Натриев Глутамат, Маргарин, Подсладители и други вредни съставки в храните - 4

  • 16 656
  • 146
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 589
Оня ден разглеждах каталога на Дионис. Имат препарат за измиване на плодове и зеленчуци за неутрализиране на нитратите и всякакви бактерии. Добре звучи, но не съм го пробвала.

тъкмо щях да питам как неутрализирате нитратите .. извинявай, може ли да ме насочиш към тези дионис, къде мога да намеря препарата?

# 91
  • Мнения: 2 761
Всъ6тност маджун и меласа трябва да е едно и съ6то.Меласата може да се приготви и от захарно цвекло.Тази,която аз съм си купила е от захарна тръстика.Но мисля,4е е по-добър вариант,тъй като корените и достигат до към 5-6-метра дълбо4ина и 4ерпият минерални соли от там,докато тези на цлеклото достигат до към 1,20см.
За сладки не знам дали се употребява,4ела съм 4е я дават да се разтваря във топла вода,аз така и я пия.
Може би става и за сладки,но въпросът е как се усвоява от организма,дали не затруднява храносмилането в такъв вид например.Не знам...


Оня ден разглеждах каталога на Дионис. Имат препарат за измиване на плодове и зеленчуци за неутрализиране на нитратите и всякакви бактерии. Добре звучи, но не съм го пробвала.

Аз го пробвах. Честно казано няма как да се прецени дали действа или не. Използвах го основно за зелените салати и доста неща плуваха след това във водата, но сигурно и в чешмяна вода да я сложиш пак ще е такъв ефекта. Мирише доста силно на оцет - предполагам че това е основната му съставка.

Не6то такова ли е апарата?Много съм навита да си купия.
http://www.theramax.org/hrana.htm

Последна редакция: вт, 27 ное 2007, 10:15 от Omega

# 92
  • Мнения: 5 682
Аз доколкото знам меласата е остатъчен продукт при производството на захар. А маджуна баба го приготвяше от зах. метли. Лично за мене двете /маджун и меласа/ не са едно и също нещо.

# 93
  • Мнения: 4 358
Кафява тръстикова захар Мuskovado - DARK BRAUN 0.5кг. 2.20лв
Ей това е и полезно и вкусно. Днес си я купих от Била. Досега само я бях пробвала и не можех да се спра... А ароматтът е ....невероятен! Може да се яде направо, на много по-малки кристали е.

А за диабетици дали става - за такива който не са инсулинозависими.

# 94
  • Мнения: 2 761
Аз доколкото знам меласата е остатъчен продукт при производството на захар.

Това е така.За мaджуна не знаех.

# 95
  • Мнения: 131
Някъде сред тези теми прочетох,че имало някакви белгийски бисквитки без хидрогенирани и растителни масла.Ако някой знае как се казват.
Яд ме е,че съм давала доста често бисквити Победа на дъщеря ми 1.7 месеца. Сега й давам обикновени на Нестле и чичибебе,но май и те съдържат растителни мазнини.
Въобще въпросът с бисквитите живо ме вълнува,защото не й давам никакви зрънчо,шоколади,вафли и прочие. Бабите са далеч за щастие.

# 96
  • Мнения: 1 178
Cici bebe, със сигурност е с хидрогенирани раст. мазнини (втвърдени) , както и всички на НЕстле, Победа и Захарни заводи.  ooooh! А защо искаш да е без растителни???  newsm78

# 97
  • При рома, пурите, какаото и бабиериндосите
  • Мнения: 3 607
Ето един доста пълен списък с Е-та и степента на вредност
http://zdraveya.com/?id=55

Ето и линк към програма за GSM с която могат да се проверяват кои Е-та какво са и  дали са вредни. Сваля се бързо и е приложим за много модели телефони. Не заема място.
http://www.getjar.com/products/278/E300FoodAdvisor

# 98
  • Мнения: 4 358
Ето един доста пълен списък с Е-та и степента на вредност
http://zdraveya.com/?id=55

Нещо този списък не ми се отваря като хората.Искам да си имам такъв в чантата и да си го чета дори в магазина.

# 99
  • София
  • Мнения: 9 860
Аз си нося такъв списък в протмонето от известно време.ето днес видях,че в нектарите в стъклени шишета,като от едновремешните,се съдържа цикламат Rolling Eyes,който е забранен в някои държави.Не може ли да не ги слагат тия неща?!Едно време в нектарите дали е имало такива оцветители и консерванти?

# 100
  • Мнения: 3 810
мацки имам в сайта си (www) такава страничка с Е-та:

http://georgievi.atspace.com/eta.htm

инфото съм събирала от форума, вкл. и от тази тема

Последна редакция: вт, 27 ное 2007, 19:20 от мимиту с кирилизация

# 101
  • Мнения: 5 713
А защо искаш да е без растителни???  newsm78
Да са растителни не е проблем. Проблемът е, че повечето са хидрогенезирани.

# 102
  • Мнения: 4 358
мацки имам в сайта си (www) такава страничка с Е-та:

http://georgievi.atspace.com/eta.htm

инфото съм събирала от форума, вкл. и от тази тема



Браво Peace Hug точно това търсих, копнах си страницата.Свят ми се зави ooooh! #CrazyПочвам да чета всички етикети. Поне което може да се избегне да се избегне.

# 103
  • Мнения: 1 178
А защо искаш да е без растителни???  newsm78
Да са растителни не е проблем. Проблемът е, че повечето са хидрогенезирани.
Да, явно не съм те разбрала !  Peace
Едни от малкото български бискивити, които съм виждала и на съдържанието им пише, че са с растително масло ( разбирай олио) а не с хидрогенирано или втвърдено растително масло ( маргарин) са на фирма Мотобойс. Обикновени бисквити са, има с ванилия и какао. Имаше и още едни, но ги забравих. Друг е въпросът, че едва ли някой контролира дали написаното отговаря на действителността... Sad

# 104
  • София
  • Мнения: 5 190
Купувам от близката пекарна хляб и все се ядосвам, че не мога де си взимам и козунак, защото пише , че е с мас. Накрая питам, не може ли да е с олио поне през постите? Отговорът беше, че маста им свършила и от седмици е с олио.
Това не е ли валидно и в обратната посока? Мас, маргарин, олио- на производителя му е все едно.
Така че, на никого не вярвам! Ям невярваща или си готвя сама.

Общи условия

Активация на акаунт