Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 3

• 93 944
  • 866
  •   1
Отговори
# 540
Катина, благодаря  Hug Аз лично съм се убедила, в момента пия пчелно млечице и жен шен, за себе си, за имунитета, и за втори път ме избавят от срив на имунната система по зимно време  Wink Мисля да попитам в аптеката за тях, ние използваме пчелни продукти, така че, мисля, че ще ни подействат добре.
Аз незнам дали съм споделяла влиянието на валерианахил, хомеопатичен продукт е, определено ни действа добре  Peace

# 541
  • София
Каквъв точно ефект наблюдаваш при употребата на Валерианахил.Нещо ме притесни листовката му ето. Thinking
В източната медицина има много интересни неща и до голяма степен застъпва съвременните методи за нашия проблем.Например Су-джок.Тази терапия много прилича на тектилните масажи препоръчвани при аутизъм.
Мартинче Нао Син Шу е храна за мозъка, за имунната система има други препарати. Hug.

Я споделете какви витамини давате на децата.Основно ме интересуват витамините от група В.И естествено впечатленията ви.

# 542
Катина, аз я бях пускала тази информация за валерианахила, не може да се прилага при всички деца, а и не навсякъде има добро влияние. На мен ми го каза Любознателна, но при нейното дете няма добър ефект. Просто на този етап, на нас ни действа добре, и затова го споделих, естествено, че не е панацея.  А за Нао Син Шу, това че има пчелно млечице, мед, жен шен ме наведе на мисълта, че ще е добре и за имунната система, освен другото влияние, което се очаква върху мозъка  newsm78

# 543
  • София
Ама скъпа разбира се, че при всяко дете си е индивидуално. Hug.Не оспорвам.Всеки организъм е различен и това, което на мен ми помага на теб може и да навреди. Whistling
Искам да го пробвам за себе си. Party
Руските лекари препоръчват витамини от група В за подсилване на мозъчната дейност.Пак питам, някой има ли мнение.Препоръчват го за деца с трудности в речта.Някъде беше писано тук за това, ама ........а де.Само това намерих

# 544
Тук соевото мляко, което купувам е обогатено с вит.Б6 ... Незнам в какви дози е, обаче моя малък звяр понякога изпива и по 2 литра на ден, особенно като е горещо. Иначе отделно не давам.
С вит Б6 между другото във висока доза си спирах кърмата (6 дена 3пъти на ден по 200мг). Не мога да кажа как ми е действало, защото заедно с това почнах и да пия едни отрови които направо ме правеха на парцал - и определено въобще не поумнях  Mr. Green - тръгвах постоянно нанякъде само за да установя, че вече не си спомням къде съм тръгнала  Joy На втория ден мъжа ми почна да ме кара на работа защото аз не помнех и по 5 минути... неможех да намеря пътя към вкъщи да се прибера. Ама това според мен не беше от витБ, ами от останалите лекарства дето пропих. Едното от тях беше кортикостероид - лекарства които години наред бях давала на сина си...само мога да си представя каква кайма съм му докарала в мозъка с тях  #2gunfire #2gunfire #2gunfire ..макар,че незнам кое ме правеше такава -  може и да са били имуномодулиращите лекарства или противовъзпалителните(на тях пишеше да не се шофира) или комбинацията им.

# 545
B Vitamins: The B Vitamins are frequently used in autism treatment. Vitamin B plays an important role in creating enzymes needed by the brain. Many studies have shown that the use of vitamin B6 with magnesium (which is needed to make vitamin B effective) decreases behavioral problems, improves eye contact and attention span, and improves learning ability.

всъщност имам много информация на английски за връзката между вит Б6 + магнезий за подобряване на поведение, очен контакт, внимание и способността за учене.

Какво точно те интересува?

# 546
Да ви споделя нещо ужасно ново за мен коеот прочетох току що  Shocked

http://www.raysahelian.com/autism.html

това особенно много ми направи впечатление:

Children with autism have inflammation in their brains, although it is not yet clear whether the inflammation actually causes the condition. Tests on the brain tissue of 11 patients with autism who had died and spinal fluid from six living children with autism showed the activation of immune system responses. Autism is a brain disorder usually seen as children become toddlers. Affecting an estimated two to five out of every 1,000 children, autism has a spectrum of symptoms that include difficulty with social interaction and repetitive behaviors. In a study published in the online edition of the Annals of Neurology, researchers said they found abnormal activity by immune system signaling chemicals called chemokines in the autistic patients. This ongoing inflammatory process was present in different areas of the brain and produced by cells known as microglia and astroglia.

# 547
  • София
Не знам дали съм споделяла? Скоро идва руски екип неврохирурзи мисля.Основната цел на посещението беше трансплантация на стволови клетки.Направиха и няколко консултаций.На повечето от децата с говорни проблеми са предписали ампулки с витамин В - не помня кой номер беше.Обяснили са, че храни мозъка и ще подсили процеса за възтановяване.Консултирали са и са направили трансплантаций на три от децата в групата на Мишо.Но нито едно от тях не е с аутизъм, а с различни невропроблеми.Но майките силно ми препоръчаха да опитам за Мишо.Ще ми се да разбера някой от нашата "кръвна група" пробвал ли е.

Деси, не мога да се възмутя и аз щот ми е нужен превод.Я помогни малко. Wink

# 548
  • София
Аха, преведох си го.Това е още една от теорийте на руския екип, който беше наскоро тук.А именно при неясна диагноза - визира се тук и аутизма - руснаците търсят като причина възпаление в мозъка.Става интереснооооооо.

# 549
  • густо майна Филибето
аз си го преведох по-скоро като отговор на имунната система вследствие някакъв химичен причинител.Ако е това,по-скоро потвърждава теорията за алергиите и отслабения имунитет. [desi]
, нуждаем се от свестен превод  Wink

# 550
Desi, не разбрах защо си се притеснила. Намираш някаква връзка с  твоите здравословни проблеми и да не би това да е наследствено? Нали при сина ти отхвърлят  диагноза аутизъм, за сега? Нали е само със СИД, защо се тревожиш?
Освен това оставам с впечатлението , че трайни мозъчни промени могат да настъпят при по-възрастни деца и хора с аутизъм. Никой не знае дали мозъците на нашите малки "гарджета" са увредени , защото няма статистика. А ние като много позитивно мислещи и вярващи приемаме, че всичко в главите на децата е наред и сме хванали нещата на време, реагирали сме адекватно, спрели сме да ги тровим с храни и медикаменти, опитваме се да ги детоксикираме и т. н и поради тази причина не са настъпили необратими мозъчни увреждания!  Praynig

# 551
Статията е страшно интересна - на работа съм, немога тук да я преведа, защото шефа ще ми оскубе косата ако ме гепи  Twisted Evil

Ще се опитам накратко(разпокъсано) да понапиша това онова и ще го постна след малко.

За умунологичните заболявания - не ме притеснява толкова, че аз го имам, а това, че алергиите при сина ми са много, а това, означава, че имунната му система не е в ред, което може да доведе до проблеми според статията. Не само аутизъм.

А за алергиите и отслабения имунитет - когато има алергии обикновенно имунната система е прекалено силна, а не отслабена. Между другото аз не помня вече кога за последно сина ми е боледувал... А дори когато е боледувал той "оздравява" за 24 часа.

Някой да ме светне - когато се говори за "ниво на функциониране" при дете - винаги ли става въпрос за проблем от спектъра?

# 552
Оооох, този аутистичен спектър е толкова разтегливо понятие , че вече имам чувството, че и аз съм аутист!  Laughing И аз чакам отговор на този въпрос.

# 553
ще пробвам идеята на Кезая за индреше във водата, то наистина се използва за успокояване на нервата..
а също така и тез ампулки витам В

Колкото повече чета и се ровя, толкова повече потъвам в неприятни мисли. Thinking

# 554
Според статията - симптомите на аутизма намаляват с възрастта (УРА!)

За диета - препоръчва се БГБК

Витамини - децата приемали carnosine имат страхотен напредък.това е alanylhistidine ??? който би трябвалода се произвежда натурално ...незнам за какво става дума - тук трябва да намерим повече информация - аконякой знае нещо да свирка.

Ако има недостиг на рибено масло - да приемат още

Препоръчват мултивитамини

Препоръчват серотин системата(някакво лечение със серотин предполагам)

за симптомите няма да пиша - знаете си ги. Нищо ново.

Причини -
Биологични или Нервологични различия в мозъка.Откриват се разлики при магнитен резонанс и Positron Emission Tomography ? откриват се абнормалности във функцията на мозъка със значителни различия в церебрума, включително размер и брой Purkinje  клетки ??? което водело на мисълта за генетични причини. Но досега тази теория се отхвърля. Бащи над 40 имат по-голяма вероятност за аут. дете - също вероятно поддържа генетичната теория.

Друга теория - смущения в серотина.

Кое не причинява аутизъм -
месеца и годината Simple Smile
Живака (засега няма връзка между съдържание на живак  косите и аутизъм)

---------
Хормон на растежа - при момчетата с аутизъм е по-висок. Това обеснява по-големите глави и това, че тези деца са по тежки.

Намират връзка между мастните киселини и аутизма. При децата с аут. има клетки които карат тези молекули да се разпадат ужасно бързо. Което може да води до дефицит на маст.к-ни, въпреки,ч е детето приема достатъчно(вероятна причина за аут?)

обаче май само за дислексия и шезофрения досега са го доказали...

тук ми хареса това сравнение - Тухлите падат, но докато на тяхно място слагат нови стената няма да се срути. Проблем настъпва когато тухлите падат по-бързо, отколкото се слагат нови....
Ако това се докаже научно, рецептата за лечение на аутизъм ще е да се яде повече риба....

Изследване за приеманеот на мултивитамини:
Преди изследванането - децата имали завишени стойности на Б6!!!!!! Не разбрах много какво обесняват точно за това, но извода е че децата и възрастните с аут. имат много завишени нужди от Б6 и трябва да се дава повече. Б6 обаче действа само ако се пие с магнезий.

за Серотина - теория за това,че проблеми с периферната и централна нервна система се дължат на метаболитни проблеми със серотина.

За живака - отравянето да идва от тец-овете е по-вероятно отколкото от други места.

Алергичните майки имат 2пъти по-висок шанс за аутистично дете...

НАЙ НОВОТО изследване на мозъка показва, че хората с аут. използват различни части от мосъка за запомняне на букви. Райони които обикновенно се свързват със запомнянето на фигури, а не език. Има също по-малко...следва по късно - шефа ми се скара:)

Общи условия

Активация на акаунт