спирала "Мирена"

• 258 287
  • 624
  •   1
Отговори
# 510
  • някъде другаде
На 25.03 ми поставиха 2 мирена. С първата бях 5 години и бях доволна. Сега я сложих отново след отстраняване на полип. Притеснявам се , че вече 2 седмица имам слабо кървене. За съжаление , нямам спомен как е било с първата Embarassed

# 511
На 25.03 ми поставиха 2 мирена. С първата бях 5 години и бях доволна. Сега я сложих отново след отстраняване на полип. Притеснявам се , че вече 2 седмица имам слабо кървене. За съжаление , нямам спомен как е било с първата Embarassed

аз кървях около 6 месеца в началото. бях решила вече да  еотказвам но прочетох че не само при мен било така. съветваха ме да се заредя с търпение. добре че успях д аиздържа този период. Много съм доволна във всяко отношение.

# 512
  • някъде другаде
аз кървях около 6 месеца в началото. бях решила вече да  еотказвам но прочетох че не само при мен било така. съветваха ме да се заредя с търпение. добре че успях д аиздържа този период. Много съм доволна във всяко отношение.

Благодаря ти!

# 513
Аз съм с Мирена от почти 4 години и като цяло съм доволна. Но имам друг проблем - след като близо 3,5 год почти нямах М/само леко зацапване/, последните 2 месеца си ми идва почти нормално - по 5-6дни кървене + зацапване по средата на цикъла.
Възможно ли е да се е "износила" по-рано? Как да разбера дали е за смяна? newsm78

# 514
  • София
При мен след поставянето ми тече точно един ден. По времето, когато трябваше да ми дойде започна да ми цапа за около шест дни и това беше всичко. Нямам странични ефекти. Хемоглобинът ми се качи от 79 на 109 и се чувствам доста по-добре.

# 515
  • някъде другаде
Аз също вече нямам проблем
!
Аз съм с Мирена от почти 4 години и като цяло съм доволна. Но имам друг проблем - след като близо 3,5 год почти нямах М/само леко зацапване/, последните 2 месеца си ми идва почти нормално - по 5-6дни кървене + зацапване по средата на цикъла.
Възможно ли е да се е "износила" по-рано? Как да разбера дали е за смяна? newsm78

Мисля , че трябва да се консултираш с лекар!

# 516
Здравейте, момичета!
С Мирена съм вече месец и половина, имам леко зацапване, между двата цикъла, което не е болка за умиране. Но ме притеснява подуването на корема, което е постоянно. И се чудя дали след първите три месеца ще се нормализира? Знам, че всичко е много индивидуално и съм се заредила с търпение, но ще се радвам да споделите. И да ви питам - проблеми с повишаване на теглото има ли някой?

# 517
  • София
Здравейте, момичета!
С Мирена съм вече месец и половина, имам леко зацапване, между двата цикъла, което не е болка за умиране. Но ме притеснява подуването на корема, което е постоянно. И се чудя дали след първите три месеца ще се нормализира? Знам, че всичко е много индивидуално и съм се заредила с търпение, но ще се радвам да споделите. И да ви питам - проблеми с повишаване на теглото има ли някой?

Аз съм с Мирена около 4 месеца и вече разбирам , че съм в цикъл само по подуването на корема , еднодневното цапане , и леко главоболие. Много съм доволна и се чудя, защо съм се мъчила толкова години.

# 518
тотално махнах спиралата след кървенето, зацапванията и появата на полипи. не мисля да поставям отново.

# 519
doroty02, а някакви странични ефекти имаше ли в началото?

# 520
  • София
doroty02, а някакви странични ефекти имаше ли в началото?
Проблеми не съм имала, но последните два месеца имам главоболие около датата на цикъла. Мисля, че е поносимо в сравнение с проблемите, които имах преди.

# 521
Аз направих този месец 4 години с Мирена. Ходих да с консултирам с гинеколожката. Каза че срокът народ ост еоколо 5 години. Другата година по същото време да отида за Ко трола , цитонамазка и ако всичко е наред да стане в един ден - махане и слагане на нова за да избегнем този подготвителен период на 6 месеа слабо кървене началото. Вероятно имам негативи отМирена. Мигрени си имам наследствени с годините става все по- лоши но си мисля че не е Мирена  основата им. Наддаване на тегло също имам но вече приближавам 50 години  и  на моята възраст особено като нямам качествена конструкция и цял живот съм се поддържала с диети - вече няма ка да нямам едни 4-6 кг отгоре.
Плюсовете с Мирена обаче са много  по-осезаеми. Няма ги тези изобилни циклми по 7 дена на всеки 24-26 ден ....тези непоносими болки първите дни и добре познатата ми анемия. Така че като сложа на кантар за мен е много добро решение.

# 522
Момичета, да попитам - кога ви беше първата менструация след поставянето на спиралата? На мен ми дойде на 13.08, на 17.08 ми я сложи докторката, два дена ми цапа и спря. И вчера - на 14 ден от цикъла ми прецапа едно кафяво... същото ми цапа и днес. Гърдите ми са много напрегнати, зърната ме болят. Понаболява ме и корема от време на време. Може ли да ми е дошло - очаквах, че цикъла ми ще се промени след поставяне на хормонална спирала, ама да ми дойде на датата, на която трябва да е овулацията???

# 523
Това вероятно не е цикъл, а болезнена овулация. И при мен се получи така, втория месец нещата се оправиха!

# 524
Здравейте.Миналата седмица ми откриха доста миоми по матката и докторът ми препоръчва спирала мирена.Да слагам ли?Има ли някой с такъв проблем?

Общи условия

Активация на акаунт