Мами в НОРВЕГИЯ - 7

• 21 598
  • 325
  •   1
Отговори
# 285
Ех, тая сладоледена кола! Така се надявах от вътре да изкача един чичко и да пълни фунийки със сладолед (май много американски филми съм гледала  Grinning )
Мартун тая седмица беше "отпуска" и цяла седмица си блъскам главата с какво да го забавлявам (за да престане да ме пита Колко часа остават до България?). Иначе дето взе да се "новежее" вече  Grinning Като му сервирам вечерята ми вика "Тюсен так", а на тръгване "Айде хаде бра" Grinning Даже снощи като го изпитвах цветовете на на английски(знаеше ги перфектно) и взе да ми вика "бло" и "риод"(абе синьо и червено на норвежки).
Похилих се като си представих сватята в кабинката!  Laughing И ние преживяхме преди 4 месеца същия "екшън". Но на нашите снимки е увековечено и моето ляво ухо Grinning Обаче не са ни правили проблеми! (може би защото ушото ми е много хубаво  Grinning )

А в България си отиваме само за 2 седмици! А пък идеи за прекарване на 10 имаме! За сега основната е да се наядем до пръсване с домашни домати, кисело мляко, сирене и баница (пък като си дойдем ще ходим до "палачинкини" да го видим тоя турчин!). Ще донесем малко запаси за дългите норвежки вечери и да вземем каска за Фифчо, че свата бил много лют дочувам Grinning

Айде ще бягам,, че съм на един български рожден ден на една хубава българка! ( и си умирам от кеф)

# 286
Привет!
Аз съм за малко, защото 7ч пътувахме и се скапахме от умора, после ходихме до Икеа, напазарувахме много неща и после докато ги сглобим ... абе лудница.
Сега се мъча на фонетична, че нали тук ги няма бг буквите ...
Айде утре ще пиша повече като поподредим малко мебелите и багажа, че в момента е една малка лудница и май ще си лягаме да пробваме новото легло с последни сили, докато сме будни  Blush

# 287
Добро утро kaffeetrmker_2 Я и аз да се разпиша докато мога ( нещо много често напоследък форума не ми се отваря).
 sLavs , Velkommen  bouquet
Marjo, как изкарахте вчера?
Половинката ходи вчера с един негов колега да карат коли по планински терен, така че си бях сама и си правех каквото си искам newsm44. Е, направих му една торта, много обича сладко, а аз нали се опитвам да поотслабна, та не правя често напоследък newsm56.....Във връзка с това един въпрос: намерих само царевично нишесте тук и ме достраша да го използвам. Има ли пшеничено тук? Аз лично не съм виждала, затова използвах пудинг, ама не е същото.
Розе, къде се загуби ти?

# 288
Добро утро!
Тъкмо се излЮпихме!
Сега ще дооправяме багажа и може по някое време да се обадя на Розето да се видим, ако има възможност   bouquet
Приятен ден на всички Hug

Последна редакция: нд, 07 окт 2007, 12:12 от sLavs

# 289
Marjo, хехехе "палачинкини" бе6е готино, теб явно те бе6е обзело вдъхновение... доста се посмях и на " 'айде, ха де бра" ...Simple Smile
Славс, добре до6ла или по скоро Velkommen til Norge.
bub4enka, aaa отписвам ни от списъка с кандидат сватята... 6те търсим някой по да6ен тати..Simple Smile
Сно6ти бях на диско с една приятелка дето се разведе и сега си търси гадже, аз уж за морална подкрепа пък този дето тя си го хареса, хареса мен и тя загуби интерес та с тръгнахме към 01.00. И без това ми бе6е малко сложно... то4но 3ма ни/ми се лепнаха ама бързо ги отбих. Разговорите протекоха горе долу така:
_ Здрасти...
_ Здрасти...
_ 4ух, 4е горорите на 4ужд език, от къде сте?
_ От БГ....
_ ААА, както ви доведе в Норге?
_ Ами аз съм женена, тук живея. (малко проу4ване, дали имам деца и т.н.)
_ Ааа, е ОК приятно ми бе6е...

# 290
Привет девойки  Hug

Славс...добре дошла в Триндхейм Hug Еййй не издържахте значи да си накупите нещата във вторник... Rolling Eyes Лампи купихте ли си....как се казват? SunglassesКак е новото легло....удобничко ли е...  Grinning

Тук е ужсано времето,вали като из ведро цял ден.... и в такова време не ми се излиза никъде... Confused Малкия ни е на гости и тримата играхме покер в къщи... hahaha Голям смях... Sunglasses След малко почвам да готвя...  chef

# 291
Появи се ти значи Laughing Покер, а Joy
А тук временцето се задържа хубаво уикенда Laughing
Ама от утре отново на работа Sad

# 292
Да..аз на стари години покерджийка... hahaha И то малкия ни отвори.... Rolling Eyes Майка му и втория му татко му подарили покер сет за Коледа преди 2 години.Детето е било на 10 години...  Shocked
Ако ме питат мен....не мисля че е подходящ подарък за 10 годишно дете,  да  се учи  да играе с пари... Rolling Eyes...ама щом татко му няма нищо напротив....ок,това мен не ме засяга. Негов син  си е...и аз не се бъркам.. Mr. Green

# 293
Опа   bouquet
Розе, нямаше как да те чакаме, защото татко му беше с нас и искахме да използваме превоза и помощта му при сглобяването.
Куихме легло Dalselv, Rast етажерка, която аз сама сглобих  bowuu
Flårke етажерка 2 броя и един Султански матрак forsbacke или нещо такова и други дреболии.
И една малка лампа си взехме, но не помня коя точно.

Hei fra Øystein.
Jeg er sliten. Vi flyttet i hele dag og i går

Това беше милото  newsm76

# 294
Еееее...  Grinning  на всичко друго помниш името,баш на лампатичката не помниш значи... Joy

Разбирам, така ви се е наложило.Е мисля че няма да ви е последното пазаруване в Икеа.Пак ще дойдете ,за чаршафи,за чашки и лъжички,за крушки... Hug
Пздрави го от нас  Øystein.....и не се преуморявайте много .Почивайте си... Wink

# 295
ESPRESSIVO arbeidslampe, Розе  Wink
Беличка.
Нямахме много време за пазар, защото отидохме в ИКЕАв 19ч, а те затваряха в 20ч и на тагъдък трябваше да препускаме из различните отделения да търсим най-важните неща като легло, матрак и други такива неотложни.
И накрая сметката стана много голяма,то матрака струваше доста, де.
После сглобявахме до 3 през нощта и така.
Абе сега си мисля да си вземем една лампа тип Gulvlamper, един удобен lenestol, една малка масичка
...

Накупихме и други дреболии, но сега виждам, че трябват още Joy
Може по някое време през седмицата да дойдем, но ще видим кога точно.
Сега се борим с хладилника, че нещо пищи някаква аларма и не иска да спре  #2gunfire

Отиваме да правим такос.

# 296
А да ..имаме ги само в черно и бяло. Много са сладки. Но мяй им горят бързо крушките....тъй като са йхалогенки и дърпат много ток. Rolling Eyes Но тази е с малак ватаж..мисля че беше само 10 W...дали не беше и 5 W newsm78..А за Gulvlamper...ще те уредим Wink Има много красиви...

А аз през тази седмица съм само два дена на работа... newsm44...така че  ако искаш да се засечем,ми се обади та да ти кажа кога съм там.  Wink

Бон апетит.... Hug ние правихме "Тако" в петък.Много го обичаме и го правим често,и то по-лютивко го правим...  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 08 окт 2007, 10:12 от roza66

# 297
привет момичета!

славс, много общителен този твоя, бе. айде, хубаво да си подредите квартирката!  Hug

то и тази темичка май свърши. лека вечер!!!  Hug

# 298
  • Stavanger,Norway/ Varna
Добра нощ и от мен  Simple Smile

Ей ме на сам саминка, мъжо е на работа нощна смяна. Компания в лвглото ми прави компютъра, то като гледам той ми е най- голямото другарче изобщо  Confused
Изгледах два български, стари филма и сега се чудя какво още да гледам, докато чакам кокорка да заспи.
Изтрещя ни хладилника, взе да пуска вода и намокрил отзад паркета и от там той изгнил. Да се чудим после как ще обясняваме на хазяите. Утре ще ходим на лов за нов хладилник, таман днес видях реклама за Елшоп- пуснали са ефтинички.

Тюх, ама ми е скучноооо. Отивам да опустоша хладилника  Tired

# 299
God morgen  Hug
Днес вали .. каква "изненада".
Оправихме си хладилника, милото отиде на лекции и ми остави лапопа, за да не скучая, макар че като гледам колко неща трябва да подредя и направо не остава време за скука.

Общи условия

Активация на акаунт