Домашно насилие

• 157 188
  • 735
  •   1
Отговори
# 135
Агресията е опит да се наложи власт....агресията е власт!Отношения на власт и подчинение!А  искаме да изградим децата си като психично здрави,емоционално зрели,добри и доблестни личности?Личности,търсещи правата си?А какъв модел им предлагаме? Баща-хегемон,който за да  изрази по-добре как се чувства,псува,обижда,блъска,рита...;и една майка,запокитена в някой ъгъл,като стара,ненужна вещ,опитваща се да скрие болката,унижението,срама.....у дори синините зад пласт грим,големи черни очила.Мили малки момиченца и момченца на кого искате да приличате???За Бога,накъде сме тръгнали?

# 136
Мария-Магдалена е права на 100%! Никакъв компромис не трябва да има, що се отнася до даването на личен пример на нашите наследници! Иначе какво - детето ми щеше да е обречено да е комплексар, насилник и пияница (защото такъв беше мъжкият пример вкъщи)!?! ААА НЕ!

# 137
Разбира се,че си абсолютно права!Благодаря,че отново даваш мнение по моя проблем.Аз отдавна не бях влизала във форума и мислех,че всички са ме забравили,изненада ме приятно!Трябва да си призная,че смених адвоката и сякаш нещата се попромениха...Успях да накарам малките да ходят у бабини си,където живее татко им сега,в дните,които е определил съда.Преди мислех,че" отдела за закрила на детето "всъщност е" отдел за закрила на бащата ",защото служителките там видимо имаха  отношение към мен,насадено им от разговорите с бившия ми съпруг.Беше ги убедил,че съм едва ли не Сатаната в човешки образ!Но както знаем,Господ си знае делата,та след като за пореден път ги бях уверила,че не преча за свижданията на децата с таткото,а той си фантазира и даже дело ми заведе по случая,(защото не мога да ги насилвам децата си!),тъкмо си тръгвах и той нахлу в стаята.Напени се от злоба и взе да бълва глупостите си по мой адрес,а аз само мълчах...не можех и да го погледна,а не да му говоря!Жените се опитаха да ни сдобряват,но-уви-напразно!Аз все така мълчах,а той все така фучеше...В мига,в който взе да вади "техниката" и заяви,че щял "сега да пусне записите от разговорите си с децата",полудях!Успях само да кажа,че "този филм,не е моят ",както и "приятно слушане!"и си тръгнах.Той сам ги убеди в моята истина,че не е добре психически!Аз по-успешно не бих могла да разкрия на тези служителки характера на насилника,който им изглеждаше жертва допреди секунди.Така падна и последната бутафория и спряха да ме притискат мен и децата.Изведнъж онзи се укроти.Може би има значение и факта,че се оплаках в полицията и от родителите му,както преди  писах тук.Сега се пробват други "тактики"-на децата се купуват ненужни и адски скъпи неща!Полагам усилия да ги възпитавам,въпреки всичко.Обяснявам им стойностните нешта в живота ни,които нямат цени...Намирам децата си по-спокойни сега,сякаш свикнаха.Няма ги среднощните атаки по телефона,няма строг свекър на портите ни,нито на работното ми място...Е,има понякога "доброжелатели"-парламентиори,които ме убеждават да "прибера мъжа си у дома"!Има и "приятели",които" знаят чия е вината" и говорят врели-некипели,но това се понася!Нека плачат на "чуждо гробище",докато не открият своето си...Аз успях,чрез съдия-изпълнител,да си получа издръжките за децата накуп,за цялата почти година време.Подадох и иск за делба на общия ни дом и още нямам отговор от съда.А наскоро взех да получавам уведомления оттам,че някой дължи пари къде ли не!Не се радвам на падението му,не съм такъв човек.Просто не ме вълнува.Мисля си,че пак много време издържа,защото знам,че" големият ни бизнесмен",изглеждаше голям,докато стоеше на моя гръб и на гърбовете на всички мои близки,на всички,които работиха за нас,докато той се разболяваше бавно,но сигурно от нарцисизъм,егоизъм,комплексарщина,арогантност,жестокост...За момента съм спряла да мисля за това,че искам да избягам.Налагам си го,макар и трудно.А иначе съм убедена,че си права и че наи-вероятно цялата тази история ще е просто с "отложено плащане"...Трудно ми е да повярвам,че всичко е приключило изведнъж,когато е осъзнал колко е низък,защото шпионира дори децата си.Дано всичко да не е" затишие пред буря"!

# 138
Виж, kalinchita, мила,мисля,че трябва да потърсиш съдействието на отдела за закрила на детето в района,в който живееш.Отиди там и разкажи тревогата си за здравето,живота и възпитанието на детенцето си.Наблегни на страха си за здравето на детето,защото,ако те не осъзнаят,че детето е в риск,няма да отворят преписка по случая.Искай да видиш,че някъде писмено се отразява твоя случай,а не просто си бъбрят с тебе със съчувствени погледи!Доколкото разбирам си решила да се разделиш с насилника.Една такава стъпка ще ти е от полза при присъждане на родителските права по време на развода.Не чакай!После ще се окопитят и ти ще си виновната и некадърната...Намери какъвто и да е адвокат,ако вече не си го сторила и бързо действай-подай молба за развод!аз сгреших и докато се колебаех,виновникът се съвзе,мама застана зад гърба му и станаха толкова силни,че...аз излязох парцал,хем имам свидетели за фактически установена от мен негова изневяра!Не съм специалист,но съм "патило",вярвай ми!Моля се за теб и за всички такива като нас и децата ни,защото знам,че нас Господ ни обича!Аз също 18години бях дебелата(164см/80кг),грозна,повлечена, много добра домакиня и майка,много удобна съпруга,дето въртеше и целият семеен бизнес...Оказах се недостойна за Негово Величество Безупречно изгладения Мамин Син!И мама изкрещя всичко това в лицето ми.Знам,че те боли.Няма как да е иначе.Няма по-добра майка за твоето дете от теб самата,каквато и да си!Знам,че ти е много трудно,ала фактът,че пишеш тук,показва,че ти имаш сили да се бориш.Не те познавам,но вярвам в теб! Събери сили и бъди победител в тази последна битка помежду ви.И ако искаш да споделиш с някого,пиши ми!

# 139
Здравейте.Имам подобен проблем-подложена съм на непрекъснат психически тормоз-псувни,обиди,хвърляне на чинии по мен и то пред детето ни,което е на 5 години и изпaда в абсолютен стрес от неговите крясъци.На всичкото отгоре съм абсолютно финансово независима и не мога вече да понасям тази ситуация.За съжаление прави тези неща сами когато сме сами с детето,доста хитър е и нямам свидетели .Искам да си намеря адвокат в Пловдив.Искам най-добрия.

# 140
Здравейте.Имам подобен проблем-подложена съм на непрекъснат психически тормоз-псувни,обиди,хвърляне на чинии по мен и то пред детето ни,което е на 5 години и изпaда в абсолютен стрес от неговите крясъци.На всичкото отгоре съм абсолютно финансово независима и не мога вече да понасям тази ситуация.За съжаление прави тези неща сами когато сме сами с детето,доста хитър е и нямам свидетели .Искам да си намеря адвокат в Пловдив.Искам най-добрия.
След като сте финансово независима какво чакате? Защо позволявате някой да Ви обижда, унижава и нагрубява и то пред детето.
Ами подайте жалба до Агенция за закрила на детето от Вас като майка и законна представителка на детето. То не заслужава това. Служителите ще го разпитат, ще разпитат и близки съседи и ще го викнат. После в делото за домашно насилие ще си ползвате събраните доказателства от АЗД. И найстина си намерете адвокат и го смажете. Никой уважаващ себе си човек не бива да търпи подобно поведение. Действайте!

# 141

maam, послушай Пела! И аз бях в абсолютно същата ситуация, както я описваш (дори възрастта на детето). Щом го прави пред детето, значи няма никакви задръжки повече!!! Naughty Ние също нямахме свидетели на скандалите и униженията. Дори най-близките ни познати бяха шокирани, че се развеждаме... Действай смело и не оставяй детето да преживява подобни ужасии повече!

# 142
Здравейте на всички.
За съжаление и аз искам да се впиша във вашите редици с тази разлика, че аз 2 год. ми дъщеря, майка ми и баща ми търпим домашно насилие от брат ми. Това се случва винаги, когато е пиян, а това е доста често. В страхотна безисходица сме!!! Не знаем към кого да се обърнем за помощ!!! Старахуваме се, че ако се оплачем някъде той ще ни пребие и ще потроши къщата.
Моля,ви дайте ни съвет какво да правим.
Благодаря на всички предварително.

# 143
Не знам подробности, но най-сигурно е да подадете оплакване и да го изгоните от жилището, в което живеете. Викайте полиция всеки път когато е необходимо. При мен полицаите приеха нещата много присърце и ми помогнаха и с практически съвети как да постъпя ако пак се повтори.

# 144
Мила,това което споделяш е ужасно!Не споменаваш дали има свидетели на всичкия тормоз,на който сте подложени...Както и да е!Аз нямам опит,но ми дойде наум една идея:нямаш ли къде да отведеш малката за известно време,докато траят сроковете,защото у нас нищо не става веднага и това си е съвсем законно!Непременно се оплачи в отдела за закрила на детето и потърси помощ и от полицията.Ако родителите ви са склонни да търпят насилника,защото вярват,че ще се промени или просто защото изпитват вина,че е такъв,или...не знам защо,то детето ти няма вина и не бива да преживява всичко това!И ти си човекът,който може да я спаси,никой друг!В противен случай бъди сигурна,че я "програмираш",когато порасне и тя да търпи подобно насилие безропотно.Нямаш право.Не го причинявай на дъщеря си,колкото и да обичаш брат си и семейството си.Вие с малката нямате вина за ситуацията,нали?!Защо тогава да сте потърпевши?

# 145
Aureliq благодаря ти много за съпричастието. Знам,че аз съм тази, която трябва да спаси детето си от този тормоз, но съм в безисходица - няма къде да отида. Със съпруга ми се разделихме (предстои ми развод) , и затова се прибрах с детето при родителите ми. Относно брат ми , това не е от сега, това с алкохола и скандалите е от много години. А моите родители не го търпят, защото  вярват, че ще се промени или, защото изпитват вина, затова че е такъв, ами просто защото ги е страх от него. Както писах и в предния пост подадем ли оплакване някъде, ще стане още по-лошо. А най-лошото е, че той осъзнава нашият страх, и затова си позволява тези своеволия.

# 146
Aureliq благодаря ти много за съпричастието. Знам,че аз съм тази, която трябва да спаси детето си от този тормоз, но съм в безисходица - няма къде да отида. Със съпруга ми се разделихме (предстои ми развод) , и затова се прибрах с детето при родителите ми. Относно брат ми , това не е от сега, това с алкохола и скандалите е от много години. А моите родители не го търпят, защото  вярват, че ще се промени или, защото изпитват вина, затова че е такъв, ами просто защото ги е страх от него. Както писах и в предния пост подадем ли оплакване някъде, ще стане още по-лошо. А най-лошото е, че той осъзнава нашият страх, и затова си позволява тези своеволия.
Трябва да излезете срещу него в открита борба .
              Не може така да се вихри и да тормози всички в къщи.
              Защо не се обърните към по високи инстанции,търсете изход не се оставяйте .
              В такъв ад не се живее newsm10

# 147
Да се включа и аз. При мен седят обратно нещата. Той е подал молба срещу мен за дом. насилие. За да придобиете представа долу- горе, за какво става въпрос, погледнете темата възможно ли е това. Там, е описана само една стотна от нещата които той ни  е причинил. Сега става така, че аз съм му налагала домашно насилие.

# 148
  • ЯМБОЛ
          Винаги може да бъде спрян един насилник-той е силен само срещу уплашени хора.Не те ли е страх повече за детето ти,че живее в ненормална среда?Алкохоликът НЯМА да се промени,нещата ще стават все по-зле.Това е горчивата истина.Събери  ги всичките,когато е трезвен и постави въпросатвърдо,че ще се обърнеш към прокуратурата или дори ,кажи,че си ходила там и си подала оплакване.Виж реакциите.Ще видиш,че той ще почве да се моли и целия му бабаитлък ще изчезне.

# 149
Radvam se 4e ospqh da otkriq tozi form iskam da spodelq s nqkogo tova koeto mi se slu4ka ve4e blizo 1 i polovina.AZ sum momi4e na 20 godini ot dve godini jiveq s maika mi i dovedeniqt mi ba6ta v na4aloto vs4iko dobre razbirahmese i nqmahme nikakvi problemi no kogato po4nah da rabotq i da iskam da sum samostoqtelna ne6tata po4naha da se vlo6avat.Minalata godina imah vruzka s edno mom4e kogato poiskah da go zapoznaq s na6te te reagiraha mnogo ostro  no vse pak se zapoznaha s nego togava maika mi se oburna i mu kaza 4e trqbva da idva i da me vzima ot pri neq vse edno sum na 16 god,dva dni sled kato gi bqh zapoznala  az trqbva6e da zamina na moreto s nego te v na4aloto nqmaha ni6to protiv,no ve4erta kogato se pribrah da si vzema bagaja im kazah 4e imam malko vreme da gi vidq i kato se vurna 6te gi vidq za po dulgo vreme togava maika mi po4na da mi vika i mi kaza 4e ako izlena ot nas pove4e da ne se pribiram i tova,koeto sum si prigotvila nego da vzimam druga da ne pipam vupreki 4e vsi4ki drehi sa si moi.Daje kogato poiskah da si vzema obuvkite ot bala tq mi kaza 4e ne sa moi tovaga pomolih da mi pozvolqt da svi vzema vsi4kiq bagaj i da me pusnat sled kato stoqt taka ne6tata,no dovedeniqt mi ba6ta ne mi pozvoli da si vlezna pak v staqta i da si vzema drugite ne6ta i po4na da me buta kum vratata kogato poiskah otnova da otiga kum moita staq toi me hvanaza za vruta na nqkolko puti i taka me stisna 4e za malko da me udo6i sled tova maika mi se oburna i mi kaza 4e trq ve4e nqma da6terq i mi kaza 4ao.Sled kato osi trugnah te bqha smenili patrona na vhodnata vrata za da nemoga da vlqza.Qvno e bilo pisano 4e az netrqbav da sum s momi4eto s koeto zaminah na moreto za6toto nqkolko dni po kusno se skarahme i az trqbva6e da si doida v sofiq.Kogato se pribirah re6ih da se obadq i da pogovorq s dqdo mi i kaka mi da im poiskam savet kakvo da pravq za6toto nqma6e kade da  spq kogato spodelih s dqdo toi nemoja da povqrva kakvo e  napravila maika mi i sled tova i se be6e obadil i se bqha skarali za da moje az da se pribera pri tqh kogato si doidoh v na4alo razgovora be6e spokoen no posle na6te pak po4naha da vikat i da me pitat za6to sum se obadila na dqdo i kaka i za6to sum im kazala.Minaha se nqkolko dni v koito vsi4ko uj be6e nared no edin den kogato bqh izleznala da se razhodq i ve4erta se pribrat te po4naha da me razpitvat kade sum bila kakvo sum pravila.Kazah im 4e sum se razhojdala i sum mislila kolko glupavo sum postupila i 4e sajelqvam te kazaha 4e nevervat i otnovo po4naha da mi vikat togava neznam kakvo q prihvana maika mi re6i 4e 6te ska4a prez balkona dobre 4e dovedeniqt mi ba6ta q hvana ina4e sega nqma6e da e sred jivite az poiskah da me ostavqt da si legana no te produljiha da vikat po men togav toi me odari s 4elo po lqvata strana na liceto mi i po4na da mi te4e kruv ot nosa na sledva6tiqt den kogato stanah nemojeh da si otvorq lqvoto oko poneje be6e naduto i cqloto sunio lilavo.Sled tozi skandal edna sedmica po kusno mi be6e kazano da izbiram ako iskam da imampokriv nad glavata  trqbva da im dam debitnata si karta,a ako ne trqbva do nqkolko dni da si namerq nova kvartira,namah izbor dadah im debitnata si karta kato is misleh 4e ne6tata 6te se normalizirat pone malko da taka be6e za ivesno vreme.No eto 4 e onazi ve4e4r poiskah da izlezna i da se vidq s priqtel pomolih maika mi da mi dade parite za 4 dni napred otnovo mi se razvikaha s dovedeniqt mi ba6ta kak moga da mislq samo za izlizaniq a da ne se interesuvam ne6to za v ku6ti pri polojenie 4e ot mn odavna az ne sum izlizala na sam na tam s priqteli ili s koito i da  e 
Neznam ve4e kakvo da pravq  Cry Cry Cry molq za savet

Общи условия

Активация на акаунт