спирала "Мирена"

• 258 568
  • 624
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
Е днес посетих пак известни уж доктори и ще Ви дам съвет, не ходете при прехвалени доктори, особено гинеколози-онколози, че освен парите ви да вземат друго не правят. Днес ме пращаха на кюртаж в онкологията, защото уж съм имала полипи. След час при посещение при друг доктор се оказа, че нито имам полип, нито матката ми е увеличена. А самата спирала не е поставена правилно и от това съм получавала кръвоизливи.Спиралата ми хич не беше в матката , а беше в шийката на матката и от там получавам и контракции. Пълен ужас на кого да вярваш незнам. Но днес ми махнаха спиралата и сега се чувствам по добре. никога повече няма да си сложа подобно нещо. Та съвета ми е винаги ходете при двама, трима, пък и даже четирима специалисти.

# 316
Ох милата.Много неприятно нещо ти се е случило. И аз не знам на кой доктор  да вярвам вече. Сподели ако не е тайна при кого си ходила. Все пак нещата трябва да се знаят според мен в истинската им светлина, а не да се прикриват. Винаги пациентът е потърпевш.Между другото знам, че спиралата се слага във входа на шийката на матката.

# 317
  • София
Всички спирали + Мирена се поставят във вътрематочната кухина.
 galietka, не са ли те погледнали на вагинален ехограф още първия път? Може организмът ти да я е отхвърлил, жалко, че не си случила на компетентен лекар още в началото Hug

# 318
  • Варна
Ами самото поставяне на спиралата беше от др.Филев - казват че е идни от най-добрите гинеколози- онколози и при последното посещение при него ми каза, че имам миома и трябва да ми се отстрани матката. След това отидох при Др.Узунов той пък ми каза, че имам пилипи и трябва веднага за ме кюртират. Накрая отидох при др.Николова и тя ми отстрани спиралата и ми каза че нито имам полипи , нито имам уголемена матка. А сега ще пия за 10 дни примилут нор и след това ще правя някакви изследвания, предполагам хормонални?
Някои правил ли е такива изследвания?

# 319
  • София
Др. Николова в Св. Лазар ли?
Пий си лекарствата и прави нужните изследвания. Няма нищо страшно Hug

# 320
 Е добре де, може ли от 2.08 да ми тече постоянно. 12 дни менструация , не силна , но все пак е кървене, а през останалото време спотинг. Наистина ли 4-5 месеца ще съм така? Cry Поне това четох в листовката на спиралата.

# 321
  • София
Е добре де, може ли от 2.08 да ми тече постоянно. 12 дни менструация , не силна , но все пак е кървене, а през останалото време спотинг. Наистина ли 4-5 месеца ще съм така? Cry Поне това четох в листовката на спиралата.
Да.
Първият път беше кошмарно ooooh!
Като сложих втората имах само 2 дни зацапване.

# 322
Здравейте момичета, аз имам тази прочута мирена от 6 месеца. Никакво кръвотечение нямам, цикълът ми почти спря, само леко зацапване. При мен се проявиха други проблеми- пъпки, лоша кожаи и  newsm78 надебеляване. Искам да попитам някой имал ли е такива проблеми ? Вече се замислям дали да не е махна тази Мирена. Имала съм обикновена спирала с която се чувствах отлично и вече си мисля че тези хормони ми действат зле.

# 323
Вили, хормоните влияят различно на всеки - затова наблюдавай още известно време и ако смяташ, че е свързано със спиралата не се мъчи. Аз имах друга спирала преди години и беше един ужас - само 4-5 месеца бях с нея.
Сега мога да кажа, че съм по-скоро доволна.

# 324
Благодаря за бързият отговор lennyh. Мисля наистина да изчакам още малко и да се разделя с Мирена. В интерес на истината единственото хубаво нещо е че почти нямам цикъл, но като цяло не се чувствам комфортно. Подута съм,появиха се проблеми с кожата , бързо ми се омазнява косата и какво ли още не. Докторът ми каза че има период на адаптация на организма почти 6 месеца , може и повече ще почакам дано се адаптирам ако ли не си слагам една обикновена спирала и това е.
Приятна вечер на всички Simple Smile

# 325
Според мен 6 месеца е абсолютен минимум - при мен първите 3 бяха тотален кошмар с нон стоп зацапвания и прикапвания. Сега като че вече се уталожиха нещата и цикъла ми стана по-редовен и доста по-оскъден, а и аз я сложих по медицински показания. За кожата не мога да кажа, защото моята винаги е била проблемна, с килограмите имам драма от третата ми бременност насам, но сега съм се подложила на режим и съм свалила 1/3 от излишното тоест спиралата не пречи, ако се ограничиш ( според мен де), други негативи не съм забелязала, но приятелки ме бяха предупредили за някои неща и си наблюдавам от време на време.
Дано  и при теб нещата се напаснат и се чувстваш добре  Peace

# 326
Ахх от толкова много негативни мнения май ще се откажа от поставянето на Мирена. Моята докторка ми предложи противозачатъчни или пръстен, Мирена беше като трета опция...аз се спрях на нея но сега маи се разколебавам.
Иначе съм учудена от цената в БГ. Аз съм в САЩ и тук без застраховка е 1200$. Аз сега попълних документи и чакам да видя дали ще трябва да доплащам нещо(надявам се застраховката да покрия цялата) ако въобще се реша да я слагам.

# 327
Лелеее тя златна направо тази спирила в САЩ.   Rolling Eyes И аз откакто съм я сложила вече два месеца, менструацията ми не е толкова обилна както преди , но си е пак по 10дни. А през останалото време имам зацапване и си ходя с евридейки. Чудя се кога ли ще се чувствам комфортно вече. Писна ми от превръзки. Иначе за килограмите не съм забелязала да съм качила, кожата си ми е същата. Косата също- не се омазнява . Явно на всеки действа различно този хормон.

# 328
Имам спиралата от 2009 година.Гинеколожката ми я предложи,защото е с хормони,защото е ново поколение и предпазва от различни недоброкачествени образувания.Приех и я сложих.Поставянето беше доста болезнено и до 5-ия месец аз имах постоянно кървене,зацапване ,пак кървене и т.н.Доста некомфортно ...След тези месеци менструацията ми беше около 2 дни и доста оскъдна.Вече една година съм без цикъл(което ми харесва).Но...имам главоболие,болки в яйчниците,когато трябва да имам цикъл,болки в костите,понякога съм доста нервна без причини,намалено желание за секс и най-неприятното....качих 15 кг за тези 3 години!Всички тези явления си ги обяснявам с поставянето на тази спирала.Това е при мен,не е задължително да се случи и с вас.Но трябва да знаете,че не всичко е полезно и без странични явления....

# 329

Здравейте, преди  години ми поставиха Мирена. Малко след това започнаха да ме спохождат разни депресивини състояния, станах нервна и лесно раздразнителна. Цикълът ми намаля като времетраене и интензитет, затова пък в общи линии почти постоянно има някакво кафеникаво течение Ходих на лекар скоро след това, споделих с гинеколога ми проблемите, той каза, че няма такива наблюдения върху други свои пациентки и предложи след месец ако няма подобрение, да я махнем. Реших да изчакам, все пак спиралата не е евтина, помислих, че може и да си въобразявам...След време забелязах, че коремът ми се подува все едно ще ми идва и все така си стои. Отидох при друг лекар - каза ми, че спиралата е префектно поставена и не би следвало да имам оплаквания - най-добрата спирала на пазара и т.н....Само дето вече не издържам да съм в непрекъснат ПМС и реших да я махна...Часът ми е за четвъртък, така че все още мога да се откажа. Споделете - имала ли е някоя от вас подобни симптоми на непоносимост към спиралата, и изобщо - напишете, ако имате желание, как се чувствате с нея.

Общи условия

Активация на акаунт