спирала "Мирена"

• 258 541
  • 624
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте! Искам да си сложа спирала,но съм със сърдечно заболяване. В листовката пише,че не се препоръчва при такива заболявания. Има ли някой който си е слагал с такова заболяване?

Най-добре говорете на място с лекаря, както и със запознатия със случая Ви кардиолог.

# 376
Здравейте! Искам да си сложа спирала,но съм със сърдечно заболяване. В листовката пише,че не се препоръчва при такива заболявания. Има ли някой който си е слагал с такова заболяване?

Най-добре говорете на място с лекаря, както и със запознатия със случая Ви кардиолог.
[/

Прав сте. Ще разговарям с лекаря си,но ми искаше и мнение на някой който  е ползвал тази спирала.  Simple Smile

# 377
Извинете, не следя темата, така че вероятно повтарям вече дадена информация или подобен опит на други потребители. Но все пак се чувствам длъжна да споделя моят опит с Мирена.
Сложих си спиралата преди 4 години, махнах я преди 3 месеца. Изборът ми да си сложа точно Мирена беше продиктуван от следните плюсове:
-сигурна, безопасна (уж)
-минимално количество на хормоните и локалното им приложение
-липса или минимум цикъл
-силно препоръчвана от гинеколожката ми, много добър специалист, на който имам пълно доверие
-силно препоръчана и от няколко мои близки, които се чувстваха чудесно с Мирена
Защо я свалих:
-проблеми с теглото
-нервност, отпадналост, безсилие, променливо настроение...
-болезнени гърди, усещане за възли и бучки
-сърцебиене и нарушен ритъм на сърцето
След година прегледи и изследвания и изключване на всякакви причини, реших, че хормоните на Мирена са виновни и директно отидох да я махнат. При манипулацията разпитах подробно гинеколожката какво мисли по моите проблеми и тя отговори следното: От около година пациентките и свалят масово спиралата, с подобни на моите оплаквания и много допълнителни. След около 6 мецеца без Мирена, нещата се връщат в релси. Гинеколожката ми вече препоръчва Мирена САМО на пациентки с много силен и много болезнен цикъл и е против масовото и ползване. За жени с нормален цикъл препоръчва обикновена спирала, показа ми някакъв модел нехормонална спирала с размери колкото Мирена, която не предизвиква кръвоизливи както обикновените спирали и се приема много добре от пациентките.

# 378
Извинете, не следя темата, така че вероятно повтарям вече дадена информация или подобен опит на други потребители. Но все пак се чувствам длъжна да споделя моят опит с Мирена.
Сложих си спиралата преди 4 години, махнах я преди 3 месеца. Изборът ми да си сложа точно Мирена беше продиктуван от следните плюсове:
-сигурна, безопасна (уж)
-минимално количество на хормоните и локалното им приложение
-липса или минимум цикъл
-силно препоръчвана от гинеколожката ми, много добър специалист, на който имам пълно доверие
-силно препоръчана и от няколко мои близки, които се чувстваха чудесно с Мирена
Защо я свалих:
-проблеми с теглото
-нервност, отпадналост, безсилие, променливо настроение...
-болезнени гърди, усещане за възли и бучки
-сърцебиене и нарушен ритъм на сърцето
След година прегледи и изследвания и изключване на всякакви причини, реших, че хормоните на Мирена са виновни и директно отидох да я махнат. При манипулацията разпитах подробно гинеколожката какво мисли по моите проблеми и тя отговори следното: От около година пациентките и свалят масово спиралата, с подобни на моите оплаквания и много допълнителни. След около 6 мецеца без Мирена, нещата се връщат в релси. Гинеколожката ми вече препоръчва Мирена САМО на пациентки с много силен и много болезнен цикъл и е против масовото и ползване. За жени с нормален цикъл препоръчва обикновена спирала, показа ми някакъв модел нехормонална спирала с размери колкото Мирена, която не предизвиква кръвоизливи както обикновените спирали и се приема много добре от пациентките.

Напълно съм съгласна с написаното - неприятните странични ефекти при мен бяха същите. Ако може на лични да ми пишеш коя е другата спирала, за да не спамим тук Hug

# 379
Не запомних име, съжалявам. Ще попитам при следващото ми посещение и ще пиша и тук.
За Германия става въпрос, но при всички положения спиралата я има и в Бг, няма начин.

# 380
Гинеколожката ми вече препоръчва Мирена САМО на пациентки с много силен и много болезнен цикъл и е против масовото и ползване. За жени с нормален цикъл препоръчва обикновена спирала, показа ми някакъв модел нехормонална спирала с размери колкото Мирена, която не предизвиква кръвоизливи както обикновените спирали и се приема много добре от пациентките.

Ето затова я сложих и аз. Преди цикълът ми беше на 24 дена , траеше около 7-9 дена и беше ... само тези кито имат такъв цикъл ме разбират. съгласна съм с написаното за минусите, дори  бих изброила и още, обаче за сега този плюс ми стига. после ще видим.

# 381
Всеки организъм е напълно индивидуален и няма еднакво решение за всички.
Най-доброто, което можете да направите преди да решите да си сложите спирала е непременно да консултирате с гинеколога си каква точно спирала би ви препоръчал - познавайки особеностите на вашия организъм. Оттук нататък има две възможности - или ще се получи и ще се чуствате добре със спиралата / дори да не е Мирена/ или ще се чуствате ужасно.
Щом усетите, че не ви понася след първите 6-8 месеца - махайте я.
За мен трудното беше първите 6 месеца. Сега се чуствам добре и ще си я нося пълният срок, стига да не се наложи по друга причина да се вади.
Но не обобщавайте, че щом при вас не се е получило - спиралата не е добра, както и обратното - това че вие се чуствате добре, не значи че приятелката ви, колежката ви или дори и сестра ви ще се чустват добре с тази спирала.

# 382
Ще следя темата.

# 383
Здравейте на всички Confused.Не съм следила и писала във форума от много време,но искам да споделя,че съм безкрайно разочарована от спирала МИРЕНА!!! #2gunfire
След 2 години и близо 3 месеца и аз реших да я махна.Безброй странични ефекти плюс непрекъснато зацапване,което едва успявам да овладея с хормонални таблетки  и много нерви. #Cussing out smile3514
Оказа се на последният преглед преди 2 дни,че спиралата е в канала на матката и няма нишки организма се опитва да я изхвърли.Имам болки и зацапване сега ми се налага хистероскопия за да я извадят newsm45 newsm45.Никога вече няма и да си помисля за спирала!!! Пропуснах да спомена че съм на 37г. не раждала и с 2 миомни възела Embarassed

# 384
totesa, съжалявам за случилото ти се, дано по-бързо се възстановиш. Hug
Като прочетох поста ти, съвсем се отказах, една лекарка ме `агитира` за този вид спирала, защото другите усилвали цикъла. Явно всичко е строго индивидуално обаче. Rolling Eyes

# 385
Здравей Surela,наистина всичко е строго индивидуално.При теб нещата може да се получат и да ти помогне Мирена,но за съжаление при мен не оправда очакванията ми.Утре заминавам за Хистероскопията. PraynigУспех! Peace

# 386
Здравей Surela,наистина всичко е строго индивидуално.При теб нещата може да се получат и да ти помогне Мирена,но за съжаление при мен не оправда очакванията ми.Утре заминавам за Хистероскопията. PraynigУспех! Peace
Желая ти всичко да мине бързо и леко! Peace
За избора се колебая, по-скоро-не,  предвид негативите, които изчетох, доколкото зная и за останалите видове има подобни рискове. Confused Като цяло и другите средства не са само с `позитиви`. Rolling Eyes

# 387
Благодаря ти!  bouquet

# 388
 Каква е вероятността спиралата да не Ви е поставена добре. Кой лекар, ако не е тайна, Ви я постави ? Видях, че сте от Русе, това породи въпроса ми. Успех!

# 389
Включвам се и аз отново.
След дълго мислене и аз сложих тази спирала на 02 май т.г.. При мен везната наклони, защото след 35 годишна възраст не се пият противозачатъчни. Също така и моя приятелка роди 3-то дете с обикновена спирала (от индийските за 15 лв).
За мен това беше изход. Не виждам друг.
Но да кажа и за страничните ефекти. Аз тези симптоми ги имам от повече от година и то без спирала. Оказа се , че имам хипотиреоидизъм. След много четене разбрах, че 30% от жените имат заболяване на щитовидната жлеза под някаква форма и те се увеличават с напредване на възрастта. Та мисълта ми е , някоя от вас, дами,  дали се сети, че тези симптоми може и да не са пряко свързани с Мирена.
Сигурно сама себе си успокоявам, но и аз се притеснявам като всички Вас. При мен зацапването е постоянно и до сега с проблясък от ден и половина на 4-ият ден. Мъжът ми се нерви (не вижда секс горкия) и ме кара да звъня на доки. Но явно ще почакам и ще видя какво ще стане.
Иначе при поставянето усетих само лек натиск и то от инструментите. Нищо повече.

Общи условия

Активация на акаунт