Домашно насилие

• 157 213
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Helth, още нещо: подай сигнал и за тези мъже!!!!!

# 196
Аз и моето дете сме жертва на дом. насилие - не ми се разказват подробности, но общо взето е всичко, което е описано. Не разбрах обаче Съда и тези организации как по-точно защитават такива жертви.
Ето го и моят разказ. Мин. година след поредният запой навръх нова година бях изгонена с детето на 8 г. тогава от дома му. Омъжена съм от 10 г. Отидох в РПУ по район за жалба, а те ми отговориха, че нямало смисъл да пиша глупости и да подам жалба в Съда. И така стигнах до съда, който отлагаше 6 м. делото. През това време никой от съда и агенциите не се заинтересува аз къде живея и как се издържам. И сега за съжаление ми се налага да живея с този идиот и да му търпя всичките му там простотии, защото от личен опит знам,че в моята Държава няма кой да ме защити. Приемам предложения как мога да защитя детето си и себе си.

# 197
Какво се случва с делото? Прекъснато ли е? Знам, че и в съда и в полицията има хора, които още живеят в комунизма - предполагам че си попаднала на такива.  Sad
Не се отказвай от делото си - има начин ако докажеш насилието той да бъде изведен от жилището. Помисли и за развод. Ако искаш може да ми пишеш на личния с подробности около ситуацията - мога да опитам да ти помогна.

# 198
Момичета, къде трябва да отида първо, за да си покажа синините от побоя нанесен от "любимия ми мъж"- в полицията или в някоя агенция? Веднага ли трябва да отида или може на другия ден? Нещата задължително ли приключват с развод или какво става ако го признаят за виновен? Извинявам се за многото въпроси и некомпетентността ми, но пиша през сълзи и не мога да опиша какво ми се случи...

# 199
ако те е набил сега може би е по-добре да потърсиш помощ още сега. Прердполагам не ти се случва за пърив път - прецени дали има опаснотс да повтори тази нощ. Ако е така, излизай на вън и звъни на полицията. Ако нямаш сили сега и ако занеш че няма да потвори тази нощ - утре си изавди медициснко. Развод има само ако го поискаш. Ако го признаят за виновен - може да съдът да го принуди да се изнесе от съвместното ви жилище.  Предполагам че се притесняваш да не влезе в затвор - Закона за дом. насилие не предвижда такова нещо.
Бъди силна, но не и глупава! Ти имаш задача да пазиш себе си, ако имаш деца и тях.

# 200
сега видях, че си писала вчера  Embarassed
Дано всичко е наред тогава и ти желя да си взела правилно решение за ситуацията.

# 201
Здравейте! Радвам се, че попаднах на тази тема, светна ми пред очите. Чудех се какво ми се случва, но разбрах, че съм подложена на емоционално и психическо насилие. Мъжът ми явно е психически лабилен, пред хората е тиха вода, но при определени обстоятелства загубва образ(само в къщи на саме). Дълга е историята, в момента съм закрепила нещата, да има мир за да се консултирам и размисля как да действам. Ще следя темата и ще търся съвет когато се наложи.

# 202
Здравейте и от мен. Отдавна съм само читател на много теми в този форум и досега откровено казано не съм имала смелост да надникна в темата за Домашно насилие.Не съм очаквала да срещна толкова много сродни души.Само едно ще ви кажа НЕ позволявайте нито ден, нито миг повече да ви диктуват правилата.Аз търпях 10год.Началото както винаги и във всяка приказка е хубаво: любов, пърхащи пеперудки в корема, приятни тръпки и емоции.Не осъзнах как сама се оплетох в една паяжина, умело преплетена отначало с тънки нишки на болезнена ревност, чувство за собственост и превъзходство.С течение на времето тези нишки ставаха все по-дебели, мъжът който докосна сърцето ми, реши че е вече време да покаже кой е пълновластия господар.Започна се с постоянни обиди, натяквания, забележки за най-елементарни неща.От време навреме при по силна съпротива от моя страна се започна и с юмруци и ритници.Прощавах и продължавах все така.Този човек така умело ми преобърна психиката, че аз самата не се усетих как от едно много весело, симпатично и щастливо момиче, ме превърна в пълната противоположност.С постоянните си обиди, че съм тъпа, проста, грозна, дебела свиня и боклук, ме накара аз самата да повярвам че съм всичко това и настина стана така-спрях да обръщам внимание какво ям и колко се тъпча, как се обличам и как изглеждам,озлобих се към всички около себе си,та дори и към най-близките.Никой не ме подкрепяше защото не позволявах на никой да ми се меси, а и смятах че всички останали си мислят за мен по същия начин както "любимия".Напълнях с 15кг., загубих всичките си приятели, започнаха страхови неврози, нямаше утре за мен без него защото се страхувах че никой не ме харесва и ще си остана сама..До един ден...Милият си набеляза нещо младо свежо,с хубаво тяло и стегнато дупе.Много ме заболя, усетих че светът ми рухва.Тогава неговата собствена паяжина се разпадна.Разбрах всичко, но той и до ден днешен отрича.Много бях уплашена какво ще стане с мен и с детето (имам прекрасно момченце на 3г и 4м).В един момент нещо от вътре започна да ми говори "какво правиш, осъзнай се,това ли искаш".Погледнах се в огледалото и осъзнах, че всъщност не искам да продължа по същия път.Изгоних го от вкъщи с голям скандал и побой от негова страна, заплаши ме с нож насочен пред лицето ми че ще ме убие, ще ме излежи и пак ще бъде със сина ни....Сега момичета съм силна,смела,с много приятели който ми подадоха ръка, с 12кг надолу, с голямо желание за живот и най вече се радвам, че се обърнах към фондация за защита на жени претърпели домашно насилие.Не се гордея  с това че аз ще дам урок на този мъж-КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТНАСЯ С ЕДНА ЖЕНА-но все пак някой трябваше да го направи.Вече имам Незабавна Съдебна Защита и ОГРАНИЧИТЕЛНА ЗАПОВЕД.Следва дело за психически и физически тормоз.
Извинете ме, че стана толкова дълго, но искам всяка една от вас да знае, че може да си потърси правата и че не срамно да кажеш  ДА АЗ СЪМ ЖЕРТВА НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ. По срамно и обидно е да продължиш да живееш по този начин и да вярваш че нещата ще се оправят или пък че така ти е било писано.Смелост момичета Hug Hug Hug newsm51 newsm51 newsm51 

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 13:33 от Maxmagi

# 203
Maxmagi,поздравявам те за решителността и упоритостта ти!Както и всички,които са се измъкнали от насилника! Пожелавам ви още по-големи успехи,момичета!  bouquet Hug

# 204
Здравейте! Имам нужда да ме посъветвате към коя институция от всичките да се обърна за помощ. Случаят е такъв, че бяхме на гости в свекърва ми. С мъжа ми се скарахме понеже викаше по малкия, който е на 1г. Свекървата и свекъра веднага дотърчаха и почнаха да ме нападат да ме обиждат. Както държах детето в една ръка свекървата дойде и почна да ме скубе и хапе. Взеха ми телефона, не ми даваха да се обадя за помощ. Едвам се измъкнах с малкия навън и почнах да викам за помощ. Добре, че дойдоха някакви хора та ме спасиха. Кажете кой може да ми помогне и защити от тези лоши хора. Естествено мъжа ми се изнесе и отиде при майка си..... Моля помогнете ми!

# 205
Здравей Лейтана, само искам да те попитам имала ли си преди това такива проблеми с мъжа си.Ако искаш пиши ми в скайп.При мен всичко е съвсем прясно и се надявам да мога да те насоча.НИК:

Последна редакция: вт, 04 авг 2009, 15:31 от Maxmagi

# 206
Здравейте и от мен. Отдавна съм само читател на много теми в този форум и досега откровено казано не съм имала смелост да надникна в темата за Домашно насилие.Не съм очаквала да срещна толкова много сродни души.Само едно ще ви кажа НЕ позволявайте нито ден, нито миг повече да ви диктуват правилата.Аз търпях 10год.Началото както винаги и във всяка приказка е хубаво: любов, пърхащи пеперудки в корема, приятни тръпки и емоции.Не осъзнах как сама се оплетох в една паяжина, умело преплетена отначало с тънки нишки на болезнена ревност, чувство за собственост и превъзходство.С течение на времето тези нишки ставаха все по-дебели, мъжът който докосна сърцето ми, реши че е вече време да покаже кой е пълновластия господар.Започна се с постоянни обиди, натяквания, забележки за най-елементарни неща.От време навреме при по силна съпротива от моя страна се започна и с юмруци и ритници.Прощавах и продължавах все така.Този човек така умело ми преобърна психиката, че аз самата не се усетих как от едно много весело, симпатично и щастливо момиче, ме превърна в пълната противоположност.С постоянните си обиди, че съм тъпа, проста, грозна, дебела свиня и боклук, ме накара аз самата да повярвам че съм всичко това и настина стана така-спрях да обръщам внимание какво ям и колко се тъпча, как се обличам и как изглеждам,озлобих се към всички около себе си,та дори и към най-близките.Никой не ме подкрепяше защото не позволявах на никой да ми се меси, а и смятах че всички останали си мислят за мен по същия начин както "любимия".Напълнях с 15кг., загубих всичките си приятели, започнаха страхови неврози, нямаше утре за мен без него защото се страхувах че никой не ме харесва и ще си остана сама..До един ден...Милият си набеляза нещо младо свежо,с хубаво тяло и стегнато дупе.Много ме заболя, усетих че светът ми рухва.Тогава неговата собствена паяжина се разпадна.Разбрах всичко, но той и до ден днешен отрича.Много бях уплашена какво ще стане с мен и с детето (имам прекрасно момченце на 3г и 4м).В един момент нещо от вътре започна да ми говори "какво правиш, осъзнай се,това ли искаш".Погледнах се в огледалото и осъзнах, че всъщност не искам да продължа по същия път.Изгоних го от вкъщи с голям скандал и побой от негова страна, заплаши ме с нож насочен пред лицето ми че ще ме убие, ще ме излежи и пак ще бъде със сина ни....Сега момичета съм силна,смела,с много приятели който ми подадоха ръка, с 12кг надолу, с голямо желание за живот и най вече се радвам, че се обърнах към фондация за защита на жени претърпели домашно насилие.Не се гордея  с това че аз ще дам урок на този мъж-КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТНАСЯ С ЕДНА ЖЕНА-но все пак някой трябваше да го направи.Вече имам Незабавна Съдебна Защита и ОГРАНИЧИТЕЛНА ЗАПОВЕД.Следва дело за психически и физически тормоз.
Извинете ме, че стана толкова дълго, но искам всяка една от вас да знае, че може да си потърси правата и че не срамно да кажеш  ДА АЗ СЪМ ЖЕРТВА НА ДОМАШНО НАСИЛИЕ. По срамно и обидно е да продължиш да живееш по този начин и да вярваш че нещата ще се оправят или пък че така ти е било писано.Смелост момичета Hug Hug Hug newsm51 newsm51 newsm51 
Доста време ти е трябвало да осъзнаеш, че не трябва да се погубваш. Но по-добре късно, отколкото никога, нали! Радвам се, че си успяла да се съвземеш. Много добре знам, че хич не е лесно. Сега остава да бъдеш щастлива с детенцето си.  Hug Hug Hug

# 207
Благодаря ти stealflame. newsm51Иска ми се всички жени и момичета да са щастливи и да не позволяват на никого, да се отнася с тях принизително. Hug Hug Hug

# 208
Лейтана - Отдел "Закрила на детето"  - е институцията, която следва да се произнесе за това дали детето е подлагано на риск от семейството на близките ти. Друг е въпроса колко ще го направят. Но аз на твое място бих се свързала с тях - превантивно. Можеш да подадеш молба във районното полицейско управление по адрес за домашно насилие. Хубаво е че е имало хора, които са ти помогнали - свидетели. 
а свекърва ти............... #2gunfire

# 209
Лейтана - Отдел "Закрила на детето"  - е институцията, която следва да се произнесе за това дали детето е подлагано на риск от семейството на близките ти. Друг е въпроса колко ще го направят. Но аз на твое място бих се свързала с тях - превантивно. Можеш да подадеш молба във районното полицейско управление по адрес за домашно насилие. Хубаво е че е имало хора, които са ти помогнали - свидетели. 
а свекърва ти............... #2gunfire
Ако подаваш жалба срещу тях в полицията, поискай да попълниш декларация за домашно насилие. Доколкото си спомням, тя има тежест и в съда при дело за развод по вина. А пък, ако имаш и медицинско, още по-добре

Общи условия

Активация на акаунт