спирала "Мирена"

• 258 564
  • 624
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Казвала съм и друг път- първите 3-4 месеца имах натрапчиво, ежедневно чувство да я махна. Сега съм с втора вече и се чувствам прекрасно. Проблеми с пъпки и омазнена коса не съм имала. Менструацията ми е спорадична и дву, три дневна. Хемоглобинът ми не се е радвал на такива висоти( анемична съм по рождение). Проблеми с килограмите няма как да има човек, ако не прекалява с храната, това са митове от време оно. За окосмение и мутации разни няма смисъл да говоря.... Симптоматиката преди менструация си остана.

pollinna, аз депресивни състояния не съм имала. Чувствала съм се гадно, да, но не го отдавам на спиралата , а на житейски неволи.

# 331
Можете ли да ми кажете какви изследвания ви правиха преди поставянето на Мирена? Аз съм на 43г. и лекарката ми каза, че трябва зъдължително пробно амбразио за моята възраст. А мен това ми притеснява.

# 332
Можете ли да ми кажете какви изследвания ви правиха преди поставянето на Мирена? Аз съм на 43г. и лекарката ми каза, че трябва зъдължително пробно амбразио за моята възраст. А мен това ми притеснява.

Допитай се до още някой специалист, щом имаш притеснения  Peace
Какво налага абразиото? Имала ли си проблеми с лигавицата, ендометриоза или нещо подобно?
Прави се цитонамазка и МБ изследване преди поставянето на спиралата и в това има логика, но за абразиото ми убягва такава.

# 333
Здравейте, някой слагал ли си е мирена за втори път? Аз бх с нея 5г. и 6м. и направо се родих и заживях нов живот. В началото имах някакви болки, но те постепенно изчезнаха за няколко месеца. Хемоглобина ми се повиши от 90 на 150, започнах активно да спортувам. Скоро обаче трябваше да я махна и всички проблеми с нередовен и обилен мензис се възвърнаха още на третия ден. Мисля си да си сложа втора, но се опасявамот по-късни последствия. Ако някой има опит с втора - моля да го сподели

# 334
  • София
Здравейте, някой слагал ли си е мирена за втори път? Аз бх с нея 5г. и 6м. и направо се родих и заживях нов живот. В началото имах някакви болки, но те постепенно изчезнаха за няколко месеца. Хемоглобина ми се повиши от 90 на 150, започнах активно да спортувам. Скоро обаче трябваше да я махна и всички проблеми с нередовен и обилен мензис се възвърнаха още на третия ден. Мисля си да си сложа втора, но се опасявамот по-късни последствия. Ако някой има опит с втора - моля да го сподели

Аз съм с втора. Свалиха първата и на момента поставиха другата. За разлика от първия път, имах леко зацапване само 3 дни и всичко продължи по старо му Peace
Имах локална болка 2 дни, доста силна...
Това е Hug

# 335
Гледам тук пишете само за хормонална спирала, но моля, ако някой има опит с обикновена такава, да каже дали е нормално вече 20 дни да съм с менструация и силни ежедневни болки?

# 336
  • София
Менструацията може да е дълга и обилна /не чак 20 дни/, но болките не са в реда на нещата.
Със сигурност поискай контролен ехографски и то възможно най-бързо.
Успех! Hug

# 337
Относно спиралата Мирена да попитам- нормални ли са болките в гърдите по време на овулация . И другото което е, вече 5 месеца почти откакто съм с нея ,цикълът ми намаля доста, по 1 превръзка на ден, даже към края съм и с ежедневни малки превръзки, но защо пак е 9-10 дена? Нормално ли е това, споделете.

# 338
  • София
Относно спиралата Мирена да попитам- нормални ли са болките в гърдите по време на овулация .
Нали спиралата е хормонална - овулация няма, не беше ли обяснено това при поставянето й?
Цикълът също намалява до изчезване - нали това й било предимството пред всички други и се препоръчвала при жени с обилен цикъл. Макар, че както четох някои жени са имали непрекъснато цикълоподобно нещо повече от 9-10 месеца.

# 339
  • София
Болки в гърдите са в реда на нещата, ако е имало подобни оплаквания и преди поставянето и.
Предментсруалните симптоми си остават, като в повечето случаи стават по-леки.
Мирена не спира овулацията! При малък процент жени тя се подтиска за определено време, но после се възобновява.

Хормоналната система действа локално, това е предимството на Мирена. Отделения лево-нещо си беше, задебелява лигавицата на цервикса и средата става "враждебна" за сперматозоидите. Фертилизация не може да се получи. Като при това, нивото на отделения хормон е регулярен и в пъти по-слаб от оралните хормонални контрацептиви.

# 340
Запис в темата - ще ч следя с интерес.
Седем месеца след поставяне имам всички екстри - все едно съм пубер - пъпки, омазняване на косата , болки в гърдите, в яйчниците, мигрена и прочие, дори цикълът ми не е по-рядък. Първите месеци ми мажеше и когато му скимне. Сега поне има цикличност. Единственият плюс е оскъдността на цикъла... но всичко друго доста ме кара да се замислям в рационалността на решението ми.

# 341
 Thinking Thinkingуф, голямо чудене с тая спирала. newsm78 Тъкмо се бях решила, взех си направление и се оказа, че лекарката нещо си е сменила графика и сега съвсем не мога да я хвана. Оттам почнах да търся друг лекар, но нещо не мога да си намеря. Ориентирала съм се към не-хормонална Thinking
Сега като чета тук и пак почва чудене.....
Дайте препоръки за Пловдив примерно...

# 342
Аз бях с не-хормонална точно 1 месец.Махнах я в началото на седмицата и се чувствам прекрасно.Такова нещо повече в живота си няма да сложа.През целия месец беше едно кървене, едни болки, а мерси!Ще си пия хапчетата и няма да се занимавам повече със спирали.

# 343
Отвратително главоболие имам преди да ми дойде цикълът. Пада ми кръвното , събирам границите и само на легло два дни. Ако това е нормално- здраве му кажете. Мислех, че Мирената ще оправи нещата, но стана по -зле.  Вероятно на хормоните се дължи. Но усещането е повече от ужасно.

# 344
аз вече 6-ти месец съм със спиралата и почти нямам оплаквания. цикълът - много оскъден, неудобството е че е нередовен, но не ме притеснява да ходя непрекъснато с ежедневна превръзка. промени в теглото нямам, кожата и косата - също. имам понякога главоболие, но аз винаги съм си имала така че сигурно няма връзка със спиралата. болки и дискомфорт нямам.

Общи условия

Активация на акаунт