Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 3

• 94 028
  • 866
  •   1
Отговори
# 450
http://www.zdrave.bg/?c=n&id=1577
Ако вярвам на всяка публикация в БГ списанията детето да е потънало досега.Някой "лекари"все още смятат шизофренията и аутизма за едно и също нещо.

Rossoneri , и моя малчо обича риба. Обаче така ме е страх да давам...

Тежките метали в рибата се натрупват в кожата и.Иначе как килограм две сом ще достигне до 120 кг. при наличие на тежки метали в него,белите кожата и това е.Основно бялата риба съдържа двете полинаситени мастни киселини,DHA. и EPA.-omega 3 групата.Това са щука,акула,калкан,амур-основно хищни риби.
Преди година като почнахме диетата сънувах една дълга маса с насядали покрай нея деца и всичките ядяха щука и пиеха минерална вода "Банкя".Откачена работа.Понякога и сега сънувам разни неща,но вече симпатично. Confused

# 451
На мен не ми се вярва да са само в кожата... поне по това което съм прочела навсякъде пише,ч е може само риба от развъдници, а океанска/морска/ и речна в никакъв случай...

в тази връзка - ето тук има хубава статия /пак на английски/ за тежките метали и кой какви проблеми предизвиква...
Много добре е обеснено как поемаме дори и микроскопичните количества тежки метали, ако не се храним правилно. Това определено си струва да се преведе.
от този сайт има и връзки към ужасно много материали за здравословно хранене и ефекта на неправилното хранене и различните заболявания. Също и за замърсяването на околната стреда и как това ни се отразява.
има връзка към една статия, където на много високо научно ниво се обеснява как ядейки шоколад получаваме оловно натравяне  Shocked

# 452
LELQ JENI, тук се   появи Роберто Молалес, има и в други теми писано. Оправяш ли се с форумската търсачка?

# 453
Благодаря ти wolf сега ще пробвам ис търсачката Simple Smile

# 454
      Ето още инфо за Р.Моралес:
http://autistbg.com/?p=pname=0&page_id=8

# 455
ето тук са стъпките по които той работи:
http://autistbg.com/?p=1&pname=59&page_id=59

има 2 МНОГО притеснителни неща в терапията му... като погледнеш - уж всичко е както при ДАН! докторите, които наистина успяват да се справят с аутизма. Но не съвсем. Има 2 големи грешки според мен.

първата - хелирането се прави при него ПРЕДИ диетата - при ДАН! докторите - това става след минимум 2 години диета. И преди хелирането би трябвало да бъде голямата ударна доза витамини и микроелементи, които да продължат да се приемат по време на хелирането. Просто защото с изкарване на металите се изкарват и всички жизненоважни вещества от организма на детето ... излишно е да казвам, че това трябва да става под постоянно лекарско наблюдение, защото е опасно за детето...той дали го осигурява?
Премахването на глутена и казеина при него е накрая... Е, много хубаво - ние ще пречистваме детето, а ще го тъпчем с опиятите произведени от казеина денонощтно....Надявам се това да е някаква грешка на сайта... дано някой не реши да се самолекува по неговия метод ooooh!

втората голяма грешка - терапиите - те трябва да се почнат веднага когато се открие проблема, а не примерно 2 години след като детето е било на диети, хелирано и т.н...
общуването се учи с общуване, а не с диета все пак  Wink писаното с писане, моториката се подобрява с многократни упражнения и т.н. и т.н.  Когато детето се изчисти от металите/и не само/ мозъка му ще е по способен да учи....но без да учи трябва да сме ненормални да очакваме резултати. Ами то съвсем здраво дете, ако не се обучава няма да постигне успехи....

# 456
  • Добрич
  Деси, аз съм писала и преди,че сме посещавали Моралес и действахме по неговата програма в началото/сега не/. Та програмата му беше следната: започва се с двудневно хелиране, състоящо се в прием само на хума и мандарини/лимони или круши/ пасирани с кората и разредени с вода 4 пъти на ден. Следват 2 дена захранване с пилешки и рибен бульон. И после си продължава храненето с определените от него храни/изключени ни бяха картофите, царевицата, а маслото и изварата ги разрешаваше  ooooh! /. Приемахме и хранителни добавки, омега киселини и лактобактерии. Хелирането трябваше да се провежда на 30 дена. И наистина препоръчваше терапиите да започнат след като се видело ефекта от диетата. Той само това повтаряше, че с диетата детето щяло да се "опомни" и тогава имало смисъл да се започнат терапиите със специалисти. Аз много съжалявам, че прилагахме неговото хелиране, защото детето много се стресира от него. Сега си караме само на диетата и съм включила и картофите и царевицата. Гледам основните неща да няма глутен и казеин.

# 457
 newsm78 Аз съм малко объркана. Както знаете и ние сме били при Моралес. Тъй като детето от преди това си работеше с логопед, той ни приветства за това и ни каза едновременно с диетата да продължаваме и часовете с логопеда. А доколкото си спомням ние сме посетили сеньор Моралес преди вас Картелче. Дали си е променил методите  Thinking

# 458
Боже, е как ще се "опомни" това дете, като му даваме извара, съответно то произвежда опиато-подобни вещества, които отиват в мозъка и то си е "надрусано" през цялото време  ooooh!
той тоя май чел чел недочел....   ooooh!

# 459
Мисля  че  без  терапия     абсолютно нищо не се  постига   няма  вълшебни лекарства   хоп пиеш сироп и детето проговаря няма такова нещо .С глад  също няма  как да се опомниш както е казал Моралес .Всичко се постига с  много   ежедневна работа     свързана с развитието на говора  купища книжки    картинки пекс  карти  флаш карти  четене на логопедична литература ,  фината моторика - с много  писане   то не  бяха чертички  точки   мачкане  на  пластелини    низане на  точпенца и макарони   и за  каквото се сетите   Резултат  има   но не с глад и диета   а с работа
както от страна на терапевта  така и на    родителите .В продължение на 3 години  ставаме и лягаме  с    домашните  от логопеда .  bouquet

# 460
Много точно казано! Работата с детето е това, което го движи напред. Диетите, витамините, правилното хранене е това, което не му позволява да се връща назад.

# 461
  • Добрич
  Ние си правим терапиите с логопед още преди да посетим Моралес. Така, че не си мислете,че я караме само на диета както съм писала в предния пост. Стана на въпрос за неговия метод и казах, че сме само на диета без хелиране, но не уточних, че терапиите ни продължават  Peace

# 462
Ние не си го мислим Mr. Green

# 463
Написах  го    хората които сега  влизат да не си мислят  че с   глад   детето   ще стане адекватно  и  ще   проговори.
kartel4e нищо не си мисля  Mr. Green
Споделяйте  не само за диетите ами и какво   учите  вашите деца  Peace
Изненадвам се  че  много майки  чак сега научиха  за логпедичните карти   на издателстви Мая Христова ,за  Серията    книжки на Фидана Даскалова   питайте    вашите  специалисти   какво да купувате   за да работите и в вкъщи с вашите деца.
Много  добри са  и автодидактичните  игри   които учат  децата на  цветове   професии   форми   цифри   по добрите са  на Educa  i Ravensburger  -вече  ги има и на нашия пазар .
Дидактични  и  Автодидактични игри  има и на издателство Мая Христова  Simple Smile
Много помагат за мисленето .. ,концентрация.
Майките от чужбина  да споделят   какви игри   купувате  и на коя марка   вече може да се поръчва   онлайн  Grinning

# 464
аз правя от нищо нещо...с 3 деца сами можете да си представите количествата играчки, които имам у дома.И гледам все да се въздържам да купувам още Embarassed раздавам играчки с кашоните, подарявам, нося в градината и пак ми се събират за нула време купища  Embarassed
та използвам наличното за да си работя с сина.
Примерно - учим домашни животни. Събирам всичките домашни животни, рисуваме на голям картон фермата и почваме да играем - слагаме кокошката в курника, кучето в колибата, коня в конюшнята и т.н. и питам - къде е коня? А как се казва детето на кончето? хайде да сложим детенцето конче при майка му. Къде ги слагаме? Коня къде спи - в конюшнята или в курника? и т.н. и т.н. докато се убедя че на дадена тема той знае достатъчно като лексика.
Правим подобни за насекоми, за инструменти, за диви животни, морски...
имаме и 2 кукли - мом4е и момиче с които учим Той и ТЯ.
напоследък играем с едни флаш карти мемори игри- голяма и малка торта, син и зелен сладолед, 2 различни сандвича и т.н. Пак като стандартната игра - да открие 2те еднакви, но като ги открием го карам да ми казва по какво се различават - примерно това са 2 торти - те са еднакви, но едната торта е шоколадова, голяма, с крем другата е малка, бяла, с ягодки и т.н.
Правя и много ПЕКС карти - от картинки от нета - ламинирам, залепям велкро и подреждам в папки. тях ползвам за мемори игри, за учене на нови думи, за разделяне примерно кое е плод, кое зеленчук, за разделяне кои животни са морски, кои са домашни, диви...
Сега правя карти кое е първо, кое следва - примерно първо се обличаме, или първо ставаме от леглото. Първо си мием зъбите или първо  ставаме от леглото и т.н.
При нас има проблем с "мазането" затова и много мажем - винаги когато мога да го накарат да помага да готвя или да се зарови в някоя мръсотия не пропускам  Mr. Green
Правим и много упражнения- патешко ходене, мечешко, скачане, ходене по греда, рачешко ходене, разтягания, стоене на топки, много упражнения с медицинска топка, натиски, четкания и т.н. - но това ни е програма съставена от терапевта точно за нашите проблеми със сетивността.
Играем с пластелин, духаме с въздушни фулмастри/това как се пише?/ - въобще много неща - на игра.
За писането (ние сме много далече от държането на молива) рисуваме на вестници залетени на стената с голяма четка с бои.
Повтаряме и модели направени от разноцветни триъгълници,  кръгове и правоъгълници и квадрати - къщички, човечета и т.н. Правим и "редици" - примерно при модел черен кръг, зелен правоъгълник , син ромб - да ги повтаря и да направи редица и да казва кое следва.
И много още  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт