спирала "Мирена"

• 258 518
  • 624
  •   2
Отговори
# 390
Включвам се и аз отново.
След дълго мислене и аз сложих тази спирала на 02 май т.г.. При мен везната наклони, защото след 35 годишна възраст не се пият противозачатъчни. Също така и моя приятелка роди 3-то дете с обикновена спирала (от индийските за 15 лв)...

Те и спиралите 100% сигурност не дават,но все пак мисля на по-скъпите сигурността е малко по-голяма.
Лошото е, че другите освен `Мирена`засилват цикъла, което хич не ми се нрави. 

# 391
Та мисълта ми е , някоя от вас, дами,  дали се сети, че тези симптоми може и да не са пряко свързани с Мирена.
Аз лично минах цикъл прегледи и изследвания на доста неща, вкл. и щитовидната жлеза, и чак тогава се реших на демонтаж Simple Smile Сега - няколко месеца след махането на спиралата, нещата при мен са в норма и разликата е осезаема, дори и от странични хора.
Снощи на гости ми беше приятелка, тя е махнала Мирена преди няколко дни по съвет на гинеколога си, пак със същите неприятни усещания като мен.

Ясно е, че нещата са много индивидуални, при всеки е различно. Има хора, при които Мирена е идеалния избор. Аз обаче не съм от тях.

# 392
  • Варна
Здравейте. Имам въпрос към тези, които  са махнали спиралата. Колко дни след махането имахте кървене? Лекарят ми каза, че ще е 1 ден, но вече 4 ден кървенето не спира   Sad  Чудя се нормално ли е това?

Със спиралата изкарах 5 години. Нямах проблеми. Меструацията почти изчезна, като последните 6 -8 месеца се появи отново.

# 393
Веднага след махането - еднократно леко зацапване. След 3 дена - много обилен цикъл, съсиреци, гадост - 9-10 дена. След месец - нормален цикъл и никакви проблеми повече.

# 394
Нещо не ми е много ясно с тази спирала. На хормонална основа е, добре, обаче организмът преди слагането й е свикнал ежемесечно на опр. кръвозагуба. След поставянето й, нещата коренно се променят, и питам аз не е ли нормално да реагира по някакъв начин на тази промяна? И всички тези симптоми, които момичета описват да са свързани и с това. newsm78

Веднага след махането - еднократно леко зацапване. След 3 дена - много обилен цикъл, съсиреци, гадост - 9-10 дена. След месец - нормален цикъл и никакви проблеми повече.

Това имах предвид. Peace

# 395
  • Варна
Нещо не ми е много ясно с тази спирала. На хормонална основа е, добре, обаче организмът преди слагането й е свикнал ежемесечно на опр. кръвозагуба. След поставянето й, нещата коренно се променят, и питам аз не е ли нормално да реагира по някакъв начин на тази промяна? И всички тези симптоми, които момичета описват да са свързани и с това. newsm78

Това имах предвид. Peace

Това е от листовката:
Ако нямате менструация, когато сте с Мирена, това се дължи на въздействието на хормона върху маточната лигавица. Ежемесечното задебеляване на лигавицата не се осъществява. Следователно не съществува кръв, която да се изхвърли под формата на менструация. Това не означава, че сте влезли в менопауза или че сте бременни. Нивата на Вашите собствени хормони остават нормални. В действителност, отсъствието на менструация може да бъде голямо предимство за здравето на жената.

Спиралата ми я махнаха в края на менструацията...дали това кървене е резултат на нов менструален цикъл...Май ще трябва пак да ходя на лекар

# 396
На мен също ми я махнаха последния ден. Имах кратко зацапване. Следващата менструация се появи след 27 дни.

# 397
Аз също съм с Мирена вече 4та година по медицински показания (голяма кръвозагуба по време на цикъл) и мога да кажа,че нямам оплаквания. A преди това какви страшни неща изчетох вкл. и най-вече на английски! Може би е индивидуално, но за мен е ОК.

# 398
Имам въпрос- вече две години съм със спирала Мирена. Поставянето й ми причини почти припадък. После дъъъълго ми кървя и се чувствах кофти. Всичко това мина и сега почти нямам цикъл. Не мога да се ориентирам кога ще ми идва и идва ли ми изобщо. Но проблемът ми е друг- след секс имам кървене. Ходя редовно на лекар и ме уверяват, че всичко е наред, цитонамазките ми също са добри, Слава Богу. Но имам кървене при полов акт и това вече наистина много ме дразни. Нормално ли е? Някой друг страда ли от това? Моля ви, кажете ми. Нормална ли съм?

# 399
 Случвало ми се е. Според мен е от спиралата.

# 400
И при мене има след секс леко червеникаво зацапване. И аз се чудех да ходя ли на лекар. Thinking

# 401
Здравейте, момичета! Не се сдържах да не споделя и моя опит с вас. През лятото на 2012г. ми поставиха третата поред спирала Мирена т.е. вече 11 години съм с такава спирала, без прекъсване дори и от 1 ден - свалят ми старата и ми слагат веднага новата Мирена. Изключително съм доволна, цикълът ми е мноого оскъден, ползвам само евридейки, нямам никакви оплаквания,  ходя всяка година на профилактичен преглед и всичко е ок /да не дърпам дявола за опашката Grinning/. Казват, че самата спирала предпазвала /уж/ от заболявания.
Преди този период бях със спирала Гино-Т - цикълът ми стана 10 дни, като 3-4 дни преди 3-4 дни след това с постоянно зацапване. Всъщност повече от половината месец бях неразположена, беше ужасно. Иначе не съм имала други проблеми, но този необичайно обилен цикъл ме накара да сменя спиралата.
Сигурно е вярно това, че страничните ефекти са различни при всеки, но ми се струва малко пресилено да се свързват различни проблеми със спиралата. Особено депресии или подобни психични проблеми, доста е странно. Преди малко повече от 3 год аз загубих син, преживях тежък психически шок /няма как да ви опиша за какво става дума/ и с тази спирала трябваше да съм в лудницата досега. Но вероятно на всеки се отразява по различен начин. В крайна сметка мога да кажа, че аз съм изключително доволна засега от Мирена. Успех на всички, момичета и дано всяка намери своя начин да се предпазва, аз просто споделих опит   bouquet

# 402
И при мене има след секс леко червеникаво зацапване. И аз се чудех да ходя ли на лекар. Thinking
Случвало ми се е. Според мен е от спиралата.
....проблемът ми е друг- след секс имам кървене. Ходя редовно на лекар и ме уверяват, че всичко е наред, цитонамазките ми също са добри, Слава Богу. Но имам кървене при полов акт и това вече наистина много ме дразни. Нормално ли е? Някой друг страда ли от това? Моля ви, кажете ми. Нормална ли съм?

Контактното кървене рядко е без причина, посетете и още един специалист, ако не нужно. възможно е да е нещо безобидно, но не се осланяйте на мисълта, че е от спиралата или още повече, че е нормално.
Случвало ми се е - оказа се, че имам възпаление, което е раздразнило доста лигавицата .... след лечението нямам проблем.

# 403
Вече една година съм със спирала, но последният месец два пъти ми дойде цикълът. На някой случвало ли му се е?

# 404
Проблеми със спирала Мирела-след поставянето и. В началото почти 3 месеца кървене и зацапване,, без болка. Един месец липса на кървене и сега 3та седмица цикъл...може би си наваксва организма...Спиралата ми беше предпсана от гинеколог поради здравословни проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт