спирала "Мирена"

• 258 363
  • 624
  •   1
Отговори
# 465
Аз имах почти постоянно зацапване една година и два месеца. Последните два месеца вече ми е по 3 дена цикълът и то много слабо ми тече, само капчици.Но този момент, го чаках отдавна. Много е бавен този период явно на адаптация на организма към спиралата. Но кръста ме боли зверски откакто я сложих. То това беше след раждането и сега се чудя дали е от нея. Ще ходя на невролог да видим какво ще каже. Имаше някъде  по -преден пост на едно момиче с такъв  проблем, която е махнала заради това спиралата. Отделно косата доста ми капе и не знам на какво се дължи. Абе.... пълно щастие няма.

дано и при мен да изчезне че вече направо ми омръзна да ходя с превръзки цели 8 месеца..на 46 години съм и доста мои приятелки вече са в менопаузата..но при мен не та не..дори заради миомата стана още по зле..но при мен има и наследственно обременяване..за кръста..едва ли е от спиралата..посети невролог..а за косата и аз имам същия проблем но се дължи на стрес...опитай една доста проста рецепта..вземи пакетче суха мая на гранули ..с малко вода направи на каша и мажи корените на косата..нека да престои така поне час и после бягай в банята..всяка седмица прави по един път..в маята има витамин в..и доста помага за косопад..купувай си и ампули бепантен от аптеката..и те помагат много..слагай си балсам и се храни с повечко белтъчини..май не обичаш много сирене фасул леща мляко.. Money

# 466
Да ви успокоя че  на мен поне 10 месеца ми мажеше постоянно. После наистина нещата се нормализираха - цикъла е за 2-3 дена с минимално количество а не както преди 7 дена все едно съм заклана. Едно нещо не се промени обаче- както ми идваше на 24 дена преди - така и сега .

# 467
  • някъде другаде
А при мен цикъла спря.

# 468
Здравейте и от мен, понеже и на мен ми предстои слагане на Мирена, а ми казаха ,че е добре гинеколога който ще я слага да има опит с това , искам да ми препоръчате добър специалист в София.

# 469
  • някъде другаде
За съжаление не мога да помогна , аз съм я слагала в Плежен

# 470
Здрвейте момичет,аз си сложих спирл като бях на 33 . Моят гинеолког ме посъветва , че тов е най-доброто в момента, нямало никкви странични ефект и т.н. Идържах почти 2 години с Мирена, спях си добре, нямах косопад или проблеми с кожата. Първите 3 месец имах зацапване само когато трябваше да ми дойде цикъла, после всичко изчезна. При мен проблема беше постоянно подут корем и постоянен предменстурален синдром, имах чуството че ще избухна. чуствах се некомфортно в тялото си и реших и е махна. Сега имам нехормонална спирала близо 6 месеца, подуването на корема и напрежението изчезнаха, затова стигам до извода че всичко е било от Мирена. Явно при секи е строго индивидуално, някой се чустват добре и използват спралата години наред, а някой като мен се разделят с нея Simple Smile

# 471
Много оптимистично звучат постингите ви и се надявам и при мен спиралата да донесе резултати, т.е. да подобри менструацията ми, която много ме мъчеше. А това намаляване на кръвотечението още при първия цикъл ли се наблюдава след слагането на спиралата?

след слагане на спиралата 8 месеца ми мажеше почти постоянно. Някъде година след поставянето й  се оформи цикъл който макар не по-рядък от преди ( при мен беше на  24-25 дена  и сега пак е така ) е несравнимо по- оскъден. и друго немаловажно - не толкова болезнен и с доста по-"меки" ПМЦ симптоми .

# 472
Изчетох цялата тема за спирала Мирена, но не намерих нищо по въпроса, който ме интересува. Как действат тези хормони на нервната система, на психиката?
Моята снаха си я постави преди 7-8 месеца по медицински причини. Скоро след това всички нейни близки виждаме голяма промяна в нея. Стана по-груба в отношенията си с хората, оплаква се от неудоволетвореност от живота си, чуства се неуспяла, пренебрегва дъщеря си и съпруга си.
В чужди форуми попаднах на подобна тема (за Мирена) и много хора споделяха подобни истории. По-често това бяха съпрузите, които казват:"Не мога да позная съпругата си!"
Вие какво мислите, възможно ли е такава промяна да е предизвикана от тези хормони? Знаете ли за други случаи?

# 473

Вие какво мислите, възможно ли е такава промяна да е предизвикана от тези хормони? Знаете ли за други случаи?
Възможно е. Знам за такива случаи - самата аз, както и всичките ми познати, които бяха с Мирена. И тук в темата са споделяни такива случаи - поровете назад. Няколко месеца след махането на спиралата нещата си идват на мястото.

# 474
Здравейте, аз съм с Мирена, вече 4 години и 2 месеца, дори скоро имам час при доктора за да я маха, малко ме е страх но как да е.
Не мисля  че Мирена влияе на нервната система. Поне на мен не ми повлия. На нервите влияе ежедневието, и самия характер на човека според мен.
Ползвала съм и други контрацептивни средства. Имах какви ли не проблеми. От както съм с Мирена. Няма проблеми НИКАКВИ.
Като ми я сложиха, ден- два имах болки отдолу, което е нормално, за да се постави, влагалището се разтваря, и на мускулите им е нужно време за възтановяване.
Около 3 години имах "зацапване". Сега когато е време за цикъл имам само леки симптоми, като специфичната болка, но нямам "цикъл".
Не съм използвала истински дамски превръзки от как имам спиралата.

Последна редакция: чт, 06 фев 2014, 13:46 от eli_tm

# 475
Да се включа отново в темата, след като махнах Мирена преди точно една година.

Бях с Мирена близо 6 години.

Впечатленията ми:

- изключителна нервност и депресивни състояния (вече съм убедена, че са вследствие на спиралата)

Отново мога да се подпиша под това. Характерът и ежедневието ми не са се променили към по-добро, напротив - доста по-стресиращ, натоварен и напрегнат е животът ми сега, но се чувствам много по-добре емоционално и психически, отколкото в периода, в който бях с Мирена. Абсолютно убедена съм, че Мирената бе причината за прекалена нервност, дори агресия, депресия и непрекъсната неудовлетвореност от всичко, бях забравила усмивката си... близките ми - също. 

# 476
Да, нещо подобно изживява снаха ми сега- неудолетвореност, даже разяреност към семейството си. Много, много сме разтревожени за нея! Но тя не признава,че причината за това й състояние е спиралата. Не знам как да я убедим да я махне.
Дайте съвети, моля!

# 477
Ами убедете я с информация.
Извадете от темата всички постове, в които момичетата споделят за нервност, неудовлетвореност, черни мисли и прочие. От чужди форуми направете същото. Принтирайте, дайте и го. Насила няма да стане, но дано информацията помогне.

# 478
А има ли някой без такива симтоми освен мен?

# 479
 Какво точно питате? Има много жени, които са доволни от спиралата, ако това Ви е питанката. Според мен си върши чудесно работата по изтъняване на лигавицата на матката. Тук става дума за страничните неблагоприятни ефекти, които някои жени получават. Ако с Вас всичко е наред, какво по чудесно от това.

Общи условия

Активация на акаунт