спирала "Мирена"

• 258 563
  • 624
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Здравейте момичета, вече не издържам,толкова обилна менструация и на всичкото това си имам вече и анемия, а болките и те ужасни. Съгласна съм отново на всички странични ефекти на Мирената, само да нямам цикъл и болки. Препоръчайте ми добър гинеколог във Варна?

# 346
Здравейте!

И на мен ми препоръчаха, ако пожелая да си сложа "Мирена", другата ми възможност е изкуствено спиране на месечния цикъл - т.е. по-ранна менопауза и да не ми се връща повече месечните кошмари. Имам и киста и миомни възли, единият от които е вътре по тръбата, те са група от малки възелчета, както се видя по-ясно от ЯМР. Предлагат ми операция за кистата - Хайфу технологията с ултразвука в Плевен е само за миомни възли, но не и за кисти. Аз категорично не искам никакви операции, от четенето вчера и днес за тази спирала "Мирена" се отказвам да я купувам и да си правя експерименти с нея, защото има ли странични ефекти нещо, все ще ми се случи.

Със съпруга ми решихме отново да е това, на което първоначално се бяхме спрели - изкуствено спиране на цикъла за трайно (завинаги), няма ли го - всеки лекар казва, че ще се отърва от миомните възли и кистообразуване, тъй като нямало какво да ги захранва. Това за нас е най-лекият начин за отърваване от тези проблеми.

# 347
Здравейте момичета, вече не издържам,толкова обилна менструация и на всичкото това си имам вече и анемия, а болките и те ужасни. Съгласна съм отново на всички странични ефекти на Мирената, само да нямам цикъл и болки. Препоръчайте ми добър гинеколог във Варна?

Ами и аз си я сложих по същата причина ( плюс мигрена )  , обаче се оказа че си има  минуси. Първите 6 месеца ми цапаше постоянно. После нещата се поуталожиха но цикълът ми е все така на 24 дена и макар и по оскъден не е по кратък от 5-6 дена. Имам си болките ниско долу макар и по-поносими , но освен това имам и ужасни болки в гърдите и преди всеки цикъл съм пъпчива така както бях на 13. Единствения плюс който виждам е неизпозлването на кондоми заради алергията към редица лубриканти. Така че е спорен въпросът какво губиш и какво печелиш с Мирена.

# 348
аз съм вече 5- та година със спиралата, сега се чудя кога да я махам и дали да сложа друга, защото нямам никакъв цикъл  newsm78 , моля ако някоя си е слагала втора спирала , да сподели !

# 349
  • Варна

Ами и аз си я сложих по същата причина ( плюс мигрена )  , обаче се оказа че си има  минуси. Първите 6 месеца ми цапаше постоянно. После нещата се поуталожиха но цикълът ми е все така на 24 дена и макар и по оскъден не е по кратък от 5-6 дена. Имам си болките ниско долу макар и по-поносими , но освен това имам и ужасни болки в гърдите и преди всеки цикъл съм пъпчива така както бях на 13. Единствения плюс който виждам е неизпозлването на кондоми заради алергията към редица лубриканти. Така че е спорен въпросът какво губиш и какво печелиш с Мирена.
Би ли ми казала колко време си с нея?
Здравейте!

И на мен ми препоръчаха, ако пожелая да си сложа "Мирена", другата ми възможност е изкуствено спиране на месечния цикъл - т.е. по-ранна менопауза и да не ми се връща повече месечните кошмари. Имам и киста и миомни възли, единият от които е вътре по тръбата, те са група от малки възелчета, както се видя по-ясно от ЯМР. Предлагат ми операция за кистата - Хайфу технологията с ултразвука в Плевен е само за миомни възли, но не и за кисти. Аз категорично не искам никакви операции, от четенето вчера и днес за тази спирала "Мирена" се отказвам да я купувам и да си правя експерименти с нея, защото има ли странични ефекти нещо, все ще ми се случи.

Със съпруга ми решихме отново да е това, на което първоначално се бяхме спрели - изкуствено спиране на цикъла за трайно (завинаги), няма ли го - всеки лекар казва, че ще се отърва от миомните възли и кистообразуване, тъй като нямало какво да ги захранва. Това за нас е най-лекият начин за отърваване от тези проблеми.
Как става това спиране с медикаменти предполагам - хормонални и колко време трябва да се използват?

# 350
аз съм вече 5- та година със спиралата, сега се чудя кога да я махам и дали да сложа друга, защото нямам никакъв цикъл  newsm78 , моля ако някоя си е слагала втора спирала , да сподели !

Ако нямате цикъл в продължение на 12 последователни месеца, мисля че няма нужда да поставяте друга спирала. А що се отнася до тази, с която сте в момента, хубаво е спиралите да се сменят през пет години независимо какво е написано в инструкцията. Все пак можете да се консултирате със специалист по тези въпроси за да избегнете по-нататъшни неприятности.

# 351
това нямане на цикъл означава ли, че вече съм в менопауза ?

# 352

Да, счита се че при липса на менструация за период от дванадесет последователни месеца, менопаузата е настъпила. Ето повече информация по този въпрос: http://warminaz.com/?s=%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B … D0%B0%D1%81%D1%82

# 353
  • Варна
Ти с Мирена ли си или не?

# 354
# 355
  • София
При Мирена се наблюдава спиране на цикъла именно защото е хормонална спирала. Затова според мен не може категорично да се каже, че една жена, която е 5 години с Мирена и няма цикъл вече е в менопауза. Това може да го определи само лекар. Така, че най-добре да се консултираш с АГ и тогава да решаваш какво следва натам.

# 356
Би ли ми казала колко време си с нея?

От Юли миналата година.

# 357
  • Варна
Според мен липсата на менструация е от спиралата, аз имам приятелки които са като теб именно заради нея, така, че се посъветвай с лекар.

# 358
там е работата, че по веднъж в годината ми идва за един ден

# 359
При Мирена се наблюдава спиране на цикъла именно защото е хормонална спирала. Затова според мен не може категорично да се каже, че една жена, която е 5 години с Мирена и няма цикъл вече е в менопауза. Това може да го определи само лекар. Така, че най-добре да се консултираш с АГ и тогава да решаваш какво следва натам.

Категорично!

Сега да кажа и аз - вече една година съм с Мирената, бях подготвена, че ще имам дискомфорт първите 6 месеца и въпреки това ми беше доста тягостно да я изтърпя.
След първите 5-6 месеца вече смело мога да кажа, че определено съм доволна от спиралата и функциите, които целях.
Теглото ми за тази година спадна с 14 килограма - което веднага да добавя е плод на специална диета и физическа активност и няма нищо общо със спиралата, но не мога да приема оправданието със спиралата.
Кожата ми също от около 5-6 месеца е доста по-спокойна, което се дължи на нова козметика, която се оказа подходяща за мен и добра поддръжка.
Не намирам други негативи.
Имам цикъл, който е значително по-оскъден, което и беше целта. Интервала вече се върна почти в моите нормални граници от едно време, което ми носи достатъчен комфорт.
Все пак смятам, че най-важно е мнението на специалиста дали за вас това е подходящото решение или не. Това че приятелката ви се чуства добре или не, не е показателно и за вас.

Общи условия

Активация на акаунт