Нашият месец вече дойде, сладко СЕПТЕМВРИЙЧЕ да ни донесе!

• 11 374
  • 302
  •   1
Отговори
# 90
ЗДравейте момичета! Честито рожби на Ванчето и на Сингирлауг!
Бебето, ама ти луда ли си за даваш АМ? Тук казват че за първия месец е нормално да наддаде между 400 и 1 кг. Ама пак не разбирам какво е това "нормално". След като ти остава кърма след кърменето, значи твоето бебе иска толкова, то си има своите индивидуални и уникални нужди. Нааправо са за бой тези доктори #2gunfire Ще препоръчва Ам, при условие че майката има достатъчно мляко.

Анири, много се радвам че отново си се настроила борбено Grinning Хубаво е повече момичета да прочетат статията, от която си дала линк.

Момичета, да ви се похваля - след като както ви бях казала в петък кърмата ми намаля драстично и бебето ми което дотогава не можеше да изсуче и една гърда, изведнъж и двете не му бяха достатъчни, днес вече стигнах предишното си положение на дойна крава Grinning Отново сучем от една гърда и не можем да я изсучем. Какво съм правила ли? Ами забраних си да мисля за АМ и дори да му давам изцедената вече кърма, започнах да кърмя всеки път и от двете гърди (аз и нямах избор де), през нощтта специално ставах, ако бебето беше сънливо и заспиваше, дори си изцеждах кърма за да провокирам лактацията. И пих много вода. Това е - никакви билки, нищо друго. Само инат и търпение. Мъжът ми ме подкрепи напълно, за което съм му много благодарна - все пак като ти кажат че могат да оставят бебето ти гладно за известно време за да стимулира по-бързо лактацията, това не всеки може да го приеме лесно. Базилискче, смятам все пак че в подобна ситуация и от резервите от кърма не е добре да се дава. Ти сама беше казала, че най-добрият начин да се увеличи кърмата е гладно бебе. Ако го бях дохранвала с изцедена кърма как щеше да остане гладен и да суче повече? Моето мързелче в началото изобщо не искаше да си играе с почти празна цица, нали беше свикнало да му тече обилно. Ама после да видиш как свикна и това да прави. Е, факт е че вече проблемът е разрешен.
А тук за пъпчето ми казаха да го почиствам с тампонче за уши, намокрено с непреварена вода и да го къпя без страх. Най-странното е че наистина не се възпали newsm78 

# 91
Базилискче, смятам все пак че в подобна ситуация и от резервите от кърма не е добре да се дава. Ти сама беше казала, че най-добрият начин да се увеличи кърмата е гладно бебе. Ако го бях дохранвала с изцедена кърма как щеше да остане гладен и да суче повече? Моето мързелче в началото изобщо не искаше да си играе с почти празна цица, нали беше свикнало да му тече обилно. Ама после да видиш как свикна и това да прави. Е, факт е че вече проблемът е разрешен.
Напълно съм съгласна, аз бях останала с впечатление че говориш за кърмата, която цедиш същия ден, а за запаси от по-рано - то си е същото като добавка от АМ, поне що се отнася до стимулирането на лактацията.
Радвам се за вас, че толкова бързо се справихте! Все така да продължавате  Hug Hug

# 92
Хекси, ние сме на Фризолак и ни понася супер  Hug след като ни изписаха се притесних, че не акаме, но след 24 ч. всичко си дойде на мястото ... педито каза, че ако не акаме до 48 ч. да вземем Фризовон /или нещо такова/ и ще имаме ако ... но засега си акаме с Фризолака и то доста успешно и жълто  Joy
Ани,  и ние плюскаме като за последния ден от света, хем сме 3 кг., пък не знам твой Влади дето е по-едричък  какви ги върши с те тва ядене   Joy
айде цунки и от нас   bouquet
Базилиск,  време е за раждане мацко май само ти остана  Mr. Green

# 93
  • Бургас
Забравих да честитя новите ни бебета.
Честито на Sungiloud и на Ванчето!Да са здрави и усмихнати новите септемврийчета!

# 94
  • морето и сините вълни :)
ЛЕКСИ,МИЛИЧКА УСПЕХ  ЗА ОПЕРАЦИЯТА.СТИСКАМ ПАЛЦИ Praynig Peace Peace
всичко ще е наред.

Абе Веселче,от тоз фризолак по колко пъти ака на ден??? Ние сме на нутрилон и ака по 2  пъти или 3 за 24 часа.което е нормално за мен Peace Peace

ееее разбра се коя е мамчето..а сега да и е честита малката ИРИНА  bouquet  bouquet

# 95
  • Sofia
Днес към 3.00ч. се е родил Евтим - 3.550кг и 49 см на Сладка мама. Да им е жив и здрав и много радост да им носи! Hug  bouquet

# 96
ЧЕСТИТО БЕБЧЕ ЕВТИМ НА СЛАДКА МАМА! МНОГО ДА РАДВА ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО!

Ние вчера ходихме до болницата, където ще раждам. Провериха ме за разкритие - един пръст било, матката ми - още 3 см й оставали да се скъси, контракциите ми - само подготвителни. И хайде наобратно. Тази седмица пак ще ме гледат и вече се чудя какво ще ме правят, ако положението е все същото - бебо готов за излизане, на майка му тялото - не.
Успех на всички момичета, на които им предстои раждане днес и утре!

# 97
Да са ви живи и здрави бебчетата Ванчето, Sungirloud и Сладка мама  Hug
Да си ги гушкате на воля и да нямате поводи да се тревожите, а да се наслаждавате на малките пухкави шошончета  Hug
Лексииии, стискам палци всичко да е наред  Hug Peace Praynig
Emuk, миличка, спокойно  Hug Той бебо като е готов няма значение тялото на мамаSimple Smile Явно му се вижда студенко, че вътре в утробата нали 38 градуса  Mr. Green и не му се мърда явноWink
Но няма как ...  Mr. Green ше се покаже ... няма де да ходи  Mr. Green

Аз съм в блажено състояние в момента, щото мойто чудо спи  Mr. Green
Че следобедните часове като почне да се пули като рекламата на Globul time stop с червената шапчица  ooooh! Падаме с татко й направо  Mr. Green

Айде целувки на всички  Hug

# 98
Честито на Сладка мама!
Аз съм още тук необебила се и тази нощ, отивам за запис на тонове.

# 99
  • гр.Варна
Добро утро мили майчета!  bouquet  bouquet  bouquet
ЧЕСТИТО НА СЛАДКА МАМА И НА SUNGIRIAUG! bouquet  bouquet  bouquet
ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТАТА И МНОГО РАДОСТ ДА ВИ НОСЯТ! Hug Hug Hug

# 100
  • София
Честито на Sungirlaug и Сладка мама, да са им живи и здрави бебенцата   bouquet

Лекси, стискаме палци, дано всичко мине успешно. Пожелавам на малкото останали мами с коремчета да се сдобият съвсем скоро с бебоци.

# 101
Аз имам 1 леко притеснение като ви чета какво пишете за акането. Утре смятам и педиатърката да питам, че ни е първа консултация Hug Наша беба се изхожда много редовно - преди всяко ядене сменяме памперс, но акитата и са редки, макар и цвете им да си е жълто кафяв. Само първите 2 дни в болницата докато изхвърляше черното и зеленото бяха твърдички, оттогава все са си редки - тоест не са си променяли консистенцията. Не знам просто какво да мисля newsm78 - може би просто си е така при нея?Редичко newsm78 ?
Честит бебоци на Sungirlaug и Сладка мама  bouquet - хайде момичета, чакаме последни попълнения, не се ослушвайте Hug
Басилиск, хайде побързай, че те чакам да побутаме заедно колички преди да заминеш Party

# 102
  • у дома с любимите си хора
Честити бебоци на Ваня и Сънгърлауг!Да са живи и здравички и много радост да носят!
Емук,и аз още съм с корем-при това голям!И преносвам,ама това е положението.На моменти направо откачам и се отчайвам,но не за друго,а защото много ми тежи вече и не мога да спя,вървя и изобщо да върша елементарни неща.Чуствам се като 3 бременни хипопотама!И това ме подтиска.
Инче,добре дошла мила!Дано Стоил да се оправи.Аз мисля като родя да спра Вико от яслата за известен период от време,че да не ми мъкне зарази.Поне докато мама е в къщи и ми помага.Пък после ще видя какво ще правя,че идва сезона на грипа и разните там вируси,а ние сме супер прилепчиви.
Бебе_то,мисля,че е раничко да даваш АМ.Не за друго,но от опит ти го казвам.Виктор беше на 3 и половина месеца когато започна да наддава по-малко и сестрата веднага-дохранвай с АМ.И аз като се притесних и нали съм си изпълнителна веднага с лъжичка/за което и до ден днешен съжалявам/.Оказа се че е криза на растежа,ама тогава не знаех.Та постепенно той се отби и мина изцяло на АМ.След 2 месеца отново имах много кърма,но той вече не щеше и да чува за цица.Та съжалявам,че послушах сестрата.Разбирам,че си се шашнала,но имай повече вяра в себе си.

Последна редакция: вт, 25 сеп 2007, 10:22 от Вилиан

# 103
ЧЕСТИТО НА ВАНЧЕТО, СЛАДКА МАМА И НА SUNGIRIAUG да са ви живи и здрави бебоците, да растат щастливи и спокоини  love001 newsm51 newsm51 newsm51
Момичета да ви се похваля освен че сам свалила всички качени килограми но вече съм и с един килограм по лека от деня в който забременнях newsm44 newsm44 newsm44
Ние сме добре слушкаме, папаме цица, пълним гащите доволно и спинкаме Grinning

ХАЙДЕ МАМИ С КОРЕМЧЕТА ЧАКАМЕ ДА СЕ ОДЧЕТЕТЕ Wink

# 104
  • Sofia
 Grinning Още едно момченце си имаме....

Вчера в 17.40 се е появил Даниел- 3кг и 48см на мама Джиа файър. Да им е жив и здрав и радост да им носи!
Раждането е било тежко, бебо е добре, а мама е куражлийка и ще се възстановява... дано е по-бързо.
Hug  bouquet

Тумби не мога да се изкажа по въпроса ти... май не би трябвало да те боли сега, след като до сега не е..... ама не искам да те стряскам, що не звъннеш на док. Hug

Сам, не мисля че имаш повод за притеснение относно акото. Simple Smile
И нашите са кашести, а не твърди... на цвят са неизменно златисто жълти и също сме много редовни. Crossing Arms Grinning

Леко раждане на раждащите днес!

Общи условия

Активация на акаунт