Нашият месец вече дойде, сладко СЕПТЕМВРИЙЧЕ да ни донесе!

• 11 358
  • 302
  •   1
Отговори
# 135
Честито и от мен на новите мами Джия Файър, Дона78, Лекси, Сладка мама и Sungirloud да са ви послушнички бебите и бързо да се въстановите вие.

Аз само един бърз отчет. Таз нощ спахме чак до 5 и нещо не мога да повярвам направо после по график горе доло. После си направихме една хубава разходка ( чак се изморих да бутам колата Laughing ) и като се прибрахме почнаха номерата. Уж много гладни бяхме, ама заспивахме на гърдата. Сложих го да спинка а той след 20 минутки като наду гайдата ужас....
Отидох гушкахме се - не щя да заспи дадох да яде хапна и аз си викам айде ся заспа вече и пак така 10 мин и пак рев и аз ко айде яж и заспахме най накрая ( тва към 5, 30 беше ) и още сме сънчо чак до сега.
Какво друго някой беше споменал нещо за грухтене. Наш Ади като се присети че е гладен и почва едно лудо мятане на главата и едно ръмжене то е нещо като грррр ама силно вика юнака и някви други странни звуци издаваме ( ама не е гукане ) .
Та тъй то за сега приятна вечер от нас с бебе Hug Hug Hug...

# 136
  • Sofia
Бебо и мойта беба спи от 17ч. и в момента даже Crazy.... нощеска сме на бар ooooh!...
Иначе май от вчера ни погнаха коликите ама не съм много сигурна де... то една слаба ракия, та се чудя те ли са или не са ... пък и с това спане днес, когато им е време на коликите newsm78 Rolling Eyes

А на едномесечните бебковци почвате ли им масажите вече мамита?

# 137
Честито на обебилите се маминки-да са ви живи и здрави  бебешорчетата
На нас чак днес ни падна пъпчето сега незнам да го промивам ли още със спиртче ,че има нещо тъмничко вътре - май кръвчица.Днес пак направихме голяма разходка за трети пореден ден и спахме супер.Колики май нямаме има леки свивания след ядене но за секунди и край,надявам се и да няма.Аз му варя анасонче и му давам от време на време профилактично,така давах и на дъщеря ми.Тя пък въобще нямаше колики.И аз чакам за акта за раждане ,но ми казаха 20 дни след раждане да отида.

# 138
  • Варна
Честито на всички мами да са живи и здрави бебчетата  много да слушат
и да радват мама и тати  Hug  bouquet

Моренка какви масажи ние и сага си правим я кажи да не е нещо специално  newsm78

# 139
Честито на всички нова мами, да са живи и здрави и мнооого щастливи Hug

Моренка, ние правим от вчера масажче на коремчето, което ни показа педиатърката - на два пръста от пъпчето в ляво и дясно точков масаж и от гърдичките до пъпчето по средата и от пъпчето до шушата по средата. Офффффффф ама обясних и аз - дано си ме разбрала, този масаж е за коликите и да ти кажа, в момента, в който започна да я масажирам се успокоява и усмихва. Peace

# 140
Честито на всички нови мами.

Аз да се похваля за 1 месец Васи е качил 1,200кг и в момента е 4,400кг.

# 141
Привет момичета.
Честито на Gia Fire, сладка мама, дона и лекси   bouquet  bouquet  bouquet Да са им живи и здрави съкровищата и бързо възстановяване.
Ние днес нямахме време да се включим, не можем да спим спокойно тези дни  Sick Има ли някой с нашия проблем  newsm78 Знаете ли на какво се дължи ? Днес бяхме на първата истинска разходка - навън, и пак не спахме добре. След цял час мрънчене и набутване на бибата заспа, ама толкова неспокойно, то си беше чиста дрямка  Rolling Eyes

За коликите и нашто педи каза за масажче по коремчето, около пъпчето, по посока на часовниковата стрелка  newsm78 На нас ни помагат капките и не сме го пробвали.

samira промивай си пъпчето със спирта  Peace Според мен трябва да се третира докато се прибере напълно, ама ще питаме на консултацията за всеки случай.

Момичета, вие слагате ли колани за прибиране на шкембаците? Аз от вчера се "опасвам" с едни гащо-колани....... направо съм като наденичка нацъвкана в тях  Joy

Целувки от нас  Hug Hug Hug

# 142
Здравейте, мамита и бебчовци
Честито на новите майчета да са им  живи и здрави бебоците
samira за пъпчето да ти кажа че нашето падна вчера, а днес биахме на лекар и ние имахме коричка кръв и лекарката ни я почисти много хубаво. Не се притесниявай да я махнеш бебока не го боли и каза да продалжим да третираме папчето със спирт и бивацин.
Иначе момичета да ви се опалча на вас/ че то кой друг ще ме разбере/ за резултата от нашия първи преглед. Качили сме само 80 гр. след изписването, но д-р Масларска каза да не бързаме с добавка , още една седмиза да се храним само на кърма и след една седмиза пак да отидем да ни мерят. В първият момент хич не се притесних , но като се прибрахме у дома.... SickСвекито и мъжо почнаха, то дали не е гладно детето, ама дали му стига кърмата и тя в този момент ревна и това и ми трябваше. И аз рев Weary, скарах ме се с мъжо и така ужасна работа. И сега незнам как ми е кърмата. А с помпата някак не се справям, мислех да се цедя да видя какво ще изцеда, но не мога, бебка като суче ми се струва че тече. Даже често ми тече кърма по тениската. Незнамммммм, дано  Praynigне посегна към купената кутя АМ в шкафа. НЯМА ОБЕЩАВАМ СИ, но много се тормозя малкото ми съкровище да не е гладничкооо.
Май прекалих с оплакването, извинете ме.
Спокойна нощ на всички ! Hug Hug Hug

# 143
  • На тавана. С Карлсон и Дребосъчетата.
ASEN4E, аз и вчера пуснах линк към тази статия, но пак го давам - "Гледайте бебето, не кантара!" - прочети си я, дай я и на мъжа ти и на свекърва ти да я погледнат. След като и докторката е казала да забавите АМ-а със седмица, мисля, че въобще няма за какво да водите спорове!
Като изпаднеш в умопомрачение, сещай се за моя мъник, който на 12-ия ден беше качил едва 50гр. - ако това може да те успокои. Wink

# 144
ASEN4E, не се поддавай на тези изкушения, забрави за АМ, за свекита, за мъжа.......... Трябва преди всичко да си спокойна, за да имаш кърма за бебчо. А пък както беше писал някой по-горе - няма универсални бебета, ТЕ НЕ РАСТАТ ПО КНИГА. Бъди спокойна, кърмете се като е гладно и съм сигурна, че всичко ще бъде наред  Peace

# 145
Привет и от мен Simple Smile
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ И ТЕХНИТЕ СЪКРОВИЩА!!!!
  bouquet

Ей, мамите които още не са се обебили... Sunglassesама имате още време...всичко ще бъде наред. Бъдете само спокойни и позитивни Peace

Ние с Борис също направихме първата си разходка, ама момичета  Shocked Shocked много ми е объркано как да го обличам за разходка. Имам чувството, че го навличам...плюшен гащеризон, отдолу боди, одеяло, шапка...то верно новородено на 15 дни, ама ми се струва, че е като космонавт Sick.

Дайде някакъв ориентир как да преценям колко дрешки да му слагам. Иначе си взимам и допълнителни в чантата newsm78

Още нещо се сетих да напиша, което може да е полезно за мамите, които не са си пуснали още нещата за онези 200 лева помощ за новородено от държавата. Декларацията за семейно положение се издава от общината по постоянен адрес на майката. Казаха, че към 20-то число на следващия месец се изплаща...да видим.

# 146
Благодаря Ви момичета за куража, определено имам нужда от вашите думи.Анирида те попитам, ти успяваш ли да се изцедиш за да видиш дали имаш определеното количество кърма. Мен помпата ме измъчва много, а и ми се струва че бебчо дърпа по много по различен начин. И за себе си си  мисля newsm78 , че дори и да не мога да "изпомпам" 70 мл/толкова каза доки/, бебка си получава толкова. А мерси за статийката, чета я вече трети път дано малко ми дойде акъла в тиквата, че от шашкане ще се побъркам #Crazy.Анири , ти твоя маник будиш ли го, ако е заспал и минават вече три часа?
Айде аз продължавам да вися над леглото над бебочка да я чакам да стане да се нахраним  baby_neutralхубаво, дано да е скороооооо............
 Hug Hug Hug

# 147
Асенче, с цедене изобщо не можеш да изкараш толкова кърма, колкото едно бебе може да изсмуче. Не случайно когато майките започнат да си цедят кърмата и да я дават в шише на бебетата си, кърмата им постепенно спира - защото цеденето изобщо не е ефикасно в сравнение с това, което прави бебето.
За Базилиск - за съжаление Витамин Д ни предписа педиатърът от болницата. Обаче в книгата за кърменето която ни дадоха в болницата пишеше че Витамчин Д се съдържа и в кърмата, но поради факта че в Канада слънчевите лъчи падали под не знам какъв си ъгъл, на някои категории бебета под риск се препоръчвало да взимат допълнително витамин Д. Не знам защо са решили че моето бебе е в една от тези рискови категории - дали защото е по-едричко, дали защото наддава бързо (той в болницата предизвика смут като загуби първия ден 300 грама, а втория и третия си ги навакса). В понеделник имаме консултация с педиатъра и вече него ще го питам подробно дали се налага да взимаме и защо. Аз лично съм малко скептична, но ще му дам шанс да успее да ме убеди.

Момичета, искам да ви преведа (резюмирам) един откъс от книгата за кърмене, която ми дадоха от болницата. Специално за Асенче, но и за други притеснени мами:

Става въпрос за процеса на "излизане" на млякото от гърдата (рефлекс на "изхвърлянето" на млякото). Ето кои фактори могат да го стимулират:
- да гледаш бебето си
- да чуваш плача му
- да вземеш бебето си и то да ти търси гърдата
- да имаш контакт кожа до кожа с бебето си

Ето и фактори, които могат да попречат на процеса на "излизане" на млякото от гърдата:
- болка
- притеснение
- страх че не ти стига млякото (подчертаното е от мен)
- прекалената употреба на цигари и алкохол

Пролактинът произвежда млякото. Окситоксинът прави така че млякото да излиза от гърдата. Вие можете да имате гърди пълни с мляко, но ако рефлексът за изхвърляне на млякото не се задейства, ще бъде трудно млякото да излезе.

Наистина Нани Ог се губи, дано скоро се похвали с бебенце.

Лека нощ и от мен  bouquet

# 148
  • морето и сините вълни :)
Добро утреоооо..Брее аз като нивгиш да си сърбам кИфенцето спокойно.Отатъка спят двамата ми мъже Mr. Green..единия таман се наплюска. и така се унесе че забрай да се уригне.

Ние също  даваме Вигантол...Аз лично не споделям мнението на Базилискчето.Мисля че детето си има нужда от него .Особенно сега в този есенно зимен период Peace Peace

Инъче Лилеби,аз мойте пари ще ги взема на 20 октомври някъде.Само да вметна че за Варненките се вади удостоверение за родствени връзки (демек майката и детето дали са роднини Crazy)(тва е поредната българска простотия която струва 5 лв услугата #2gunfire)

Аз друго искам да ви запитам някой получавал ли си е майчниските вече????защотото аз вече съм набрала яко тука и мисля да им звъня вече.Станаха 2 месец аот как ми е издаден болничния.На 10 август ми е подаден в НОИ,а пари йок браточка...А уж срокът е 30 дена от подаването на болничния.

Усещам че пак ще има  телефонни одисей  с тея от НОИ #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Саморасличе-споко мила за излизането.И на мен първите пъти ми беше странно като излизахме.ама вече претръпнах.и смао марширувам с количката  напред назад.

опааа будни сме..изчезвам

# 149
  • София
Добро утро от още една отчаяна мама.

Честито на Gia Fire, Сладка мама, Дона и Лекси! Да са ви живи и здрави бебоците, да папкат и спинкат и да ви носят само радост!

Последните дни ми бяха кошмарни, имам чувството, че вече изпадам в някаква дупка. Не знам как да се овладея, за да не отидат всички усилия на вятъра. Агопчо не иска да яде  Cry И не мога да разбера какъв е проблема. Започна се с това, че не може да захапе гърдата както трябва и да засуче. След като успее най-накрая, изсмуква две глътки и спира, след това ми ползва гърдата за биберон. Изобщо не се чува гълтане. Стои си така по 15 мин. Първо реших, че нямам кърма и се изцедих няколко пъти да проверя. Имам си. После му правих няколко пробни кърмения, изяжда максимум 50 мл. Педиатърката ми предложи да се изцеждам и да му давам от шише. Направих го, едва успя с триста зора да изпие 50 мл. и после повърна порядъчно. Вече от стрес и от това изцеждане имам чувството, че ще ми спре кърмата.
Ще съм безкрайно благодарна за всеки съвет.
Целувки!

Общи условия

Активация на акаунт