спирала "Мирена"

• 258 432
  • 624
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте! Направих 50 години и от 5 години съм с   Мирена. През септември месец трябваше да я махна, но не ми се ходи на гинеколог  Sad /хич не ги обичам/. Преди да я сложа имах почти постоянен цикъл, като от време на време за разнообразие и кръвоизливи. Болките бяха ужасни, имах миомни възли, удебелена стена на матката и др. и др. След няколко годишно ходене по мъките, изпити кофи със всякакви хормонални лекарства и няколко кюртажа ми предложиха тази спирала. Беше ми много скъпо, но вече бях опитала всичко и се реших да рискувам. Струваше си всяка стотинка!!! Добрия резултат не дойде веднага, може би след 5-6 месеца започна да отслабва кървенето, а след около 8 месеца беше само зацапване. От 2-3 години не знам дали имам цикъл или не, защото той изчезна, но не от възраста, защото сега, когато вече е за смяна, през 30-тина дни започва слабо преболяване в яйчниците, което показва, че това е времето на цикъла. Спиралата е страхотна, но според мен трябва да се консултирате с добър гинеколог преди да я сложите, защото  има хормони и си е един вид лекарство.

# 121
  • Стара Загора
здравей 50, аз съм с Мирена от 2 години и нещо. досега съм имала слаба менструация, а от декември нямам.на два пъти - през декември и този месец имаше по капчица кръв. но се притеснявам, как си сигурна, че не си забременяла? имаш ли пмс?

# 122
  • о`майна лунна нощ е
Записвам се да следя темата. След няколко месеца и аз най-вероятно ще сложа такава.
Интересува ме сега каква е приблизителната й цена. Виждам, че още преди години сте спрягали суми между 280 лв. и 300 лв.

# 123
И аз се вълнувам, макар това, да ме блъскат с хормони много да не ми допада.

# 124
Аз съм с Мирена почти 5 години / май месец тази година стават точно 5 / и наистина се чувствам прекрасно
Никога не съм имала обилна менстуация и след слагането на спиралата почти нямам такава или по точно всеки месец имам нещо като зацапване. Ходих при гинеколога си и той ми каза че след като се чувствам толкова добре не е необходимо да махаме спиралата - май месец тя просто ще спре да си отдава хормоните и ще играе роля на обикновенна спирала.Пък и аз тази година правя 40.Не зная защо мислите че от Мирена излизат пъпки аз определено нямам и не съм имала такива даже мога да кажа че изглеждам доста по- млада за годините си / поне така твърдят всички /

# 125
  bouquetПобутвам малко темата,че няма никакво развитие На мен лично ми е много важно да знам как вървят нещата след врем,аз съм още едва 3 месеца с Мирена засега качих 3 кг.

# 126
Да се включа отново в темата, след като махнах Мирена преди точно една година.

Бях с Мирена близо 6 години.

Впечатленията ми:

- сравнително търпимо поставяне, въпреки че не съм раждала вагинално
- почти непрекъснато зацапване близо 6 месеца след поставянето
- постепенно регулиране на цикъла, намаляване на продължителността (обикновено беше по 7-10 дни, постепенно намаля и накрая нямах или почти нямах цикъл)
- липса на ПМС и липса на главоболие (мигрена ме мъчеше години наред при всеки цикъл)
- изключително сваляне на килограми (от нормално 57-59 кг. свалих до 48 кг., после възстанових до 54-55 и след премахване на спиралата отново качих до 62 кг.)
- изключителна нервност и депресивни състояния (вече съм убедена, че са вследствие на спиралата)
- безпроблемно махане
- цикълът ми се регулира (отново обилен) до 2 месеца след премахването на спиралата
- забременях 4 месеца по-късно

# 127
  • о`майна лунна нощ е
Впечатленията ми:
....
- изключителна нервност и депресивни състояния (вече съм убедена, че са вследствие на спиралата)
...

Това ме притеснява ... малко.
Благодаря за споделения опит  Hug

# 128
Аз съм с Мирена почти 5 години / май месец тази година стават точно 5 / и наистина се чувствам прекрасно
Никога не съм имала обилна менстуация и след слагането на спиралата почти нямам такава или по точно всеки месец имам нещо като зацапване. Ходих при гинеколога си и той ми каза че след като се чувствам толкова добре не е необходимо да махаме спиралата - май месец тя просто ще спре да си отдава хормоните и ще играе роля на обикновенна спирала.Пък и аз тази година правя 40.Не зная защо мислите че от Мирена излизат пъпки аз определено нямам и не съм имала такива даже мога да кажа че изглеждам доста по- млада за годините си / поне така твърдят всички /
Мисля, че не можеш да разчиташ на достатъчен противозачатъчен ефект след като е изчерпан хормона. По-добре смени с друга медна или пак хормонална.

# 129
Да се включа отново в темата, след като махнах Мирена преди точно една година.

Бях с Мирена близо 6 години.

Впечатленията ми:

- сравнително търпимо поставяне, въпреки че не съм раждала вагинално
- почти непрекъснато зацапване близо 6 месеца след поставянето
- постепенно регулиране на цикъла, намаляване на продължителността (обикновено беше по 7-10 дни, постепенно намаля и накрая нямах или почти нямах цикъл)
- липса на ПМС и липса на главоболие (мигрена ме мъчеше години наред при всеки цикъл)
- изключително сваляне на килограми (от нормално 57-59 кг. свалих до 48 кг., после възстанових до 54-55 и след премахване на спиралата отново качих до 62 кг.)
- безпроблемно махане
- цикълът ми се регулира (отново обилен) до 2 месеца след премахването на спиралата
- забременях 4 месеца по-късно

Simple SmileИскам да те попитам във връзка със спиралата  Мирена-кога започна да сваляш килограмите.Аз вече три месеца съм с нея и качих 3 килограма който непрекъснато варират  т.е. ту ги има ту смъквам ,но понеже съм на диета Дюкан 4 фаза смятам ,че свалям тези 2-3 кгсамо когато съм на протеиновия ден  през останалото време т.е. 6 дни ям нормално не се оливам обаче тези колограми ми се лепят и побеснявам.Ще три бъда много благодарна ако получа отговор!!Лек ден ти желая!Благодаря!!  bouquet

# 130
Може би около година - година и половина след поставянето на спиралата започнах да свалям усилено, като най-ниското тегло стигнах около 2 години след поставянето.

Надявам се да съм била полезна, макар че си мисля, че реакциите и страничните ефекти варират при различните жени.

# 131
Може би около година - година и половина след поставянето на спиралата започнах да свалям усилено, като най-ниското тегло стигнах около 2 години след поставянето.

Надявам се да съм била полезна, макар че си мисля, че реакциите и страничните ефекти варират при различните жени.
HugМного много ти благодаря!!Радвам се ,че има толкова отзивчиви българки   bouquet

# 132
Здравейте,на мен също ми изписаха тази спирала която тук струва 300$.Из4етох доста противоречиви мнения и чесно да си кажа ме е страх да си сложа ,но щте видим.Колко струва сега в БГ,и дали има  смисъл да си я купя от там или да си сложа тукашна?Благодаря предварително!

# 133
Здравей !Аз живея в Шотландия и тук ми я сложиха безплатно.Процедурата не беше от приятните извършва се замерване и после е самата манипулация.Но не е болка за умиралка!! Peace

# 134
Да се включа и аз тук. В процес на обмисляне съм дали да си сложа такава спирала. Имала съм обикновенна преди 13 години, но цикълът ми се засили от 7 на 15 дни и я махнах. Освен това имам чести проблеми с разни микозни (гъбични) възпаления - от антибиотици например. Затова ще се радвам някой с такаква спирала да сподели как стои проблема в този случай (гъбичките).
Ако е написано някъде по-напред в темата се извинявам , но ми се видя доста разтегната във времето.

Общи условия

Активация на акаунт