АWGUSTинчетата думичките сричат, "Обичам те" един ден ще ни изричат!

• 11 494
  • 298
  •   1
Отговори
# 90
spinki, ние винаги сме били такива, ядем с триста зора....просто голяма мъка. С хиляда забавления предложени от моя страна успявам да и вкарам 5-6 лъжици, но миналата седмица бяхме както описваш ти...не можех да и тикна нито една. Толкова се нервирах, че давах накрая мляко само и само да не стои гладна. Накрая мъжа ми вика дай аз, но още като видя металната лъжичка с която я храня искаше да му дам пластмасова и с нея успя да я нахрани, на сила, но яде.... От тогава спрях да давам с метална лъжичка и я храня само с пластмасовите, пробвай и ти  Peace....А може да го болят венците от зъбчетата и затова да отказва храната  Rolling Eyes

# 91
  • гр.Добрич
Валка, ние само с платмасови лъжици ядем - на Авент. Млякото през деня също не го иска. Като ни види ние да ядем започва да иска, а когато е неговия час не ще.

# 92
Здравейте момичета!
Лудите пак не спят  Crazy
Не ми е лесно да знаете - цяла нощ не съм мигнала и то да ме питате защо  Crazy. Верно, че тези дни ми е малко напрегнато, че най-накрая се реших да си направя изследвания за анемията ми, че в последно време нещо хич не съм в час - все ми се вие свят, уморявам се от най-елементарни неща и явно нещо не е както трябва. Днес просто ще ми взимат кръв, ама аз пак си се притеснявам - много я мразя тази процедура. А пък не ми се мисли как ще съм утре преди да се срещна с хематоложката  Rolling Eyes
А и родителите ми за пореден път ме вбесиха днес  Twisted Evil - след като си мислех, че нещата около кученцето ми са се успокоили, днес те ми заявиха, че не можели да се грижат повече за него, че на мен ми било страшно лесно като гледам само отстрани и при положение, че не живея вече там нямала съм право да се бъркам и да взимам решения за кучето. Имаха и наглостта да ми заявят,че не съм правила нищо за него, а аз съм единствения човек, който го води на лекар,въпреки че не живея там. А и преди три години, когато се ожених исках да си взема кученцето с мен, но именно те не ми позволиха да го направя, защото това било неговия дом. Незнам, вече не ги разбирам тези хора и страшно много ме боли от поведението им, не мога да повярвам, че говорят и правят такива неща  Cry

Та, така пак ви се оплаках, за което моля да ме извините, но ми поолеква така.
Всичкото това явно много ме тормози и не ми даде мира да мигна тази нощ. Как ще я карам днес направо не ми се мисли  ooooh!

velmar радвам се, че сладкото Дари е вече по-добре, а и ти ми звучиш бодро  Hug

spinki много е неприятно това с неяденето - Лори понякога ми стиска уста и върти глава и е много гадно, но общо взето нямаме такъв проблем. Ами защо не пробвате да хапвате с него - знам ли, то сигурно ще е трудно да се храните, когато се храни и той, но поне да се правите, че сядате заедно на масата, да хапвате няколко хапки от яденето. Явно на детенцето му е сладко да си хапва с вас. Незнам, дано да е само период и бързо да отмине.

albena_vlady
честито на сестричката ти - желая й много професионални успехи  Peace

Е, оплаках ви се, опитах се дасе включа по обсъжданите теми /сигурно доста неадекватно по това време на денонощието/,сега освен да ви сложа пак по едно кафенце и да ви пожелая хубав и слънчев ден...

# 93
Добро утро от мен Grinning Ве4е съм на линия, Дари вършее из къщи ooooh!, а аз се опитвам  да си допия кафето( едва ли ще ми се отдаде оба4е...)
vst_80 , мерси за слън4евата по4ерпка Hug А за ку4енцето- разбира се 4 еще се месиш.Ох, нещо им става на родителите и то отведнъж.Не знам на какво се дължи, но  определено понякога  си говорим на 4ужди езици Crazy
Спинки,не знам какъв съвет да ти дам за яденео- не съм имала такива проблеми- Дари е добро прасенце и  е всеядна Grinning.А с тия явентските лъжи4ки, не му лие трудно - те са доста малки и тесни Thinking( освен ако няма и друг  вди на Авент, з акойто да не знам).Дари яде с пластмасови, но  доста по-големи или пък с метална 4аена.АКо тръгне да  ми отказва храна й връ4вам една купи4ка и лъжи4ка и тя си играе докато я храня.Другият номер, който   има успех е да й дам буркан4е с капа4ка. И тя запо4ва да развива и завива капа4ката, а в паусите си отваря устата

# 94
  • София
Добро утро момичета!

Днес успяхме да поспим до 8 часа, въпреки че Калоян се събуди в 6.20 ч. Взех го между нас и е заспал пак.

Бланк вчера Супер Митко и кумът успяха да иззидат половината балкон, днес им остава само от парапета догоре. Така че напредваме и за моя изненада се справиха прекрасно, въпреки че имах известни притеснения поради лаишкия характер на начинанието Laughing

Общо взето днес ме чака натоварена програма. След като вчера тичах и до Булбанк, защото са големи кретени #Cussing out Не са си пуснали последните данни по кредитите в Централния кредитен регистър и единият ни кредит излиза в просрочие, а не е. Та трябваше с детето да ходя да се разправям, защото ни спъват отпускането на настоящия кредит за балкона.
Днес пък е денят за плащане на купоните за детската кухня и като ги знам тези лелки с каква скорост го правят май ще трябва да отида пред пункта още в 11 часа, а след това да тичам до Окръжна да водя една приятелка при моята лекарка.
Въобще как ще стане не знам, ама се надявам да се вместя в графика по най-добрия начин. Wink

За яденето и аз не мога да се включа, защото Вождът на червенокожите е всеяден и никога не ми е създавал проблем поне с това действие. Яде всичко и с всякакви прибори, включително снощи с голямата лъжица на баба си Joy

# 95
  • софия
Добро утро  Hug!
Спинки,ние също сме от всеядните по горе и не знам,какво да те посъветвам  ....
Даже аз мислех да питам има ли други деца, като моето ,които такъв рев му хвърлят като си изядат пюрето и започна да и махам лигавника,че много бързо отварям едно малко плодово за десерт,защото иначе ме прави  #Crazy....!Какво е това ядене,какво е това чудо  Shocked!Вашите бебчета колко ядат на обяд?

# 96
Иде ми да се гръмна Али пак става в 5-5:30 часа, независимо кога я приспиваме вечер  #Cussing out Направо с мъжо откачаме...от къде наследи тая ранобудност и представа си нямам  Twisted Evil
Тъй че vst_80 кафенцето ти ми идва супер  Hug

spinki, аз и давах мляко изпиваше само 50-60 мл., но се успокоявах тъй като не стоеше съвсем гладна...А това като ни види, че хапваме нещо чак зяпа доброволно, но като и дам да си опита и пак не ще  Crazy Дано проблема ви да е зъбки  Praynig

vst_80, какво да ти кажа миличка...това родителите не мога да ги разбера понякога...колкото повече остаряват, толкова повече оглупяват /да ме прощават де/, но и моите много ме дразнят по някога. На квартира сме от 1 година почти и така и никой не идва да ми помогне мъничко поне за 2 часа от време на време....оплаквам и се, викам майка ми, а тя оле майко знам какво е аз две деца сама отгледах, ама имаме работа с баща ти и така всеки път Tired Еми аджаба като знаеш, ела поне веднъж да ми помогнеш де, аз да свърша нещо спокойно...то дето се вика сама не мога и до тоалетната да ида....абе какво ви обяснявам вие знаете за какво говоря. Добре, че е систъра ми...тя ми е отмяната и супер си се имаме двечките, за което благодаря на Бог  Heart Eyes

# 97
Добро утро от нас!
Спинки, не искам да те разочаровам, но и ние нямаме проблем с яденето. Деница яде всичко, което й предложа и с всякакви прибори като Калоян на Нана. Даже напоследък й режа плодовете на малки парченца и й давам една малка виличка да си ги лапа сама. Голям кеф й е това. Аз обаче не й давам да яде с нас и от масата, защото тя няма спиране, сочи и иска всичко. Така че тя яде по различно време от нас.
Ще ставам, че Деничка днес стана по-рано от обикновено и с брат й ще обърнат къщата с главата надолу.

# 98
  • София
На мен хич не ми се пише,че си имаме големи проблеми и нямам настроение и желание за форума,ама понеже гледам,че сте зачекнали темата за родителите да се пооплача и аз-майка ми явнно я друса зверска критическа,прави за всичко от мухата слон,крещи и се сърди и предизвиква скандали между всички ни за всичко Rolling EyesИнмаче от към помощ не мога да се оплача,много ми помагат за Ина,като излизам аз те я гледат,но тези непрекъснати скандали много ме измъчват.Просто на моменти искам да се разкарам веднъж за винаги.Лошото е,че сега като почнах работа бях започнала да виждам светлинка в тунела да си стъпим на краката и да се изнесем,че да се почувстваме и ние семейство като хората,ама покрай тия проблеми май има опсност да се върнем обратно в първи клас и да останем на моята заплата,което просто не знам как ще стане CryКакто и да е,няма да ви занимавам Confused

# 99
  • София
Привет! Hug
Докато Ивчо слуша песни по Войс ТВ да драсна някой ред  Grinning
Поздравления за сестрата на Албена! Много трудна специалност си е избрала! Но е хубава!  Peace
Спинки, адаша също се храни ужасно трудно с лъжичка (пластмасова на Нук), но само зеленчуковите и месните пюрета  Crazy , кашите си ги папа. Явно ще е като майка си - обичащ сладкото, но се борим всеки обяд да хапне поне едно малко Хипско или Герберско.  Tired И не помагат никакви играчки и занимавки. Абе, мъкаааа е дойде ли обяд.  Twisted Evil
За помощ от нашите не мога аз да се оплача, но съветите понякога ми идват в повече и вчера на 2 пъти ревах, ама съм си и такъв период.  Rolling Eyes
Айде, до после.
 Heart Eyes

# 100
  • гр.София
 Бубче,кураж!

Какъв е проблемът да се хранят децата с вас на масата? Даже във Форума пише,че това е добро решение за злояди деца. Иначе,и София е от всеядните. Но яде по малко. Ако е от бурканче,повече от 120-30гр не изяжда.Откаже ли повече,не я насилвам.
 Vst, съжалявам и за твоите тревоги около кучето. Наистина с възрастта хората нещо се побъркват.
 Майка ми пък е станала по-печена. Но и тя вече има някакви изкривявания в психиката.
 Валка,стискай зъби.Има нещо хубаво в цялата работа,като отказват помощ,нямат право на никаква намеса в живота ви,и копче не могат да ти кажат.
 Петър,с три броя баби сам-сама си го отгледах и бях изперкала.Но аз помощ рядко исках( никога не са отказали)-жалех ги,че работят, а майка и леля гледаха любимата ми баба.Таткото пък работеше като луд. Но все исках да проявят самоинициатива. Никой не каза-абе,дайте го това дете за два дни у нас,оправете си къщата.Или идете някъде сами. Аз забравих какво е да съм сама с мъжа си. Как го направихме второто дете-направо не знам.
 Сега помагат здраво,а аз помощ нЕ отказвам.

# 101
Ехо,
много неприятни неща чета, но и без тях не може в живота ни.
За яденето, и ние сме като Найата, ядем първо, второ и за десерт отстава място. За количественото измерение дори ме е срам да пиша, но като видях фините ни мами, със сигурност моят Начи яде повече от някои от тях  Joy
Дарито на Велмарчо да се оправя, че ще я щипем по бузките!!!
Честити годишнини и честита специалност на сестричката на Албена!
Елвинг, Бубче, писала съм толкова често и за моите прегрижени свекита, дето всеки път намират начин да ми скъсат нервите за отрицателно време с прекалената си загриженост и неуместни съвети, изкарвали са ме от кожата ми и са ме разтрепервали, и в крайна сметка всичко после се връща пак в статукво, тоест без разрешение на конфликта. При последния ни престой пак имаше изпълнения - то не беше "ще настинете детето на морето, къде го лашкате, детето ще опищи панела, ако отидете някъде и то се събуди през нощта" и какви ли не бръщолевици.
Кайли, и моят Начи заспива и се успокоява на гърда, направо не знам какво ще го правя, как ще го отбивам...

# 102
  • София
Душе аз ще кажа първа, пък ти се пресрами hahaha Калоян на обяд изяжда 200 грама манджа плюс някакъв десерт - вчера беше цяла круша, а друг пък по 150 грама плодово кисело мляко. Така че за обяд яде по 350 грама. Вечер  му давам супата - 200 грама и още нещо - обикновено сирене или кашкавал - ама не съм мерила по колко. Колкото изяде. И после преди лягане изпива по 210-240 мл АМ.

Опс забравих, че манджата наобяд я яде с 2 сухара, супата вечер също.

Не е дебел. В момента не знам точните мерки, че не сме били на консултация от 27 август, но вероятно е към 12.5 кг и 82 см. Wink

# 103
Здравейте, момичета!
Аз се разболях. Зверски ме боли главата и гърлото и имам страхотна хрема. Ужас!
Спинки, за яденето и ние сме от всеядните и многоядните. Но, ако евентуално не иска да яде или се мръщи, му давам книжки или си има любими песни по ТВ и въртя всички музикални програми, докато попадна на някоя негова песен. А, иначе за количеството, както Деничка на Албена. И току-що да е ял, пак ще хапне ако му дам нещо. Дани, ние на обяд ядеме основното ядене от кухнята, а вечер супичката и десерт кремче или плод.
Бубче, горе главата, всичко ще си дойде на мястото  Peace  Hug.
Vst_80, за жалост Вал е права, че хората колкото по-остаряват, толкова по-оглупяват. Опитай се да ги оправдаеш по този начин. Само се надявам и ние да не станеме такива и не се притеснявай да им кажеш какво мислиш по въпроса, без да се карате, разбира се. Все пак са ти родители и мисля, че по-лесно би могла да говориш с тях, отколкото със свекърите, например  Peace. При нас, майка ми и баща ми съвсем си размениха ролите. Сега с татко мога да говоря много повече, отколкото с майка ми. Тя е точно, като на Бубчета майка й. Друса я критическата и само се караме. Но, все пак ми е майка и трябва да й прощавам. Лошото е, че когато те имат някакъв проблем, явно си го изкарват на нас  newsm78.
И аз децата си ги гледам абсолютно сама, така ми е по-добре, отколкото после да се ядосвам, че това не са направили, онова не са направили... А и те всички не се натискат много. Но, това е тема, за която мога много да пиша. А, както виждам и вие всички  Laughing  Hug!

# 104
  • софия
Душе аз ще кажа първа, пък ти се пресрами hahaha Калоян на обяд изяжда 200 грама манджа плюс някакъв десерт - вчера беше цяла круша, а друг пък по 150 грама плодово кисело мляко. Така че за обяд яде по 350 грама.
И Найа лапа по толкова !А ние не сухари,а бял хлебец,както казва мъжа ми,за бузки  Joy!Добре,че не се спира,защото тези количества които изяжда,ако не е толкова подвижна сигурно,ще е доста пълничка.

Общи условия

Активация на акаунт