Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 3

• 95 236
  • 866
  •   1
Отговори
# 330
здравейте пише ви майка която наскоро проумя какво се случва с детето и. много съм объркана тъй като не зная къде да го заведа като начало да му се постави точна диагноза някой може ли да ми отговори благодаря

# 331
Пиши подробности какво е точно на детенце и от къде си?

# 332
На нас ни поставиха диагнозата в Клиника Св. Никола в София към Александровска болница

# 333
ето ти и телефоните ако искаш 9230375 и 9260681

# 334
Здравейте   tania73   от Клиника   Св Никола    може да  ви диагностицират . Бих  ви посътветвала  да    намерите своя   логопед   и   дет  психолог или психотерапевт  това е по -важно    да се работи с детето  ,съответно и  вие да работите с него за да напредвате   bouquet

# 335
Здравей Таня. За да те насочим кажи какво търсиш точно - дали евентуално диагноза, специалисти които биха били готови да работят с детето, информация как да го обучаваш сама, диети които подобряват поведението на детето и т.н. и т.н..

Ако си много объркана и незнаеш още какво и как търсиш и имаш много неизяснени въпроси може би добра идея е да започнеш от първата тема "аутистичен спектър" в този форум. Линк има в началото на тази тема.

Като цяло - специалисти биха ти трябвали за да се диагностицира детето /не е толкова важно - диагнозата не е водеща при деца като нашите/, Терапевти - търсиш там където живееш - те ще трябва да работят с детето ти мин 2 пъти седмично. Подкрепа - ние сме тук за да се подкрепяме, окуражаваме и помагаме с информация  Hug
За четене - много информация от интернет предимно на английски - за нови терапии, подходи към детето и т.н.
Докато се луташ в морето си от въпроси слагай детето на БГБК диета.... После и за нея ще трябва да прочетеш  Wink

# 336
Деси   чела ли си  някаква  литература  свързана с поведенческата терапия  която прилагат на твоето  дете  ..и каква съответно   Ако имаш нещо полезно може да споделиш   и аз да почета малко  Hug

# 337
Спокойно, Таня! Сега кажи в кой град сте, за да ви насочим
към лекари, педагози, психолози.

# 338
И при нас все още има агресия(щипе предимно мен). Но с времето я надживяхме без диети е при нас. Рядко е предимно , когато има дразнители, но пак на мен налита. Гушкам я и стискам зъби дори и да боли  Cry. Понякога плаче много горко , но го отдавам на факта ,че може би ни почва пубертета  ooooh!.

# 339
  • Реъкйавик
в пове4ето у4ения по психология казват 4е възраста от 5 до към 7 години е възраст на агресия къд епове4е къде по малко и по специално при мом4етата. при нас в на4алото имаше агресия на възраст 2 - 2,5 години но тогава тои не говореше толкова много. последните 2 месеца проявява агресия и се притеснявам много.

# 340
Привет  Simple Smile

Днес бяхме в детско психиатрично отделение- аз, Оли и баща и. Имахме среща с две много симпатични лекарки, с които разговаряхме окло час и половина. Оли се беше скрила в якето на баща си и не позволи да я погледнат. Кабинета беше като детска градина- с много и най- различни играчки. Като мина половин час, Оли се заигра с едни кукли и ние успяхме да поприказваме. Общо взето те ни питаха основни неща и за това какви притеснения имаме. Не успяха да влязат в контакт с Оли, въпреки, че бяха много мили и дружелюбни. Единствено, когато лекарката попита Оли дали обича да рисува с водни боички, Оли кимна с главата, но гледайки към земята.
В крайна сметка ни предложиха да ходи в тяхната детска градина за около 3 месеца и така като я опознаят добре ще могат евентуално да поставят диагноза, ако има такава, или просто да ни кажат какво да правим от тук нататък. Детската градина е в самото отделение, там са около 8 деца и ги ежедневно ги гледат медицински сестри, психолози, педагози, психиатри, логопеди и физиотерапевти. И така през тези 2-3 месеца те се занимават с децата. Градината е от 08:00 до 13:00 часа, като първите няколко пъти докато свикне ще ходим само за 1-2 часа. Казаха ни, че най-рано можем да започнем около март месец.
Искам да ви попитам нещо. Понеже за пръв път се сблъсквам със психиатри и психиатрична болница, та ми стана интересно как поставят диагнозите на други места- например в България или Деси, там където ти живееш? Ако пък има други чужбински майчета, споделете. Питам просто от интерес. Ако има родители на деца с поставена диагноза, моля ви, споделете как ви я поставиха.

Деси, четохме симптомите за СИД заедно с мъжа ми, той е по- добър с английския от мен. Мисля, че Оли няма точно тези симптоми, иначе не е тествана за СИД. Млякото и сиренето са и едни от най-любимите и и основни храни, но не оцелява само и единствено с тях. Но те са, така да се каже, основата. Иначе обича много ябълки, варени картофи, ориз, пиперки, моркови, стафиди, кренвирши. Но всички тези неща са въглехидрати. За това, казвам, че в основата са и мляко и сирене. Много обича макарони с масло и сирене, както и баница. По този начин наваксва с мазнините. Понякога бутам малко спанак в баницата и тя приема това. Соево кисело мляко при нас няма, а тофуто не го харесва(аз бях доста време веганка и у нас винаги имаше тофу) Тя все пак вече е голяма и трудно може човек да я излъже с храните. А да, забравих да кажа, че обожава маслинки. Като бонбони ги яде.
Цитат
Все още не можем да преодолеем истеричните кризи  . Става страшно, ако нещо, което иска не му се даде на секундата, не ще и да чуе, че примерно след 5 мин. ще го получи.
Кифла и при нас е същата работа. Изобщо не ще и да чуе думата "после" или "чакай малко".

# 341
Тornerosse, имаш ли снимка на Оли? Кирил още расте на височина, вече е по висок от мен, 182 предполагам. От 54кг го закарахме на 57 и там остана. А си хапва нормално, даже има едно хранене в 21-22ч. Ние кризи викаме, когато се мъчи да ни каже нещо, а звук не излиза и само ни гледа, протяга си главата напред, отваря си устата и ... нищо. Почваме да гадаем, с намерение да улучим, но е трудна работа, понякога става въпрос за нещо, направило му впечатление преди 2-3 часа. Яде каквото му дадем, никакви проблеми. Снощи за пръв път яде манго.

Вълчо Оли е 104 см. и тежи 16 кг. На мене ми изглежда нормална , но познавам много нейни връстничета, които тежат с 4-5 килограма повече и тогава, в сравнение с тях ми изглежда кльощава.
Ще пробвам да кача снимка някъде и ще ти я покажа.  Simple Smile

# 342
Торнерозе, вие къде сте. Ние сме били в детско психиатрично отделение. Около 2 месеца, като се сменяхме с мама Кали през 2 седмици. Изобщо не е това, което хората имат предвид. На всеки 10-15 деца едно е с придружител. Баба, майка или татко. От 5 до 18 годишни. Ами лекарите гонорят с родителите, с децата. Има много парцалени кукли, подарък от Швеция. Има много книжки, стари и нови, много игри, маркери, пастели. Медсестрите описват всичко в докладите си всяка смяна. Визитации, такива работи. Могат да излизат навън, но не всички и организирано. Имаше и много тъжни и мизерни неща също. Например наскоро ги бяха свили като жилищна площ. Наблизо ли е детската градина? Звучи много добре. Март месец ще е топло вече.

# 343
Благодаря за отговора Вълчо   bouquet
Ние живеем в Дания. През март при нас си е жива зима, но ние сме свикнали. Детската градина е една част от болницата. Тя се намира вътре в самото отделение.
А Кирил като беше там за 2 месеца там ли спеше?
При нас е като дневна детска градина.

# 344
  • Реъкйавик
Благодаря за отговора Вълчо   bouquet
Ние живеем в Дания. През март при нас си е жива зима, но ние сме свикнали. Детската градина е една част от болницата. Тя се намира вътре в самото отделение.
А Кирил като беше там за 2 месеца там ли спеше?
При нас е като дневна детска градина.
Здравеи торнеросе
ние сме в исландия диагнозата ни я поставиха преди година и половина и сме с атипи4ен аутизъм. Тук за да поставят диагноза  работвт с детето около 1 седмица всеки ден по тестове които не си спомням то4но как се казват. в момента малкия е с терапефт в децката градина по 6 4аса на ден което беше много трудно да си го извойуваме но догодина запо4ваме 1 клас и ми е много притеснено защото тука има недостиг на квалифицирани работници.
4акахме 1 година за да ни доиде реда за окупазионен терапефт и логопед. в момента текат промени и държавата не иска да поеме издръжката за обу4ение при логопед направо не ми стига ума как може такова нещо. 4увала съм много добри отзиви за дания и тйахната система за подпомагане на семеиства на деца с ментални затруднения от приятелка която мисли да се мести в дания при сестра си .
разкажи наистина ли вси4ко е толкова хубаво там..

Общи условия

Активация на акаунт