спирала "Мирена"

• 258 668
  • 624
  •   1
Отговори
# 285
Поставянето при мен трая не повече от минута, болка не е имало само леко щипване /убождане / - нещо от сорта ееше усещането. Но отмина в рамките на деня.
Зацапването в началото е много досадно и силно се надявам наистина след около 6 месеца да отшумява полека лека ... при мен чак сега вече се усеща леко разреждане на зацапванията, които са досадни, но количествено като цяло цикъла ми стана доста по-оскъден.

# 286
Благодаря ви момичета за отговорите.   Simple Smile Ще дам отзив до седмица как се чувствам след поставянето й, тъй като разбрах че се слага в първите 1,2 дена от менструацията.

# 287
inlove най-доброто време за поставяне е 3-ти 5-ти ден от МЦ  Peace - консултирай се с гинеколога си. Хубаво е да си пуснеш една цитонамазка и микробиология преди това.

# 288
Цитонамазка си направих. Утре чакам резултата от Микробиологията. Simple Smile

# 289
Спиралата ми я поставиха на 5-ия ден от МЦ. След това имах леко кафеникаво зацапване. След секс обаче ми се появи слабо кръвотечение. Нормално ли е това? Пише в инструкцията, че жената може сама да провери наличието на нишките, ако се съмнява в нещо, но не мисля, че бих могла да ги усетя.  На някоя от вас случвало ли се е? И това зацапване за което пише колко време трае, постоянно ли или само в периодите на поредната менструация?

# 290
  • София
Зацапването при мен беше постоянно, с различен интензитет. Никакво или слабо, белезникаво,  понякога кафеникаво, но бая се влачи.. След контакт се появяваше, да. Peace
Нишките се напипват с пръст Peace

# 291
Да, разбрах че е нормално и от гинеколожката си да имам зацапване, но аз под зацапване честно казано разбирам както ти си обяснила- бледорозово или кафеникаво, но не и кръв. Явно ще се ходи пак на преглед. Sad

# 292
  • София
Да, разбрах че е нормално и от гинеколожката си да имам зацапване, но аз под зацапване честно казано разбирам както ти си обяснила- бледорозово или кафеникаво, но не и кръв. Явно ще се ходи пак на преглед. Sad
Не се притеснявай, ще отшуми. Може да има удължение на цикъла.
Адаптацията в първите 2 седмици е странна, за теб също Hug

# 293
Благодаря ти! Simple Smile

# 294
inlove и при мен първите 6 месеца имаше кървене, когато си поиска общо взето. В смисъл първите три месеца буквално имах по 10-тина чисти дни и то не поредни. Важното е да го изтърпиш. Понякога беше просто замазване, друг път направо си беше кървене все едно е нов цикъл.

Мога да кажа, че наистина след 6-тия месец се понапасват нещата, дано са прави моите дружки, че по-нататък става още по-оскъден цикъла.
Но сега вече е поносимо. Peace

# 295
при някоя да са се появявали кожни проблеми? от 1-2 седмици ми избиват пъпки по брадичката и по гърба  Thinking - чудя се дали е от спиралата или нещо друго. иначе други оплаквания нямам засега, дори и зацапване почти нямах - 1 седмица след поставянето, после 1 седмица след като ми свърши М.  тук ме викат на контролен преглед 6-7 седмици след поставянета, тоест тази седмица ще трябва да ида.

# 296
Хммм, не бях връзвала нещата, но и при мен имаше такъв проблем ... сега като че ли поотшумя малко, да се надявам, че и да е било от това и че вече организма привиква.

# 297
Ходих на преглед след поставянето на спиралата- всичко е нормално. Кървенето също било нормално. Кафеникавото течение също. Явно ще трябва да свикна с мисълта за постоянното носене на превръзка в близките месеци. Sad И като се замисля за 5 месеца откакто съм родила сигурно 1 ми е бил чист. Голям теч. Представям си хемоглобина колко ми е паднал. Онзи ден споделих с една позната за продължителните цикли по 10-12 дни и тя ми каза " Не се ядосвай за това, тази кръв е мръсна и трябва да изтече" . Мисля, че отдавна беше опровергано това твърдение , че менструалната кръв е мръсна. Но както и да е. Както казва моята АГ лекарка- " Никой не е  казал, че е лесно да си жена.  "Simple Smile

# 298
  • София
Това с мръсната кръв и обилното количество менструация, как не го разбраха хората ooooh! За съжаление продължава да си битуват подобни твърдения. Общото количество менструация се равнява на 2 супени лъжици.
Моят хемоглобин се радва на невиждани висоти за пръв път в живота ми Laughing

# 299
Здравейте сложих си мирена на 12.05. от слагането до първия цикъл не ми е спирало,но беше оскъдно!Като ми дойде се позасили, но не чак ужасно след 10 дни ми спря за около5-6 и после пак зацапване и така до втория месец тогава вече ми спря след цикъла,който беше по-дългичък! Но аз пия е противозачатъчни и Дицинон всеки месец до сега!Този месец лекаря ми каза,че е време вече да спирам противозачатъчните и аз ги спрях ама цикълът без тях не спира ooooh! ужас сега пия Дицинон и се надявам да ми спре че след 2 дни ще ходя на море и ще едно море!!!!!!!Ако някой е пил противозачатъчни заедно със спиралата моля да сподели!Искам да кажа,че с лекаря ми се чувам най-редовно,но той все пак не е от страната на потърпевшите нали! Sad

Общи условия

Активация на акаунт