В bg-mamma сме събрани, все ЦВЕТАРКИ най-отбрани

• 32 944
  • 510
  •   1
Отговори
# 285
  • На края на света !
ето аз какво намерих за грудколуковичните растения
Грудките/луковиците на растенията, които цъфтят през пролетта се засаждат в земята през есента. Тези, които цъфтят през лятото се засаждат през пролетта, повечето от тях измръзват през зимата навън в нашите условия и се изваждат в късната есен.

Като правило дълбочината на засаждане на грудките / луковиците е 2-3 пъти диаметъра на самата луковица, когато се засаждат в почвата във външна градина. Когато са в саксия, за да се отглеждат в стая се засаждат така че до 1/3 от луковицата да стърчи от почвата, защото около мястото, където израства растението се събира вода от поливането и луковиците и самия зародиш мухлясват и загниват.

В саксия пролетните луковични растения могат да се отглеждат една година. Там те не натрупват необходимите вещества и в повечето случаи не формират цветна пъпка за следващата година и е необходимо 2-3 години до се отглеждат в градина преди отново да се засадят н саксия.

# 286
  • София
Аз се пробвах една година да отгледам фрезии, но за съжаление изкараха само листа без цвят. Confused

# 287
  • На края на света !
Аз се пробвах една година да отгледам фрезии, но за съжаление изкараха само листа без цвят. Confused
при мен тази година стана така с гладиолите Cry
сега ще ги извадя и ще пробвам отново Hug

# 288
Момичета, ако засея семенца от босилек сега, дали ще поникнат  newsm78
Купих си ги и нямам търпение да дойде пролетта Mr. Green

# 289
  • На края на света !
ама сега не се сее босилек ,освен ако не го гледаш вътре в саксийка семената ще поникнат до месец ,моя е в градината и вече хвърля семенца Peace

# 290
ама сега не се сее босилек ,освен ако не го гледаш вътре в саксийка семената ще поникнат до месец ,моя е в градината и вече хвърля семенца Peace

А, в къщи, в саксийка ще го сея...просто нямам търпение Wink

# 291
# 292
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
стелина, посей няколко семена в саксия... зимата ще имаш пресен босилек.
пролетта посей останалите семена навън.

мацки да се похваля : при мен нещо покълна Party или е банан или е камелия. в една саксия са и незнам кое се е подало.

листата на мандарината, лимонът и дървото на живота продължват да жълтеят въпреки, че ги засуших!!!! #Cussing out
торих - не помогна.
ще търся зелен камък, къде ли обаче newsm78
май е от варовитата вода ooooh!

# 293

на това му викаме "скаличката"
майка гледа 3 саксии. като бях на 13-14 бях луда по кактуси и май само тези останаха....

# 294

aleks много е красиво кактусчето  Wink Как да си завъдя такова  newsm78

# 295
Е, благодаря ти, аз не знаех как се казва Hug.
Много си го харесвам Grinning.
Завъдих си го от отчупено израстъче.
Беше много малко ,но се хвана.
Расте бавно, но пък не е капризно.

# 296
  • На края на света !
майка ми гледаше такова кактусче доста години беше станало около половин метър ,но никога не е цъфтяло Peace

asyalein а банановото семенце купи ли си го Peace

# 297
Алекс, идея си нямам как се казва кактуса. ние с майка така го кръстихме hahaha
и нашите не са цъфтели, ама доста големи станаха.

Чародейка, всичко семена си купувам. от онлайн магазини.

# 298
Алекс, идея си нямам как се казва кактуса. ние с майка така го кръстихме hahaha
и нашите не са цъфтели, ама доста големи станаха.

Чародейка, всичко семена си купувам. от онлайн магазини.
Хе ,хе, и аз ще му казвам така Laughing.
То наистина прилича на скаличка ,едно такова компактно и стабилно ,не като другия ми кактус, клати се застрашително и още не съм му купила пръчка  Embarassed.

# 299
  • На края на света !
момичета аз знам че кактус който е до монитора ви поема вредните излъчвания ,но ето какво става с него Peace
http://www.bigmax.hit.bg/Drugi/Istinata.htm

Общи условия

Активация на акаунт