спирала "Мирена"

• 258 580
  • 624
  •   1
Отговори
# 300
А защо пиеш И противозачатъчни? Аз за първи път чувам за такава практика  Thinking

# 301
  • София
А защо пиеш И противозачатъчни? Аз за първи път чувам за такава практика  Thinking
Още повече, че Мирена е хормонална противозачатъчно система - така я рекламираха, т.е. в тялото на спиратата има хормон, който се освобождава постепенно.

# 302
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте, сериозно се замислям и аз за поставянето на спирала, но още ми е чудно как ще свикна с мисълта за чуждо тяло в моето  Rolling Eyes
Знаете ли дали има някакви противопоказания с кърмене?   bouquet

# 303
  • София
Здравейте, сериозно се замислям и аз за поставянето на спирала, но още ми е чудно как ще свикна с мисълта за чуждо тяло в моето  Rolling Eyes
Знаете ли дали има някакви противопоказания с кърмене?   bouquet
На мен ми казаха, че няма. Сложих я 40 дни след раждане. Аз пък си мисля, че имаше проблем.
Свиква се с мисълта за спиралата, след седмица не помниш какво е било, наслаждаваш се пълноценно  Peace

# 304
Прогестеронът е съвместим с кърменето. За кърмачки предписват или мини-хапче, или хормонален имплант или Мирена - всички с прогестерон.

# 305
  • София
Прогестеронът е съвместим с кърменето. За кърмачки предписват или мини-хапче, или хормонален имплант или Мирена - всички с прогестерон.
Абсолютно е така, но няколко дни след слагането се събудих с празни гърди, буквално празни. Имах нормална лактация, даже и солидно количество остатъчна. Второ бебе ми беше, но такова нещо не бях виждала. Дни след това нещата се нормализираха и лактацията се възобнови.
Е, може и да няма връзка...

# 306
Здравейте Simple Smileвиждам че темата за спиралата е доста актуална не само тук на доста места четох за нея и да си призная доста се шокирах от страничните ефекти,на мен ми поставиха спиралата Мирена вчера и чувствам лек дискомфорт в момента,но не знам дали е от спиралата или от всичко негативно което прочетох,по принцип не мога да пия противозачатъчни действат ми много зле изобщо не ги понасям и реших да пробвам със спиралата предложи ми моят гинеколог имам му доверие и изобщо не се замислих той знае ,че хормоните ми бушуват изришно го попитах дали спиралата ще ми понесе да не се получи като при хапчетата той ме увери че всичко ще е наред и така вчера ми я постави но след като ми даде паспорта прочетох за страничните ефекти,а след това се разрових и по форумите и като видях колко много оплаквания има сега съм в непрекъснат страх да не се появят и при мен тези ефекти,до преди 2 седмици бях адски зле защото пих дестинокс за спиране на кърмата така се наложи и така си разбутах хормоните че 2 седмици бях не човек истински ад,след това ми дойде цикъла и всичко се оправи,не искам да си мисля ако се получи същото и със спиралата веднага я махам.Искам да ви попитам ако сте има ли странични ефекти от нея колко време след поставянето са се появили,веднага или трябва да мине време?май не трябваше толкова да чета щях да съм по спокойна макар че има и доста доволни жени от нея,но май ми остава да чакам да видим какво ще стане,дано всичко да е наред .......

# 307
Вероятно съм го споменавала тук.Личната ми гинеколожка ми я препоръчваше,заради кръвоизливи,но аз отказах.След това на нея и беше поставена.И при 1 преглед ми каза,че не може да я търпи,боли я ,беше много изнервена и още куп др. проблеми.Претупа ми прегледа,за да може по-бързо сестрата да и махне спиралата.Не можа и месец да издържи с нея.

# 308
Явно наистина на някои жени им вреди аз съм 2 ден вече и нямам кой знае какви оплаквания леко зацапване,но все пак има период на адаптация не бих се поколебала и за миг да я махна ако не се чувствам добре,лошото е,че не е евтина и ако не понесе трябва да я изхвърлим но какво да се прави организъм ще чакам да видя какъв ще е резултата:)

# 309
Момичета нормално ли е да нямам менструация , а само зацапване. Преди 3 дни трябваше да ми дойде цикъла, но продължавам да имам зацапване както след поставянето й. Тоест кървенето ми не е менструално, а само спотинг? Четох, че с течение на времето менструацията намалява или напълно изчезва, но ми се струва, че при мене много бързо изчезна, още на първия месец? Rolling Eyes

# 310
и на мен така, само че ми е втори месец. точно на датата почна да ми цапа, в продължение на 5 дни, но много слабо, дори и нормална превръзка не се наложи да ползвам.

# 311
  • София
Аз нормални превръзки не съм купувала от 6г. Simple Smile

# 312
Благодаря ви мамчета за бързото включване.  Hug

# 313
  • Варна
Здравейте момичета , имам доста голям проблем с тази спирала. От 5 месеца съм с Мирела, сложих я защото имах много обилен и много, много болезнен менструален цикъл. Първите три месеца бях с почти постоянно зацапване, но поне не беше обилно, което ме зарадва малко, а доктора ми беше казал ,че за около 3-4 месеца ще се нормализира всичко. Да , ама НЕЕ, за съжаление. След 3 месец започнаха пак адските болки и обилните течения.Ужас.Посетих лекаря си и бях много  изненадана. Изписа ми едно  свиващо кръвоносните съдове лекарство, което пих за около 4 дена, и каза, че ако продължи така, може да се наложи лечение с някакви инжекции които се поставяли на веднъж на месец и стрували около 200долара май беше. Ако нямам полза от това ще пристъпи към премахване на матката. Този месец съм пак в ада, от два дни пак съм така, ужас. Така че незнам какво да правя, дали да не посетя друг доктор за да чуя и неговото мнения, какво ще ме посъветвате?

# 314
Винаги поне две, три мнения търси и не се задоволявай само с едно. Лекарите все пак са хора и те като всички останали са учили, някои повече други по-малко. Опитът им е различен. И аз съм от 7.08 със спирала Мирена и се зарадвах , че няма да ми дойде , но ми дойде цикъла на същата дата както миналия месец, само че на 30-ия ден , а не на 25-ият както си ми беше преди.Както и да е, тече нормално, не е силна менструацията. Сега я следя да видим колко дни ще е. Иначе и аз от както съм родила съм с много силен цикъл и по същата причина сложих сприлата.Моля се нещата да се нормализират. Преди 15 дни проверявах дали всичко е наред, напипах конеца, но вчера се опитах не успях. Не знам дали не се е изместил по време на сексуалният контакт.Мене пък ме притеснява факта, че и самата спирала може да се измести. А в упътването пише ако не се напипипва конеца да се посети гинеколога. Писна ми вече  от прегледи и само пари, пари , пари....Иначе и аз като тебе от както съм родила или съм в менструация или със зацапване. Какво е това нещо , не знам. Дали е нормално да  е така??? ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт