen imam - beshe 2ra stepen v normata na normalnoto - ne e rak. Obiasni mi, 4e 4ta stepen e bilo rak. I az se uspokoih i vapreki, 4e matkata mi beshe narasnala kato bremenna v 3tia mesec az tarpiah vsi4kite tezi nerazpolojenia, kato tejest  na korema, bolki po vreme na seks, pritiskane na piko4nia mehur...i dr.Na 4etvartata godina pri pregleda se ostanoviha 7 vazela i doktora kaza, 4e ve4e niama da 4akame a triabva da si mahna matkata zaedno s iai4nicite, zashtoto sled 50god. se premahvalo vsi4ko. No az kato 4e li biah sviknala s vsi4kite tezi nerazpolojenia i samo se nadiavah da mi spre ve4e mensturaciata, zashtoto po4ti na vsi4ki jeni okolo tazi vazrast spira. Reshih da otida pri drug ginekolog i da vidia negovoto mnenie - kato mu spodelih, 4e ne iskam da si maham matkata i kakvo toi shte mi kaje. Togava toi me pregleda i ostanovi, 4e imam udebeliavane na ligavicata na matkata s edin sm. i rani4ka na shiikata. Predloji mi da me kiurtira i sled edin mesec mi isgoria i rani4kata na shiikata na matkakata. Iz4akahme da mi zazdravee vsi4ko i mi postavi spiralata Mirena. Negovoto mnenie e 4e sled postavianeto na spiralata ve4e niama da imam obilen menzis a samo kafiavo zacapvane i po tozi na4in miomnite vazli niama da mogat da se hraniat i nrastat s kravta i shte zapo4nat po malko da izsahvat. Na 15.06.2012g mi ia postavi na tretia den ot mensturaciata. Sled postavianeto imah oshte tri dena karvene slabo i spria za tri dena, no sled tova zapo4na da mi karvi po malko. Imah na tri pati jestoki bolki s kontrakcii. Obadih mu se i mu spodelih i toi mi kaza, 4e matkata se opitva da ia izhvarli spiralata i da se molime da ne stane tova. Mnogo jeni biha me opreknali za tova 4akane i 4e moje bi sam luda, 4e ne si mahna matkata i vsi4ko da prikliu4i - neznam, no az se nadiavam  tazi spirala Mirena da  mi pomogne. Moje bi az sam edin redak slu4ai s tolkova mnogo miomni vazli i da si sloja spirala, no shte 4akam i shte vidia kakvo shte stane. Razbira se neprekasnato shte hodia na pregledi i shte se nabliudavam ako niama rezultat shte ia mahna i nakraia shte se operiram. Po natam shte vi pisha kak se 4ustvam i kakvo e stanalo s moia eksperiment.  

Моля, пишете на кирилица!

Последна редакция: пт, 13 юли 2012, 01:13 от Mamma

# 276
  • София
lidkanikol, решението ви не е експеримент. Хистеректомията е много сериозно решение. При едни е животозастрашаващо и това се налага, при други като вашият случай - за да се подобри качеството на живот и да се премахнат тревогите и притесненията от миомнити възли.
Не разбирам само първия лекар. При такова прогресивно нарастване не може да разчита само на менопаузата. Не мога да дам адекватно мнение по въпроса, но все пак....
Дано задържите спиралата и нещата при вас се нормализират. Желая ви успех! Hug

# 277
  • София
lidkanikol, голямо търпение си имала. Аз имах далеч по-малко, не исках да експериментирам и реших нещата радикално с операция (по лекарска препоръка естествено). Сега съм просто прекрасно - забравих целия кошмар и ужас на безкрайния цикъл, болки и какво ли не...Но всеки решава сам за себе си! Успех!

# 278
Момичета, колко време трае поставянето на Мирена и болезнено ли е?

# 279
  • София
Момичета, колко време трае поставянето на Мирена и болезнено ли е?
Махане на стара и поставяне на нова 3-4 минути. Едни не ги боли, усещат прищипване за секунда. Мен лично много ме боля, два дни след това изпитвах много силни менструални болки. Така беше и при първата и при втората.

# 280
Благодаря ти! Четох наскоро една статия, че от спиралите се получават сраствания. Още съм в чуденка за нея. Ако я сложа ще е преди всичко заради дългият ми  и обилен цикъл след второто раждане , който трае почти 10-11 дни и всеки път съм с Метергин и с превръзки за родилки, че даже и с памперс за възрастни единият път. Много неприятно особенно в тези жеги .

# 281
  • София
При мен това беше причината да не сложа механична спирала. Цикълът ми беше 5-6 дни, но супер обилен и болезнен. Хемоглобин в дай-добрите случаи - 90.
След досадното зацапване, което продължи доста, сега вече 6-та година не съм купувала превръзки. Ползвам ежедневни Peace

# 282
Благодаря ти! Четох наскоро една статия, че от спиралите се получават сраствания. Още съм в чуденка за нея. Ако я сложа ще е преди всичко заради дългият ми  и обилен цикъл след второто раждане , който трае почти 10-11 дни и всеки път съм с Метергин и с превръзки за родилки, че даже и с памперс за възрастни единият път. Много неприятно особенно в тези жеги .
точно така бях и аз, само че заради спиралата Копър, която сложих след второто раждане. преди това нямах такъв проблем и ми беше много неприятно да съм по 7-8 дни в цикъл, с огромни превръзки и да ставам по 2-3 пъти през нощта за смяна - знаете какво е, няма нужда да описвам подробно  Confused затова и поисках да махнат Копера и да ми сложат Мирела. поставянето беше бързо и с мн лека болка, после 5-6 дни имах леко зацапване, 4 седмици вече се чувствам добре, преди 2 дни ми дойде М, съвсем слабо, днес се позасили, но далеч не е като преди. дано да ми понесе добре тази спирала  Praynig

# 283
E.L. Мирела или Мирена? Това два различни вида спирали ли са, или просто се бъркат имената им, защото в кабинета на моята лекарка видях ценоразпис "Поставяне на спирала МиреЛа"- 100лв, а тя ми изписа Мирена.  Grinning

# 284
извинявай, моя грешка - МиреНа е, само една е, просто лесно се бърка името  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт