спирала "Мирена"

• 258 553
  • 624
  •   1
Отговори
# 360
  • добрич
Здравейте!
Искам и аз да попитам нещо.
На мен също ми предложиха  хормонална спирала,защото често правя кисти,много трудно и болезнено ми идва всеки месец,затова пия противозачатъчни Линдинет 30,вече повече от година. 
С тях нямам проблеми относно цикъла.Преди година ми откриха миомен възел,който сега е 5мм,АГ ми каза да не ги спирам,дори от другия месец минавам на Линдинет 20.
Аз съм на 32г.Благодаря предварително!

# 361
galietka, сега влизам и да отговоря на въпроса Ви - ходя при Петко и той ми дава каквото трябва. със съпруга ми се против операции, както и Хайфу технологията е много скъпа и пак не е показателно, че няма да се появи. Единственото решение и отърваване от проблемите с миомни възли и кисти е да се спре подхранването им, защото месечният цикъл ги подхранва постоянно, и това е най-лекото решение за нас.

Сега съм в цикъл и това, което ми даде Петко, си дава ефект, аз само си добавих да си взимам и витамин С, докато ми трае, но вече ми е трети ден и ми е в процес на свършване, а ми караше по цяла седмица с доста зацапване от миомните възли, които имам, както и неприятностите с анемията, които причиняват тези "красоти". Този месец си правих и изследвания и те са вече чудесни, само леко понижен хемоглобин, но желязото ми е вече в норма, а това отдавна не ми се беше случвало. Преди това няколко месеца Петко ми беше давал неща относно миомните възли, и регулирането на цикъла, но вече е с цел окончателно спиране и влизане в изкуствена менопауза, по наше желание, аккто вече споменах.

Той дава всичко индивидуално. А тук, в бг мама има тема за Петко.

Иначе на мен ми говорят само за операции, казват, че отново после може да се появят възлите, че и кисти, спирането на месечният цикъл е за кратко с тежки хормонални и скъпоструващи препарати, което също не ме урежда, защото не искам краткотрайни неща, а решаване на проблема изцяло и с това сега сме се заели.

# 362
Момичета, споделете на кой месец след поставянето на спиралата ви спря окончателно менструацията?

# 363
Момичета, споделете на кой месец след поставянето на спиралата ви спря окончателно менструацията?

Тя не трябва да спира доколкото разбирам, а трябва да стане по-оскъдна.

# 364
 През всичките 5 години, в които ползвах Мирена, имах менструация. По скоро се чудя, дали да слагам нова след почивката, която се прави. Пет години непрекъснато да добавям хормон, нзм дали е много правилно.

# 365
  • София
Не ми е спирала, имам ежемесечна менструация Peace

# 366
При мене този месец вече цикълът закъснява с 3 дни и се чудя има ли защо да се притеснявам? Винаги ми идва на 25-ия ден. Защото гинеколожката ми каза, че при някои жени било нормално да  няма и менструация.

# 367
  • София
При мене този месец вече цикълът закъснява с 3 дни и се чудя има ли защо да се притеснявам? Винаги ми идва на 25-ия ден. Защото гинеколожката ми каза, че при някои жени било нормално да  няма и менструация.
Не, не се притеснявай за закъснението.
Да, може и да пропуснеш някой път, но симптоматиката си остава Peace

# 368
Не знам дали е подходящо да пиша в тази тема, но искам да попитам дали използването на спирала Копер Т, може да предизвика образуването на кисти на яйчниците? Благодаря ви предварително за отговора!

# 369
Най-често срещаният тип е фоликулярна киста, която е резултат от растежа на фоликула. Фоликулът нормално представлява сак с течност, който съдържа едно яйце. Фоликулни кисти се образуват, когато фоликулът порасне повече от нормалните стойности по време на менструалния цикъл и не се отвари за освобождаване на яйцеклетката. Обикновено тези  кисти изчезват спонтанно в рамките на няколко дни до няколко месеца.

Друг вид на киста на яйчника, която е свързана с менструалния цикъл, е киста на жълтото тяло. Жълтото тяло е тъкан в рамките на яйчника, която се проявява след като яйцеклетка е била освободена от фоликула. Ако бременността не се появи, жълтото тяло обикновено се разваля и изчезва.
Oт горенаписаното, според мен, се получават от неуредици с хормоните, а Вашата спирала не е хормонална.

# 370
Благодаря ви за изчерпателния отговор! Всъщност това не се отнася за мен, но явно правилно са изписали на приятелката ми хормонални лекарства за премахване на кистите.

# 371
Здравейте! Със спирала Мирена съм от ноември месец като постоянно съм в цикъл - 2 седмици, а през другото време имам постоянно кафяво течение. Нямам бял ден. Имали ли сте такова и при вас - вече 4 месеца? Моля ви пишете ми.

# 372
  • София
Здравейте! Със спирала Мирена съм от ноември месец като постоянно съм в цикъл - 2 седмици, а през другото време имам постоянно кафяво течение. Нямам бял ден. Имали ли сте такова и при вас - вече 4 месеца? Моля ви пишете ми.

Какво да пишем? За действието на спиралата не прочетохте ли в листовката?
Да, нормално е. При едни е месец, при други 6 месеца. При мен с първата спирала имах зацапване близо 5 месеца, с втората 5 дни.

# 373

Какво да пишем? За действието на спиралата не прочетохте ли в листовката?
Да, нормално е. При едни е месец, при други 6 месеца. При мен с първата спирала имах зацапване близо 5 месеца, с втората 5 дни.

При мен отидоха и повече от 6 месеца.Предупредиха ме разбирас е предваритело- това са важни неща.
Сега ми зацапва  и около овулация, предполага всичко е въпрос на индивидуално ниво хормони.

# 374
Здравейте! Искам да си сложа спирала,но съм със сърдечно заболяване. В листовката пише,че не се препоръчва при такива заболявания. Има ли някой който си е слагал с такова заболяване?

Общи условия

Активация на акаунт