Мами в НОРВЕГИЯ - 7

• 21 598
  • 325
  •   1
Отговори
# 45
  • София/Осло
роси, аз сьм на линия след 4 4аса...вие кьде ще се срещнете
телефона ми е сьщия  Wink

# 46
Пуснах ти един смс преди около половин час...Ние ще се срещнем на спирката на метрото на Карл Йохан ( Стортингет) около 14:30. Тя е в Осло до четвъртък, така че може да се видите друг ден, ако сега не можеш

# 47
Привет милички Embarassed

Нямам време да влизам в форума,но само за малко се логнах от на синчето компа за да ви кажа че пристигнах благополучно в Осло.... bowuu ...докато излетим и затегнем коланите...и поразгледам списанието в самолета...вече дойде време за кацане Mr. Green Доста бързи ми мина времето....само 45 минутки. Hug

Много съм щастлива че съм с синето ми... Heart Eyes И много се радвам че ще се видя  изапознаем на живо с ркб/Росито/  Hug Ще се видим след около два часа. Очаквам да се видя с deata и с Marjo...когато те имат възможност разбира се. Sunglasses Много ще се радвам. Hug

До скоро момичета,отивам да проготвям хапване....  chef

Пожелавам ви една сладка и уютна неделя...поне за мен е такава   bouquet

# 48
Здравейте момичета и аз да се разпиша
Браво на вас че сте се видели хайде чакаме да разказвате къде и как сте се забавлявали  cheers

Аз този уикенд си го изкарах в къщи с изваден мъдрец, надявам се да се оправя бързо, че ме наболява ако не вземам хапченца.

# 49
p327 , надявам се да се оправиш скоро Hug
А сега като първа прибрала се да рапортувам Joy Изкарахме си супер, чак сега се разделихме  Party
Розето е страхотен събеседник HugИ синчето й де, когато проговаряше Laughing
И вече си имаме уговорка за нова среща. В сряда към 18 или 19 часа, идеята ни е да идем до бг ресторанта, пък после ще решаваме. Други желаещи?

# 50
Eee, страхотни сте!  Hug
Видяхте се, а?
Хайде и другите мами в Осло да се присъединят!   bouquet
Радвам се, че някои от нас са имали хубав ден.
Днес посрещнах брат ми на летището, изгубили му багажа някъде по пътя и към това трябваше да добавя новината за смъртта на баща ни  smile3514
Абе егати тежкия ден беше Sad
Утре си ходим до вкъщи и ще се върна в сряда, а сега май ще почета нещо и ще си лягам, че ... нямам търпение денят да свърши  smile3518

# 51
  • Stavanger,Norway/ Varna

Аз, аз , ама да имаше как да се телепортирам  Laughing Laughing.

Народе, аз съм се тръшнала с едно червено гърло, ужас. Добре че имам български илачи, че с тукашните бонбони колко ли ще го влача.
Снощи и ние се събрахме по българо- сръбски, све семейства. Хапнахме, пийнахме, побъбрихме си, Йована беше център на внимание и съответно не мигна после до 8 сутринта.
То били много хубави такива мероприятия, човек да се почувствам.

Имам въпрос за детските градини. Каква е разликата между частните и комуналните. Имам в предвид- цената. Чудя се дали да включвам частни към желанията си, като пиша молбата.  newsm78

# 52
МомиЧета, моля ви zа малко информация.

Какви права има дете с родител норвежки и български гражданин. Бракьт е скл. в БГ, не zная дали е легалиzиран в Норвегия, семеиството живее в Германия. Интересува ме има ли право на гражданство, иzдрьжка и т.н. при раzдяла на родителите.

# 53
"Аз, аз , ама да имаше как да се телепортирам "

Колко му е Joy Абе хубаво си е човек да се посъбере в компания, да си поговори на родния език...
А сега няма да обяснявам какво ме чака днес Sad
sLavs , какво да ти кажа  Hug надявам се днес да си малко по добре.
morava , тук гражданство не се дава, а се търси, когато единия родител не е норвежки гражданин. Иначе за издръжката е като навсякъде, каквото присъди съда.

# 54
Slavs, как понесе брат4ето ти новината? Той има6е ли някаква подготвеност, някак си?
буб4енка, еееех... горката, 4ервено гърло най мразя да ми се слу4и, много е гадно. Бързо оздравяване...
морава, всеки който има поне един родител норвежец има право норвежко гражданство, но...
ако до навър6ване на 18г. не е бил в Норвегия и не се е регистрирал или не е декларирал, 4е желае да се възползва него пред норвежка инстуция, губи това си право. За издръжката, не знам...
ркб, тежък ден а...? Simple Smile
Роза, кой като теб ...Simple Smile

Сре6тнах в събота един познат българин и той ми каза, 4е в града живеела нова българка, била много свестна, 6те го питам за номера... може пък и аз най после да си намеря 4итава приятелка на местна по4ва... fingerscrossed

# 55
Тежко я понесе, палачинке ... знаеше, че е болен, но не че е толкова сериозно.
След малко заминаваме за 2-3 дена до вкъщи.
Вчера беше един ужасен ден - вместо да ми разказва възторжено за САЩ, мълчахме и се гледахме.
Не пожелавам на никого да му се налага да съобщава подобна новина на близък човек.
Много е трудно.
Палачинке, дано новата българка се окаже свястно момиче наистина.
Една от мадамите от курса ни по норвежки в момента е студентка в Осло.
Казва се Весела и е много забавен човек.
Момичета, не остана много!
Другия петък (5-ти октомври) пристигам!  Hug

# 56
sLavs  Hug

Аз вчера изпуснах хубавата среща  Sad  Ще ми се да се класирам за срещата в сряда, ма не знам бебето дали ще понесе ресторанта. Пък докато се кърмим на поискване сме неразделни с него!
Аз противно на лошото време се чувствам доста добре! Странно!
В момента тук ми е много спокойно! Свиквам без старите си приятели, създавам нови приятелства! Единственото, което ми тежи е, че сега не съм до кумицата си! Докато бях бременна и тя беше неотлъчно до мен, особено последните месеци,когато мъжа ми беше в Норвегия! Тя ми е повече от сестра, винаги е била до мен! А ето сега тя е бременна и аз не съм до нея! Исках да съм до нея когато се учи да кърми, да съм до нея когато преминава през следродилната депресия! А няма да съм там  Cry

# 57
Славс, да, малко остана, докато мигнеш и ще мине  Simple Smile

Палачинке, хайде дано. дето се вика, незнаеш откъде ще излезе, затова дано да си паснете с момата  Peace

Марйо и аз така съжалявам, само че за най- добрата си приятелка. Ще ражда ноември, така ми се искаше да сме заедно и през бременностите си и после. Спомням си как още в гимназията на шега си бяхме обещали, ако някоя забременее, другата и тя да не чака много много, за да бъдат децата ни акрани и аверчета после. За майтап, взе че стана, обаче не бяхме предвидели, че моя милост, ще се влюби лудо в див сърбин на края на света  Crazy
Окипазих плана, ама здраве да е. Ще се виждат момите, летата.

Момичета, как е ленено семе на норвежки  newsm78 и има ли го това чудо в тукашните магазини  newsm78

# 58
ами освен да е:
linn frø

# 59
Абе и аз така си мислех, ама като нямам речник и не съм сигурна, реших да питам. Да не зема да се натровя  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт