Есен на вратата чука, АПРИЛския отбор навънка все тъй щъка

• 10 740
  • 180
  •   1
Отговори
# 75
  • София
pavletutka, пазете се  и прогонвайте хремата  Peace.
jujka и Slavi, много са ви сладки дечицата и да ги чункате от мен  Heart Eyes . Мило е, че по-големите дечица ви помагат и не ревнуват    remybussi.
Ваня, радвам се, че Емко прогони бацилките. Оправяйте сега очичките  Peace.  Не ти е лесно сама, но поне те слушкат младежите   remybussi.

Последна редакция: ср, 17 окт 2007, 22:56 от Dori

# 76
  • София
А, аз не съм сама. Все още майка е при нас. Simple Smile

Слави, много е сладка снимката на Крумчо дето си е запушил ушите. Laughing Heart Eyes И много голям изглежда, колко кг. е?

# 77
А, аз не съм сама. Все още майка е при нас. Simple Smile
Слави, много е сладка снимката на Крумчо дето си е запушил ушите. Laughing Heart Eyes И много голям изглежда, колко кг. е?
а аз съм сама от първият ден  Cry
мерси Ване (тя кака му такива децибели може да вдигне че и съседите си запушват ушите Mr. Green)
Крумчо голма лакомия - още се кърмим на повикване и той се възползва максимално  hahaha първият месец качи 1,5кг, а сега вече е 6,5кг и 63см (снимката е правена преди повече от месец  Mr. Green)

# 78
  • София
Ехее, браво на малкия юнак! Grinning

# 79
  • София
Слави, Жужка, много са ви порастнали бебоците, големи сладури Heart Eyes
Слави, ти и до сега яко снимаше, а с професионалния апарат направо не ми се мисли какво снимане ще падне.  Grinning Бързо го разучавай и ще се възползваме да направиш някоя хубава снимка.
Дори, какво ви искаха да купите за детската градина, по какви учебници учат?
И да ви питам давате ли на децата вече да оцветяват и справят ли се?
Пластелин купих един китайски в кофичка, много ярки цветове и изобщо не маже. Нито цапа ръцете, нито се замазва за пода, много лесно почиствам това, което е паднало.
Мартина не е оздравяла напълно и се ядосвам с лекарката. Първо без да му мисли много - зиртек, а сега като прочетох няколко мнения за коларголовите капки, които редовно ни изписва се ядосах още повече.
Ваня, не разбрах - противогрипна ваксина ли ще слагаш на Емчо? Аз много се чудя дали да ваксинирам Мартина. newsm78

# 80
  • София
shoshi,  учебните материали, които ни искаха за яслата са: водни боички, блокче, гланцово блокче, ножичка, лепило (взех сухо) и книжка с картинки с твърди корици-купих от поредицата първи стъпки от 24 до 36 месеца. Все още приемат нови дечица и учебния процес, тъй да се каже, не е много застъпен.
Г-жата ми каза, че разглеждали книжките, които са донесли и другите родители. Зная, че има педагожка, която е за цялата ясла. Предполагам, че следи основно, а иначе мед.сестрите също се занимават. Нямат някакви специални учебници.
  Вкъщи давам на Алексчо моливчета и си прави гнезденца  Laughing. Не съм давала да оцветява.
 В детските градини, мисля, че учат по определена схема, една от тях е "Стъпка по стъпка". За схемата се ръководят от училището, до което се намира градината. Това малко раничко още, но да си кажа.

# 81
  • София
Ваня, не разбрах - противогрипна ваксина ли ще слагаш на Емчо? Аз много се чудя дали да ваксинирам Мартина. newsm78
Не, защото нямало да има голяма полза, тъй като ще го предпази само от грипния вирус. А и по принцип педиатърката ни каза, че не препоръчва такива ваксини на малки деца, пък аз й има доверие.

На родителската среща на Емко ни показваха помагалата, по които учат, но като не помня как точно се казваха и издателството  newsm78, имаше картинки да сравняват напр. късо и дълго, много малко, цветовете явно учат, щото Емко се опитва да обяснява коя кола кой цвят е.

# 82
  • София
Благодаря за информацията. Аз имам едни книжки от Невена, но не ми харесват, ще потърся нещо по-интересно. Тази система "Стъпка по стъпка" не я знам.
С ваксината е решено - няма да слагам.

# 83
  • София
shoshi,"Стъпка по стъпка" е нова система и за нея ми каза г-жата от градината до нас.

# 84
  • Кюстендил
Е,на вас поне ви казват програмата по която действат,а при нас незнам дали изобщо имат програма newsm78

Аз вече съм изчерпана от идеи за развлечение на каката,щото се и съобразявам с вече ходещото и искащо всичко малко човече
 smile3560 #Bad Talk ritnik piasyk fight fight gydiНо пък заради тези моменти си заслужава

http://www.snimka.bg/album.php?album_id=184296

Последна редакция: сб, 20 окт 2007, 13:51 от MA6INKA

# 85
пу първа  Mr. Green ЧЕСТИТ ПЪРВИ СНЯГ  Hug  bouquet

Слави, ти и до сега яко снимаше, а с професионалния апарат направо не ми се мисли какво снимане ще падне.  Grinning Бързо го разучавай и ще се възползваме да направиш някоя хубава снимка.
просто си нямаш на идея колко си права - моят болен мозък се развихри  hahaha вече почнах всичко наред и деца на приятелки ...а до преди малко правих нощни снимки  Flutter Crazy

Дори г-жата ви май май ни са интересува много много - 'стъпка по стъпка' само в България е от десетина години ... проекта включва и детските ясли. Аз не съм видяла нашите тетрадки - знам че са одобрени от МОН, и са нови, от тази година (г-жата ни се оплака че пак усложнили материала) и че струват 9лв (толкова ни искаха). Те вече навлизат във възраст в които гонят показатели  Joy горките имат даже приемен тест (ниво при постъпване и при приключване на годината).

А почнаха ли вашите априлчета с въпросите и повтарянето. Зори е като папагал  #Crazy и все бисери реди ... само дето не ми остава време да ги записвам, а после ги забравям. От игрите - актуални са тези с кукли бебе  Mr. Green но по принцип вече ще са им интересни ролевите игри. Трябва да почват да търсят и групови занимания - Зори засега си има само 3-4 приятелчета. С тях винаги се получава голямо забавление - дивеят с часове и не можем да ги разделим Twisted Evil Но към всички останали - грам внимание и интерес  newsm78

Във всеки случай напоследък наблюдавам много големи промени ... Зори все повече прилича на голямо дете....

# 86
  • София
    Честит Първи Сняг и от мен,

Днес ходихме до "Алеко" и имаше към 10 см сняг. Не става за скиори. Постояхме малко, защото Алексчо е малко болен. Има хрема и покашля. Та ще се погледаме тия дни в къщи.

Slavi, мерси за разяснението   bouquet. За г-жата, предполагам си знае системата. Явно аз не съм разбрала правилно  Laughing.

Последна редакция: нд, 21 окт 2007, 22:39 от Dori

# 87
  • София
Момичета с априлчета, нас ни изписаха!

Бебе Калина се роди на 19 в 2 без 10 през нощта - с перфектните мерки 3450 и 52см.
Раждането беше бързо  /но не и безболезено/, но наистина супеер бързо - с 2 напъна я 'изстрелях' почти в движение към магарето за раждане.
 Не ми провървя с упойката, защото тъкмо ми я сложиха и... бебето напъна и така ще си остана в неведение що е туй безболезнено раждане Laughing Laughing
Чак сега ни изписаха, защото я пекоха 2 дена на лампа, заради жълтеницата.
 Аз се чувстам отлично, защото докато я пекоха си отлежах и починах добре.

И така...сега ще влизаме в ритъм ... кърмене, ...памперси,..ревове
 Crazy...

# 88
emi_jamie,честито! Всичко най-хубаво ви пожелавам!

# 89
  • София
   emi_jamie, честита дъщеричка и браво за бързото раждане (тъкмо се чудех какво става с теб
 Да ви е здрава, послушна и да си похапва.

Общи условия

Активация на акаунт