A Dios rogando y con el mazo dando - España

• 21 501
  • 283
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте мамчета, напоследък само ви чета, понеже компа е зает от мъжлето. Днес ходихме да си взема сертификадото, а мъжът ми да подава документи понеже му изтече резиденцията, ако знаете колко народ има да чака пред полицията сигурно са над 700 човека и почти са румънци и българи тук там някоя друга народност. Мене ме върнаха и казаха да си чакам писмото със ситата, а мъжът ми остана да чака за сита да си подаде документите, дано да мине, иначе става лошо, никъде не го приемат на работа без резиденция или сертификадо. Правят му проблеми и от фирмата, но добре че нищо за сега не е подписал, работата като че ли се закучи  здраво, понеже искат нещо да го минат с парите. Някой може ли да ми даде съвет какво да се направи в случея като му е изтекъл договора на 18.09, а е работил до 21.09. тези дни не са в договора, а сега искат да му правят договор само за три дни, не искаха да му дадат копие от финикитото, понеже не давали, а и още нещо не са го предупредили 15 дни както е по закон, за да може да си търси работа. Те такива работи. А мен от вчера ме цепи една глава, и като че ли имам и температура и ме втриса, а незнам да пия ли нещо или не, какво да правя?
Rali_80 мъничето расте и това си е, днес четох във вестника мисля че беше Ке за някаква ваксина която трябвало да се сложи на бебетата заради бума на грипа през октомври и април, който засягал дихателните пътища. Дано при вас всичко мине нормално. newsm10
Гоя как сте вие, малката Рали плачи ли много или е послушка, сигурно е голяма радост на семейството.
gery_to и аз качих снимка, а ми се иска и други да кача, но първо искам да се снимам с коремчето и тогава.
Astobiza приятно ми е да се запозная още една от испанските мами във форума.
Вес къде се изгуби, и ние гледаме това сериалче, наистина е голям хит. Joy Joy Joy
Добре дошли на новите мами.   bouquet
 До скоро и прегръдки на всички. Hug Hug Hug

# 106
Асто добре завърнала си се , аз съм една от тези който качиха снимки без имена , но не успях да сложа някой ако може да ме светни как става номера. Мойте ги сложих в албумчето испанска дружина.
Рали 80 браво на вас много сте пораснали ,аз все още не давам нищо на Мая само на кърма сме.
Мимки аз съвет не мога да ти дам но дано скоро се оправят нещата при вас, само знам от мъжо че като ходят да чакан за сертификадо отива вечерта за да може да влезе на сутринта
Аз чакам пълномощното от татито но не пристига и днес ходи да ми праща ново пълномощно , надявам се скоро да го получа че времето напредва а трябва да пусна на децата паспортите
Анет днес не е писала дано всичка е наред при нея

Последна редакция: вт, 25 сеп 2007, 14:56 от kari 82

# 107
  • ES
Здравейте момичета,

за тия ваксини съм толкова скептично настроена, че въобще и не мисля да търся и допълнителна да слагам.
Вижте вилма, който Людмил показва, какво разказват за ваксините. Чувала съм мами от отчетната темичка, че като сложат полагащата се ваксина ходят на хомеопат да им дава хомеопатично лекарство и да неутрализират действието й. А тия ваксини за грип са жива шарлатания на фармацефтичните компании. И все пак няма начин, ако искаме децата ни да ходят на градина и на училище трява да ги правим, както са гиправили и на нас.

Жабата, ние не се нареждаме по красота на снимките, просто си правим албумче на бг мами в Испания. По желание е, никой не сме изключили, че не се е сложил там. Но ще е приятно да се познаваме визуално.  Peace А ти между впрочем, защо си си сложила такъв ник?

Вес, на турист викаш прилича Мите, сестра ми казва на ученик. Не знам какав ще е но е една луда панта, вече слиза сам от леглата, вдига телефона и казва АЛО. Абе ужас, най е кротък и послушен когато спи.  ooooh!

Мимки, а защо сте чакали да изтече тархетата на мъжа ти, защо не отидохте по-рано, поне документа, чв чакате сита да покажете. Може и в Мадрид да е друга системата. Абе верно много народ заприижда за тезо сертификати. Аз на Мите вече 4ти път не мога да подам, голями опашки голямо чудо. Трябва да стана рано да чакам за номер и после да дойде той с майка. Някои казват, че не било спешно, особено като имаме Либро де фамилия. Че се чудя...  newsm78

Астобиза, опасна си. Хайде чакаме снимки на това голямо бебе Андриана, че то има няма 1 кило по-малко от Мите. Бряяя каквой туй испанско семе бе  Joy  Joy  Joy

Марипоса, тя съвсем потъна, нищо не казва за курса, за практиката, Алест и тя. Я работят ама си мълчат, а?

Анет, как си? Бебешокът трае ли до понеделник?

Поздрави на всички

# 108
  • E-CLM & CH-VD
Оправих снимките в албумчето, само в мами и мадами има 2-3 без име, подозирам, че е Анет, но за да не сбъркам, не сложих име, че ... hahaha

Гери, то сега се започва с играта на нерви. Аз така съм се смяла в една тема в нашите деца за ината и детския пубертет....  Mr. Green То хубаво се смея сега, ама някой ден... сигурно и на моята глава ще дойде ooooh!.

Мимки, не съм се загубила, но напоследък влизам и чета само. Има доста неща за оправяне тук преди да тръгнем, както и да си подготвим терена за после, и понеже съпруга ми не знае френски, аз търча и подписвам и уговарям.... ooooh! Crossing Arms
Къде я намери ти тази огромна панда?  Sunglasses

# 109
Гоя,4естита ви дъщери4ка!Да ви е здрава и послушна и много радост да ви носи!  bouquet

Гери,за противогрипните ваксини си е така.Още като студентка докторката ни по микробиология ни го беше обяснила.Те разработват миналогодишните щамове и ваксината действа среу тях.Да,но тъй като следващата година са видоизменени,тя не ги обхваща.И така се дават пари за ненужна отрова за организма.Никой път не съм слагала на никой от близките ми такова нещо и съм им "забранила" да вярват на пропагандите на фармацевти4ните компании. Laughing Laughing Laughing
Много ми беше смешна и забавна истерията с пти4ия грип.Нали пуснаха вируса от лабораторията,изтръшкаха маса народ и после си предложиха ваксината.Луди пари направиха 4рез това манипулиране на хората.

Вес,завинаги ли си тръгвате от Швейцария или само на по4ивка идвате?

Мимки,ще се наредят работите с документите,сега ве4е вси4ко е ясно и има ред.

Моми4ета,гледах по Нова едно предаване на Карбовски,накрая го хванах за бг в Бенидорм,много ми хареса.Направо се у4удих,защото по принцип аз не го харесвам.Беше силно и насо4ено към определени хора.

# 110
Здравейте момичета,

Марица,за предаването на Карбовски,да накрая  хубаво беше за Бенидорм.Но първата част за Италия - Наполи....не беше оптимистично.И така и не разбрах каква е неговата позиция ,или просто представи две крайности.Не можах да гледам спокойно...но,дава материал за размисъл,определено.
Вес,,Алисия оздравя,не съвсем,не знам как ще преборим градинските сополи.
Всички казват,цяла зима ще ги влачи. ConfusedСама поиска да я водя,нали колето е срещу нас - гледа децата от терасата,но като влязохме пак се разплака.

Аз съм изумена,заведох Али сега в 15.00 на коле.две майки влачеха спящи деца,и то майки,които не работят,в къщи са си.Познаваме се.Болнички са,спи им се,е толкова ли не могат да ги оставят в къщи да си починат.

Гери,и аз не мисля ,че на децата им трябват спешно сертификатите,за нищо не са ни го искали,поне на нас.
Мимки,дано имате късмет,и мъжът ти да си намери нещо по-добро!Така е има и трудни периоди,животът се върти.
Кари82,стана ли вече време да пътувате за насам!
Анет,,съвсем малко ти остава до голямото събитие,късмет!

Аз изчезвам,че имаме родителска среща в 17.00 в градината,ще се приготвям.

# 111
  • La casa de Mickey Mouse
тука съм не съм се изгубила оЩе сме 2в1 много рита смъкнал се е много ниско и да Ще издържим до понеделник доки така каза, днес го погледна и каза Ще си стои вътре докато го изкарам
направих по4ти вси4ки изследвания и сега съм с напукани вени и на двете ръце прили4ам на наркоманка ужас
в неделя в 10 ме приемат в болницата, голям страх и паника ме гонят
асто добре завърнала се оЩе не съм родила, но не остана, хайде показвай снимки на малката принцеска
гоя как сте какво прави съкровиЩето спинка или пла4е, ние как ли Ще сме
моми4ета отивам да се разправям с тия за колата 4е ми объркали документите и объркали и колата
инъ4е ми се обадиха днес да отида да подпиша и да си взема колата страшно се зарадвах, но уви вси4ко объркано
та сега ЩЕ ходя да се разправям с тях и дано до петък мога да си взема колата (тя стана истори4еска, но на мен си ми харесва)
гери митето е невероятен сладур, ама нали знаеш 4е си ми е слабост твоя синковец, какво ли ме 4ака и мен с моето дива4е незнам

# 112
bari,съвсем малко погледах,по4ти накрая.Но както и да е има по света разли4ни хора,живеещи разли4но,така 4е предполагам затова са снимали и двете страни на медала.
Казваш при вас децата са по4нали следобед да ходят на у4илище?Тук от октомври.Аз съм решила да не водя Ани,тъй като е от 15.30 до 16.30.За един 4ас няма смисъл да й развалям рахата.Детето върви отли4но,най_висока е,няма смисъл да я оставям наобед без сън и да се изнервя и разболява.

# 113
здравеите
Вес не се изразих правилно, как сте ми бъде тва името, имам в предвид 4е е това което ползвам, на мъжми е.
снимки да видим кога сте седна да ка4а ниакоиа.
и земи се оприбираи 4е да ги гледа6 Пепа и Авелино дирецтно ве4ерно време ШД
Гери хахахах голиама семка а? нали съм ти казвала, 2 метра баста и, на кого да миаза? маика и никак не е ниска, фамилиите ни са големи хора се. ина4е не се съмниаваи 4е е циалата на тиах, и наи же4е на него де, на мене само усните има, нисто друго, ама нисто¡¡
Рали80 много сте големи и вие, моита на 3 месеца бе6е 7 кила, на 4 месеца 7.600кг(ама иа хвана една много иака диариа и иа държа 8 дена и дръпна много.) и сега на 5 месеца 8.400кг.
а ина4е миналата седмица по4нах с една иабълка изиади иа 4е и осте иска6е, в4ера един банан изиаде, и днес мислех кру6а да и дам ама 6те ис4акам 2 дена, и така малко по малко, страх ме е портокал да и дам 4е е много лесна на диарии, и само ниаколко какпки сте и слагам в плодовете. апък зелен4уци следвастиат месец.
а вакуната превенар е тази
http://www.aeped.es/comunicado/reabastecimiento_prevenar.htm
и не влиза в календара, триабва да си иа плати6, слагасе на 5, 7, 9, и 15 месеца. нетриабва да съвпада с тези от календара, струва 75? сиака една доза от аптеката и се съхраниава в хладилник докато ти иа сложат, питаи педиатара ти на 4тиа месец.
http://www.who.int/es/
тук състо има6е една статиа но сега не иа намирам.
бари ти не бе6е ли от Сви6тов? 4увам много го променили позитивно, улици плостади бил заприли4ал на несто¡
другата година сте го посетим ако Диос иска.
кари82 снимките ти се повтариат маи нали? има6 отделен албум и после състите снимки са в обстиат албум?
Анет маи си минала 2 седмици в пове4е а? гледам на лентатати. само не питах как сте се казва бебокати?

ади до, 4е неска съм скарана с мъжми, виками 4е маикаму кат си заминели ние сме стели да ходим след един месец с малката там да сме ги видели, викам еи сега сте патувам 10 4аса кат луда с бебе, да доидат те  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
похвалихли ви се 4е днес се остригах ама много. ниамам ве4е дълга коса хахахах

Последна редакция: вт, 25 сеп 2007, 18:30 от Astobiza

# 114
  • Spain
привет и от нас !
относно предаванията на Карбовки - не съм ги гледала , но в " клюкарника" имаше обширна тема за тази поредица която е по4нал да прави . показвали били българи в 4ужбина (и Испания ) - гастърбаитери разбираш ли .. които били на границата на мизерията или как мизерствали 4е да пращат пари в бг и такива глупости . разбира се хората " злорадстват " 4е " онея в 4ужбина" и  те живеят лощо Simple Smile . писна ми от коментари и виждания на хора .. които изобщо не знаят за какво става въпрос .. пък и всяка една съдба е индивидуална ..както и да е 
Мимки не се ядосвай и бъди сигурна 4е вси4ко ще е наред. по принцип по- рано (незнам как е сега ) тархетата можеше да се поднови до 3 месеца след изти4ането и .така 4е не сте изпуснали никакви срокове . пак ти казвам - мои позната като не го удовлетворява6е това което му предлгаха 6ефовете веднага се обърна към "комисион обрера " и му назна4иха безплатен адвокат . за 2 дни 6ефовете му платиха това което тои иска6е (а дори по закон е трабвало да му наплатят и пове4е но тои не е искал да се занимава )
Мимии все се каня да ти пиша и забравям - аз ходя 1 ден следобед с Гери на работа. е тя е малко по - голяма и разбира ве4е , но все пак е дете . запасява6 се с любими ДВД-та и това е спасението . а ина4е там където ходя имат малко ку4е и става една гоненица. първо то я  гони да играят , после бяга и се крие от нея . изморително е защото понякога върви след мен и само "иска" това и онова ... но сега като поотрана и обяснявам и ме оставя да си върша нещата Simple Smile . свиква се .
Асто да не са те банна ли - що си  с нова регистрация ? 
Бари не се у4идвай - и аз съм от тези майки - като няма къде да я заведа а трябва да отида на работа ? ако  мога оставам - но ако не мога .. какво да направя . тези болести обикновено са настинки и не могат да повлияят на дригите деца . при нас поне не съм виждала някои да води детето си сериозно болно . пове4ето хора работят и няма къде да оставят децата си .. а много от 6ефовете не разбират 4е имаш дете . да не говорим 4е тук болни4ен е много трудно да ти издадат

при нас за съжаление новините са много лоши .. както на Гери и нямаше нищо от немай къде и херния . в4ера бяхме в болницата . сутрината я заведох на у4илище и вси4ко беше наред  и след 1 4ас се обаждат на мъжа ми да доиде да я вземе 4е е много зле и казвала 4е я болял корема и "пипито".аз мислех 4е  се превзема ама след като доиде мъжа ми с нея и като я съблякохме при педиатъра ми при4ерня . от там снимки , проверки , накрая хирурга доиде и успя да  прибере  изсипването . при вси4ки положения оба4е ще се оперира . сега 4акаме за реконосименто и тогава ще ни записват в " листа де еспера" за операцията. днес пак бях при педиатърката ни . тя ми дообясни някои неща по операцията .все ми се иска да стане по - късно .. но разбрах 4е е по-добре да е по- бързо (за да не се перфорирала хернията  )Ако питате Гергана - нищо и няма - не спира да бърбори и ти4а .. а аз не сспирам да и се карам да намали малко темпото . 

# 115
Здравеите!В4ера разглеждах албума ама то само хубави маи4ета Peace и Асто,Гоя вси4ки сте големи симпатяги.Анет о6те малко мила не се тревожи вси4ко 6те е наред няма да се ма4и6 Peace,и аз предната ве4ер преди операцията не сам спала цяла но6т един заб ме ма4е6е от претеснение ,а вси4ко мина много леко.Асто добре до6ла скапа,слагаи снимки на малката да я видим.За ваксините слагах такава и струва6е кам 75евро,на нас ни сложиха ваксини на 2,4,6 месец и сега 4ак на 30 октомври.: ЛуДеТина много гадно мила и моя брат маи има херния и го наболява и маи 6те го оперират тук не е ходил,но мислим да отидем до спе6ното за да му обарнат внимание.Хаеде целувки от нас  bouquet

# 116
ЛуДеТина,какви неща пишеш. ConfusedДано по_скоро да я оперират и да се успокоиш. hug
Пак късмет имате,4е там явно бързо работят.Ще ви стискам палци да мине вси4ко гладко,4е знам като майка как ти е притеснено. Praynig
Относно това предаване,то4но това ми хареса за снимките в Бенидорм,4е дадоха и интервюираха една нормална жена.Такава,която е дошла,адаптирала се е,работи и със собствения си труд живеят нормално.Не беше нито мизерия,нито пък суперизхвърлянията и превземки както на някои от"Другата България",например.
Да накрая имаше"забежка"от Карбовски за "неуспешните емигранти",според масовата психология това били хората,предпо4ели да се върнат в България.Това ме поусмихна малко,тъй като и там си има хора и хора,не при вси4ки мотивите са еднакви.

# 117
здравейте сладурки Hug
как сте
аз от давна не съм се вяскала но нямам много време тези дни
имам приятелка дето я чака раждане тук и купуваме за бебо
помагах и и за ремонта
искам да попитам тези които са раждали тук дали се иска нещо за болницата
 и дали се държат добре с чужденките
каквато и информация да имате ще съм много благодарна   bouquet

# 118
  • La casa de Mickey Mouse
лудетина аз съм с херния от 4 годишна поради тази при4ина бях освободена от физи4еско заЩото не исках да се оперирам и родителите ми не настояха, но това не ми попре4и да играя 15 години народни танци, луда работа
сега си мислех 4е Ще имам проблеми с бремеността, но да 4укна на дърво вси4ко е наред
болеше ме доста като бях малка но като поодраснах нямах никъкви проблеми (това ти го казвам за да те успокоя, не е неЩо 4ак толкова лошо или сложно, ако не е голяма не е нужно да я оперираш виж ме мен колко години си я нося и нямям грам проблем)
ами ленти4ката ми така и не можах да я оправя не преносвам ами ми остават две седмици термина ми официално е 10 октомври
но Ще се запозная с малкот дива4е по рано, нямам търпение ве4е знам 4е вси4ко Ще мине и замине, но си е 4овешко страх

# 119
  • ES
ЗравейтИ,  Laughing
да се изкажа и аз за предаването на Карбовски. Аз мисля, не той имаШе за цел да покаже, не видите ли емигрантите ни са едва ли не на дъното на обЩеството, в държавата, в която пребивават и според мен беШе избрал доста неподходяЩа представителна извадка. Аз не познавам хора, които да живеят по 9 4овека в няколко стаи. Не 4е и аз не съм живяла компартидо, живяла съм и това е един от ония моменти в живота ми, които не искам да си спомням. Предаванията на Карбовски са малко патриоти4но настроени, макар и с 4ерна нотка. Мъ4и се и той 4овека да покаже, 4е за умните и наход4ив хора и в БГ има място и бъдеЩе. Каза на жената от Бенидорм, 4е и в БГ можела да си изкарва 2000 евро. Има ли такива работи, говоря за заплата, 4е даже и за дребен бизнес (тя имаШе фризъорски салон)? Само за едно оба4е се притеснявам. Като гледам как се е повиШила цената на живота тук, в Испания и как расте дефицита на работа, се 4удя дали няма да ни отворят вратите испанците, да си идем в къЩи. А да се върнем обратно Ще ни коства не само пари, пропуснати ползи, но сумати време на адаптация, заЩото там живота, хубав или лоШ си е вървял. А? Вие какво мислите?

Асто, сложи снимки с новата принеска. Да не е някоя модерна 4ерта като на Виктория Бекъм и Рехана?

Анетт, какво ко4е Ще си купуваШ и какви са условията за кола на изплаЩане? А какво ти е на ленти4ката 40 седмици са 10 лунарни месеца, мисля, 4е ти еправилна.

Лудетинка, дано ви мине като на кутре. Колко Ще 4акате за операция?

Дарк, кажи на твоята приятелка да не се тревожи. Никаква разлика не се прави дали е 4ужденка една жена или не, дали е осигурена или не. Ще бъде обслужена като всяка друга. Има право на придружител по всяко едно време на раждането.

До скоро

Общи условия

Активация на акаунт