спирала "Мирена"

• 258 355
  • 624
  •   1
Отговори
# 480
Какво точно питате? Има много жени, които са доволни от спиралата, ако това Ви е питанката. Според мен си върши чудесно работата по изтъняване на лигавицата на матката. Тук става дума за страничните неблагоприятни ефекти, които някои жени получават. Ако с Вас всичко е наред, какво по чудесно от това.

Точно това питам , в светлината на последните 5-6 поста, които съответно съм прочела понеже следя темата. Не дали пищещите и четящи тук сте доволни от ефекта върху физиката а дали множеството имат неблагоприятно влияние върху психиката.

# 481
Еее, хора различни, свят шарен. По напред една дама пишеше, че при нея, въпреки трагични обстоятелства в нейния живот, няма такива негативни ефекти. Вероятно е и Вие да сте така. Аз за себе си не си спомням точно, от година вече нямам. Но сигурно е имала някаква напрегнатост, защото мъжът ми ми е казвал, че съм все недоволна. Не съм се усещала като недоволствам, явно. А и толкова ми беше важна спиралата, че гледах много много да не се зачитам по форумите, когато имах неразположения от нея. Едва по-късно, когато реших да не слагам втора, се зачетох истински. Има много дами с втори сложени, значи са добре Simple Smile

# 482
Еее, хора различни, свят шарен.

Аз лично не бих казала че цъфтя и вързвам, но в човешките взаимоотношията  които са ми ценни съм ок ..... стресът поголовно ни напряга обаче .... но в тази ситуация в Бг не мисля че Мирена е виновна за масовото недоволство .. то иначе може да се каже че и на мъжете са им я сложили  Joy

# 483
Оф, на ръба съм да я махна тази спирала. На 7.08.2012 г.  я сложих .  Писала съм  и друг път, първите 6 месеца почти постоянно кървене и зацапване. После менструация по една седмица през 25 дни. До  сега е имало само два месеца , когато съм имала само зацапване за 2-3 дни и после нищо. Ех, мечтая си за тези месеци.Този месец ми тече вече 15 дни кръв, вярно че не е обилно, по 2-3 пръвръзки на ден, но е дразнещо и натоварващо. Даже и за секс човек няма желание в това състояние на постоянен дискомфорт. Чудя се какво да правя вече. Преди 6 месеца имах същият проблем с 22 дневна менструация,  ходих на двама доктори - и нищо ми няма.Е как така нищо ми няма, като нещата пак се повтарят. Явно хормонът ми бил недостатъчен, каза едната докторка. Не мисля, че е нормално. Завиждам на тези без цикъл, или с нищожен такъв. Сложих Мирена точно по тази причина- след второто раждане менструациите ми бяха ужасни-с превръзки за родилки ходих и цикълът траеше 12-13 дни. Случвало ли ви се е такова нещо? След почти година и половина такова продължително кървене?  Tired

# 484
Имах оскъдни менструации по времето на спиралата. Почти винаги на 28 ден. Но и много дълго зацапване, преди да свикне организмът ми с нея.

# 485
А кога свикна? След колко време адаптация?

# 486
Не помня, но около 6 , 7 месеца.

# 487
А кога свикна? След колко време адаптация?

Не по-малко от 8 -9 месеца , както писах малко по-горе. Бях готова да я махна по едно време. Само спомена за обилните по 10 дена кръвотечения ме възпираше. Добре, че не побързах да я махна.

# 488
  • някъде другаде
Е аз почти  години съм с Мирена , единственият страничен ефект е , че в началото качих килограми. Лятото ще я махам и мисля пак да си сложа.

# 489
Е аз почти  години съм с Мирена , единственият страничен ефект е , че в началото качих килограми. Лятото ще я махам и мисля пак да си сложа.
А защо ще я махаш и пак ще слагаш? Тя нали е 5-годишна  newsm78
Аз вече 1,5г съм с нея, и да чукна на дърво, не съм забелязала странични ефекти. Нито на физиката, нито на психиката. Единственото неприятно е, че цикълът ми идва когато му скимне, за колкото му скимне Laughing, но пък е наистина много оскъден и не ми пречи. Обикновено си карам с ежедневните превръзки, които и без това винаги си слагам.

# 490
  • някъде другаде
Не съм написала правилно Embarassed Вече 5 год. съм с нея .

# 491
Здравейте момичета,
И аз се включвам във форума,следя ви и всичко прочетох!
На 43 години съм и преди 2 години ми откриха аденомиоза и хиперплазия, започнах да се лекувам с хормонални препарати, билки,хомеопатия до момента в който не направих масивен кръвоизлив и кюретаж. Мирена за мен беше изход от хистероктомията/премахване на матката/ обилните 10 дневни  цикли и за болките да не говорим.. Сложих Мирена точно преди една година. В началото имах по един ден /за по няколко часа по - обилно кървене/ при всеки цикъл, но след четвъртият месец нещата се оправиха и започнах да се чувствам добре, имах зацапвания , цикълът ми идваше на 22 дни, но едното може и да е било овулация /защото беше по оскъдно/. Ходех редовно през месец на прегледи всички изследвания съм си направила ,всичко о.к.Та преди месец получих доста силно кървене и разбира се при гинеколга веднага, спиралата си беше на мястото каза ми че се е вдигнала даже, нямам лигавица, пих кръвоспиращо два дена и всичко беше о.к., след 20 дена ми дойде пак о.к. и след две седмици пак цапащо на шестия ден от сутринта като започна едно кървене , съсиреци големи., пих кръвоспиращи нямаше ефект и направо пак при гинеколога, махна ми спиралата и ми направи абразио, оказа се че спиралата се била обърнала и се е вдигнала доста нагоре. Та сега трябва да избера да сложа нова Мирена или премахване на матката. Във форума прочетох,че при сходен случай с моят отговора беше "смени спиралата".Консултирах се със специалисти уж по "Мирените" и ми казаха, че било често срещан проблем даже се слагала пак същата спирала после. Моля за отговор, ако някой е имал същият проблем? При мен все пак е имало ефект една година...

# 492
Здравейте,
Този месец трябваше да си сложа спирала Мирена по препоръка на моята генеколожка. Купих я и чак после реших да прочета за нея. След всичко изписано в темата честно казано ме хвана шубе и на този етап се отказах.
Ще я продам. За сега няма да слагам. Ако някой се интересува, нека ми пише на лични. Чисто нова е, неразпечатвана. Взех я с поръчка в аптека миналата седмица.
Лека вечер!

# 493
Явно всеки организъм реагира различно , а трябва и добър гинеколог да я постави.Бях 5 години с " Мирена" и бях много доволна. Преди 2 години я махнах, защото изтече срокът за ползване.Няколко години преди да сложа спиралата бях с ужасни, направо кошмарни кръвоизливи и с 4 см. миома.Какво ли не пробвах- билки, лекарства,инжекции, кюртажи. Обиколих над 20 гинеколога в София и нищо ! Започнаха да ме съветват да махна матката. Животът ми се въртеше около цикъла ми, на работа ходех с памперс за възрастни, а той се напояваше за около 1 час. След като сложих спиралата, ефектът дойде след 2=3 дни.Кръвотечението стана оскъдно - с една дамска превръзка карах 3-4 часа.След 10 дни цикъла спря. След 1 година ми идваше на 30-35 дни по 2-3 дни оскъдно. Миомата се калцира и се сви до 0.5 мм.Откакто я махнах, нямам никакви проблеми. От половин година нямам и цикъл, но съм на 54 години и това е нормално за възрастта ми. Пак ви казвам ,че е много важно как ви я поставят ! Успех !!!

# 494
Няколко години преди да сложа спиралата бях с ужасни, направо кошмарни кръвоизливи ....  Животът ми се въртеше около цикъла ми, на работа ходех с памперс за възрастни, а той се напояваше за около 1 час. След като сложих спиралата, ефектът дойде след 2=3 дни.Кръвотечението стана оскъдно - с една дамска превръзка карах 3-4 часа.След 10 дни цикъла спря. След 1 година ми идваше на 30-35 дни по 2-3 дни оскъдно. Миомата се калцира и се сви до 0.5 мм.Откакто я махнах, нямам никакви проблеми. От половин година нямам и цикъл, но съм на 54 години и това е нормално за възрастта ми. Пак ви казвам ,че е много важно как ви я поставят ! Успех !!!

Е аз също с  ужасни цикли цял живот - много обилни не по-къси от седмица и  на 26-28 дена ...а след като навърших 40 съвсем се изкривиха - по 10 дена се заливах с кръв като заклана, припадах от кръвозагуба и ми идваше на 22 дена. Това за памперсите ми е до болка познато.
С Мирена хормонална се случи същата работа - живея и пея сега, толкова е лесно и удобно.

Общи условия

Активация на акаунт