спирала "Мирена"

• 258 513
  • 624
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте отново! Виждам,че почти всички имат някакви проблеми със спиралата. Кажете ми моля, има ли някой на който постоянното зацапване да е продължило повече от 6 месеца (на мен въобще на ми се изчиства)? Смятате ли че това е признак за непоносимост към спиралата? Сега ми е изписано да пия Примолут нор допълнително, защото с Диането 35 стана гаф (започна да ми прилошава, вдигнах много високо кръвно и изхвърлих спиралата, след което я дизенфикцираха и пак ми я поствиха и сега кървенето ми продължава вече 6 седмици + предните 4,5 месеца = 6 месеца). Чудя се дали да я махам, макар че всичко друго е наред, нямам другу оплаквания.

Незнаех, че има опция да се извади спиралата, да се дезинфекцира и отново да се постави същата. Не е ли опасно?

# 406
здравейте, аз съм с Мирена вече 4 години, няма проблеми.Ама това постоянно зацапване не е нормално според мен. Върви на лекар.
Може наистина да я отхвъля някък си ораганизма, знам ли.

# 407
Zdravei, blagodarja otgovora! Mislja,che se nalaga da se poverja.

# 408
Хайде и аз да се запиша при вас.Вчера бях на генеколог и ми изписа спирала МИРЕНА.След второ дете преди 4 мес. искам да си сложа,заради евентуално забременяване,а и цикъла ми е много обилен след второто раждане.Също и годините ми 36-са избор за тази спирала.Четох доста мнения.Все още се чудя.

# 409
Аз писах и в другата тема за Мирена, но сега ще се възползвам да отговря на Али, за да се запиша и в тази, защото този въпрос много ме вълнува. На мен ми я поставиха в понеделник тази седмица. Менструацията ми не беше напълно свършила, но сега приключи съвсем нормално и засега няма друго кървене, но още е рано да се каже. Лекарят ми каза, че  евъзможно матката ми да се опита да я изхвърли, защото била малка, но се надявам това да не се случи. Мисля, че всички странични ефекти са строго индивидуални и въобще не са задължителни. Най-сигурният начин, за да се провери дали ще ни понесе е май да пробваме. Затова и аз се реших на тази стъпка.
И аз съм с Мирена, от м.април тази година. Все още не съм проверявала дали дава резултат в-у проблемите които ме принудиха да я ползвам, но при мен си цапа почти непрекъснато от поставянето и, с изключение на 2-3 седмици през май/юни.

# 410
А заради какви проблеми, ако не е много лично, я поставихте ? Аз имах спирала 5 години. Поставена ми беше, за да предотвратява образуването на полипи. Зацапването при мен беше повече от 6 месеца.

# 411
  • някъде другаде
Аз съм оперирана през 1998 - отстранен ми е десният яйчник. Появи ми се зацапване по няколко пъти в месеца. Правиха ми абразио и се установи , че имам нарушение на функцията и на другия. Вече съм с Мирена 4 години и съм много доволна.

# 412
А заради какви проблеми, ако не е много лично, я поставихте ? Аз имах спирала 5 години. Поставена ми беше, за да предотвратява образуването на полипи. Зацапването при мен беше повече от 6 месеца.

Миоматичен възел, полипи,ендометриоза,удебеляване на лигавицата на матката, полипи в матката, правено е абразио, чистена е матката и полипите, и продължава да си ги събира. След 2-рото раждане стана страшно с цикъла/кръвоизливи,анемия,главоболия/. След почистването на матката се започна хормонална терапия-5-6 вида хормони пиех,но все ужасни странични ефекти. Остана спиралата като опция. Сега пък не спира да кърви, да цапа.

# 413
Силно се надявам да Ви помогне спиралата, дори съм убедена. За полипите и силните менструации е чудесна. Постепенно ще спре да Ви зацапва, но скоро сте на преглед, предполагам. Всичко ще бъде наред.

# 414
но при мен си цапа почти непрекъснато от поставянето и, с изключение на 2-3 седмици през май/юни.

при мен цапаше почти постоянно така първите 6-7 месеца, но след това спря.

# 415
Аз се съгласих да ми сложат спиралата, заради обилният цикъл след второто раждане. То просто не се издържаше с тези превръзки през един час. След  поставянето й миналата година август имах зацапване , което продължи близо  4 месеца. След това цикълът ми стана с продължителност 9 дни и кафеникаво зацапване през цялото време, но не и кръв. Юли месец обаче тази година след  като ми свърши цикълът и след  10 дена пак ми дойде , но си течеше вече кръв и продължи близо месец. Притесних се съответно и потърсих гинеколожката си. Прегледа ме обстойно-  нямам миома,нямам киста,нито извънматочна бременност, но кървенето продължаваше. Посетих и втора гинеколожка- жената се учуди доста като й казах за моя случай. Прегледа ме, пусна ми и цитонамазка. -Всичко се оказа нормално. Сега пак съм в цикъл-  тече си кръв, не кафеникаво . Вече и аз не знам какво да мисля. Не е обилно,но си е чист цикъл,  а не само напомняне за него. И двете гинеколожки казаха, че такъв случай са нямали, че  на жените им спирала менструацията  изцяло, а при мене се възстановявала. Даже предложиха да махнем спиралата, но не ми се рискува .  Не искам трето дете. Пушачка съм и противозачатъчни не трябва да пия. На презервативите вяра нямам. На мъжа си отосно  пазенето имам доверие, но както се  казва-"Всичко се случва". И така -оплаках ви се.  Simple Smile

# 416
Силно се надявам да Ви помогне спиралата, дори съм убедена. За полипите и силните менструации е чудесна. Постепенно ще спре да Ви зацапва, но скоро сте на преглед, предполагам. Всичко ще бъде наред.

Днес бях на лекар. Прегледа ме на магарето, въпреки кървенето, и ми изписа Utrogeston 2 пъти дневно. Учуди се на кървенето...Sad и така за сега.

# 417
За сега не успях да намеря утрогестона,който ми изписа гинеколожката, като че ли зацапването продължава по-малко. Ако стане чудо и спре, за да може поне да си пусна някои изследваания, дали все някога ще се нормализира това кървене при мен. Споредд лекарката кървенето се дължало на хормонална почва. Варианта според нея беше да си поставям новоизписаните хормони, 2 пъти на ден, и да спре кървенето още в първите няколко дни, или ако не спре да ми пусне за кръвни иследвания за хормоните. На мен ми се искаше просто да видя микро-и цитонамазките какво ще дадат. Нищо повече.

# 418
  • София
vergyny, Мирена е хормонална система и не би следвало да те товарят с още хормони. А дали пък тялото ти не свиква със спиралата? Ако е да пиеш хормони - можеш да го правиш и без спиралата или греша?  newsm78 Защо не питаш АГ да помисли и за друг вариант, а не върху хормоните още хормони?

# 419
  • София
Момичета, трябва да сте наясно, че Мирена изпуска хормони локално със съвсем минимално покачване в периферията / и то първите месеци/. По никакъв начин не трябва да се сравнява с противозачатъчните или други хормонални противозачатъчни.
 vergyny, кървенето е нормално през първото полугодие. Аз също имах моменти на спиране и отново започване след първото и поставяне.

Някой питаше за менструално кървене - аз също имам такова. Не всеки месец, но определено си имам и такова Peace Иначе е зацапване. Последния месец бях под голям стрес и освен, че ми дойде 10 дни по-рано, менструацията беше приемливо обилна като за Мирена.
Мирена не СПИРА менструацията, това трябва да се разбере.
Да, подтиска я при много жени, но овулация има - съответно и менструация.
Сега да отговоря и на дамата, която питаше, какво става с кръвта - нормалното месечно кръвотечение се равнява на 2 супени лъжици, другото е излишна кръвозагуба. Аз, която не съм имала хемоглобин над 85, сега срещам завидни висоти Peace

Общи условия

Активация на акаунт