спирала "Мирена"

• 258 400
  • 624
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен.Аз родих април второто си дете нормално и нямах никакви притеснения след това.Така се бях отплеснала в грижите за бебето и каката че когато се усетих какъв ден сме с ужас установих че ми закъснява вече 50 дни.Отидох на лекар и там се потвърди бременност в 5г.с.Така на 27.07.09 се оказах в залата за интерупцио.Докторът ми препоръча поставяне на спирала непосредствено след аборта понеже бременността е малка и аз се съгласих.Още повече че  бях с пълна упойка и не съм усетила.Спиралата ми е PREGNA.Но ето вече втори ден продължава да ме боли и на моменти ми се схващат краката от пронизващата болка.Дали това е период на адаптация на организма или да ходя да я махат.Дали и с тази Мирена ще е същото.

# 106
Здравейте и от мен
Поставиха ми Мирена преди 8 дена поради миомни възли,от които полу4авах срахотни кравоизливи,продължаващи по 2-3 седмици,4е и пове4е.Това е една алтернатива за жени с подобни проблеми,не знам как ще ми подейства за в бъдеще тази спирала,но истински се надявам да ми помогне,защото не искам да си спомням за шока,който преживях по време на мес.цикъл.
При поставянето ме болеше малко ,но се търпеше,цапането продалжава и до сега,като вдигам тежко ми кърви по малко.Не знам кога ще спре.До дамите,които нямат медицински показания за спирала Мирена,според мен могат да ползват и обикновенна спирала.Аз смятам,4е по добре е да ти спре мензиса,отколкото да губиш всеки месец маса кръв,да полу4аваш анемия и да се 4увсваш супер зле физи4ески и психи4ески от това.Това ,4е вси4ко е индивидуално също е вярно,както и 4е вси4ки средства и хап4ета против забременяване си имат страни4ни действия ,напълно перфектни просто няма.

# 107
Не можах да изчета съвсем всичко и се извинявам ако някой е пускал подобен пост....
И аз съм се размислила за спирала, но още кърмя и не знам дали е удачно. За Мирена уж пише че няма проблем. Съвсем малки количества от хормона могло да преминават в млякото и не били опасни, ама знам ли... Ако има някоя от вас да кърми със спирала  нека сподели - отразява ли се поне видимо по някакъе начин - качество, количество, поведение на бебето и каквото още мислите че може да се дължи на спиралата.
Благодаря мами!

# 108
Момичета, аз съм с диабет и проблеми с щитовидната - хашимото. Завишен ми е и естрадиола и от там кървя много при менструация. Препоръчаха ми Мирена, но се притеснявам дали може да се слага при диабетици. Иначе имам едно раждане и тогава нямах проблеми.

# 109
Здравейте, моля Ви за мнение! Аз съм с "Мирена" от 6 месеца. Нямам никакви проблеми, вече нямам цикъл, не съм нервна - всичко като при повечето от вас. Обаче килограмите не мога да ги преживея! 4-5 са и ми пречат. Някой от вас успял ли е да си върне нормалното тегло след поставянето на спиралата. Моля ви, споделете, че аз вече си мисля да я махам.

# 110
Здравейте, моля Ви за мнение! Аз съм с "Мирена" от 6 месеца. Нямам никакви проблеми, вече нямам цикъл, не съм нервна - всичко като при повечето от вас. Обаче килограмите не мога да ги преживея! 4-5 са и ми пречат. Някой от вас успял ли е да си върне нормалното тегло след поставянето на спиралата. Моля ви, споделете, че аз вече си мисля да я махам.

Възможно ли е от спиралата са се качват килограми??

# 111
Здравейте момичета,
Вие всички сте много добре, направо ви завиждам, че цикъла ви е спрял. Аз съм от 10 месеца с Мирена и всеки месец ми тече по 14-17 дни, спира ми за окло 5-6 дни и пак ми идва. Ходила съм при много гинеколози за мнение и всички ми казват, че е нормално и ще ми спре и да чакам, но незнам още колко време ще издържа. Моля ви ако някой има същите или подобни проблеми да ми пише.

# 112
fifrifi сигурна ли си че спиралата си е на мястото.
Аз имах зацапване в продължение на 9 месеца , последния месец и силни болки, оказа се че се е разместила или не е била поставена правилно Tired
Момичета откакто я свалих имах един много обилен цикъл/ искаха да ми правят кюртаж/, вече трети месец /за последно/ съм на дуфастон за да се излекувам от действието на спиралата.

# 113
Чувала съм ,че се случва по тежък цикъл, след махането на спиралата. И аз имах кървене дълго. Мисля и след годината.

# 114
След първото раждане си сложих Мирена (изчаках 3 нормални цикъла по препоръка на гинеколога ми). Много съм доволна  Peace По принцип (без спиралата) цикълът  ми беше много обилен, дори съм имала страхотни къвоизливи, продължаваша около 7-8 дни и идваше през 2 седмици. А с "Мирена" направо се родих Hug Имах само леко зацапване в продължение на 2-3 месеца и после край. Е пак имах нещо като цикъл (то си беше пак зацапване на фона на това което бях свикнала преди) но много рядко - през 2-3 месеца за по ден-два максимум. Изобщо - много съм доволна както вече казах . Свалих я на 3-тата година и половина, когато решихме да имаме второ дете, но сега мисля като ми се нормализира цикъла пак да си сложа.
На килограмите не съм усетила да влияе   Thinking

Последна редакция: ср, 07 окт 2009, 16:07 от Gallia

# 115
Аз съм вече 8 месеца със спирала Мирена, но още имам продължителен цикъл. Даже ми се струва, че през последните два месеца става още по-продължителен, вместо да намалява. Вярно, че като количество е доста незначително, но пък е по 20 дена вече  #Crazy Само да спре този месец и отивам при гинеколога си, и без друго ми е време за преглед. Дано не я махне, че кюртажите са по-страшни

# 116
Спокойно си изчакайте времето за прегледа. Нормално е цикълът да е по дълъг. Поне при мен е така. Когато попитах гинекологът, той го потвърди.

# 117
Здравейте.Прочетох темата и реших да споделя моето мнение.на 45 г.съм.От 5г.съм с Мирена и нямам абсолютно никакви странични ефекти.Нито килограми качих,нито пъпки.Нищо от изброените по горе.Сега ми предстои смяна на спиралата и смятам да си сложа пак същата.Гинеколожката ми каза че е по добре за преминаване към менопауза.Имах и миомни възли от които единия вече го няма.Надявам се и втората Мирена да ми подейства като първата.

# 118
здравейте на всички,
Аз съм явно поревната жена с проблем и предразположеност към миомни възли/ явно е доста разпространен проблем /но слава богу преодолим. Поставиха ми спирала Мирена с лечебна цел- преди 22 дни . Дано има ефект. Постоянно имам зацапване и много ме боляха гърдите първите две седмици- сега май поотмина малко....Виждам,че всички приемаме идеята за чуждо тяло в организма си зле, но при положение че имаме проблем изобщо не трябва да се колебаем,защото  ще стане по травматичен изхода. Дано я понасям добре тази спирала и да има желания лечебен ефект.Успех на всички

# 119
  • някъде другаде
На 12 юни си я сложих. Чувствам се добре , дори вече нямам цикъл , е понапълнях.

Общи условия

Активация на акаунт