спирала "Мирена"

• 258 477
  • 624
  •   1
Отговори
# 420
  • Попово
Здравейте,
имам спирала но е обикновена, предстои ми да я сменям след 2-3 месеца... Та въпросът ми е "Мирена" за какъв период се поставя?

# 421
  • София
5 години Peace

# 422
Здравейте,
имам спирала но е обикновена, предстои ми да я сменям след 2-3 месеца... Та въпросът ми е "Мирена" за какъв период се поставя?
Aко нормална спирала ти понася добре, в никакъв случай не бих те посъветвала да я сменяш с хормонална спирала. Да, има много доволни от Мирена, но недоволните жени с проблеми след поставяне на Мирена са много повече. Разпитай гинеколога си, ако е читав.

При мен, почти 6 месеца след сваляне на Мирена нещата са все по-добре. И за миг не съм съжалила за развода с Мирена. Смятам скоро да си сложа нормална спирала.

# 423
  • Попово
Здравейте,
Aко нормална спирала ти понася добре, в никакъв случай не бих те посъветвала да я сменяш с хормонална спирала. Да, има много доволни от Мирена, но недоволните жени с проблеми след поставяне на Мирена са много повече. Разпитай гинеколога си, ако е читав.

При мен, почти 6 месеца след сваляне на Мирена нещата са все по-добре. И за миг не съм съжалила за развода с Мирена. Смятам скоро да си сложа нормална спирала.
С нормалната спирала нямам никакви проблеми вее 3 години, но имам проблем с цикъла, твърде е обилен та за това се насочвам към този вид .

# 424
Цитат
С нормалната спирала нямам никакви проблеми вее 3 години, но имам проблем с цикъла, твърде е обилен та за това се насочвам към този вид .

Точно поради тази причина и аз сложих Мирена. Нямах никакви проблеми с първата спирала, но половин месец бях в цикъл, това си е много неприятно от където и да го погледнеш. Вече със с третата поред Мирена и си ми е супер  Wink

# 425
Момичета,
Носех Мирена година и половина и през цялото време имах ужасни проблеи с цикъла - траеше по 10 дни, през останалото време непрекъснато зацапвах. Одтелно, липса на сексуално желание и болки в яйчниците и ставите. Правех през месец вагинити и изпих сумати лекарства. След махането и цикъла ми стана мното обилен и дълъг, което никога не е било преди. Мойта генеколожка казваше, че това е нормално, да изчакам, щяло всичко да се оправи, но сега си давам сметка, как въобще не и е пукало, или може би не е била информирана. Посъветвах и с други генеколози. Те твърдят, че повечето лекари не са запознати със страничните ефекти на спиралата и я предписват просто така - най-скъпото - най-хубаво. Тази спирала е само за жени с проблеми, но не съм информирана точно какви. Има и доста други неща, които ми се случиха след махането и, но няма да изпадам в подробности. Можете да прочетете и чужди сайтове, за да видите какви са страничните ефекти от спиралата. Аз лично не я препоръчвам.

# 426
Момичета,
 Посъветвах и с други генеколози. Те твърдят, че повечето лекари не са запознати със страничните ефекти на спиралата и я предписват просто така - най-скъпото - най-хубаво. Тази спирала е само за жени с проблеми, но не съм информирана точно какви. Има и доста други неща, които ми се случиха след махането и, но няма да изпадам в подробности. Можете да прочетете и чужди сайтове, за да видите какви са страничните ефекти от спиралата. Аз лично не я препоръчвам.
Под това и аз бих се подписала.

И да допълня - преди 5-6 години Мирена беше масово препоръчвана тук (Германия) като най-доброто, най-новото, най-пречистеното, най-удобното..... Да, ама мина време, страничните ефекти лъснаха при все повече жени. Сега вече Мирена не се препоръчва масово, а само при жени със специфични проблеми.  Имам информация, че и в САЩ и Франция е така.

# 427
  • далечно
и аз съм в голяма чуденка...дали да Я махна  Sad Вагинити, през лятото и към цистит отиде работата (според уролога ми свързано, да не изпадам в детайли). Ще правя поредно допитване до гинеколог...
А защо обикновената спирала да е по-добра? Там освен вагинитите го има и риска от извънматочна (или робувам на стара информация?!)

# 428
Дали нервност, безпокойство, и безсъние може да са страничен ефект от Мирена?

# 429
Дали спирала Мирена може да доведе до нервност/по принцип съм си нервна а напоследък съвсем/,безсъние и безпокойство?

# 430
Искам специално да благодаря на Morgana i Ms.Dangerous за отговорите им!

# 431
Да, категорично. При мен ги имаше тези неща и изчезнаха постепенно за месец-два след свалянето на Мирена. При познатите ми, които имат Мирена е същото. Повечето я свалиха вече.

# 432
и аз съм в голяма чуденка...дали да Я махна  Sad Вагинити, през лятото и към цистит отиде работата (според уролога ми свързано, да не изпадам в детайли). Ще правя поредно допитване до гинеколог...
А защо обикновената спирала да е по-добра? Там освен вагинитите го има и риска от извънматочна (или робувам на стара информация?!)
Според моят гинеколог хронични възпаления при наличие на спирала (каквато и да е) могат да се сведат до минимум, ако се направят следните неща:
-цито и микробиология, които да са напълно чисти - непосредствено преди поставяне на спирала;
-свещичка за дезинфекция 8-12 часа преди посравяне на спирала;
-контрола при гинеколог на всеки 6 месеца;
Тя спазва стриктно тези изисквания, при мен проблеми от това естество нямаше при Мирена. Предстои ми слагане на нормална спирала, не очаквам проблеми и там.

# 433
Да, категорично. При мен ги имаше тези неща и изчезнаха постепенно за месец-два след свалянето на Мирена. При познатите ми, които имат Мирена е същото. Повечето я свалиха вече.

Преди Мирена, в продължение на 3 години бях на хормонални препарати- Примолутнор, три_регол, Ясмин, Жасмин, Джаз, Жан-Ги. При приемането им страничните ефекти бяха- глаболие, треска при ПримолутНор, общо взето при всички имах страшно главоболие, водещо до повръщане. Без приемането им- имах кръвоизливи, нисък хемоглобин, и хиперплазия в матката, както и миомни възли, които със спиралата според 2-ма гинеколози са спрели да се развиват.
И въпросът сега е - Коя е по-малката злина ?

# 434
 Точно това се питам и аз вече 6 месеца. Все още нямам отговор.

Общи условия

Активация на акаунт