спирала "Мирена"

• 258 277
  • 624
  •   1
Отговори
# 75
Записвам се да следя темата.Моят гинеколог ми препоръча спирала със златно покритие.

# 76
  • GB->BG
Здравейте! Някой може ли да ми каже приблизителни цени на спиралите , без Мирена , за нея разбрах че е около 300 лв.? На мен ми трябва обикновена спирала , в смисъл , ( да чукна на дърво ) нямам проблеми с цикъла , не продължава дълго , не е особено обилен и почти никога не е болезнен. Благодаря предварително!

# 77
Момичета, изчетох всичко, но все още се чудя newsm78 newsm78 newsm78

излиза, чи тази спирала е само за такива с проблеми?Мисля, че не е добре да си слагам нещо, което съдържа хормони.

# 78
Момичета нормално ли е да нямаш цикъл с тази спирала и винаги ли ще е така  #Crazy
Чувствам се малко странно и ми излезнаха едни пъпки като на пубертет #2gunfire

# 79
  • София
Здравейте! Някой може ли да ми каже приблизителни цени на спиралите , без Мирена , за нея разбрах че е около 300 лв.? На мен ми трябва обикновена спирала , в смисъл , ( да чукна на дърво ) нямам проблеми с цикъла , не продължава дълго , не е особено обилен и почти никога не е болезнен. Благодаря предварително!
Купър-Т беше около 12-16лв.Но в момента имало само индонезийски,които не били добри и надеждни.
Евроджин 40лв мисля със сребърно покритие, в момента съм с нея, доволна съм.

Момичета, изчетох всичко, но все още се чудя newsm78 newsm78 newsm78

излиза, чи тази спирала е само за такива с проблеми?Мисля, че не е добре да си слагам нещо, което съдържа хормони.
И добре мислиш, въпреки първоначалните препоръки на гинеколозите за тази спирала, в крайна сметка си признаха, че е по добре да я ползват жени с проблеми.Знаех си, че ще се окажа права.

Момичета нормално ли е да нямаш цикъл с тази спирала и винаги ли ще е така  #Crazy
Чувствам се малко странно и ми излезнаха едни пъпки като на пубертет #2gunfire
За тази спирала е нормално, но да нямаш цикъл според мен е ненормално. Naughty

# 80
Да напълно нормално.Аз имам мирена от 3 години и все още не мога да се отърва от тези аномалии,но това да не те притеснява.Като си ходиш редовно на гинеколог да ти гледа спиралата и да ти замерва нивото на ендометриума и е наред,няма стр.Въоръжи се с търпение за тези въпросни зацапвания ще ги имаш и след 3 год. но не се притесняай аз ги имам същите и сега,но посещавам гинеколог на всеки 6 месеца.Явно това е слабата част на мирена.Въпроса е при прегледа да нямаш отклонения.Ако имаш др. въпрси питай.

Milaaa, какви аномалии има при теб? Аз съм с тази спирала от 1г. и 3м., но през месец имам неспиращо кървене. Току намалее и пак се засили (но не може да се говори въобще за менструация- много по-оскъдно е). Засилва се и след спорт, вдигане на тежко и полов контакт. Не ми се маха обаче- не искам кръвоизливи и анемии. Какво ще ме посъветваш?

# 81
Аз съм с Мирена от 1г и 6м. Направо се родих.Преди това всеки месец получавах зверски кръвоизливи.Сега през 2-3 месеца имам прицапване за няколко дни..В началото след поставянето, обаче ,кървях близо месец. Поне не беше силно.Лекарката ми каза, че е нормално.Миомата ми се е свила от 3.5 см. на 1.75.см.   Grinning

# 82
Момичета предстои ми поставяне на спирала Мирена, имам миома, получавам кръвоизливи  и ще я слагам с лечебен ефект. Изчетох всичко по темата, но има много противоречиви мнения. 
Дано да я понеса добре, до сега никога не съм си слагала спирала и се притеснявам  Embarassed. Дано повече момичета  с Мирена да се включат с отзиви за това как се чувстват и т.н.

# 83
  • някъде другаде
И на мен ми предстои този месец да си сложа такава спирала с лечебен ефект.Прочетох всичките ви мнения до тук. Ще следя темата.

# 84
Някой може ли да ми обясни на какво се дължи  зацапването при Мирена продължава вече 8 месеца с малки прекъсвания ,но този месец почти постоянно. #Crazy
Като излкючим това съм много доволна от нея

Последна редакция: пт, 15 май 2009, 14:35 от denigs

# 85
Е, вече съм с Мирена Peace
Почти  припаднах, просто ми стана много зле Embarassed, да си призная гадничка си е манипулацията.
Сега се чувствам малко некомфортно, но се надявам да е само днес и утре да съм ОК. Силно се надявам да ми понесе организма Мирена и да нямам проблеми Peace

# 86
  • София
Е, вече съм с Мирена Peace
Почти  припаднах, просто ми стана много зле Embarassed, да си призная гадничка си е манипулацията.
Сега се чувствам малко некомфортно, но се надявам да е само днес и утре да съм ОК. Силно се надявам да ми понесе организма Мирена и да нямам проблеми Peace
Как припадна бе жена, ти направо ме хвърли незнам къде. Shocked
Дано ти понесе и да си ОК Peace.
Ти имаш основателна причина да я поставиш и дано да ти помогне за в бъдеще.Късмет ти желая.

# 87
Zacapvaneto e  predizvikano ot deistvieto na hormona. Ima go i pri men otvreme navreme. Izvinete me za latinicata. Ot 1 godina i 2 m. imam Mirena. Embarassed

# 88
Писах за зацапването при мен продължава вече 8 месеца с малки прекъсвания Sad вчера вдигах доста тежко и прокървих по- обилно,днес ходих на лекар всичко е нормално и спиралата си е на мястото Praynig
Казаха ми че от локалното действие на хормона кръвоносните съдове стават по- чупливи и затова при физически усилия вдигане на тежко се получава това кървене  ooooh!
Споделям го тук защото доста момичета се оплакваха от това

# 89
  • София
Честно казано това зацапване е доста неприятно, немога да си представя да прокървявам толкова често и толкова време как бих издържала с тази спирала.Това да си жена не е лесно.

Общи условия

Активация на акаунт