Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 3

• 94 011
  • 866
  •   1
Отговори
# 150

Другарче, за кой град става въпрос.

# 151
  • София
Детско юношеската клиника "Свети Никола" е единственото място в БГ, където могат да направят адекватна преценка. От там ще издадат съответната диагноза. После може да кандидатства по различни програми, например в центъра за работа с деца Аутисти. Ето това е линк към клиниката.
http://www.alexandrovska-hospital.org/show_page.php?menu_id=6&am … p;menu_order_id=1

Мисля, че само от възоснова на диагнозата от Свети Никола ще могат да го включат в различни програми. Друг е въпроса, че много трудно се научава за тях.

ФРИГ, аз не съм съгласна да се подценява мнението на учителките в ДГ, не отричам, че често са груби и нетактични, но са по цял ден с детето и могат да го сравнят с още 20 деца.

# 152
Най-вероятно става дума за разстройство в развитието.
От джипито се взима направление за хоспитализация, с което ние отидохме в Св. Никола.

И Гери е физически здрава, но си има проблеми с говора, прави разни движения с ръцете и си издава звуци.

# 153
  • София
Извинете, но сменям темата.Повода е .........Ще се изфукам  newsm47

Преди малко Мишо идва при мене в кухнята и казва - изключи компютъра.
Отивам при уреда и гледам  #Shocked - той изключен.Накарах го да каже правилното изречение - Мамо изключиХ компютъра...........и го поФалих, поФалих, поФалих.Много съм горда - това си беше чисто споделяне на извършеното действие.  bowuu Дано не е еднократно  Confused

# 154
  • In a surreal moment!
Много благодаря ! Всички сте единодушни за клиниката , говорих с майката , тя помоли да ви питам какво точно я очаква там , как точно се провеждат изследванията . Детето спи ли в клиниката , тя хотел ли да си търси - всичко , което ви си е случило - ще сме ви благодарни !

# 155
Не е задължително да спиш там. По принцип има и хотел точно до клиниката, в самия двор на Александровска болница.

При нас искаха да има по 3 прегледа при психолог и логопед. Ходихме всяка седмица - при нас се случи всеки понеделник - общо 4 седмици, последното беше заснемане с камера в логопедичния кабинет как се държи детето, какво прави. Последното ходене ни беше само от нас-родителите без Гери. Тогава ни дадоха епикризата с диагноза - генерализирано разстройство в развитието /ГРР/ и с препоръки за занимания с логопед и психолог и препоръчваха - посещение в специализирина градина.
Медикаменти не се изписаха при нас, по принцип не се дават медикаменти.

УТочни се, че Гери няма аутизъм, а ГРР, поведението й на моменти наподобява аутистични прояви от аутистичния спектър.

За нас това бе важно, че не сме аутисти.

Епикризата ми послужи много пред ЛКК и ТЕЛК.

За влизане в Александровска болница за клиниката препоръчвам не централния вход, защото е по-далече, а задния, който се намира сега ще ви опиша как:
Пътувахме с автобус /избягваме с кола да ходим в София/ и от автогарата хващаме трамвай № 7. Няма да слизате на спирката на болницата "Св. Екатерина" /централния вход на Александровска е точно залепен до тази болница/, а слизате на следващата спирка, от среща има бензиностанция на ЕКО-то. Минавате под подлиза, в дясно /а в лявото е за ЕКО-то, ако имате време там може да си направите тоалет, да пиете кафе.../ и излизате точно на задния вход, където се намира и клиниката. Вървите в двора направо, подминавете гаража на линейките и в дясно е клиниката - на два етажа като къщичка Laughing

Май като Мара подробната станах..., но ние се лутахме доста първия път докато намерим клиниката и за това искам да облекча, ходещите там.

# 156
  • София
Ами и аз да поразкажа мъничко.В момента тече ново изследване на Мишо в тази клиника, и са ми пресни впечатленията.
Обаждате се в клиниката и си записвате час за преглед.Безсмислено е да се ходи на място без насрочен час.Те ще ви кажат какво да си носите, и с кого искат среща.Обикновено искат първо да видят детето, след това с направление за хоспитализация приемат детето в клиниката.Приема е фиктивен и се прави за да поеме здравната каса обследването.Безплатно е всичко.Назначават се срещи с двамата родители, и на детето с психолог и, или логопед.Не се спи в отделението, а се ходи само за срещите.Обикновенно по половин час продължава съответната среща със специалист.Може и в поредни дни да бъдат срещите - в зависимост от графика.Аз съм доволна от това, че дават насоки за работа с детето.На ресурсният учител, логопеда и психолога тази епикриза би свършила много добра работа.В нашият случай пише - детето може това и това, има дефицити в тази и тази област.Би могло да се работи с него по този и този начин./А и последното ми ходене беше безценно, заради препоръките, които получих към специалистите на Мишо/Още не съм си взела епикризата, но вероятно ще е описано там всичко това, което ми казаха устно.Позволих си да им задам много въпроси, и съм изненадана, колко много ценни съвети ми дадоха.От мен се иска мноооого, много още работа с детето. Whistling

# 157
  • In a surreal moment!
Благодаря момичета , съветите ви са безценни !  bouquet Heart Eyes Hug

# 158
Катина, поздравления за сладурчето ти. Grinning Hug

# 159
  • София
Защо тъгува Гилбърт Грейп Помните ли този филм

mari_anka   bouquet

# 160
Здравейтеее!

Аааа дръпвам филмчето вече... Аз лично нямам спомени за този филм, но ще го изгледам.

Ето какво намерих аз днес: Книгата за Кристалните деца, децата индиго... но е на английски, онлайн четене, утре ще гледам да го излъжа компа нещо да мога да я принтна, но е дълга, на който му е интересно, моля да заповяда: http://www.amazon.com/gp/reader/156414948X/ref=sib_dp_pt/105-3671412-1729238#

Гера от 2-3 дни казва "касива" /красива/, снощи каза и чашаф /чаршаф/, защото и постилам памперс-чаршаф като спи...

Радвам се на всяка нейна дума.. Hug

# 161
Rossoneri,  за тази книга - на мен ми дава безплатно само да видя увода и съдържанието....
само 8 страници.

# 162
Rossoneri,  за тази книга - на мен ми дава безплатно само да видя увода и съдържанието....
само 8 страници.

книгата е 251 стр.
виж тук
 след Return to Amazon.com    има функция view, щракаш там, излизати подменю, от него активираш Continuous и отстрани в дясно на книгата ти се появява скрул бутонче и движиш страниците с него ... изписва зареждане.. loading... и така ги гледам аз

# 163
така, ама като прелистиш първите страници и се оказва 4е са само няколко и стигаш до съдържанието, Ако искаш да четеш цялата книга трябва да си платиш.

# 164
Защо така newsm78, но пък ми се струва интересна Thinking

Общи условия

Активация на акаунт