спирала "Мирена"

• 258 399
  • 624
  •   1
Отговори
# 450
Аз и преди си мисля, че си показах мнението, че е добре да дадеш на спиралата още време да се спогодите. Simple Smile Твърде вероятно е другата ситуация да е виновна. Влизам често тук и ако мога да съм ти от полза, съм налице Simple Smile

# 451
Аз и преди си мисля, че си показах мнението, че е добре да дадеш на спиралата още време да се спогодите. Simple Smile Твърде вероятно е другата ситуация да е виновна. Влизам често тук и ако мога да съм ти от полза, съм налице Simple Smile

Благодаря ти! Ще се възползвам:)!

# 452
Защо не се обърнете към клас. хомеопат? Не е панацея, но е вариант. И то сериозен. Друг въпрос е, ако не вярвате в хомеопатията. Но отговор от форума дали да я махнете, не вярвам да получите. Защото е много лично решение и последствията от него-също. Аз как си втълпих, че е причина  за образуване на фиброаденома ми макар и да не е логично. Сигурна съм, че има решение на хормоналните проблеми, което е извън ползването на тази спирала. Важното е да се намери. Simple Smile
Здравей Desi.67:) бих искала да те попитам как разбра за фиброаденома?

# 453
Съвсем случайно. Тъй като знам, че хормонът в спиралата е синтетичен прогестерон, а той пък не е отговорен за получаването на разните бучки, тумури и т.н. по гърдите, уж добрият хормон, си ходех на прегледи само при гинеколога. Преглед на гърдите съм правила една година след поставяне на спиралата и толкова. Немарлива работа от моя страна. Но една сутрин , не знам точно как, но много рано,  напипах бучката. Никой от моето семейство не е имал рак на гърдата, но инстинктивно усетих, че задължително ще трябва да се прегледам. За мой късмет, имам близка, невероятно красива и добра лекарка, която се занимава с това. И така. Отстраниха го , изследваха го и сега през 6 месеца на преглед на гърдите.

# 454
Съвсем случайно. Тъй като знам, че хормонът в спиралата е синтетичен прогестерон, а той пък не е отговорен за получаването на разните бучки, тумури и т.н. по гърдите, уж добрият хормон, си ходех на прегледи само при гинеколога. Преглед на гърдите съм правила една година след поставяне на спиралата и толкова. Немарлива работа от моя страна. Но една сутрин , не знам точно как, но много рано,  напипах бучката. Никой от моето семейство не е имал рак на гърдата, но инстинктивно усетих, че задължително ще трябва да се прегледам. За мой късмет, имам близка, невероятно красива и добра лекарка, която се занимава с това. И така. Отстраниха го , изследваха го и сега през 6 месеца на преглед на гърдите.
Надявам се,че е доброкачествено.Ти живееш в София нали?Дали има възможност да ми дадеш координатите на твоята лекарка-мамоложка? Как различаваш лимфите в гърдата от бучката?Започвам и аз да се плаша,защото преди 1 година бях на профилактичен преглед от бившата ми месторабота и при прегледа с УЗД, лекаря ми каза, че имам някакво уплътнение на едната гърда,което след снимката на гърдите каза, че било някаква сянка. По принцип имам масивна мастопатия и след 2-те раждания.

# 455
Не, доста далеч съм от София. Но тук има тема за фиброаденомите и има доста мнения на жени от София. Също и мнения за лекари.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=566258.0

# 456
Не, доста далеч съм от София. Но тук има тема за фиброаденомите и има доста мнения на жени от София. Също и мнения за лекари.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=566258.0

[/Някакви други предложения освен опипването-самодиагностицирането.Като цяло организма ти, усещането,нещо предвещаващо неприятности?Моята гинеколожка нямала все направления за мамолог.

# 457
Сега нали тече някаква кампания с подвижни прегледи в различни градове. Днес даваха по тв, но не внимавах. Нищо друго не съм усетила. Спортувам от години, храня се здравословно, не пуша.

# 458
Излизам извън темата, но смятам, че ще съм полезна.
Мамологичен преглед поне 1 път годишно е абсолютно задължителен за всяка жена, независимо от начин на живот и възраст. Ако нямате оплаквания - ехограф и палпация, при съмнения и при възраст над 35 ще ви пратят и на мамограф.
За живеещите в София мога горещо да препоръчам д-р Евгени Василев от бившата Тина Киркова (сега Първа АГ). Той ми лекува фиброаденомите, той ме оперира, той ме следи вече 14 години. Много добър специалист! Благодарение на него въпреки сериозните операции (аденомите бяха дъбоко и се ряза сериозно), успях да кърмя безпроблемно и трите си деца, всяко по 18 месеца. И шевовете от операциите са толкова добре направени, че с годините направо изчезнаха и дори лекари трудно разпознават, че е имало операция.

# 459
Излизам извън темата, но смятам, че ще съм полезна.
Мамологичен преглед поне 1 път годишно е абсолютно задължителен за всяка жена, независимо от начин на живот и възраст. Ако нямате оплаквания - ехограф и палпация, при съмнения и при възраст над 35 ще ви пратят и на мамограф.
За живеещите в София мога горещо да препоръчам д-р Евгени Василев от бившата Тина Киркова (сега Първа АГ). Той ми лекува фиброаденомите, той ме оперира, той ме следи вече 14 години. Много добър специалист! Благодарение на него въпреки сериозните операции (аденомите бяха дъбоко и се ряза сериозно), успях да кърмя безпроблемно и трите си деца, всяко по 18 месеца. И шевовете от операциите са толкова добре направени, че с годините направо изчезнаха и дори лекари трудно разпознават, че е имало операция.
Здравей, дали мамолога когото препоръчваш работи със здравната каса, и дали направление от гинеколога ми ще свърши работа?

# 460
Отговора и на двата въпроса е ДА. Съветвам те преди да тръгнеш на преглед, да уговориш час. Координати ще намериш в темата с мамолозите. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4364.0

# 461
Отговора и на двата въпроса е ДА. Съветвам те преди да тръгнеш на преглед, да уговориш час. Координати ще намериш в темата с мамолозите. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4364.0
Здравей, четох нещо и за д-р Сещаров,мамолог, но освен в частния му кабинет в Панацея, не можах да разбера дали работи все още и 5 МБАЛ-на гарата?

# 462
Нямам абсолютно никаква идея по въпроса.

# 463
Здравейте момичета,
Вие всички сте много добре, направо ви завиждам, че цикъла ви е спрял. Аз съм от 10 месеца с Мирена и всеки месец ми тече по 14-17 дни, спира ми за окло 5-6 дни и пак ми идва. Ходила съм при много гинеколози за мнение и всички ми казват, че е нормално и ще ми спре и да чакам, но незнам още колко време ще издържа. Моля ви ако някой има същите или подобни проблеми да ми пише.

и при мене е така. от 8 месеца съм със спиралата и не ми е спряло. май ще я махам. не съм ходила на гинеколог и дано да не е нещо сериозно. че майка ми има рак на матката. май ние сме тежък случай.

# 464
Аз имах почти постоянно зацапване една година и два месеца. Последните два месеца вече ми е по 3 дена цикълът и то много слабо ми тече, само капчици.Но този момент, го чаках отдавна. Много е бавен този период явно на адаптация на организма към спиралата. Но кръста ме боли зверски откакто я сложих. То това беше след раждането и сега се чудя дали е от нея. Ще ходя на невролог да видим какво ще каже. Имаше някъде  по -преден пост на едно момиче с такъв  проблем, която е махнала заради това спиралата. Отделно косата доста ми капе и не знам на какво се дължи. Абе.... пълно щастие няма.

Общи условия

Активация на акаунт