Сливен 17 - Есенен полъх

• 25 562
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
Честит рожденик на Ян Бибиян!
Да е жив и здрав,
много да ви радва,
щастливо детство и
безброй безгрижни дни!

Ян Бибиян, това е за теб

# 136
Ян Бибиянке, ЧЕСТИТ ДА ТИ Е РОЖДЕНИКА!

nbirthday newsm67 nbirthday

ДА ВИ Е ЖИВО И ЗДРАВО ДЕТЕНЦЕТО, МНОГО КЪСМЕТ И ВЕСЕЛИ ИГРИ!!!

# 137
Здравейте мили момичета от Сливен. Пише ви една майка от вашият град, която се нуждае от помощ. Синът ми учи в ПГХТ " Акад. Неделчо Неделчев" и за практиката му по барманство му искат върху бялата риза черна вратовръзка. Проблемът обаче е в това, че не можах да намеря никъде. Моля ви, ако някой знае къде се продават такива аксесоари да сподели. Ще ви бъда много благодарна.
      Поздрави на всички съгражданки.
                                                                                                           Пепи

# 138
Ян бибиян знам че е 6 години правото,но на мен поне 20 изпита ще ми признаят от предните 2 магистратури и така ще държа по-малко изпити. LaughingА пък и живота е пред нас..........6 години не са много
ЧЕСТИТ ТИ РОЖДЕНИК.  bouquet
ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО И МНОГО РАДОСТ ДА ТИ НОСИ........
ВЕСЕЛ ПРАЗНИК

Последна редакция: ср, 03 окт 2007, 21:02 от katerina_evro

# 139
Ян Бибиян, честит ви рожденик. Да е жив и здрав, и много късмет да има в живота.

# 140
 Ян Бибиян,

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАЛКИЯ ПАЛАВНИК/на патерици  Laughing/Да расте жив и здрав  и много послушен.

# 141
  • София/Сливен
Добро утро и от мен!

Как сте днес момичета?

лунке, пъзелче, нищо не казвате, да не ни изненадате по-рано? Вече чакаме новини от вас Hug

пеполина, съжалявам, но не мога да ти помогна, вече стана доста време откак не живеем в Сливен, а пък и моя мъж ходи само с тениски. Само на сватбата съм го видяла с вратовръзка. Така че и да бях там, пак нямаше да знам къде има такива магазини Laughing

# 142
Честит рожден Ден на Алекс Wink

Да е весел, засмян, здрав и щастлив!

# 143
...момичета, искам да прочетете нещо...това е Протесно писмо на мама Соня.
Днес трябва да е публикувано във в-к "Седмица"... по-късно ще го купя за да видя дали не са ни излъгали Peace

Сега с нея замисляме нещо да направим като митинг - шествие, но се изискват разрешителни и тем подобни.
Ако решим нещо ще ни трябва помощта на всяка една от вас за разлепване на известия по квартали Peace

...ето писмото

Детски площадки за нашите деца
             Протестно писмо

Както много други вечери отидохме цялото семейство в кварталната детска градина – поради липса на други детски площадки в района. Аз и мъжа ми си приказваме, 2-годишният ни син безгрижно си играе на пясъка. Изведнъж чуваме викове, свиркане. Учудено поглеждаме към посоката на звука. Общинска охрана. Да, но кои са нарушителите? Двамата мъже решително се насочват към нас. Уведомяват ни, че било забранено да се влиза в детската градина след 18 ч. – заповед на кмета. Оказва се, че ние сме закононарушителите, вандалите. И кой знае, може и да е така – току виж с мъжа ми сме отмъкнали беседката, а сина ни -  пренесъл с малката си кофичка пясъка от детската площадка вкъщи.
   Но аз ще запитам, след като нашия кмет толкова се е загрижил за децата, защо няма една (поне една!) свястна, с пейки и люлки, с пързалка и пясъчник детска площадка в квартала, където аз  ( а и много други майки) спокойно да заведа детето си да поиграе? Кога за последен път г-н Лечков в бил в ‘Сини камъни’? Колко детски площадки според него има в ‘Българка’? Запитвал ли се е къде играят децата от ‘Даме Груев’, ‘Република’? Колко според него за здравите детски площадки в града? На коя детска площадка той би завел децата си? Водил ли е този грижовен татко двамата си сина на пързалките в градската градина? Там са все още люлките и пързалките от моето детство!!! – тотално амортизирани, да не говорим колко са опасни за децата. Преди година докато сина ми се изкачваше по една от пързалките, ръждивото стъпало под крака му внезапно поддаде. Детето не можа да се задържи и залепи лице в едно от по-горните стъпала. Това горно стъпало, не по-малко ръждиво, се вряза в долната част  на нослето му и го разсече. (От този случай вече не смея да го водя в парка). На кого да се оплача? Кого да държим отговорен за злополуките, ставащи постоянно с децата, играещи по рушащите се детски площадки?
   И тук ще си позволя един съвет към г-н кмета – така както е тръгнал да раздава забрани, да забрани ползването на опасните детски площадки – все пак става дума за здравето и живота на децата ни. Но вероятно няма да приеме моя съвет, защото това би означавало да признае, че за 4-годишния си мандат не е направил нищо за децата в града.
   2004 година, 22 септември – Община Сливен организира конкурс за построяването на нови детски площадки в града. С прочувствен текст те обявяват: ‘Ние от община Сливен си поставихме задача да видим имат ли нашите деца къде да се научат да карат велосипед, къде да играят, къде техните родители да се чувстват спокойни…’. Да, прекрасни думи! Уви, вече сме 2007 г., септември и нищо, абсолютно нищо няма постоено за нашите деца. Чудя се колко години все пак ще са необходими на общината и кмета да видят къде все пак играят нашите деца? Г-н Лечков си е решил проблема – децата му ги гледа персонала на хотел ‘Империя’.  Като родител той може наистина да се чувства спокоен за своите деца. Де обаче да можехме и ние от простолюдието да си позволим такъв лукс?
   Призовавам бъдещия кмет на града, бъдещите общински съветници най-после да помислят за бъдещето на нашия град – нашите деца. Един европейски град, какъвто искаме да бъде Сливен, не може без детски площадки. И тук ще си позволя да вметна, че когато преди 2 години бях в Москва, там почти пред всеки блок имаше детска площадка. Някак е смешно, че при нас и на квартал не се пада по една!
   С надеждата да бъда чута,
   С. Петкова

# 144
  • София/Сливен
Много ми харесва, напълно съм съгласна.... тъй като съм далече (не чак толкова, но все пак далеч).... от мен морална подкрепа.. а ако се сетите и за нещо друго, насреща съм..

# 145
  За писмото   bouquet,но трябваше да е още по-критично ,белким се усетят.

# 146
  • Сливен
Момичета, благодаря за поздравите  Hug

Кате Евро - щом си решила - екшън Wink

А що се отнася до писмото - прочетох го и се подписвам с две ръце и два крака под него.
Не знам обаче дали ще има някакъв ефект  Sick
На кмет ви Лечков му дреме на мартинките за града - дреме му само за личния бизнес.
Като подочувам колко пари са дадени в махалата, за да гласуват пак за него - настръхвам.
За още един мандат колко ли идиотщини ще направи още  newsm78

# 147
Добро утро и от мен!

Как сте днес момичета?

лунке, пъзелче, нищо не казвате, да не ни изненадате по-рано? Вече чакаме новини от вас Hug
пеполина, съжалявам, но не мога да ти помогна, вече стана доста време откак не живеем в Сливен, а пък и моя мъж ходи само с тениски. Само на сватбата съм го видяла с вратовръзка. Така че и да бях там, пак нямаше да знам къде има такива магазини Laughing

Аз получих контракции, тъй че сега пийвам Магнерот, Нош-па и Папаверин, та белким се задържи още малко в корема на мама диваненцето.  Praynig Praynig Praynig Лежа си, хапвам си и дебелея. Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Добре съм. ано всичко да е наред с Пъзелчето!!! Стискам палци! thumbsup thumbsup thumbsup thumbsup thumbsup thumbsup thumbsup

# 148
...аз продължавам... Heart Eyes

Ето писмото с исканията Ни Peace
Можете да предложите и други изисквания Wink или как точно да бъде написано Peace
...мислим да занесем по едно такова писмо в Предизборните щабове на Лечков и М.Славов - някой знае ли къде е същия такъв на Лечков newsm78

ИСКАНИЯ НА СЛИВЕНСКИТЕ МАЙКИ

1.Изграждане на детски площадки за малките деца.

2.Изграждане на спортни площадки за по-големите деца.

3.Охрана (непостоянна – най-вече през вечерните часове) на тези обекти като това да включва поставяне на предупредителни табели, на които да бъде съобщено, че ще бъдат глобявани лица, рушащи или замърсяващи детските площадки, както и да бъде посочен телефонен номер, на който гражданите могат да подават сигнали за подобни нарушения.

4.Повече безопастност на пътя. Булевардите стават все по-опасно място за преминаване.Искаме:
   -изграждане на нови светофарни уредби
    -прилагане на други средства за ограничаване на скоростта там, където не могат да бъдат изградени светофари.
     -по закон пешеходецът е с предимство. Желаем по-сериозен контрол от КАТ на големите кръстовища дали това се спазва. Каним сливенските полицаи от КАТ да ни помогнат да научим шофьорите, че първо трябва да преминат майките с деца и след това те.
   -съдействие от сливенска община и КАТ за осигуряването на по-добра видимост за пешеходците по булевардите и други важни артерии: подрязване на увисналите клони, на  храстите, пречещи на видимостта и т.н.
   -все повече шофьори паркират колите си по тротоарите. Молим общинска охрана за по-сериозен контрол (и не само в центъра, но и в кварталите).

5.Подмяна на тротоарните плочки поне на по-главните улици, както и

Краен срок общината да изпълни първите две искания: 1 юни 2008 г.. В противен случай ще последват нови протестни (по-сериозни) действия.

П.С. Лунке, вече може да раждаш - везничка да е Hug

БибиянЧе, дори и да няма ефект, поне ще знаем, че сме пробвали Peace
Ще бъдем нахални...ама да видим Tired

# 149
Аз искам да попитам защо само на Лечков и на М.Славов ще бъдат дадени тези искания?Доколкото знам има и други кандидати за кметове............даже чувам,че един се очертава като основен конкурент на Лечков,а именно Галин Кънчев.Може и на него да бъдат дадени исканията............

Общи условия

Активация на акаунт