Машина за хляб - 5 част

  • 63 985
  • 550
  •   1
Отговори
# 300
# 301
  • Мнения: 1 283
Записвам се в темата.Спечелих Мулинекс от Калиакра  Mr. Green
Честита машинка!Ще ти дам една стандартна рецепта за хляб,която винаги е ставала прекрасно,но след много опити и хлябове в кофата.
260 гр. вода/може и мляко,каквото искаш/
половин кубче мая го разбърквам с 1 ч. л. захар и малка кафена чашка вода
маргарин -40 грама
1 ч.л. сол
брашно9 16-18 супени лъжици с връх брашно пресято.
От там нататък знаеш,пускаш на бял хляб и си готова Whistling

# 302
  • Мнения: 9
здравейте! от 2 дни и ние със съпругата ми сме собственици на Мулинекс. Първите ни два опита бяха горе-долу сполучливи. хлябът е вкусен, но много ронлив. някой има ли представа от какво може да се получава това? става въпрос за обикновен хляб.  благодаря ви предварително!

# 303
  • Мнения: 11 743
здравейте! от 2 дни и ние със съпругата ми сме собственици на Мулинекс. Първите ни два опита бяха горе-долу сполучливи. хлябът е вкусен, но много ронлив. някой има ли представа от какво може да се получава това? става въпрос за обикновен хляб.  благодаря ви предварително!
не разбирам точно какво имаш предвид.Ако ви се троши много при рязане и ядене,то вероятно е повечко втасал.Пробвай на по-кратка програма или намали количеството на маята.Като стане много шуплив,пресъхва и се троши.

# 304
  • Мнения: 9
1-я опит го направихме точно по рецепта от книжката на основната програма за хлвб - 3,08ч. 500гр. със средна коричка ,хлвбът се трошеше много и не можеше да се реже на филийки         2-я опит го направихме на бърза програма 2,07ч за основен хляб като добавихме 1 яйце и сложихме на препечена коричка - получи се малко по-добър резултат,но пак се троши доста... При втория опит хляба беше по-добре изпечен,но пробемът е ,че не може да се реже на филийки...

# 305
  • Мнения: 11 743
ами наистина е трудно като не съм го виждала на живо да преценя,но се сещам за още нещо.Може би е меко тестото.Може би трябва да слагаш повечко брашно и да става по-твърдо тест- да се оформя на топче,меко и еластично,но да стои на топка,като се меси.
Ако правилно разбирам,хляба става на големи и много шупли,стои въздушен и се троши.
2.07 мин ми се струва добре като продължителност.Пробвай и с повечко брашно и смятам,че ще е по-добре.

# 306
  • Мнения: 2 014
vencikn, да не би да го разрязвате още топъл?
А иначе домашният хляб се троши повече от купешкия. При мен поне е така.

Atrakcia, честото! Благородно ти завиждам  Wink

# 307
  • Мнения: 9
рязахме го оше топъл,защото нямахме търпение да го чакаме да изтине...възможно ли е това да е причината? Тестото не сме го пипали да видим какво е,но следващия път ще го провериме. В книжката на машината пише, че като натиснем тестото с пръст то трябва да си върне първоначалната форма, а ако това не стане да добавим още брашно.
за утре сутрин мислим да си спретнем един козунак и ще видим дали ще се получи нещо Simple Smile

# 308
  • Мнения: 11 743
Ами добре е като се изпече хляба/козунака да се остави за 40мин "да си обиколи нивката"  Wink
То заводския хляб ако го нарежеш като излезе от линията - нищо няма да стане  Sick знаеш колко е гаден докато е в хлебозавода! Добре,че докато стигне до магазина заприличва на нещо! Confused

Ако го оставите 2 часа да престои най-добре!

# 309
  • Мнения: 2 014
Не режете топъл, че после става глетав. Особено пък козунакът в никакъв случай да не се разрязва топъл. За трохите не съм много сигурна. Но топката и без да я пипате си личи - трябва да е стегната и да не се залепва по стените. лично аз предпочитам по-твърдичко тесто.

ПП: Взимайте рецептата на Пина или Зори за козунак  Peace
Айде, чакаме отзиви.
И още нещо - добре е козунакът да се премеси и оплете извън машината и изобщо - да се пече във фурната. като ще е козунак, да е. не че и в машинката не става, но си е друго да го оплетеш, да си поиграеш с тестото   chef

# 310
  • Мнения: 9
вярно че имаше нещо такова. а докато "обикаля нивата" не трябва ли да е увит в някаква кърпа или нещо подобно, както се прави с питките или може да остане открит?

# 311
  • Мнения: 11 743
вярно че имаше нещо такова. а докато "обикаля нивата" не трябва ли да е увит в някаква кърпа или нещо подобно, както се прави с питките или може да остане открит?
няма нужда да се покрива! Даже тука на решетки ги слагаме всички - метална или дървена,за да може да му изстине отдолу кората,без да се навлажни.

# 312
  • Мнения: 2 014
вярно че имаше нещо такова. а докато "обикаля нивата" не трябва ли да е увит в някаква кърпа или нещо подобно, както се прави с питките или може да остане открит?

Вадиш го и го слагаш на решетката от парти-грила или на нещо подобно - да не се овлажнява отдолу. Може да го увиеш, а може и да не го увиваш  Peace

# 313
  • Мнения: 2 014
Пина, Laughing Все си с едни гърди напред  Wink

# 314
  • Мнения: 11 743
Пина, Laughing Все си с едни гърди напред  Wink
напреде съм аз,хич не съм напред! Нищо не съм правила скоро,че така съм се наклала пак.. ooooh! с едно шкембе съм напред аз  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт