спирала "Мирена"

• 259 476
  • 624
  •   1
Отговори
# 90
  • някъде другаде
Бре Долорес ти ме изплаши. Вчера и аз бях на преглед за да се уточним за поставянето. И ти сега с тази болезнена манипулация.... Shocked

# 91
КАРЧЕВА  благодаря за пожеланията  Hug, дано ми повлияе добре, моля се Praynig

TONKA75 споко, не се притеснявай не е толкова страшно  Peace, явно притеснението ми беше твърде голямо. Днес вече съм добре, е имам от време на време някакви странни усещания, но се надявам да отминат след няколко дни.
Сега остава да чакам и да се надявам да нямам всички тези оплаквания от които се оплакват някои жени с Мирена и да се моля при мен всичко да е наред  Peace

# 92
 Със Мирена съм от година и половина.Слагането си ме боля,ама не чак нетърпимо.Моята гинеколожка каза, че всеки има различен праг на търпимост на болката.Зависи от състоянието на нервната система.Имам зацапване,но много рядко.Почти нямам цикъл.Преди да я сложа имах зверски кръвоизливи и цикъл по13-15 дни. Веднъж кървях цял месец и ме кюртираха. На работа ходех с тампон+ памперс за възрастни.Направих анемия. Всички доктори,които посетих ми казваха,, Махни тая матка за какво ти е ? Тепърва няма да раждаш!"Все едно да отида да се подстрижа.Добре, че попаднах на тази лекарка.
 Момичета,а боли ли като ти махат спиралата?До сега не бях слагала. И друго... Някоя от вас да се е отървала от възли на щитовидната жлеза, ама без операция?Че и там искат да ме кълцат. #2gunfire #Crazy #Crazy

# 93
 Махането боли, колкото поставянето. Но все пак мойте спомени са старички. Става дума за обикновена спирала. До махането на Мирена имам време.

# 94
  • някъде другаде
Благодаря за успокоението Долорес.
quote author=ДДД link=topic=224811.msg11272487#msg11272487 date=1242802472]
 Махането боли, колкото поставянето.
[/quote]
За сега мисля само за поставянето.

# 95
Не го мисли толкова става за 2 минути и не боли чак толкова все пак деца сме раждали Laughing
Успех

# 96
Определено болката вече на следващия ден няма и да я помниш  Peace, както се казва.
Аз вече нищо не чувствам, единственото което ме подсеща за Мирена е, че все още ми цапа и съм с евридейки. Ходих на фитнес и след фитнеса ми беше прокървило.
Успех на тези които им предстои Hug

# 97
Ох и аз да споделя вълненията си по въроса с Мирената...скоро ще ми слагат, ама искам да попитам, има ли тук във форума жени с Мирена от повече от 1 или 2 години, ще ми се да чуя мнение по въпроса за по-дългосрочното ѝ ползуване. Както и тази липса на менструация, която се споменава ??? Как така ? Сиралата спира овулацията ли какво  ? Или подтиска нещо, аз така и не можах а разбера и после като се махне възстановява ли се нормалния ритъм  на организма или какво....все пак съм на 36 и ....не е ли рано да се говори за спиране на цикъла...
Нека някой ако знае нещо повече да сподели, че се ушашках много newsm78

# 98

Гост съм по темата но не се сдържах...  nono
Не мисля, че спиралата като средство против забременяване е добра идея, разбира се тя се препоръчва и при  други по-сериозни проблеми.
  Доста се интересувах за себе си, поради лесно забременяване. Слава богу имам близък роднина лекар и то добър лекар, от него разбрах това което обикновенно никой гинеколог не би предупредил пациентите си - при слагане на спирала има риск от ракови образувания след време (рак на шийката на матката), защото малко или много това е чуждо тяло което постоянно травмира мястото (и то доста деликатно място). Това отдавна е доказано, че е така, а имам и познати с подобен проблем.
Мисля, че всеки трябва внимателно да прецени  наистина ли е много наложително да си сложи спирала и дали няма друг начин макар и не толкова "удобен

# 99
При мен поне така действа Мирена-оскъден цикъл. От началото на годината се беше стабилизирал, но сега от месец и половина ми го няма изобщо. Така беше и преди.Със спиралата съм от 2 години и 11 месеца. За мен бе идеалния вариант.Забравих за честите кюртажи и обилните кръвоизливи и се чувствам добре. Е, понапълнях малко, но ... Миоматичните възли изчезнаха, полипи вече няма/дано завинаги/ и кошмара от абразията изчезна. Така, че аз съм доволна от Мирена.

# 100
На това се казва добри новини. Радвам се за Вас и се надявам на същия ефект. Grinning

# 101
Благодаря! Искрено се надявам Мирена да Ви помогне! За жени с подобни на моя проблем - тя е решение, след като медикаментите не помагат. Но е и истина и това, че не трябва да се поставя само с противозачатъчна цел. За този ефект има други спирали. Аз бях противник на всякакави спирали дълго време - опитах всякакви лечения и лекарства, и накрая обезверена  реших до пробвам Мирена за последно. Надявам се, че не съм сбъркала. Поне засега всичко е наред.

# 102
Здравейте момичета, и аз сложих спирала Мирена.Вече съм с нея от 5 дни.Но това което ме притеснява е че продължава да ме боли корема.Хайде за зацапванията прочетох и се успокоих, но никой не споменава колко време след поставянето са продължили болките.Корема ме боли все едно съм в цикъл.Не знам дали е нормално, а и не ми е удобно толкова рано да звъня на лекаря.Ако някой се е сблъскал с този проблем, моля ви ми пишете Embarassed

# 103
Здравейте дами !  Със спирала Мирена  съм от  десет месеца за мен  тогава  само това  беше някаква алтернатива - (препоръчваха ми  хистеректомия) ,сложих я  с много резерви  и без  надежди за предпазване защото  преди години  със  модерна за тогава  спирала поставена  от светило в гинекологията  забременях  и  все още  преживявам психически  последвалия аборт ( имам син на 20 г , но  от раждането  за мен е противопоказна нова бременност ) имах  анемии , кръвоизливи ,много обилен  цикъл   на 23 дни с продължителност  10  имам и фамилна обремененост  относно гинекологията , меоматозни възли, мигрена......... затова не вярвах че  Мирена ще промени нещо  по скоро се надявах  да облекчи  поне малко  за да  мине поне  още година две до фаталния край  с операцията -майка ми не  можа да се отърве  от нея  оперираха я на 39г  четири години  преди това без прекъсване  до въпросния момент пиех  хормони като съм експерементирала  с гинеколозите   си  почти всички на  БГ пазара  никой не ми помогна само оргаметрила  ми даваше представа кога  ще цъфна  но за колко ?..... при поставянето  изпитах лека болка  но тя трае  минута , два  дни  след това  забравих че имам  чуждо тяло в себе си  -много по  бързо от  другите спирали  и се започна smile3511 едно кървене  леко наистина но  неспирно за ......7 месеца  на  петия от които не издържах  психически  и реших  да я махам  на прегледа  обаче се установи  че въпросните възли "изсъхват" и тъй като  лекарят ми е много настоятелен  решихме  преди да я извадим  да  пия допълнително оргаметрил за известно време ...пих го  два месеца  сега  от началото на май нямам  цикъл , правих си тест  след тест  в началото не можех да повярвам че всичко е ок newsm53  на спиралата и е нужен повечко секс   и търпение докато хормона   се  натрупа в определеното за ВАС  количество явно  нямам мигрена  само  леко главоболие  и  по някоя  пъпка  но  това в определено време и аз го отдавам на периода на овулацията  килограмите  там  е с три отгоре за  тази година   но не се оплаквам  на 40 г  54 кг  яввасе  чувствам се супер newsm44   и искам да  ви кажа че при всеки организъм е индувидуално , ако  не се решите  няма да знаете  как ще ви действа на вас аз лично се радвам че рискувах  макар че  като четях  форумите се плашех и отказвах   сложих я  с медицински  цели а тя ми донесе  много  радост  и енергия ( ако  сте слабички  е нормлно да  чувствате всяка разлика от натоварване в организма  това  не е  от спиралата )

# 104
Здравейте! Включвам се от скоро. Със спирала "Мирена" съм от 2 години и половина. Не усетих болки при поставянето, но около месец след това усещах дисконфорт. При мен проблема беше, че въпреки двете раждания цикъла ми продължаваше по 10 дена и много обилно. От няколко месеца след поставянето имам промени- положителни. за болки незнам, но за общо неразположение ме бяха предупредили- нещо като опъване и лека тежест. може би всичко наистина е индивидуално, така че не се притеснявайте да попитате лекаря си- той е единствен, който може да ви разясни това.

Общи условия

Активация на акаунт