Отговори
# 165
Айде стана напечено вече!
Честит мъж на мама Пипи!Много да я радва и само малко да я ядосва! newsm03

абе,мацки, къде се изгуби Добра?Аз я видях на лекцията на 9мес. във вторник и си казахме чао до четвъртък ама нещо никаква я няма.Има нещо тук да знаете.
Стискам палци на всички запътили се да раждат мамчета.Дано ви е леко и възможно най-безболезнено!
А иначе и аз умирам от страх и в същото време някакси още ми се вижда майтап работата.Много странно.
Лек ден на всички!

# 166
Честити бебоци на Мишонка и Пипи! newsm68 newsm44 Да са много здрави, щастливи и усмихнати! Бързо възстановяване на мамите и прекрасен ден на всички които, ще се запътят към родилния дом днес! newsm10

# 167
  • София
Честит малък Даниел на Пипи БГ   bouquet
Пожелавам му много здраве и лудории, а за родителите само хубави емоции с него!
Хи - хи, започна вече същинския бебевалеж и при нас  Heart Eyes

Аз имам някакви контракции по няколко пъти дневно, ама това е, няма да се ражда засега... 
Преди малко се върнах от запис на тоновете на бебето - добре е: около 140. Кръвното сутринта беше 120 - 80, ама след като се поскарахме с милото взе, че стана 145 - 100  Sad Изгоних мъжете сега на Патиланци и смятам да си почина, въпреки че ми се щеше да изгладя бебешките дрешки  newsm78
Надявам се след час - два да се нормализира пак.
Танини не е родила, май и тя няма да е днес Simple Smile

Това е като новини.

Сега да се включа за кърменето и цеденето на ръка - първият път така и не успях да цедя с помпа, на ръка се доях много по - успешно. Според мен е лесно - масажираш гърдите отгоре към зърната и то млякото си потича. Ако някой е опитвал да дои животно (крава, овца, коза) - същата работа. Номерът е да не стискате само зърната - така нищо не става, само си причинявате болка. Трябва поне и цялата ореола (тъмната част) да обхванете. Сега ще пробвам с Авент - нали били хубави помпи, пък ако не става - пак ще доим на ръка  Mr. Green
Подготовка не съм правила първият път, няма и сега, ужасно ми е неприятно каквото и да било търкане, а за мазането - преди не съм мазала с нищо, не виждам защо и сега  newsm78 Имам и Гермастан, и на Авент кремчето, подарени ми заедно с помпата, ще ги ползвам при нужда, тя майката, която ми ги даде, почти не ги е покътнала, явно не са й трябвали и на нея  Simple Smile

# 168
Здравейте мамита Wink
Честити бебенца на Нигела и Пипи БГ - момченцата и на Мишонката - момиченце
Да са им живи и здрави за растат бързо и да ги радват много!

# 169
Рали, мерси - доста лесно звучи, но масажа от горе ли го почваш (имам предвид от при мишницата) или масажираш само долу ареолата и около нея? То всъщност резервоара бил зад ареолата, ама там ли да масажираме?  Shocked
Ле ле, много съм зле с тази материа  newsm47

# 170
  • The O.C.
Честито на Мишонка!Да е здрава и послушна малката Мила!

Честит син Дани!Пипи ,бързо възстановяване и много радости с малкия бебун!

# 171
  mammaЧестит малък юнак на Pipi! Да е жив и здрав и да слушка много мама и тати!
А на мама бързо възстановяване!
mamma

Тук намерих още нещо за кърменето http://www.infotel.bg/rubrics/medicin/84002010.htm

Последна редакция: сб, 22 сеп 2007, 13:30 от Джиджа

# 172
Имам един въпрос който живо ме интересува тези дни.Каква е тази пелена дето се слага под главата на детето,за да спи от начало и задалжителна ли е тя?
  А някои купувал ли е пелени и ако е купувал какви защото аз не съм вземала никакви и незнам дали трябват.Моля помагаите,защото се оказа че аз трява да си наглася всичко сама че свекито и мама ще са заети и няма да могат да се освободят до раждането,а мъжо иска да му наглася всичко че той нищо не разбира дори ми каза да му наглася комплекти за исписване и мой дрехи че незнаел какво да взема

# 173
Здравейте аз на бързо само да се похваля Simple Smile 

Имаме си легълцееееееее, матраче, и спален комплект и обиколницииииииииии  newsm44 newsm68 newsm44 newsm44 newsm68 сега отиваме да сглобяваме леглото Simple Smile

# 174
hrisigyurova, да, има такова нещо, но е по скоро за помощ на майката. Може под главичката на бебо да сложиш някаква пеленка (тензухена) или калъфка от негова възглавница. Бебетата не трябва да спят на възглавнички, защото гръбчето им не е устроено като нашето! Та такава пеленка или калъфка се слагат примерно ако бебо повърне или се лигави да я переш нея, а не да переш целия чаршаф Simple Smile Мисля, че 1-2 калъфки, както и такива няколко пеленки ще ти свършат работа! А всъщност тези тензухените вършат и много друга работа, тъй че няма опасност ако вземеш повече  Peace

# 175
Честит син Дани на мама Пипи, много да ги радва и да слушка, скоро да се гушкат у дома!!!

За пелените - аз съм взела памучни, големи и едни малки като ностни кърпички, дето ги ползвали за забърсване, ама едва ли ще ги ползвам тях, просто бяха комплект newsm78 Мисля да ги ползвам под главичката на бебето ако случайно повърне да не е на чаршафчето, а и като я вземам в мен ще си слагам пелена върху блузата за по-голяма хигиена

Ние излизаме сега навън да се поразходим, утре посрещам майка и сигурно няма да имам много време за форума, ако се запътя към родилното ще пусна смс да ми стискате палци, че и мен ме гони шубето и параноята Sick

# 176
  • София
Рали, мерси - доста лесно звучи, но масажа от горе ли го почваш (имам предвид от при мишницата) или масажираш само долу ареолата и около нея? То всъщност резервоара бил зад ареолата, ама там ли да масажираме?  Shocked
Ле ле, много съм зле с тази материа  newsm47

Ами обхващаш цялата гърда - отстрани от подмишниците с длан, а пръстите са около ареолата и с тях направляваш по - скоро, отколкото да стискаш, ох не знам дали го обясних  Simple Smile Не знам дали зависи и от размера на бюста - аз не съм от най - надарените, пък имам големи лапи, та ми беше лесно...  Mr. Green То е и интуитивно някак си ... Ще се справите  Peace

# 177
Хриси, и аз нямам никакви признаци. Бебка се смъкна по-надолу преди две седмици та мога поне да похапвам по нещо. Но контракции съм имала само веднъж и то нарядко.

Още пия магнерота, дето ми го предписаха в Шейново в 36-тата седмица, може затова да е.

ЧЕСТИТО БЕБЕНЦЕ НА МАМА ПИПИ! МНОГО ЦЕЛУВКИ ПО КРАЧЕТАТА ОТ МЕН И ОТ ТУМБАКА С БЕБКАТА!

# 178
Ама Тони, ти с този магнерот мислиш ли, че ще родиш скоро?  Laughing При нормално раждане, в девети месец трябва да се спре магнезия, за да може да контрахира матката и да се подговя за раждане бебо...Незнам защо са ти казали да пише магнезий. Ако си за секцио-да.

# 179
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ ДАНИЕЛ НА МАМА ПИПИnewsm51 newsm51 newsm51 ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ, ДА ПАПКА И  ДА СЛУШКА МНОГО! НА ПИПИ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ! /Първата мама от нас родила естествено.Браво  smile3501 /

Цитат на: PRA
На всички мами , които са се запътили за родилното или очакват това съвсем скоро , пожелавам леко и безпроблемно раждане!  Сред тях май са : Ивон, Rally, Танини, Pipi bg и Коки. Късмет момичета!  newsm10
Знаех си аз ! Пропуснала съм и Джена!

Вчера направих изследването за алергии към упойки и се оказа , че съм желязна! Могат да ме упояват с каквото си искат!  smile3503

Целувки от мен   love001 По-късно пак ще намина да проверя дали няма да имаме още бебчета!  smile3521

Общи условия

Активация на акаунт