спирала "Мирена"

• 258 242
  • 624
  •   1
Отговори
# 540
  • на20 километра от Бургас
Не мога да разбера тия лекари как така поставят Мирена за щяло и нещяло.И как така само за контрацепция,за това си има други спирали и контрацептиви.Тя е с хормон,направена е да помага на жени с проблеми и обилен цикъл с кръвоизливи, или причинени от миоми и др .,и едновременно с това контрацепция .Ама така без някакви специални оплаквания,при нормален при това оскъден цикъл за мен си е направо престъпно.Нямам думи #2gunfireПовече няма да се оплаквам от българските лекари!

# 541
Не мога да разбера тия лекари как така поставят Мирена за щяло и нещяло.И как така само за контрацепция,за това си има други спирали и контрацептиви.Тя е с хормон,направена е да помага на жени с проблеми и обилен цикъл с кръвоизливи, или причинени от миоми и др .,и едновременно с това контрацепция .Ама така без някакви специални оплаквания,при нормален при това оскъден цикъл за мен си е направо престъпно.Нямам думи #2gunfireПовече няма да се оплаквам от българските лекари!

Какво да ви кажа, и аз като приказката видях че подковават коня и дай и аз..

Проблемът е че тате не пази грам, а хапчета не ми се пият. Та аз едни витамини сериозно не вземам.
Виж цялата къща наблюдавам със Хитлеровски поглед дали са си взели дозата.

Тук на практика е така, след раждането на 2рия месец имаш генеколог който пита имаш ли партньор и веднага предлага това. Не съм единствена, но аз съм в шок от това което се случва с мен след поставянето и. А нямам кой да ми обясни на роден език как да се справя с този теч нон стоп.
 newsm78

Лекарите казват е нормално, и да се моля няма да ми изпишат нищо. Тук са така ... за това трябва спасение по друг начин или да го махам това чудо.

След като цял живот цикъла ми е бил толкова кратък, то сега се чувствам като заклано пиле, пак добре че не ме е налегнало главоболие още...

# 542
Alex,може да се опиташ да се спогодите с Мирена(надали ще я махнеш като знам цената),наистина има период на адаптация ,индивидуално е,може да е седмица,а може и месеци за съжаление.И с обикновените спирали пак има някакъв период на адаптиране,но тук има и хормон,който също влияе.Прочети по-старите   теми за Мирена ,спомням си,че имаше подобни като твоите оплаквания и се повлияваха добре с хомеопатия.Опитай пак да се консултираш с друг лекар.

# 543
Ама защо поставяте така етикети. Има си Мирена хормонална и нехормонална. И не лекариТе предлагат за щяло и нещяло а някои лекари. Сега живота е такъв че винаги се търси второ мнение.

Алекс Стоянова , почети назад темата и ще ти стане по-леко Обсъждали сме всички симптоми.

# 544
Къде пък видяхте етикети,и коя е тази нехормонална Мирена,писах  и второ мнение да поиска от друг лекар .Ядосах се,защото заради такава лекарка,за малко щях да си умра от кръвозагуба ,и то след трето мнение даже.Оказа се ,че лекарката при която от години  ходя си е сложила  Мирена ,но  на мен не спомена и дума за съществуването на такава възможност.Следващият  ми пробутваше скъпи таблетки за изкуствен климакс,а третия искаше веднага  да  ми махне всичко оперативно.То е ясно,че не всички са такива,не е нужно да се заяждаме.

# 545
о заради такава лекарка,за малко щях да си умра от кръвозагуба ,и то след трето мнение даже.Оказа се ,че лекарката при която от години  ходя си е сложила  Мирена ,но  на мен не спомена и дума за съществуването на такава възможност.Следващият  ми пробутваше скъпи таблетки за изкуствен климакс,а третия искаше веднага  да  ми махне всичко оперативно

Не искам да се заяждам всички сме в една каша  Hug
Писах от телефон и редактора  ме е поправил - нискохормонална имах предвид. По спомен нивото на хормона  е 4 пъти по ниско от това на другата. Около 10-15 по спомен  а високохормоналната  беше към 60.  За нискохормонална ми казаха че се приема много по- добре от жените без странични проблеми но не беше за мен и моите проблеми.   Моята гинеколожкя отлага три години поставянето й предимно с хомеопатия и то доста успешно конкретно за мен. Обаче в един момент вече цикъла ми много се удължи и зачести. Че в комбинация с нисък хемоглобин и подходяща възраст просто нямах друг избор.

# 546

Алекс Стоянова , почети назад темата и ще ти стане по-леко Обсъждали сме всички симптоми.

Благодаря ви за отговорите момичета,

Опитах да проследя темата, но тъй като е доста дълга стигнах до извода че масово коментират хора поставили я със проблеми с цикъл или здравни. Тъй като аз нямам такива и ми я поставиха по контрацептивна мярка леко се обърках. Симптомите като цяло ги проследих при много коментари, но моя въпрос по скоро беше как да се справя с това зацапване и течение, защото слава богу други симптоми нямам. Болката от време на време я преодолявам, но това мазало ме ядосва че не спира, а за човек който винаги е имал кратък и лек период, можете да си представите как се чувства организмът ми.

Тук за съжаление хомеопатия нямаме, и не мога да се възползвам от нея, но докато чакам реших да наблегна на витамините за няколко дни, и резултатът не закъсня. Вчера за първи път съм без зацапване.
Дано това не доведе до нови проблеми, но просто не издържах на този безкраен цикъл.

# 547
Явно гинеколозите са наясно с този дълъг период на привикване защото моята ме успокояваше след дългите месеци мазане и ми обеснява че нещо там се случвало с лигавицата. Понеже ще ми я сменя след няколко месеца я питах как щ процедираме. Тя каза че ще направим предварително фото намазва за всеки случай и на едни ден махаме и слагаме другата. За да не се случва онова мазало ми каза тя, точно лигавицата добила кондиция.

# 548
  • някъде другаде
Аз съм вече една година с втората си Мирена. При първата нямах никакви проблеми. След две години си сложих и втората. Сега се адапирах по-трудно. При първата цикълът ми спря на третия месец и до края си беше така. Сега не всеки месец , но през месец , два имам  слабо кървене да два - три дни. От 4-5 дни имам болки в гърдите , въпросът ми е имала ли е и някоя от вас такъв страничн ефект. Да кажа че през септември съм била на преглед и при мамолог и генеколог и всичко ми беше на ред. Сега през март трябва да отида на цитонамазка.

# 549
На мен ми изтича срока на първата и аз вече имам подобни проблеми. Почва да ми цапа като цикъл и понякога ме болят гърдите. Аз си мислех че е защото нивото на хормона вероятно спада.

Тони, на мен гинеколожката ми предложи да направим цитонамазка предварително и на един ден да махнем старата и сложим новата спиралата. Каза ми че имала пациентки при които заради прекъсване ако се направи такова имало възстановяване на лигавицата и отново период на адаптация, а аз като се сетя за моя и ми става лошо.

Ще чакам и други да споделят наблюдения.

# 550
  • някъде другаде
Аз трябваше да изчакам след махането на първата , тъ като ми беше паднал конеца и се наложи да ми я свалят с опока , като при кюретаж. Не планумах ,  чак толкова дълго прекъсване , но се разболя майка ми , ходене по болници , тя почина и така все намирах причина за отлагане. Ще ходя на цитонамазка при първа възможност ,  а и пак при мамолог.

# 551
Тони съжалявам  Hug Hug Hug

# 552
Здравейте, гинеколога ми препоръча спирала мирена за удебелена лигавица, но сега като чета страничните ефекти реших да не я слагам. В момента пия оргаметрил вече 5ти месец и не знам да продължавам ли да го пия. Мисля да ходя при друг лекар за второ мнение. Ако има някоя жена с хиперплазия нека да даде мнение.

# 553
  • Варна
Аз имам хиперплазия.Махнаха ми множество полипи през ноември.След 20 дни сложих спирала"Левосерт", аналог на "Мирена", която падна след 2 месеца.Сега от 2 месеца ползвам Утрогестан и след още 1 месец преглед и ще видим.Спиралата предпазва от ново удебеляване на лигавицата, аз не я понесох за съжаление.

Последна редакция: чт, 11 май 2017, 18:08 от anitka13

# 554
Здравейте отново.Въпреки всичко сложих спиралата февруари месец.Кървя и прецапва около 3 седмици и след това спря.Сега всеки месец ми прецапва за ден-два и това е.Но имам друг проблем-качих около 4 кг.Корема ми е надут все едно съм бременна.Другата седмица има час за преглед,да видя как е спиралата.

Общи условия

Активация на акаунт