Мами в БЕЛГИЯ - 2

• 25 743
  • 294
  •   1
Отговори
# 180
Не, не вярвам, като цяло са свестни. Най-добрата болница в Белгия е Университетската, но си е доста далече.

# 181
  • София
къде се намира тази болниц?До колкото разбрах,в Монс също има университетска.

# 182
А, аз говоря за тази в Брюксел. Но щом има в Монс, иди там. Не знам без език обаче как ще се оправяте. Има частни доктори, които говорят английски, но по болниците.... не вярвам да намерите, освен ако не е някой фламандец, те говорят. Франкофоните много, много рядко.

# 183
Благодаря на всички за пожеланията. Hug
Важното е, че с бебо сме добре сега и сме си вкъщи. Даже вече излизахме на разходка до парка наблизо. Flutter
Но мога да сравня предишното си секцио в БГ и сега. В БГ ужасни условия и хигиена в болницата, но прекрасен доктор, много бързо възстановяване, малък и почти незабележим шев. Тук беше като в хотел - много чисто и подредено, избор на меню пожелание всеки ден, супер любезен персонал - поне на пръв поглед, но близо 3 дни на системи, грозен шев на средата на корема и вагинален кървоизлив на 9-тия ден, при което докторът, които ме беше оперирал се скри и се опита да ме пробута на стажант. Но след като вдигнах лют скандал се принуди да ме приеме.
Разказвам това, не да се оплаквам, а защото в БГ имаме много добри специалисти, които работят за мизерно заплащане и заслужават поне малко повече уважение.  bouquet
Тук бременните да не се плашат - моито си е частен случаи - аз имам много колежки, които раждаха тук и са много доволни.

# 184
  • Belgium - BG
Аз родих тук в Университетската болница в Leuven секцио - нямам оплаквания, всичко беше ОК. Момичетата които познавам около мен и които родиха тук - винаги са били доволни. Така че без шаш и паника Laughing
За кьрменето - напьлно нормално е докато ти дойде кьрмата бебето да е на коластра. Практика вьв всички цивилизовани дьржави. И няма бебета умряли от глад Sunglasses
В БГ все още се дават шишета и се кьрмене едновременно и водичка... а на 2 месеца сокчета и ей такива простотии. То и затова почти няма кьрмещи майки там, 2-3 месеца ги имат за пьлно геройство

# 185
Novaa, хаиде пък сега нямало кърмещи маики в БГ - само виж кърмаческия форум.  Simple Smile
Те само в Белгия кърмят. Laughing

# 186
Извинявам се, че ще се намеся в темата ви малко офф, но имам нужда от малко помощ и тук ми се стори най-подходящо да помоля за нея Simple Smile
Имам едно писмо от Бергия, което предполагам е на нидерландски и от което естествено не мога да разбера и една дума. Ще съм много благодарна, ако някой има 5 минутки да го погледне и да ми каже най-общо за какво става дума. Не искам да се превежда цялото (дълго е), а само да знам дали е важно и дали да го нося на преводач за подробен превод.
Ако някой има време и желание да го погледне, ще пусна линк на лични.
Благодаря предварително Hug

Редактирах се, защото се оказа, че не съм много сигурна на какъв език е писмото.

Последна редакция: пт, 16 ное 2007, 11:35 от vania_ip

# 187
здравейте и от нас с Дария. Писането ми е малко трудно, че тя се залепва за мен и започва също да натиска клавишите, че даже и ми дърпа ръцете- да ги махне да не й пречат да се развихри  ooooh!
bonbonka6, честито бебе, да сте здрави и много радост да има винаги около вас.
Дано mama.be  не се е стреснала много от това, което е прочела, че аз си спомням колко се шашках от такива споделени негативни спомени когато ми предстоеше да раждам. mama.be, няма страшно, само не се стряскай  Stop
novaa , наистина дават добавка в Бг, но не масово- даваха и на моето бебе, понеже се роди голямо и според педиатърката е малко вероятно първите дни да успява да изсуче коластра, колкото му е нужно. А те всички бебета първите дни са на коластра, не на кърма, но това е добре за тях. Номера е само да се научат да сучат. И въпреки добавката, сокчетата по- късно и т.н. аз кърмех Дария допреди 2 седмици. И спрях не защото ми спря кърмата, а просто защото не исках да я кърмя повече. Аз дори оставам с впечатление, че тук не си кърмят много децата, понеже и започват да работят много скоро след раждането може би.
Вчера бил ден на краля и той подарявал на децата пари. Та и Дария намаза, понеже е с лична карта от предния ден  Joy
Вида ми се забавно, ама нали краля трябва де е нещо като Дядо Коледа- големия добър старец...

# 188
  • Belgium - BG
Всичкко е до лични впечатления - от мойте приятелки в БГ няма една която да кьрми повече от 2 месеца
Мойта мисьл беше е че напьлно нормално бебето да е на коластра пьрвите дни, а и това е много полезно така че бьдещите мами тук да не се притесняват от тази практика в болниците

А аз иначе сьщо кьрмих 9 месеца, макар че се вьрнах на работа на 3-тият месец. Вьпрос на организация Laughing

# 189
novaa , поздравления за организацията ти , защото наистина трябва здрава организация, за да работиш и да кърмиш   bouquet
Сега пак гледах снимките от срещата ви и пак ми се прииска да сме били и ние там.
Дано следващия път да се запишем и ние  Peace

# 190
vania_ip, ако е на френски - насреща съм  Hug
Ако е на фламандски - не съм  Laughing

И аз го видях днес Сен Никола в Кора, бих направила снимка на Кисето с него, но знам, че ще опищи орталъка, голямо шубе ми е той  Grinning Heart Eyes

# 191
Айде някой да ме светне относно този добър старец с името на Свети Никола, че ми е много в мъгла този празник ooooh! пък и с това негърче отстрани просто ме хвърля в невъзможни размисли Tired

И на мен ми е интересно как се получава с толкова кратко майчинство да си кърмиш детето newsm78 Аз учех докато кърмех и понеже "изцеждането" ми беше огромна мъка карах баба ми да ми го води до университета и си го кърмех където ми беше удобно Whistling Ама аз не се притеснявах от това къде ще си нахраня детето, често се случваше да съм на кафе или в някой парк Blush Не знам тук как е, но не съм виждала някой да кърми навън...

# 192
Къде сте всички  bouquet

# 193
Тук сме, тук, ние нали ремонт правим, та досега малко бяхме на зор. Холът е готов, сега десетина дни почивка и ще атакуваме кухнята.
Де да го знам и аз тоз Никола, нещо като нашия Дядо Мраз е, тогава децата си получават коледните и новогодишни подаръци, а на Бъдни вечер възрастните си ги разменят.
Иначе Свети Никола си е като нашия светия, същия е. Това за негърчето не го знам, тук няма около Николовците негърчета  Joy
И аз не знам как кърмят, цедят се сигурно, макар че не са от много дълго кърмещите тук. Особено след като знам някой наши съфорумки героини, направо не знам дали другаде по света има таквоз чудо  ooooh! Laughing
Тук кървят навсякъде - кафета, магазини, рейсове, поляни, пейки, абе, където ги свари нуждата, сядат, заголват цица и това е  Grinning

# 194
 Laughing Ех, Блонди, браво на теб, на всичко си отговорила Peace И ако ти е скучно прочети пак последното си изречение да се посмееш малко Peace
Тук този дедо се разхожда с едно негърче Пийт, даже децата понякога ги обличат и рисуват като него, но защо ли newsm78 Пък аз си м ислех, че Синтърклаас раздава само бонбони и парички, абе шантава работа  Whistling
Вчера обиколихме няколко магазина с една дружка и видях толкова красиви украси за Коледа... Иска ми се всичките да си ги купя Blush
Нашата кола се развали в неделя и сега сме като съкати Rolling Eyes Много гадно ви казвам Tired

Общи условия

Активация на акаунт